MotoGP

Rossijev 'asistent' Salucci: Dogovor s Petronasom do konca meseca

Tavullia, 13. 06. 2020 07.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alessio "Uccio" Salucci, ki je že dolga leta najtesnejši sodelavec italijanskega zvezdnika Valentina Rossija, je v pogovoru za Sky Sport Italia izrazil prepričanje, da bi se legendarni "Doktor" s poltovarniško ekipo Petronas Yamaha SRT lahko dogovoril za sodelovanje že pred koncem junija.

Salucci (levo s sončnimi očali ob Valentinu Rossiju) je pomemben člen ekipe devetkratnega svetovnega prvaka.
Salucci (levo s sončnimi očali ob Valentinu Rossiju) je pomemben člen ekipe devetkratnega svetovnega prvaka. FOTO: motoGP

Valentino Rossi je v nekaj zadnjih izjavah sicer napovedal, da bo njegova odločitev gotovo znana pred prvo dirko sezone 2020, ki naj bi jo 19. julija gostil španski Jerez. Iz tabora ekipe Petronas Yamaha SRT, ki jo bo zaradi selitve k tovarniški ekipi Monster Energy Yamaha po letošnji sezoni zapustil najboljši mladi dirkač prejšnje sezone Fabio Quartararo, medtem prihajajo previdne napovedi, ko gre za pogajanja z Rossijem.

Sloviti Italijan, sodeč po izjavah šefa ekipe Razlana Razalija, za zdaj še ni jasno povedal, ali ga mika selitev v poltovarniško okolje, kjer bi sicer lahko še vedno računal na praktično vse "tovarniške ugodnosti", v katerih je užival do zdaj. Omenjala se je tudi možnost upokojitve, na katero je v zadnjem intervjuju z BT Sports namigoval tudi sam Rossi, a njegov neločljivi prijatelj Alessio "Uccio" Salucci je za Sky Sport Italia zelo jasno povedal, da je za to še prezgodaj.

Novi pogovori v naslednjih desetih dneh
"Nameravamo in zelo verjetno je, da se bo zgodilo  nadaljevati tudi v letu 2021," je dejal Salucci in se nato dotaknil selitve k Petronasu. "Še vedno ni vse dorečeno, a do konca meseca bi morali doseči to stopnjo. Smo še korak pred tem, prejšnji teden smo govorili o tem z Yamaho, da bi videli, kako naprej, a nismo govorili toliko o ekipi, saj je 'Vale' želel še malce razmisliti o tem, ali bi nadaljeval ali ne," je dvome 41-letnega prijatelja še potrdil Salucci.

"Obnaša se kot nekdo, pri katerem pride v poštev vse, le upokojitev ne. Zagotovo gremo naprej in nato bomo govorili o podrobnostih z Yamaho v naslednjih desetih dneh," je nadaljeval Salucci. 

'Imamo dober odnos'
Dodal je še, da bi Yamaha "nudila vso pomoč" Rossiju, če se bo res odločil za zamenjavo s Quartararojem. Pri Petronasu bi najverjetneje sodeloval z rojakom Francom Morbidellijem, 25-letnim Rimljanom, kar je Salucci označil za "dobro izkušnjo".

"Ko 'Vale' zamenja ekipo, so pričakovanja vedno velika. To ni tovarniška ekipa, a imeli bi tovarniški motocikel. Zelo dobro je strukturirano. Yamaha bi nam nudila pomoč in imamo dober odnos. Najverjetneje bi imeli za moštvenega kolega Morbidellija, kar bi bila dobra izkušnja," je še povedal Salucci.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
14. 06. 2020 21.47
-5
Ko 'Vale' zamenja ekipo, so pričakovanja vedno velika Ko Vale zamenja ekipo..... ekipa je zamenjala zimzelen ega veterana, ker so konstantna sedma mesta sramota za bivšega 9x prvaka in za vrhunsko dirkaško ekipo. Petronas, ga pač jemlje iz usmiljenja. Njega in njegovega najtesnejšega sodelavca.
Profesormarck
14. 06. 2020 19.11
-1
Rozekov lubček,bo pa že vedu....he,he,he,he
SlukiSuzuki
13. 06. 2020 12.07
-12
Pojma nimam zakaj se res matra in si dela “sramoto” tak profesionalni voznik kot je Rossi bi se moral dostojanstveno umaknit kot se to spodobi, ker konec koncev bo itak ostal v padocku. Ne pa, da se bo mučil pri Petronasu. Naj bi dal raje sedež kakšnemu mlajšemu. Konec koncev pa sam ne verjamem, da še uživa tako kot pred 20. letami.. čeprav on tako trdi.. to ni več kar je bilo. Lahko me skritizirate do amena, ampak kdorkoli razmišlja malo se strinja, da imam prav..
kajcenebinikolipoizkusil
13. 06. 2020 17.59
+22
Vsak razmisla po svoje, nevem zakaj bi si pri tej starosti delal sramoto, ogromno je takih ki gp gledajo zarad njega, ce mu pase dirkat naj dirka, ekipa pa je tista ki se odloca komu bo dala sedez...
catgod
13. 06. 2020 18.16
-18
In psiho,ki najnebpoiz....spet repiclira🤦🏻‍♂️
avtokrosist1
13. 06. 2020 09.12
-12
drugo leto si bosta lahko privoščila dovg dopust
Walter Pravicek
13. 06. 2020 08.31
-19
Era tega italijana je mimo,kot mnogih-prihajajo mlajši-ne poročajte več toliko,če pa že še napišite:Koliko nezakonskih otrok ima,še za dame;je že poročen ima denaj,hišo,urejeno prebavo,trdo stolico,skače čez plot,če je poročen.Kristus ste z temi starejšimi šprtniki le še za v rubriko:OBUJAMO SPOMINE!