MotoGP

Prosti treningi pred VN Štajerske: dopoldan najhitrejši Miller, popoldan Espargaro

Spielberg, 21. 08. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.J., T.Š., J.B.
Komentarji
67

Spielberg po dirki za VN Avstrije gosti še VN Štajerske. Dirkaški vikend se je tradicionalno začel s petkovimi prostimi treningi. V najšibkejšem razredu je skupni najhitrejši čas postavil Italijan Celestino Vietti, v moto2 je bil pred vsemi Otočan Sam Lowes. V kraljevem motoGP je bil dopoldan najboljši Avstralec Jack Miller, pred Italijanom Andreo Doviziosom in Portugalcem Miguelom Oliveiro. Na popoldanskem treningu pa je bil pred vsemi Španec Pol Espargaro.

Podaljšani dirkaški vikend v Spielbergu, ki najboljše motocikliste sveta vnovič gosti, saj je bila pred tednom dni tam VN Avstrije, so tradicionalno odprli petkovi prosti treningi. Dirkače vseh razredov je pričakalo prijazno vreme, suha steza, tako da so bili pogoji za prvi čin dirkaškega konca tedna v Avstriji naravnost idealni. Kot po navadi so z jutranjimi ogrevanji začeli fantje najšibkejšega razreda moto3, kjer se je najhitreje "ogreval" Italijan Celestino Vietti pred Špancema Albertom Arenasom in Jeremyjem Alcobo

Sledil je uvodni prosti trening kraljevega razreda in nov odličen dosežek "vročega" Avstralca Jacka Millerja, ki je ob koncu dosegel tudi najboljši čas. Tik za njim, z zaostankom štirih tisočink sekunde se je že "pojavil" zmagovalec zadnje dirke Andrea Dovizioso, ki se v Spielbergu, tako kot že vrsto let Ducatijev dirkalnik, ki tu serijsko zmaguje, odlično počuti in bo bržkone prvi favorit nedeljske dirke po kateri, ob zanj ugodnem razpletu, lahko tudi že prevzame mesto vodilnega v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v motoGP. Ta hip status vodilnega še brani Francoz Fabio Quartararo, ki je bil na prvem prostem treningu podpisal deseti čas. Tretjega je dosegel vse boljši in boljši Portugalec Miguel Oliveira.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugem prostem treningu pred VN Štajerske je bil v moto3 zelo hiter Tatsuki Suzuki, s prvim časom tega dela, za njim se je uvrstil Argentinec Gabriel Rodrigo, kot tretji pa je s petkovim preizkusom končal Italijan Tony Arbolino.  V kraljevem razredu motoGP je najboljši čas drugega prostega zabeležil Španec Pol Espargaro pred Japoncem Takagijem Nakagamijem, tretji čas zadnje petkove preizkušnje za najmočnejši razred pa je pripadel Špancu Joanu Miru

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot zadnji so se v petek na stezo še drugič podali dirkači razreda moto2. Najhitrejši je bil Italijan Marco Bezzecchi, za njim pa so se zvrstili Remy Gardner, Jorge Navarro, Somkiat Chantra in Hector Garzo. A vsi najboljši časi so bili doseženi že dopoldan, tako da je naziv najhitrejšega petkovega dirkača v drugem razredu ohranil Lowes, pred Gardnerjem in Martinom.

Zarco bo nedeljsko dirko začel iz garaže
Francoz Johann Zarco je, kot piše na uradni spletni strani motoGP, zaradi neodgovorne vožnje dirko za VN Štajerske začel v garaži. Gre za epilog zadnje dirke v Spielbergu, ki bi se, tudi ob njegovem nespametnem manevru, lahko končala tragično. Ne glede na njegove čas v kvalifikacijah, se Francozu obeta start iz garaže.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dirkače vseh treh motociklističnih razredov sta čakala dva prosta treninga, nato pa sledi sobotno nadaljevanje sporeda, ko bodo vrhunec dneva kvalifikacije. Dirkačem je bilo prihranjeno potovanje iz enega prizorišča na drugega, saj je druga zaporedna dirka na istem dirkališču v Spielbergu. Andrea Dovizoso se očitno v Avstriji odlično počuti, saj je na tej stezi zmagal že trikrat, petkrat pa je bil na stopničkah, Ducati pa je tukaj slavil petkrat zapored. Lep niz, ki ga želijo v moštvu nadaljevati, Dovi pa želi z novim uspehom potrditi zadnjo zmago.  

