MotoGP

Razgatlioglu v Misanu do prve zmage v sezoni

Misano, 13. 06. 2021 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š., M.J.
Komentarji
23

V Misanu se je sobotna dirka razpletla po željah domačega aduta Michaela Rinaldija. V nedeljo je bila na sporedu najprej dirka "super pole", kratka dirka desetih krogov, ki jo je tudi dobil italijanski dirkač pri moštvu Ducatija Rinaldi. Za zaključek vikenda je na dirkališču Marca Simoncellija sledila še daljša dirka, zmago pa je slavil Turek Toprak Razgatlioglu.

Več videovsebin
  • Vrhunci druge dirke superbike za VN Emilije-Romanje
    03:57
    Vrhunci druge dirke superbike za VN Emilije-Romanje
  • Vrhunci nedeljske dirke 'super pole' v Misanu
    02:54
    Vrhunci nedeljske dirke 'super pole' v Misanu
  • Vrhunci dirke Superbike v Misanu
    03:16
    Vrhunci dirke Superbike v Misanu
  • Vrhunec sobotnih kvalifikacij v Misanu
    00:34
    Vrhunec sobotnih kvalifikacij v Misanu

Britanec Jonathan Rea je večji del sobotne dirke vozil za vodilnim Italijanom Michaelom Rinaldijem, potem pa naredil napako, ki ga ni stala prav veliko, saj se je ujel brez padca in nadaljeval z dirko, a zasedel tretje mesto. Rinaldi je bil tokrat izjemen, vozil je skorajda brez napak in si zasluženo priboril zmago na uvodni dirki, še toliko pomembnejšo zato, ker je bila pred domačimi navijači v Misanu in tudi zato, ker je bila to njegova prva pri moštvu Ducatija, sicer pa druga v karieri. Drugi je bil Turek Toprak Razgatlioglu, tretji Rea.

Michael Rinaldi
Michael Rinaldi FOTO: Superbike

Super pole desetih krogov Rinaldiju
Za Reo je nedeljska dirka pravi izziv, saj v tej sezoni še ni ostal brez zmage. Na uvodni preizkušnji sezone v Španiji je zmagal tako na sobotni kot na nedeljski dirki, na Portugalskem je slavil enkrat (drugo dirko je dobil Otočan Scott Redding), Misano pa je tretje prizorišče v dosedanjem poteku sezone svetovnega prvenstva. 

Nedelja je v Misanu najprej ponudila kratko, deset krogov dolgo "super pole" dirko, za VN Emilije-Romanje. Dirkači so se postavili na mesta, ki so si jih zagotovili v sobotnih kvalifikacijah. Glede na to, da "super pole" traja pol manj kot običajna dirka, je bilo že pred startom jasno, da bo taktika večine dirkačev v karavani vendarle malce drugačna kot sicer. Prvi je ciljno črto po uvodnem krogu prečkal Razgatlioglu, pred prvim favoritom Reejem in Rinaldijem. Torej je tudi nedeljska prva preizkušnja vsaj na začetku v znaku glavnih favoritov. Rinaldiju je v tretjem krogu uspel napad na vodilnega v skupnem seštevku, ob tem je Italijan odpeljal tudi najhitrejši krog podaljšanega vikenda v Misanu. 

Toprak Razgatlioglu
Toprak Razgatlioglu FOTO: Superbike

Udarna trojica si je na polovici tekme zagotovila večjo prednost in kazalo je, da so mesta na zmagovalnem odru, če ne bo napak vodilnih, oddana. Turek je bil na čelu še naprej prepričljiv in osredotočen, tako da Rinaldi in Rea nista uspela priti v položaj za napad. Razgatlioglu se očitno ni vdal pod težo bremena rezultata, saj pred Misanom še ni zmagal v konkurenci Superbike. A moral je še kako računati na odlično razpoloženega Rinaldija, ki je bil nepričakovano celo bolj nevaren v boju za zmago, od favoriziranega Reeja. 

