MotoGP

V zakulisju dirke motoGP: 'Pazi na to nogo, človek!'

Lusail, 09. 04. 2021 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po razburljivih dirkah na katarskem dirkališču Losail se pozornost dirkačev razreda motoGP že preusmerja v prvo evropsko preizkušnjo prihodnji konec tedna v portugalskem Portimau. Uradni profil prvenstva je na Twitterju objavil zanimive posnetke iz zakulisja zadnje dirke za VN Dohe.

Pogovor prvega moža podjetja Dorna Sports Carmela Ezpelete, zmagovalca VN Dohe Fabioja Quartararoja in tretjeuvrščenega Jorgeja Martina ob podelitvi nagrad.
Pogovor prvega moža podjetja Dorna Sports Carmela Ezpelete, zmagovalca VN Dohe Fabioja Quartararoja in tretjeuvrščenega Jorgeja Martina ob podelitvi nagrad. FOTO: MotoGP
Naslednja postaja motociklistične karavane je portugalski Portimao, kjer se je končala lanska sezona. Prosti treningi se 16. aprila (ob 10.00) začnejo s prenosi na VOYO. Zamujene dirke vseh razredov si oglej na VOYO.

Uvodni dirki motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP nista razočarali. Zmag sta se veselila dirkača tovarniškega moštva Yamaha, Katalonec Maverick Vinales in Francoz Fabio Quartararo, ki se je že na drugi dirki po selitvi iz vrst poltovarniške ekipe Petronas Yamaha SRT razveselil preboja na najvišjo stopničko.

Na dirkališču Losail sta – sploh na drugi dirki za VN Dohe – blestela tudi Quartararojev rojak Johann Zarco in španski debitant v najelitnejšem razredu Jorge Martin (oba Pramac Racing). Na poltovarniškem ducatiju sta najprej zasedla prvi mesti v kvalifikacijah, "pole" je osvojil Martin, nato pa sta bila na dirki za VN Dohe dolgo časa v igri celo za zmago. Quartararo ju je presenetil iz ozadja, v boju za drugo mesto pa je bil nato od Martina vendarle močnejši izkušenejši Zarco.

Martin: Nekega dne jo bom skupil
Kot so razkrili nedavno objavljeni posnetki iz zakulisja VN Dohe, se je Martin ob podelitvi nagrad zapletel v simpatičen pogovor z zmagovalcem Quartararojem, ki ga je opozoril zaradi njegovega iztegovanja noge pri vhodih v ovinke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ko tako iztegneš nogo ..." je pred očmi šefa Dorne Sports Carmela Ezpelete španskemu kolegu navrgel Quartararo. "Iztegnil sem jo res daleč," je priznal Madridčan, ki je dve leti starejši od Francoza. "Pazi na to, človek!" je nadaljeval Quartararo, Martin pa je dodal: "Ja, ja, vem, nekega dne jo bom skupil ..."

V zanimivem posnetku, ki razkriva zakulisje dirke na najvišji motociklistični ravni, se je Quartararo pridušal tudi nad dolžino dirke in v smehu dejal, da bo na naslednjem varnostnem sestanku s kolegi dirkači predlagal njeno skrajšanje.

