MotoGP

Proga v Valencii pisana na kožo Quartararoju, Francozu oba petkova prosta treninga

Valencia, 15. 11. 2019 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V./M.G./M.J./N.A.
Komentarji
118

Cheste je prizorišče zadnje dirke sezone motoGP, šlo bo za VN Valencie. Še preden so se dirkači prvič podali na stezo, je vse zbrane v Valencii šokiral Jorge Lorenzo, ki se je po težavni sezoni odločil za predčasen konec kariere. Prvi prosti trening razreda motoGP je pripadel Fabiju Quartararoju, prav tako tudi drugi. Petkovo dogajanje sta sicer zaznamovala tudi padca Valentina Rossija.

Več videovsebin
  • Padec Valentina Rossija na prvem treningu v Valencii
    01:26
    Padec Valentina Rossija na prvem treningu v Valencii
  • Vrhunci prvega treninga na VN Valencie v razredu motoGP
    06:07
    Vrhunci prvega treninga na VN Valencie v razredu motoGP
  • Iz SVETA: Rossi dvakrat na tleh
    02:39
    Iz SVETA: Rossi dvakrat na tleh
  • Iz 24UR: Na prostih treningih kraljeval Quartararo
    01:48
    Iz 24UR: Na prostih treningih kraljeval Quartararo
MotoGP - VN Valencie
MotoGP - VN Valencie FOTO:

V razredu motoGP je bil na prvem prostem treningu najhitrejši Fabio Quartararo (Yamaha/1'31.455) pred Avstralcem Jackom Millerjem in aktualnim prvakom Marcom Marquezom. Četrti čas prvega treninga je vpisal Maverick Vinales, petega pa Franco Morbidelli. Valentino Rossi je zabeležil osmi čas z dobre pol sekunde zaostanka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S padcem je dogajanje na dirkališču v Chesteju vse skupaj nehote 'popestril' Valentino Rossi, ki je nato v nadaljevanju do garaž prišel na spremljevalnem motorju. A ne v vlogi sovoznika, odločil se je, da se bo do garaže pripeljal kar sam, reditelj pa bo sovoznik ... 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Quartararo prvi tudi na drugem prostem treningu 

Tudi na drugem petkovem prostem treningu se je najbolj izkazal Francoz, drugi čas je postavil Maverick Vinales, tretjega pa ponovno Marquez. Dirkaški mojster Rossi tudi na drugem prostem treningu ni imel sreče, Italijana je pri visoki hitrosti odneslo v desetem ovinku. Drugo petkovo preizkušnjo je tako končal s štirinajstim časom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Manzi in Binder najhitrejša v moto2

V razredu moto2 je s časom 1'35.745 vse presenetil italijanski dirkač MV Auguste Stefano Manzi. Drugi čas je vpisal Južnoafričan Brad Binder, tretjega pa izkušeni Britanec Sam Lowes. Četrto mesto je zasedel še en Italijan, in sicer Fabio Gi Giannantonio, petega pa domači dirkač Jorge Martin. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugem prostem treningu je bil najhitrejši Binder, ki je bil hitrejši od Augusta Fernandeza in Fabia di Giannantonia

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V moto3 sta se izkazala Masia in Ramirez

Prvi prosti trening razreda moto3 je dobil domači dirkač Marcos Ramirez (Leopard Racing/1'40.291) pred komaj 17-letnim češkim dirkačem Filipom Salačem (+ 0,158 s). Tretji čas prvega treninga najšibkejšega razred karavane MotoGP pa je vpisal Italijan Lorenzo Dalla Porta

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi prosti trening je pripadel Jaumeju Masiji, drugi čas je vknjižil Sergio Garcia, tretjega pa Ramirez. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lorenzo presenetil s slovesom
Dogajanje pred zadnjo dirko sezone za VN Valencie v kraljevem razredu MogoGP je ostalo v senci nenadne, že skoraj šokantne oznanitve o koncu bogate športne poti dovčerajšnjega člana Repsol Honde Jorgeja Lorenza. Za morebitnega naslednika nekoč izjemno uspešnega Španca si bodo pri omenjenem japonskem tovarniškem moštvu vzeli nekaj časa za tehten premislek. Čeprav se na prvi pogled zdi, da se imena morebitnih naslednikov Jorgeja Lorenza pri Repsol Hondi ponujajo kar sama od sebe, pa temu še zdaleč ni tako. 

