MotoGP

Suzuki z Mirom v boj za ubranitev naslova prvaka

Losail, 06. 03. 2021 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo Suzukija je svoja dirkača Joana Mira in Alexa Rinsa, pa nova motocikla in vse, kar spada zraven, predstavila kar v Katarju, kjer potekajo testiranja razreda motoGP pred začetkom sezone. Moštvo gre ambiciozno v obrambo naslova, Mir pa pravi, da ni v vlogi favorita za končno zmago.

Motocikla moštva Suzuki Ecstar za leto 2021.
Motocikla moštva Suzuki Ecstar za leto 2021. FOTO: motogp.com

Moštvo Suzukija gre v novo sezono, ki je tik pred "vrati", z lepo popotnico. Španec Joan Mir je aktualni svetovni prvak in takšen razplet bi težko napovedali tudi strokovnjaki, ki vedo vse podrobnosti iz sveta motociklizma. A nepredvidljivost je bila draž minule sezone, tudi turbuletne, predvsem zaradi pandemije in številnih organizacijskih sprememb, kar se tiče dirkaškega urnika v sezoni, pa poškodbe Marca Marqueza, ...

V moštvu, za katero bo to že sedma sezona v motoGP konkurenci, za  nov cikel dirk v boju za naslov svetovnega prvaka ostajata Španca Mir in Alex Rins, tudi slednji se je v zadnji sezoni izkazal s tretjim mesto v skupnem seštevku točkovanja. Svetovni prvak pa pravi: "Nova sezona bo, kot kaže zelo vzemirljiva, z veliko hitrimi konkurenti. Ne glede na to, da sem lani zmagal, se nimam za favorita v tej sezoni, predvsem zato, ker verjamem, da me čaka še veliko dela in veliki rezultati. Vendar ne glede na vse, v 2021 prihajam kot mož, ki ga je treba premagati in seveda je malce pritiska. Iskreno rečeno, to me ne moti, to je pozitivna stvar, ker mi pritisk daje dodaten zagon, bolj pa, kot da bi me to ustavljalo."

"Znova bo to malce čudna sezona s to pandemijo in vsemi omejitvami, ki se tičejo potovanj, a upam, da se bodo stvari izboljšale ne le za nas, motoGP družino, temveč tudi za naše navijače po svetu. Lani sem zapustil motocikel z dobrimi občutki, omejitve pri razvoju so preprečile velike korake pri izboljšanju, vendar sem prepričan, da so vsi povezani s tem, našli rešitve in naredili nekaj korakov naprej," je optimističen Mir.

Svetovni prvak Joan Mir pred začetkom nove dirkaške sezone.
Svetovni prvak Joan Mir pred začetkom nove dirkaške sezone. FOTO: motogp.com

Njegov moštveni kolega Rins pa je na predstavitvi dejal: "Vso zimo sem komaj čakal, da se vrnem na stezo. Veliko sem treniral in mislim, da bi lahko bilo letošnje leto zelo dobro za nas, imamo močno ekipo in dober motocikel. Motivirani smo bolj kot kadarkoli in vemo, da lahko zmagujemo z našim motociklom, pripravljeni smo na boj. Koledar je zelo zgoščen, zato bo ključno, da bomo vseskozi dosegali dobre rezultate."

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlukiSuzuki
06. 03. 2021 19.12
-3
Suzuki, če ne bo spet prvak bo med top3 sigurno. Tu ni dvoma!!! ;)
hondoid
06. 03. 2021 13.55
+21
Zelo talentirana, odlična voznika..Letos bi dal malo prednost Rinsu.
motorist_mb
06. 03. 2021 14.28
+18
Lucky
06. 03. 2021 15.52
-21
Avtor članka pravi, da bi razplet prejšnje sezone težko napovedali tudi največji strokovnjaki, tudi tisti, ki poznajo vse podrobnosti. Očitno ne bere komentarjev pod svojim člankom in tako ne ve, da imamo tu strokovnjake, ki vejo čisto, čisto vse. Ti strokovnjaki kot so muha, jezdić z vsemi svojimi vzdevki in šafla že veselo napovedujejo sezono in jim je jasno vse.
Zantaja
06. 03. 2021 17.38
-15
rins je bolj napadalen,kar tudi moras bit,ce hoces kaj vec.ampak tezko ostane na dveh kolesih do cilja,kadar pa je malo bolj umirjen pa ni na stopnickah.
Kaktusy
06. 03. 2021 19.58
+20
Važno da vama je toplo, pa da se vama Jezdič prikazuje, nepozabno!
Lucky
07. 03. 2021 12.57
-14
Zgleda da ima krizo identitete in si je stisnil samo 8 plusov in tebi 8 minusov.
Kaktusy
07. 03. 2021 13.44
+14
Dejta se zmenit pod kovtrom, tukaj vajini zmazki nikogar ne zanimajo.