MotoGP

Pred VN San Marina: Quartararoju drugi prosti trening v Misanu

Misano, 11. 09. 2020 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
A.V., M.J.
Komentarji
43

Pred najboljšimi motociklisti sveta je pester konec tedna. Na sporedu je namreč šesta dirka sezone za VN San Marina, ki bo podala odgovor na vprašanje, kako psihično močan je trenutno vodilni dirkač elitnega razreda motoGP Francoz Fabio Quartararo, ki se na zadnjih dirkah v Avstriji in Brnu ni znašel najbolje. Precejšnja gneča na vrhu skupnega seštevka svetovnega prvenstva obeta zanimivo dogajanje v Misanu. Uvodni trening kraljevega razreda je prepričljivo dobil Španec Maverick Vinales, drugega pa vodilni dirkač skupnega seštevka Fabio Quartararo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ogrevanje pred VN San Marina v Misanu
    02:05
    Iz 24UR: Ogrevanje pred VN San Marina v Misanu
  • Iz SVETA: Čaka nas pester dirkaški vikend
    03:03
    Iz SVETA: Čaka nas pester dirkaški vikend
  • Vrhunci drugega prostega treninga razreda motoGP v Misanu
    02:51
    Vrhunci drugega prostega treninga razreda motoGP v Misanu

 

Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha MotoGP) je dobil uvodni prosti trening elitnega razreda na stezi v Misanu. Dolgo časa je sicer kazalo odlično za brata Espargaro - tako Aleix (Aprilia Racing Team Gresini), ki je na koncu pristal na tretjem mestu, kot tudi Pol (Red Bull KTM Factory Racing), ki je v drugem delu nekoliko popustil in končal na devetem mestu -, ki sta vztrajala pri vrhu, a se je v nadaljevanju 'prebudila' Yamaha na čelu z izjemno hitrim Vinalesom, v drugem delu pa mu je sledil še trenutno vodilni dirkač skupnega seštevka svetovnega prvenstva Fabio Quartararo iz poltovarniške Petronas Yamahe.

Slednji je z enim od najhitrejših krogov zasedel drugo mesto, njegov rojak Johann Zarco iz poltovarniškega Ducatija (Esponsorama Racing) je znova opozoril nase in z zaostankom slabe sekunde zasedel zadovoljivo četrto mesto. Nekoliko presenetljivo je do petega mesta privozil Britanec Bradley Smith (Aprilia Racing Team Gresini), ki pa je bil prvi, ki je za Vinalesom zaostal za več kot sekundo. Jack Miller iz Pramac Racinga, ki trenutno zaseda visoko tretje mesto v skupnem seštevku, je uvodni trening pred nedeljsko glavno dirko za VN San Marina končal kot sedmi  z zaostankom sekunde in treh desetink.

Izkušeni Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) je bil tokrat 11., Andrea Dovizioso (Ducati Team) pa 14. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugem prostem treningu je vlogo enega od glavnih favoritov za zmago na nedeljski dirki potrdil vodilni v skupnem seštevku Fabio Quartararo, ki je najbližjega zasledovalca - moštvenega kolega Franca Morbidellija - prehitel za slabi dve desetinki sekunde. Na tretjem mestu je popoldansko testno preizkušnjo končal Pol Espargaro, prvo peterico dirkačev pa sta zaokrožila Iker Lecuona (Red Bull KTM Tech 3) na četrtem oziroma zimzeleni Valentino Rossi na petem mestu.

Maverick Vinales, ki je bil najhitrejši na dopoldanskem treningu, je bil tokrat počasnejši, a kljub temu dovolj prepričljiv na šestem mestu, da se bo čez dva dni, ko bodo štele točke, lahko enakovredno boril za najvišja mesta. Med prvo deseterico so drugi prosti trening v Misanu zaključili še Danilo Petrucci, Brad Binder, Miguel Oliveira in Aleix Espargaro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lowes pred Italijanoma Marinijem in Bezzecchijem v moto2
V srednjem motociklističnem razredu moto2 smo že v uvodni fazi treninga videli trk Remyja Gardnerja (Onexox TKKR SAG Team), Augusta Fernandeza (EG 0,0 Marc VDS) in Marcela Schrotterja (Liqui Moly Intact GP), ki pa se je na srečo vpletenih končal brez hujših posledic.

