MotoGP

V dirkaško karavano motoGP se vrača Danilo Petrucci

Ljubljana, 08. 05. 2023 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Letošnja dirkaška sezona v elitnem razredu je več kot le zaznamovana s poškodbami, že od prve dirke pogrešamo Pola Espargaroja, Marca Marqueza in Enea Bastianinija. A zato kot njihove zamenjave vidimo številne testne voznike in dirkače drugih prvenstev, v Le Mansu bo dirkal celo Danilo Petrucci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na zadnjih dirkah v Jerezu se je zdelo, da smo se vrnili v preteklost, ko smo gledali, kako se z vrhunskimi časi vozi Dani Pedrosa, trikratni podprvak elitnega razreda, ki se je kot testni voznik KTM-a s posebnim povabilom vrnil na dirko. V Le Mansu pa bomo ponovno videli Danila Petruccija, ki je osem let dirkal v elitnem razredu, dvakrat zmagal, nato pa se, kot sam pravi, zaradi svojih nekonkurenčnih mer preselil na drugačne motocikle.

Danilo Petrucci na poti do etapne zmage na reliju Dakar
Danilo Petrucci na poti do etapne zmage na reliju Dakar FOTO: Marcelo Maragni

Danilo je šokiral s tem, ko se ni le pojavil na startu najtežjega vzdržljivostnega relija, ampak na Dakarju 2022 osvojil celo etapno zmago. Nato je v isti sezoni osvojil naslov podprvaka ameriškega superbike prvenstva, letos pa ga lahko gledamo v svetovnem prvenstvu serijskih motociklov. 

V Mandaliki se je izkazal s petim in šestim mestom, vprašanje pa je, kaj bo lahko storil ta konec tedna v Le Mansu namesto še vedno poškodovanega Enea Bastianinija. Podobno kot superbike dirkač Iker Lecuona, ki nadomešča Marca Marqueza

Danilo Petrucci in Marc Marquez po dirki motoGP
Danilo Petrucci in Marc Marquez po dirki motoGP FOTO: Gold&Goose

Letošnja sezona je ob vseh poškodbah priložnost za prestope, poskuse in tudi testne voznike. Michelle Pirro in Jonas Folger sta ob vseh odstopih v Austinu prišla celo do točk, Stefan Bradl pa v Jerezu. A če govorimo o izjemno zanimivi sezoni ne le zaradi novega dirkaškega koncepta in novih razmerij moči v prvenstvu, očitno lahko tudi zaradi vseh novih – starih. In stvari lahko postanejo še bolj zanimive, saj o vrnitvi razmišlja pred leti suspendiran Andrea Ianone, o prestopu pa superbike zvezdnik Toprak Razgatlioglu. In če se v elitni razred vrne še Suzuki ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tenma
09. 05. 2023 17.24
-5
Enako bo kot je Dovi pršel nazaj, nekje v ozadju bo... škoda...
FIRBCA
09. 05. 2023 09.45
-7
Zal ni najbolj priljubljenega tekmovalca MM na prizuriscu na celem svetu izjemo od dveh tu, ko se ucita od drugih. Je nujno dobiti nazaj gledanost in tako se postrezejo z starimi simpaticnimi tekmovalci. Tako gre v medijih.naprimer F1 ce nebi tekmoval Alonzo bi bila gledanost skoraj nicna. Tako zal je.
Merhabap
08. 05. 2023 18.40
+6
Bravo bo vsaj malo bolj pestro
mojcd
08. 05. 2023 11.54
+8
petrux, pedrosa, se Lorenzo pa Rossi sta bla v Jerezu.....zakaj ni dirk motogp legends?
bokiman95
08. 05. 2023 21.44
-9
Lorenzo je mal preveč čokat. Rosi je pa za časom. Nemore več rossi who
Jezdimir
09. 05. 2023 08.32
+7
Čokat ti je Markec, če smo realni...hehehe