"Lahko smo še boljši, še posebej, ker lahko formo in vse ostalo prenesemo tudi na naslednje dirke. Nekateri konkurenti bodo zanesljivo boljši in močnejši ta teden, tudi zato, ker niso bili zadovoljni z rezultatom in bodo bolj "lačni".  Brez dvoma bo svoj vpliv imelo tudi vreme, mislim, da bo v petek še vroče, v soboto pa verjetno ne več tako. Mislim, da bo to precej drugačen dirkaški vikend," je prepričan Dovizioso. 

Eden tistih, ki jih je omenjal Dovi, ki želijo doseči več, je brez dvoma Fabio Quartararo. Na VN Avstrije je bil osmi, kar je precej manj od pričakovanj. Francoz je računal, da bo v odsotnosti Španca Marca Marqueza precej povečal točkovno prednost glede na konkurenco. Še vedno je vodilni s 67 točkami, a se mu je Dovizioso približal na 11 točk zaostanka. "Zame je vse skupaj še vedno zelo odprto, kar se tiče boja za vodstvo na lestvici. Vendar je Andrea tukaj zelo hiter in bo tudi na drugih stezah, zato mislim, da je eden glavnih kandidatov za naslov. Vendar je konkurenca močna in tako bo tudi na tej dirki, lahko rečem, da je kar zabavno. Poizkušali bomo iztržiti čim več, imeli smo dober tempo vožnje minuli teden, a se želimo še izboljšati in se boriti za stopničke, " pravi 21-letni Quartararo.