Italijan si je tri kroge pred koncem zagotovil občutnejšo prednost in se peljal drugi zaporedni zmagi v Misanu nasproti. Razgatlioglu je sicer poskušal oriti bližje, a se je moral zadovoljiti z drugim mestom, petič zapored je stal na odru, 151 stopničke v karieri pa si je s tretjim privozil Rea. "Nisem imel prvega ritma, zato sem skušal držati to tretjo mesto. Fanta pred mano sta bila tokrat premočna," je takoj po dirki priznal vodilni v prvenstvu Jonathan Rea.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na nedeljski glavni dirki (21 krogov)je že kmalu po startu vodstvo prevzel Rea, po prvem krogu sta bila za njim Rinaldi in Razgatlioglu, četrti je bil Redding. Nato je 17 krogov pred koncem prišlo do menjave na vrhu, Rinaldi in Razgatlioglu sta se prebila na prvo in drugo mesto, Rea je bil tretji. Razlike med vodilno trojico, ki se je "odlepila" od glavnine dirkačev, so bile majhne, blizu je bil tudi četrti Redding. Chez Davies je moral v bokse zaradi tehničnih težav in dirke je bilo zanj konec. 

Hiter je bil Razgatlioglu, ki je 14 krogov pred koncem dirke prehitel Rinaldija in prevzel vodstvo, po dveh naslednjih krogih je imel turški dirkač dobrih sedem desetink prednosti pred Italijanom. Turek je zanesljivo držal prednost, Rea pa je začel počasi loviti Rinaldija na drugem mestu.  Do konca dirke ni prišlo do sprememb, zmago je zabeležil turški dirkač, drugi je ostal Rinaldi, tretje mesto pa je zasedel Rea. Slednji je zadržal skupno vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva, Razgatlioglu pa na drugem mestu zaostaja 20 točk. Razgatlioglu je tretji dirkač z zmago v tej sezoni, pred tem sta zmage vpisala tudi Rea in Rinaldi. 

Naslednja dirka bo na angleškem dirkališču Donington Park.