Od omenjenega terceta se je najhitreje pobral Nemec, ki je jutranji trening v Misanu končal za vodilno trojico Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS) - Luca Marini (Sky Racing Team VR46) - Marco Bezzecchi (Sky Racing Team VR46). Njegov zaostanek za Britancem je znašal slabe pol sekunde, medte ko sta Fernandez in Gardner zaostala precej več na devetem oziroma 24. mestu. Trenutno vodilni v skupnem seštevku Luca Marini ohranja konstanto v formi, nič slabši pa ni niti njegov rojak Enea Bastianini (Italtrans Racing Team), ki je s petim mestom na prvem treningu napovedal hud boj za najvišja mesta in s tem ohranitev realnih možnosti, da se na koncu sezone (raz)veseli skupne zmage.  Na popoldanskem prostem je bil pred vsemi Bastianini, takoj za njim pa Lowes in Fernandez. Očitno bo prav omenjena trojica krojila vrh tudi na sobotnih kvalifikacijah in še posebej na nedeljski dirki za VN San Marina v Misanu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fernandez prehiter za konkurenco v razredu moto3, drugi prosti trening Suzukiju
Na prvem prostem treningu najšibkejšega razreda moto3 se je najbolje izkazal Španec Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo), ki je za dobri dve desetinki sekunde ugnal drugouvrščenega dirkača moštva Kömmerling Gresini Moto3 Gabriela Rodriga, medtem ko je Japonec Ayumu Sasaki (Red Bull KTM Tech 3) za Fernandezom zaostal še za dodatne tri desetinke.

