MotoGP

Dirka za VN Španije odpovedana zaradi smrti Deana Berte Vinalesa

Jerez, 25. 09. 2021 09.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić, T.Š.
Komentarji
2

V Jerezu bi se dirkači razreda Superbike na VN Španije morali borili za novo zmago in ključne točke v skupnem seštevku. Vendar je bilo dogajanje v Jerezu prekinjeno in tudi odpovedano zaradi nesreče in smrti dirkača Deana Berte Vinalesa na prvi dirki razreda SSP 300.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Motociklistični svet danes obstal
    01:52
    Iz 24UR: Motociklistični svet danes obstal
  • V spomin na Deana Berto Vinalesa
    11:26
    V spomin na Deana Berto Vinalesa

 

Nesreča v Jerezu se je za 15-letnega Deana Berto Vinalesa končala tragično, saj je dirkač razreda moto3 Deniz Öncu prvi v objavi na svojem instagram profilu pod sliko Vinalesa zapisal "počivaj v miru".

Objava dirkača razreda moto3 Deniza Öncuja
Objava dirkača razreda moto3 Deniza Öncuja FOTO: Instagram

Kmalu je sledila tudi objava z uradnega Twitter uračuna razreda motoGP, ki je potrdila tragično novico. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pozneje je novico potrdil tudi uradni Twitter profil Superbika. Kot so zapisali na uradni spletni strani tekmovanja Superbike, je Vinales utrpel hude poškodbe glave in prsnega koša. Na kraj nesreče so takoj prispela medicinska vozila, dirkača pa so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Sevillo. Kljub prizadevanjem zdravstvenega osebja so sporočili, da je Berta Vinales pogledel poškodbam.

Berta Vinales je v svoji sezoni novinca v svetovnem prvenstvu FIM Supersport 300 na dirki v Magny-Coursu na drugi dirki zasedel četrto mesto, v Barceloni je bil šesti.  Mladenič je nastopal za Vinales Racing Team, šef moštva pa je njegov oče. Prva poročila kažejo, da se po padcu nekateri dirkači niso uspeli izogniti dirkaču, ki je ležal na stezi.  

FIM, Dorna in uprava dirkališča v Jerezu so izrazili najgloblje sožalje družini, prijateljem, ekipi in ljubljenim Berte Vinalesa. Po incidentu so bile vse preostale sobotne aktivnosti v Jerezu odpovedane. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Britanec Jonathan Rea lovi svojo prvo zmago VN Nizozemske. Po dveh zaporednih zmagah v Assnu je takrat pred zdaj vodilnim Toprakom Razgatlioglujem vodil že za 37 točk. Na naslednjih osmih dirkah je Turk zmagal štirikrat. Na prvi dirki minulega dirkaškega konca tedna v Kataloniji je Razgatlioglu odstopil zaradi okvare motorja. Nedeljsko dirko je končal na drugem mestu. Rea je na prvi dirki osvojil četrto, na drugi pa šesto mesto. Po minulih rezultatih sodeč je torej Turk v veliko boljši formi. 

Zmaga Ragatliogluja na kvalifikacijah
Turek je svojo dobro formo nadaljeval tudi na kvalifikacijah za prvo dirko VN Španije. Z odlično vožnji v zadnjem sektorju kroga je dosegel najhitrejši čas kvalifikacij. Drugi najhitrejši je bil Alex Lowes. Rea je bil tretji najhitrejši. Obetala se torej zelo zanimiva dirka, ki bi jo lahko spremljali na VOYO. Po hudi nesreči Deana Berte Vinalesa na prvi dirki v razredu SSP 300 so organizatorji sobotno dirko razreda Superbike preklicali. Priimek Dirkača bo mnogim znan, saj je Dean Berta bratranec dirkača v seriji motoGP Mavericka Vinalesa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3