Vse dogajanje iz Misana lahko preverite v arhivu VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlukiSuzuki
13. 06. 2021 20.55
-1
Pa Suzuki je zmagal na 24h endurance :) 855 krogov .. !
iga_biba
13. 06. 2021 20.36
-4
MOTOGP Razgatlioglu v Misanu do prve zmage v sezoni Nisem vedel da je to motoGP. Po nadnaslovu mislim.
slos
13. 06. 2021 14.38
+4
Ducatiju pa kapa dol, najboljši motor v mgp, sbk in najlepši na cesti. Respect.
motorist_mb
13. 06. 2021 14.42
+4
slos
13. 06. 2021 14.37
+3
Dejmo zx10r, lepo da ste vljudni, saj ste blizu bolonje, ampak ob 3h pa zmaga za greenteam oz. No1, ker ostali dirkači pri kawasakiju ne bi bli niti blizu top10 če ne bi meli zeleno zver pod nogami
motorist_mb
13. 06. 2021 14.34
+0
Rin 🍻 Red 👍
TEDOxy50pMEDO
13. 06. 2021 14.10
-3
Nimam pojma o tem. Je to boljše kot motogp?
iga_biba
13. 06. 2021 11.22
-3
a ste motogp kar izenačili s SBK? Odprem motoGP pa prvi članki o SBK. Vam ni vredno odpret posebne strani za SBK? Pa tako reklamo delate :)
motorist_mb
13. 06. 2021 10.54
+2
24 UR LE MANA uro pred koncem duce 10mesto😁
motorist_mb
13. 06. 2021 11.12
+2
Mr.Cat
13. 06. 2021 08.48
-5
Upam, da so pri Ducatiju v Rinaldu dobili bodocega svet. prvaka . Tako RED in sploh BAU sta prevelka preseratorcka. Sploh BAU kateremu je uspelo ze prakticno dobljeno prvenstvo zavoziti do amena. Zdej kaj je bil vzrok za to....lahko ducatisti samo ugibamo sploh zato ker se je po konc sezone BAU preselil k hondi. Skoda mi je Chaz DAV, da so ga odlslovili iz arube ducatija. Sam mislim, da bi bil dvojec DAV/RIN za tovarnisko mostvo ducatija boljs izbira.
motorist_mb
13. 06. 2021 09.01
-2
Letos duce na ravnini ne more blizu kawe,nič ti ne pomagajo vozniki.Rin lani bil šfoh,BAU pa bog ve zakaj spusto na koncu!
Mr.Cat
13. 06. 2021 09.21
-6
V motoGPju je tudi yamaha po ravnini dalec najslabsa......dejstvo je, da se dirke dobivajo v ovinkih.
Mr.Cat
13. 06. 2021 09.22
-7
Callux
13. 06. 2021 10.03
+4
Alvaro si je prvenstvo na Ducatiju zavozil sam, ker je vsako dirko hotel dominirati, tudi ko to ni bilo mogoče.. In ko so začeli padci prihajati, jih je bilo čedalje več, samozavesti pa čedalje manj.. Honda pa mu je tudi dala takšno pogodbo, da so mu čisto obrnili glavo in pol sezone sploh ni bil več pri dirkanju, ampak je samo še razmišljal o prihodnosti.. Drugače pa je bolj malo verjetno, da boš videl prihodnost Rinaldi/Davies, ker Ducati že pripravlja novo pogodbo za Reddinga, Chaza pa se je začelo povezovati ravno s Hondo, saj je šef moštva Leon Camier velik oboževalec velikega Valižana :D
motorist_mb
13. 06. 2021 10.28
-1
Call Red tud ni prava izbira,po Fogyu in Baylisu enostavno ne najdejo več voznika!
Callux
13. 06. 2021 10.41
+3
Trenutno je Scott edini Ducati, ki je konstantno blizu Rei, ne bi ravno rekel, da ni prava izbira, čeprav dirkači trenutno z motorjem niso ravno zadovoljni, saj ne deluje konstantno dobro tako kot Kawasaki.. Je pa res, da Italijani veliko upov polagajo v Rinaldija, ki je Arubin karierni projekt.. Bomo videli kako bo, ko Michael najde več konstantnosti in bolj pogosto začne kazati rezultate kot jih ta vikend.. :D
Mr.Cat
13. 06. 2021 10.50
-8
Callux
13. 06. 2021 10.55
+2
Kje točno jo ti vidiš pri RInaldiju, da si izrazil upanje o njem kot bodočem prvaku, ki do včeraj ni v sezoni imel niti ene uvrstitve med top 4? Scott je še vedno precej bolj konstanten, zaenkrat je to še dejstvo..
motorist_mb
13. 06. 2021 11.11
-1
In SBK in GP po Fogyu,Baylisu in Stonerju mrk pri voznikih,škoda res!
Mr.Cat
13. 06. 2021 12.13
-8
Glej....ne pametuj in bod objektivn...enako si razlagu za RED k je biu v motoGPju pa smo vidl kk je zaklucu... RIN bo na konc sezone pred RED....ce neu poskodb tko enga kt druzga
Callux
13. 06. 2021 17.07
+3
Hočeš reči tako kot je bil lani kajne?? Ko je bil Michael v svoji drugi polni sezoni na Ducatiju vseeno zelo daleč za Scottom, ki je bil v svoji prvi sezoni v prvenstvu, pa je bil na koncu drugi v prvenstvu in edini ki je proti Rei v boju vztrajal do samega konca.. Pa je Rinaldi zaradi svojih povezal z Arubo pri ekipi GoEleven uporabljal tovarniški material, kot ga letos Davies v isti ekipi.. Tako da jaz ne bi ravno govoril o tem kdo pametuje, ker to zagotovo nisem jaz.. RInaldi je zelo dober dirkač, o tem ni dvoma.. A najprej bo moral formo, ki jo je v Misanu kazal, prenesti še na druge dirke, da bi lahko nanj konkretno računal.. Do takrat pa so vsi upi Italijanov v britanskih rokah :D