Na sveže preplaščeni stezi v Misanu je bil med hitrejšimi tudi Britanec John McPhee (Petronas Sprinta Racing), čigar zaostanek za Fernandezom sicer ni majhen (+0.627), a je trenutno tretjeuvrščeni dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva nakazal, da bi lahko čez dva dni na glavni dirki vnovič konkuriral za najvišja mesta. Prvo peterico zaokroža Italijan Celestino Vietti (Sky Racing Team VR46). Nekoliko bolj rezerviran je bil trenutno vodilni v skupnem seštevku Albert Arenas (Pull&Bear Aspar Team Moto3), ki je bil od rojaka na osmem mestu počasnejši za dobrih osem desetink sekunde. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na popoldanskem prostem treningu se je v razredu moto3 najbolje znašel Tatsuki Suzuki, ki je nekaj ur pred tem prvi trening končal na robu prve deseterice. Japonec je drugouvrščenega in obenem vodilnega v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Alberta Arenasa prehitel za pičlih pet stotnik sekunde. Raul Fernandez je znova prikazal zelo dobro vožnjo in je jutranjemu najhitrejšemu času dodal tretje mesto s sedmimi stotinkami zaostanka za Suzukijem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Preboj v zgornji del razpredelnice je uspel Italijanu Andrei Mignu (Sky Racing Team VR46), ki je s četrtim mestom precej izboljšal jutranji čas in 15. mesto. Prvo peterico je znova zaokrožil Celestino Vietti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Spored prenosov za VN San Marina
Spored prenosov za VN San Marina FOTO: 24ur.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
11. 09. 2020 20.46
-7
kot kaže se ponavalja letošnji Jerez- v ospredju bojo Yamahe, Vinales ali Quartararo
ALI-S
11. 09. 2020 20.35
-16
Rossi?? 😂😂😂😂 kdo je to?
kajcenebinikolipoizkusil
11. 09. 2020 20.53
+9
Ali, ce še ne veš, Rossi je motogp, Rossi je božanstvo gpja, Rossi je to kar nikoli nihče več nebo!!!
Ici
11. 09. 2020 21.19
+7
Od kod ti toliko prezira in žaljivosti? A misliš, da si smešen? Duhovit? Nisi. Si le močno zakompleksiran.
Ici
11. 09. 2020 21.22
+8
StAnalitik
11. 09. 2020 21.23
+4
kajcenebinikolipoizkusil
12. 09. 2020 08.51
+5
Lovec, ALI je prvi napisal gdo je Rossi!!! Tak da ce se nebi on spustil na taki nivo, mojga komentarja sploh nebi blo...
medvedJEkriv
11. 09. 2020 16.44
+18
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ROSSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nikita.s
11. 09. 2020 18.38
+20
StAnalitik
11. 09. 2020 21.24
+8
Za vse je treba navijat.Tudi zate ko boš šel od mamice
cilinderr
11. 09. 2020 16.14
+25
zimzeleni??? a ti avtor clanka to resno?? spostuj dirakaca, ter vse ostale ki je toliko km na stezi naredu, in tvegal zivljenje, kot jih ti nebos v sanjah z avtom prevozil. bi prosil malo spostovanja do ljudi kateri nam polepsajo masikatero poletno nedeljo
nightifly
11. 09. 2020 15.49
+5
Vse skupaj je malce premesala tudi noa prevleka Misana . V obeh mostvih Yamahe dirkaci sprasujejo odgovorne v Yamahi zakaj edino oni niso imeli preizkusnih treningov v Juniju in Avgustu ,kar jim zdaj zal manjka -predvsem uporabni podatki ,ki bi jih na novi prevleki dobili . Tako gredo vec ali manj na slepo ,jutri v kvalif . pa se bo izkazalo kdo je najbolj zadel nastavitve . Vinalesu so k sreci mojstri resili agregat ,tako mu ne bo treba skrbeti pretirano , vseeno pa so vsi na Yamaha-h s plinom ne cisto na max . , drugi ? pa so tudi zavore ,ceprav zdaj ne bi smele biti vec pod vprasajem . KTM bo izgleda se naprej tekmec N°1 , not mogoce skoci se kaksen Miller , lepo bi bilo videti se oba Duca - ufficiale , osebno jasno poleg Rossija , kar bo zelo tezko ,bi rad videl zgoraj Qua in/ali Morbida. In zanimivo bo videti se Zarcoja , pa tudi ostale mlade ,ki so ze presenetili in upam,da se bodo . Zame letos zelo zanimivo prvenstvo ,ki disi po tistih starejsih izpred mnogo let , ko ´´bolidi´´ se niso bili tako determinantni za zmage in naslove kot je to zadnja leta . Upam,da bo tako naprej .
mmblackbird
11. 09. 2020 15.56
+0
dej kaj ti nabijaš skozi "bolidi".....kakšni bolidi....BOLID je METEOR ali v avtomobilskem žargonu DIRKALNI AVTOMOBIL..to se pravi štiri KOLESNIK..glej Slovenski pravopis
rr3
12. 09. 2020 11.02
-3
blackbird si pa optimističen... noben osel se do danes še ni naučil brati... kaj šele ta ameba ....
motorist_mb
11. 09. 2020 15.04
+2
FP2 Duce bougo!
nightifly
11. 09. 2020 15.50
+1
catgod
11. 09. 2020 15.03
-17
So gumice spet prilagojene yamahi....
StAnalitik
11. 09. 2020 21.25
+3
Samo tvojemu staremu niso bile prilagojene in poglej ga zlomka tukaj si ti
iga_biba
11. 09. 2020 12.38
-21
Aha. Sedaj ste napisali, da je bil izkušeni enajsti. 11ti.
ALI-S
11. 09. 2020 12.18
-39
perje leti ko markeca ni... ko pa Marc Marquez nastopi pa ste vsi samo še piščanci
StAnalitik
11. 09. 2020 21.26
+5
Potem pa preneha perje leteti in poleti kar Markec sam
iga_biba
11. 09. 2020 11.28
-31
šestinštiridesetka ni treniral na 1FP? ali pa samo ni prišel na tablo? niti do desetke?
catgod
11. 09. 2020 10.45
-10
Napiste, da je francoski gumar spet dostavu novo razlicico gume...
motorist_mb
11. 09. 2020 10.42
+14
FP1 Zarco bravo!
motorist_mb
11. 09. 2020 09.09
+9
Ajde duce gremo!