VN Štajerske
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (67)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
21. 08. 2020 21.52
-13
VR zimzeleni veteran je samo na 2. treningu vozil? ni nihče odstopil, da je uspel biti deveti?
AS1983
21. 08. 2020 17.37
+5
KTM je dober, sam Espargaro z dobrim motorjem sploh v cilj ne zna prit, mogoče se mu zdaj posreči, 1.favorit je zame osebno Dovozioso, ker ta steza mu zelo leži
LightningBolt
21. 08. 2020 16.57
-6
Ufff, Pol, ne ne ne. Upam, da ga prehiti Oliviera. Nakagami, juhu za japonce sem vedno. Yamaha nekje v sredini, upam da jutri komu od njih ratajo kvalifikacije, ne vem pa kak imajo race pace. Pa Suzuki ni švoh... Matr saj so vsi na kupu, ok spet bo štala v nedeljo.
Zalchi
21. 08. 2020 15.23
+49
Pa kdo od vas je dejansko motorist? Mislm, a ste od gledanja GP ja tok pametni? Tud sam ga gledam in vem, da je težko pol ure na polno tiščat in bremzat iz tiščat...ni isto, če se 2x spustiš čez ride in prehitiš dva turista na panoramski vožnji. Vsi so spoštovanja vredni in ne zaničevanja. Nesreče se dogajajo in dirkači se tega zavedajo. To pa ne pomeni, da jih ne izdajo živci, če ti 200 kg prileti mimo ušeš z 200 km/h.
Vili Juhant
21. 08. 2020 14.40
+1
Nanuk
21. 08. 2020 14.19
+86
catgod..... sem navijač Rossija, ampak istočasno mi je tudi Marquez pri srcu....preziram pa ene in druge..... tiste, ki v vsakem stavku zaničujejo Rossija in tudi tiste, ki zaničujejo Marqueza.... to sta dirkača, ki sta v zadnjih 25-letih pokazala največ..... Rossi takrat, Marquez pa sedaj.... na živce mi pač gre, ker enostavno vem da mora vsak Slovenec dati kapo dol pred enim in pred drugim.... to kar dela Rossi pri svojih letih in po tolikih letih dirkanja je nepredstavljivo..... to kar dela Marquez od samega začetka pa tudi.... in v mojih očeh sta glede na dosežke v svoji karieri samo ta dva primerljiva..... oba sta extra kalibra, kar se tudi vidi po do sedaj doseženem.... ampak me pa res zanima kaj bi bilo, če bi Rossi bil 15 let mlajši..... pojma nimam....mogoče bi bil hitrejši od Marca....lahko, da bi bil Marc še hitrejši kot sedaj zaradi dodatne motivacije, ker pubec je dirkač.... kaj pa vemo.... verjetno bi Marc imel boljše izhodišče, ker zna voziti kvalifikacije, kjer pa Valentino nikoli ni blestel.... konec koncev pa kdo sem jaz, da bi sodil kateri od teh dveh je boljši ? carja sta oba.... Quartararo dvomim, da bo kdaj Marqueza dobil... po moje ne.... za Vinalesa sem skoraj prepričan, da bo imel na koncu enako število naslovov kot Pedrosa..... no to je to.... z moje strani....
catgod
21. 08. 2020 14.37
-50
Glede na napad in etikiranje , da smo neinteligentni ....je bilo jasno ze v startu, da si rosi fan
Barni3
21. 08. 2020 16.39
+23
catgod ocitno ste res....takoj za vasim imenom je povedal da je navijac rosija...
zara007
21. 08. 2020 16.49
+5
Mark ima grd znacaj. Kot Tina Maze. Ce ni prvi ne zna cestitat boljšemu, kot ni znala Tina.
Dermeister
21. 08. 2020 17.31
+10
Puste mucka traume iz otroštva so več kot očitne.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
AS1983
21. 08. 2020 17.39
-2
dober, pošten komentar od mene si dobil plus
Zorx
21. 08. 2020 17.47
-3
Mechanic, res je, sem prepričan, da nas je veliko, ki delimo tvoje mnenje. Nekateri komentatorji (catgod, krutaresnica, igabiba, dermeister ), nimajo veze s spremljanjem motogp ali navijaštvom.
BMW M
21. 08. 2020 13.39
-13
Naj uziva Fabio na prvem mestu v skupnem ker vsi vemo da ga bo MM nakoncu prehitel hehehe
Uporabnik1817555
21. 08. 2020 13.07
-6
Spet beda od bede
catgod
21. 08. 2020 12.44
-28
cmirko....puto..spet v ozadju
Uporabnik1528563
21. 08. 2020 15.14
+5
catgod
21. 08. 2020 12.29
-26
Zmagovalec dirke dobi BMW M4......verjetno bo spet veliko zaletavanja🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
Nanuk
21. 08. 2020 11.56
+33
vsak petek, ko se v MotoGP pričnejo kvalifikacije se takoj tudi tukaj med komentatorji pričnejo kvalifikacije, ki trajajo vse tam do nedelje zvečer in na koncu ponavadi še vedno ne dobimo zmagovalca.... ponavadi dobimo na koncu par takšnih, ki si zaslužijo "pole position" v neinteligentnem komentiranju..... ni nek dosežek, ampak vseeno.... bravo fantje
catgod
21. 08. 2020 12.02
-32
Ce prav razumem..... Ker ti ne komentiras teh "kvalifikacij" ......si potem inteligenten oz. se imas za int. ??
Profesormarck
21. 08. 2020 12.07
-13
bravo šlosar..odkril si toplo vodo,sam še črpat jo začni,pa si zmagu.Še kaj veš? Nauč nas..so nas sama ušesa..pardon oči.
Nanuk
21. 08. 2020 12.57
+29
catgod.... sem razmislil in res je.... neke posebne inteligence sigurno ne premorem, če tukaj komentarje prebiram in se koncu še v besedne konflikte spuščam..... ni pa bilo nobenega govora o komentiranju kvalifikacij ampak o blatenju Rossija, Marqueza in tako naprej....