Kot je pripomnil Marc Marquez na zadnji novinarski konferenci pred petkovimi uvodnimi treningi za VN Valencie, so se pri omenjenem japonskem tovarniškem moštvu znašli na zelo pomembni prelomni točki, od katere bo odvisen nadaljnji razvoj moštva kot celote in obenem tudi njegovih najvidnejših posameznikov.

Bo Marc Marquez v Valencii slavil še svojo 12. zmago v tej sezoni?
Bo Marc Marquez v Valencii slavil še svojo 12. zmago v tej sezoni? FOTO: AP
"Zdaj je treba strniti vrste in se odločiti, v katero smer želi Honda iti," je ob nepričakovanem slovesu donedavnega moštvenega kolega in posledično nestrpnemu pričakovanju javnosti o Lorenzovem nasledniku uvodoma dejal osemkratni svetovni prvak Marquez, ki se, kar je nekajkrat jasno in glasno tudi poudaril pred predstavniki 'sedme sile', ne želi vmešavati v izbiro novega obraza. "To ni niti moja stvar niti moja naloga. Res pa je, da je to zelo pomembna odločitev, saj bodo morali Alberto Puig (team menadžer) in druščina v najkrajšem mogočem času zapolniti to vrzel," je v nadaljevanju izpostavil izvrstni Katalonec, ki bo ta konec tedna iskal želeno pot do svoje 12. zmage v iztekajoči se sezoni.

"Pri Hondi imajo dve možnosti, ali bodo stavili na izkušnje ali pa na mladost. Moja naloga pa bo še naprej razveseljevati navijače po vsem svetu. Lani sem na zadnji dirki sezone na tem prizorišču klavrno zaključil svoj nastop, letos si seveda želim drugačnega razpleta," je še pristavil Marquez, kateremu ob bok v novi sezoni ponujajo imena, kot so Johann Zarco, Cal Crutchlow in Takaaki Nakagami.   

VN Valencie
VN Valencie FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (118)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

