MotoGP

Rabat po povratku v Barcelono spet v bolnišnici: grda nesreča je terjala svoj davek

Barcelona, 02. 09. 2018 12.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Okrevanje katalonskega dirkača Tita Rabata ne poteka po načrtih in lahko bi se zgodilo, da bo moral član ekipe Reale Avintia po grdi nesreči na VN Velike Britanije v Silverstonu spet pod nož. Rabat je po tem, ko ga je na četrtem prostem treningu zadel motocikel Franca Morbidellija, v bližnjem Coventryju že prestal eno operacijo.

Tito Rabat si še vedno ni povsem opomogel po nesreči v Silverstonu, kjer so močne padavine na četrtem prostem treningu razreda motoGP povzročile velik kaos. Katalonca je po padcu v pesku zadel motocikel Franca Morbidellija, 29-letnika po rodu iz Barcelone pa so nemudoma prepeljali v bližnjo univerzitetno bolnišnico v Coventryju, kjer so ga uspešno operirali.

Tito Rabat (št. 53) na eni od prejšnjih dirk v letošnji sezoni motoGP.
Tito Rabat (št. 53) na eni od prejšnjih dirk v letošnji sezoni motoGP. FOTO: motoGP

Morda je bila tudi ta nesreča razlog za nedeljsko odpoved vseh dirk, ki je poskrbela za toliko različnih odzivov, pred naslednjo dirko v Misanu pa ima dirkač ekipe Reale Avintia še vedno težave. Španski mediji poročajo, da so ga že prepeljali v bolnišnico Dexeus v Barceloni, kjer ga bo po povratku iz Velike Britanije pregledal zdravnik ekipe Xavier Mir.

V ponedeljek pred mediji
Rabat je sicer takoj po operaciji že bil na nogah in vse skupaj je delovalo precej rožnato, a zadnji pregledi so pokazali, da bo okrevanje trajalo vsaj malce dlje. Poleg poškodb noge Katalonca muči tudi pnevmotoraks, nabiranje zraka v poprsnični votlini, kar je pogost pojav ob hujših poškodbah reber ali pljuč.

Potrebna naj bi bila drenaža, a so zdravniki optimistični, da nova operacija ne bo potrebna. Več naj bi Mir in sodelavci razkrili na ponedeljkovi novinarski konferenci, kjer naj bi o svojem zdravstvenem stanju spregovoril tudi Rabat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Lepa hvala za sporočila in vso podporo! Že okrevam in razmišljam o tem, da bi se hitro vrnil domov," se je navijačem pred dnevi na Twitterju oglasil Rabat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.