catgod
21. 08. 2020 13.05
-25
Kot ti je ze spodaj nekdo napisal....nastej se rumene provokatorje....takrat bo tvoj komentar na to temo imel neko vrednost..... Do takrat si pac nekdo, ki hoce sodelovat v "kvalifikacijah" za pole position🤷🏻‍♂️
catgod
21. 08. 2020 13.11
-28
pole position najbolj neinteligentnega komentarja...seveda. Ocitno svojega sarkazma ne prepoznas k ga napises...
Nanuk
21. 08. 2020 11.47
+30
igabiba, catgod, profesormarck in še kdo...... izjemni talenti..... kapo dol.... škoda, da vas ne poznam osebno, ker vidim da od vas se človek lahko marsikaj nauči...... res škoda, da nimamo še več takšnih modrijanov v Sloveniji....mislim, da bi postali svetovna velesila
Mohiito
21. 08. 2020 11.53
-18
Lahko bi sam bil pošten in naštel še nekaj hujših provokatorjev iz rumenega tabora.....le zakaj ne.
Profesormarck
21. 08. 2020 11.54
-31
povej naslov-mehanik...mogoče ti svojga kawasakija pripeljem...da mi gume napumpaš.
catgod
21. 08. 2020 11.55
-25
Tarumen in postenje .....to ne gre skupaj😁
Nanuk
21. 08. 2020 12.46
+17
profesor....pazi, da ti res ne bodo koga napumpali medtem, ko ti tukaj pametuješ.... sploh pa kolikor vem se na kosilnici gume ne pumpajo... ali si mislil slučajno motorno kolo ? kawasaki ? pa kdo se še leta 2020 s kawasakijem hvali ? naslednjič se vsaj zlaži in napiši honda, yamaha ali pa ducati
Nanuk
21. 08. 2020 12.52
+19
malo heca..... vsak naj si kupi kar hoče....
Kaktusy
21. 08. 2020 13.21
+15
Profesor ti lahko kvečjemu mešalc Liv Postojna, s Kawasakijevo nalepko, privleče napumpat, sam da ga mora iz Osterajha privlečt čez Ljubelj, Muci mu pa karjolo z lopatam vozi, da smo si na jasnem.
catgod
21. 08. 2020 13.38
-16
Delaj to kar ze skozi ...talaj +/-.....si ro mak
cannaboom
21. 08. 2020 11.22
-12
Zarco je smrtno nevaren ddrkac!
Kaktusy
21. 08. 2020 13.22
+14
catgod
21. 08. 2020 11.13
-31
nadnaravni rosi pa nic omenjen v napisanem??? Verjamem da ce bi bil med top3 bi bil. No.....bil je 17🤐
Profesormarck
21. 08. 2020 11.15
-24
catgod
21. 08. 2020 11.16
-30
Dermeister
21. 08. 2020 11.19
+27
Ko bi ti muci imel malo "nadnaravnega" IQ, bi vsaj pisati znal.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
catgod
21. 08. 2020 11.25
-22
rovokopac.....a tko kt ga imas ti pri iskanju IPov.....same lape so te
TEDO(uajtu)MEDO
21. 08. 2020 11.37
-18
Ne se bati, zagotovo bo spet članek tukaj o njemu pred in po dirko. Kot da obstaja samo on...
catgod
21. 08. 2020 11.44
-22
To sihurno bo... nekak v stilu..... Imamo hitrost za dirko
Dermeister
21. 08. 2020 17.30
+5
Dej, malo socialne odštej za kakšno uro pravopisa, morda te celo k dopolnilnem pouku v OŠ spustijo.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
catgod
21. 08. 2020 10.51
-13
ZAR so kaznovali z startom iz boksov....
Profesormarck
21. 08. 2020 11.03
-17
..čeprav ni bil kriv za nesrečo,kriv je bil morbideli.Čudne razsodbe so od komisarjev,čist na strani makaronov,tud ko je rozek brcal,mu niso dali črne zastave.
catgod
21. 08. 2020 11.08
-16
Kamera iz MRB motorja cudezno ni delala.....tudi ZAR kamera ocitno ne....ali je bilo to vidno samo dolocenim???
Profesormarck
21. 08. 2020 11.10
-19
baje je rozek še svojga izbranca ucia z sabo pripelal ,do komisarjev.Tam sta pa jokala v potokih,pa sta se jim zasmilla.
LOL93
21. 08. 2020 11.15
-7
uradno naj bi se posnetki uničil ob trčenju če verjameš
catgod
21. 08. 2020 11.18
-13
Ocitno kamere se zmerom snemajo na trak....pa se je trak unicil v trcenju😂😂😂
Profesormarck
21. 08. 2020 11.22
-11
dorna in komisarji so očitno kupljeni z makaroni.Pa eni lažejo,da delajo za Špance.
kajcenebinikolipoizkusil
21. 08. 2020 11.38
+12
Takrat bi črno mogli dat markezu, buhtl pristranski!!!
Kaktusy
21. 08. 2020 13.24
+10
catgod
21. 08. 2020 13.59
-14
Dejta si vidva eno jaso na samem najdet ...pa uzivajta v toplih trenutkih ob gledanju ozvezdja
VAREN
21. 08. 2020 10.47
-38
Rosi sam bodi na stezi, da ne boš spet jokal, če bo kaj priletelo za tabo.
Boris Meži?
21. 08. 2020 17.59
+3
Ti se še na motor nebi upal vec usest k bi komar mimo prletu
motorist_mb
21. 08. 2020 10.42
+21
FP1 Mill odlično!
Otancici
21. 08. 2020 13.35
-5
Stavil 1000€ na Dovija za koncno krono.....
motorist_mb
21. 08. 2020 15.15
+4
Če bojo hitre dirke naprej boš kasiro jurja drugače težka bo 😉!
Bigbadjohn
21. 08. 2020 10.41
+5
Prenos treninga brez komentatorja je popoln nesmisel.
Profesormarck
21. 08. 2020 10.39
-29
Tokrat bo na vrhu čist nova ekipa-po mojem seveda.Suzuki in ktm.
Mohiito
21. 08. 2020 10.28
-11
Popravni izpit...marsikdo ima priložnost na isti progi v roku dveh tednih pokazati boljši rezultat.