setisfekšn
16. 11. 2019 19.26
+1
Pismo so ppa kk vvesoljci V opremi!
iga_biba
16. 11. 2019 15.45
-2
kajcenebinikolipoizk ...15.11.2019, 18:22:58 Pravi forumski mačo. vsi se te bojimo in se tresemo pred tabo. Si pa enak kot tvoj idol bivši 9x, zimzeleni veteran , sami čeji. Če ne bi to , če ne bi ono, sami čeji. Pravi frajer in mačo za tipkovnico v pravem življenju pa šibak in mehak. Smili se mi tvoja familija, če jo imaš, ki im takšnega očeta in moža. Aja. Pa upam, da te najdejo in ti odvzamejo orožni list, že zaradi družine! Pa da boš tudi takrat hraber mačo! samo za obvestilo tebi in moderatorjem Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
iga_biba
15. 11. 2019 20.59
-2
Rossi že prispel na cilj?
chamille11
15. 11. 2019 20.28
+7
joooj še sreča, da Dovi ni večkratni prvak in velika grožnja MM, večkratni zmagovalec, ker če bi bil, bi ga itak popljuvali, blatili, hejtali!!! Sramota!!! Zdaj, ko pa je le dober dirkač in ne serijski zmagovalec, ga pa na srečo hvalite, enako je bilo s Pedroso!!! Če bi pa zmagoval prvenstva pa bi kar naenkrat bil tarča hejtanja, nažalost je taka realnost!!! moraš bit nekje vmes, da nisi na tapeti... predober ali preslab, če si, si kost za glodanje in obrekovanje, iskanje samih napak!!!! Žalostno!!
ALI-S
15. 11. 2019 20.23
+0
a rozalija duda ucciju?
dugi159
15. 11. 2019 20.11
-2
Ko gre valjavec na polno ...
frigulefragule
15. 11. 2019 18.33
+5
Na treningu prvi na tekmi pade ali 8
Otancici
15. 11. 2019 18.21
+13
Super Yamahe in seveda Marc. Ne vem pa, kaj se dogaja z Ducatiji. Edina svetla tocka je Miller a tudi on ponavadi v nedeljo zmrzne in priplava na povrsje Dovi. Ce bo slo tako naprej, bodo za leto 2021 se prosili Lorenza, da se vrne v Borgo Panigale. Se sedaj ne morem verjeti, da je to njegova zadnja dirka. Res upam, da se vrne .....Gremo CHAMP99.
moto-gp
15. 11. 2019 18.39
+0
Dovi 😀...,da ne slišim ene grde besede o njem! Bi bilo lepo, da se Lorenzo vrne na Ducatija... Zadnje dirke je odpeljal fenomenalno... Še raje bi ga videla na yamahi...
Otancici
15. 11. 2019 19.23
+3
Motogp, nikoli nisem in verjetno nikoli ne bom rekel kaj grdega cez Dovija. Ravno nasprotno, spostujem ga kot cloveka in pilota, pa se tretje leto zapored je svetovni prvak. Marki je itak razred zase in dela nekaj drugega kot ostali, svoj rang, svoje prvenstvo, skratka nekaj posebnega, nekaj edinstvenega.....
moto-gp
15. 11. 2019 19.34
+1
kajcenebinikolipoizkusil
15. 11. 2019 19.45
+1
Res je ontaci, kak mu to uspeva, po moje bi na jamahi drugega prehitel za 1 krog, Rossija pa za 3 kroge, ti povem taki se rodi eden na 10000 let, takega več ne bo, pol pa eni tu gor mislijo, da se lahko še kdo primerja z njim, kaj se le če bi malo bolsim motor Mel...
moto-gp
15. 11. 2019 18.20
+4
Le čemu je pripisati takšen prepir med vami? Moto GP se spreminja z zgodovino. Sprejmite to in veselje med vikendi bo večje 😀. Zadnja dirka, potem pa malo miru. Bo šlo? Naj se sezona srečno konča!
JackSparrowwvv
15. 11. 2019 17.52
-11
Hudo je ja, ko so fantje zaljubljeni v svojega idola dohtarja, posebej če so Strupeno, ali pa, če se sprašujejo, kajcenebinikolipoizkusilipri moškem.....pa pri tolko ženskah....
kajcenebinikolipoizkusil
15. 11. 2019 18.22
-2
Top.., saj me nasmejiš 😂, znam se nasmejati na svoj račun, pa me to ne moti, za Rossija pa bi ubijal, če nebi Mel družine, IGA, RR3, PROFESOR MARK, CAT, pa se bi se našli, dam sus v celo pa grem sedet, za tebe pa mam občutek da si bol provokator, ker si znal pohvalit tudi..., tak zdaj pa me naj za blokirajo, dajo prepoved, brisejo..., lepo se mej te naprej. 😁
Otancici
15. 11. 2019 18.36
+0
moto-gp
15. 11. 2019 18.43
+3
Kajcene... itak nagaja in ne misli resno... Drugi mu pa nasedajo in pišejo komentarje, ki bi jih bilo potrebno izbrisati... Vemo, da je zaljubljen v Marca, jaz tudi😀😀😀. Rossija in vse ostale pa spoštujem. Uživajte v zadnji dirki!
moto-gp
15. 11. 2019 18.48
-3
Topgunn, pa saj imaš tudi ti svojo ljubezen, mar ne? Nihče ti jo ne oporeka 😀 Eto, Marc novi naslov- veselje. Lorenzo gre- žalost. Kakorkoli že, veliko je prispeval v moto gp in žal mi je za njegovo odločitev. A spoštovati jo bo treba.
žutaresnica
15. 11. 2019 18.50
+2
moto-gp
15. 11. 2019 18.55
+1
Strup... Kar tiho, da ne osvežilno komentarje pred letošnjo sezono...kar naenkrat ste presedlali iz Rossija na Lorenza...zakaj? In danes bolje da molcite... Aja, ta hehe je preživet...
kajcenebinikolipoizkusil
15. 11. 2019 19.04
+1
Ontaci, pa ka vidiš kake eni pišejo, razumem da vsak za svojega navija, tu pa bilo o čem je tema je Rossi zraven! Pol pa eni tu gor rečejo da se gp ne vrti okrog Rossija, loreco se upokoji, takoj komentar zakaj ne Rossi.. itd...
kajcenebinikolipoizkusil
15. 11. 2019 19.07
+4
Gp, mam občutek, da loreco kljub vsemu ni rekel zadnje, pa da se bo vrno, da je to samo malo tak..., ne pa na hondo...
moto-gp
15. 11. 2019 19.13
-3
JackSparrowwvv
15. 11. 2019 19.24
-2
JackSparrowwvv
15. 11. 2019 21.02
-2
Saj meni ni problem spiti en ali dva pira z bilo kom od tu, resda mi je zadnjič StrupKorla zaspal že po dveh malih Laških, upam pa , da drugi malo bolj nesete...
AS1983
15. 11. 2019 17.18
-13
Spokaj v penzijo, rossi
kajcenebinikolipoizkusil
15. 11. 2019 17.37
+11
Fatanamoru
15. 11. 2019 16.32
-25
Rossi penzija vabi....ni več konkurenčen niti za prvih 10
PS2Xministri
15. 11. 2019 16.39
+6
Fatanamoru
15. 11. 2019 16.49
+2
ps2x ti bedak ne žali.....sam resnico sem napisal.....saj mu nihče ne oporeka da je bil dober in nekaj sezon daleč najboljši vendar prišel je čas ko se menja način dirkanja,stil dirkanja,pojavili so se mladi fantje željni zmagovati Rossi pa z svojimi leti temu enostavno žal temu ni več kos......saj ne da se ne bori ali si ne želi vendar enostavno ne more.....glava bi telo pa ne da na žalost.......zato je pametno da se častno umakne ne pa da se blamira tam in leze po progi-to je večkratni svetovni prvak in si kaj takega nebi smel dovoliti
nightifly
15. 11. 2019 16.52
-14
PS2Xministri...........+++enkraten in podkrepljen odgovor !!!!
kajcenebinikolipoizkusil
15. 11. 2019 17.11
+2
Fata..., saj kr prav napisano, edino ki piše da more v penzion, pa naj se vozi dokler mu dajo sedež, ni več pomembno na katerem mestu je. Ogromno po svetu nas je ko gledamo gp za radi njega, jaz bi rad videl pri katerem letu starosti bi pa bil čisto zadnji..
jarti?
15. 11. 2019 17.43
+7
žalostno bi bilo gledati dirke, če bi samo trije dirkali in še nobenega navijača ne bi bilo na dirkališčih.
JackSparrowwvv
15. 11. 2019 17.53
-6
@Fata, prve tri besede replike so vrhunske...hahahah
Hayek
15. 11. 2019 21.05
-1
ALI-S
15. 11. 2019 16.27
-16
A se ima rad Uccija? menda sta se ujela v zadnjem
jarti?
15. 11. 2019 17.44
+3
Frzenk
15. 11. 2019 16.23
+12
Nekateri tuki se še z biciklom ne znate vozt mnde
jarti?
15. 11. 2019 17.48
+0
to sploh nima nobene veze z dirkanjem. v sloveniji je samo tim gajser na svetovnem nivoju. ti se pa lahko še celo življenje voziš in tudi ti ne boš znal vozit tako da kaj zdej? seveda o biciklu govorim. motor pa pustimo.
iga_biba
15. 11. 2019 15.11
-29
Prvi prosti trening razreda motoGP je pripadel Fabiju Quartararoju... kako bo šele drugo leto, ko bo tudi FQ imel pravo Yamaho? Bo bivši 9x uspel priti med prvo deseterico, glede na leta pa negibljivost desnega zapestja (artritis, tendinitis?)?
StAnalitik
15. 11. 2019 15.27
+26
Kdaj nas boš presenetil in nam zaupsl kaj vse si ti dosegel v svoji športni karieri?
gogi_
15. 11. 2019 15.39
+27
kajcenebinikolipoizkusil
15. 11. 2019 16.02
+23
Iga, je pomembno če pride med 10, pravi navijači smo vedno z njim, zaradi njega sem začel gledat gp, zaradi njega gledam, in bom gledal, dokler bo v tem športu.
jarti?
15. 11. 2019 17.53
+5
iga-biba, daj rozloži tudi nam ostalim razliko med dvema yamahama, da bomo tudi mi razumeli. kar mi vemo je letos bila samo razlika v številu omejenih agregatov, posledično prvih 14 dirk 500 obratov manj. 5 agregatov petronas, 7 agregatov monster.
catgod
15. 11. 2019 15.08
+14
Tri yamahe med top 5 🤔🤔...cetrta manjka🤨...... Drugace pa Zarko preseneca....
chamille11
15. 11. 2019 15.05
+5
To je vprašanje za vse hejterje...
chamille11
15. 11. 2019 15.04
+19
ok. Topgunn, mi še lahko poveš od kod taka mržnja, sovražno nastrojen do Valentina?? In da bi si vale zaslužil takega obrekovanja, pljuvanja na nek način, poniževanja z MM itd.?? od kod vse to?? od kdaj?? kaj je takega groznega naredu v karieri, vsi so igralci, vsi smo pravzaprav, vsi nosijo maske itd. vsi se trudijo skrivat osebne napake, slabosti, ki jih majo pod masko, vem tudi vale!! ampak kaj je krivo, prosim..
catgod
15. 11. 2019 15.05
-6
chamille11
15. 11. 2019 15.15
+8
ok. ampak zaradi katerih napak, kaj je storil tak groznega po vašem?? Zarad česa je hinavec itd.???
catgod
15. 11. 2019 15.31
-3
Sploh nevem kje naj zacnem....😂😂😂😂
chamille11
15. 11. 2019 15.45
+11
saj to je tisti problem veš!!! ko si na vrhu ni dobro, ko si na dnu ni dobro, če si nekje vmes pa te ni, nisi zanimiv, skoraj ne obstajaš... enako je, če si bogat ni dobro, če si revež si propalica klošar itd. Žalostno folk dragi!! To mi diši nekaj po faušiji in nevoščljivosti... hhmm?? ...
kajcenebinikolipoizkusil
15. 11. 2019 15.55
+3
Chamile, ne trudi se, ne boš priso na kraj z njimi, ta bolezen ko majo ne boli! 😂😂😂
kajcenebinikolipoizkusil
15. 11. 2019 16.42
+1
Chamile, kaj če bi naredili nekaj dobrega za njih, lažje jim bo! Vsi Rossi Fani gremo hvalit markeza, pismo da je z drugega planeta, da je honda delna za njegov stil vožnje največja kana, da pa obstaja stratoferska yamaha, vendar razliko dela markez na kani, obvezno pa se zraven blatimo pa sinfajmo rossija, veš kak bojo srečni! 😁 od nas pa mA tak vsak svoje mnenje.
catgod
15. 11. 2019 17.03
-2
Vidis...isti btl kt ostaali rozeki...in si se imel za nekaj vec....ppppffjjjjj
kajcenebinikolipoizkusil
15. 11. 2019 17.14
+0
Cat, nisem še Mel za nekaj več, če pa ne prideš na kraj z vami. 😂
chamille11
15. 11. 2019 17.56
+1
haha dobro povedano in super predlog ja ;)
JackSparrowwvv
15. 11. 2019 14.59
-5
chamille11 15.11.2019, 13:07:07 ....... prosim ne glumite! Honda je daleč naprej pred yamaho in najboljši možen materijal!!! to da je edina med prvih pet, je obratno, da tisto razliko na yamahah delajo ravno dirkači, quar in vinal, oba velika talenta!!!ooooooo, pa imamo najbolj bedast komentar dneva, črno na belem.
catgod
15. 11. 2019 14.14
+15
Je rosi reku tipu na skuterju.....idi nazaj sedet, ce bos ti pelu bo slo prehitro.😂😂😂😂
JackSparrowwvv
15. 11. 2019 14.53
-1
Bolje, da vozi, ker če zadaj sedi, brca gledalke....