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
09. 04. 2021 21.30
-10
pridušal tudi nad dolžino dirke in v smehu dejal, da bo na naslednjem varnostnem sestanku s kolegi dirkači predlagal njeno skrajšanje. Sem bil prepričan, da bi le bivši 9x, zimzeleni veteran želel, kaj takšnega. Bo zdržal do polovice sezone? Bori se kot lev, da ni zadnji. Kot lev, daje vse od sebe.
resnicaosvobaja
09. 04. 2021 21.07
-9
Po naslovu članka V zakulisju dirke motoGP: 'Pazi na to nogo, človek!' sem za dve dolgi sekundi pomislil, da smo spet v letu 2015
resnicaosvobaja
09. 04. 2021 20.58
-10
Nightifly...tebe je za vedno opredelil ta tvoj komentar pred dvema ali tremi leti : "...imate svoje mnenje in jaz ga spoštujem ,ker mislim podobno ..."
resnicaosvobaja
09. 04. 2021 20.49
-11
Vsi , ki niste vešči tujega jezika ali niste zadovoljni s prevodom na GPOne bomo po vaši želji prilepili kakšno zimzeleno, preverjeno in tehtno misel Valentina Rossija s tega portala..... Rossi 18. februar 2010 "...Čaka me zelo težka sezona, a sem v dobri formi in čaka me še ena dobra bitka. Še nikoli nisem bil tako motiviran. Vedno se trudim, da sem čim boljši in se skušam privaditi na nov motocikel. Vsaka sezona je nova zgodba. Vsako leto je težje, zato moraš biti vedno hitrejši. To je moja strast in za seboj imam dobro kariero z veliko dobrimi rezultati. Moj način dirkanja je, da skušam zmagati. Ko bom videl, da ne morem več zmagovati, bom rekel le ciao."
resnicaosvobaja
09. 04. 2021 20.28
-12
@krutaresnica , ko sem jaz menjal profil za mesec dni sem povedal razlog, čas, zakaj in "kdo" bo komentiral v mojem imenu. Kako pa je s tabo @kaktusx ? Ali pa je to le profil za + in -...eden tistih profilov, ki se očitajo meni
resnicaosvobaja
09. 04. 2021 20.12
-12
Se je spet pojavil nightifly in spet sem tu...sem mislil, da mi vsaj do prve bedaste izjave Rossija ali tebe ne bo treba vsaj do FP1, ampak je očitno, da je nightifly moral malo potipati do kam lahko gre. Tvoje mnenje je tvoje mnenje, ki se je že zdavnaj sprevrglo v vsiljevanje mnenja drugim -moderna inkvizicija v motoGP... moje mnenje kot nestrinjanje, pa je zate ponižanje s strani nevzgojenih oseb, čeprav gre zgolj za tvojo užaljenost , da svet ni enoumen. Očitno je , da ravno ti izzoveš v ljudeh tisto dobro, da se na tem portalu odzovejo na laži , posiljevanja mnenj in slepe zaljubljenosti...In zdaj brezmadežni nightifly zopet grozi , kot pred leti z odvetniki... grozi nam in to zaradi odziva na komentarjev rumenih. Torej nightifly tvojo grožnjo in tvojo promocijo švicarske firme si zaradi mene lahko vtakneš tja, kamor si daješ svečko za vročino. Ta portal ima več mnenj,ki se razlikujejo od tvoje univerzalne resnice, kot si jih ti sam sposoben prenesti čustveno...če te pluralnost moti, bi moral poskusiti s "profilom" na NoviTV, ker Nightifly...ti si le en B. Tomašević z motoGP verzijo Kdo komu laže ?
Kaktusy
09. 04. 2021 17.00
+10
Le s težka se večina kulturnih komentatorjev odločamo podati svoje mnenje, namreč iz dneva v dan smo priča posiljenemu prevladovanju nizkotnih žaljivih izbruhov nekulturnih ujetnikov, kot so Highlanders, Igabiga, Mr.Cat, resnicaosvobaja, profesormark pa še kdo, mogoče gre celo samo za dve osebe obsedene z več nicki, kdo bi drug vedel, če ne ravno moderatorji, ki kot kaže načrtno mižijo na oba uča, medtem ko jim maloumneži dobesedno uničujejo portal. Podn od podna!!!!!!!!!!!!!
Mr. Cat
09. 04. 2021 17.44
-9
Mogoce gre samo za eno osebo... Mogoce je Mr.Cat tudi jezdimir...
nightifly
09. 04. 2021 18.01
+11
Kaktusx ,,,,,,,,,,, sem popolnoma enakega mnenja ,,,se posebno me cudi vloga moderatorjev ,ki so v zadnjih letih magari privoscljivo dopuscali ves ta ogenj na tem portalu -pa ne samo zaradi klikanja . Nekateri od nas ,vklucno z vami smo to ze velikokrat omenili ,napisali , za nekaj casa se je malce pomirilo . Toda nekaj sem si pa dal v koticek mozganov , in bom realiziral , ko pridem do casa .. Imam vzvode , v tujini ,kjer lahko mirne duse pridem do eksekutive te panevropske medijske hise , ki ima v lasti tudi tole pop tv ali ta portal . Pri promociji te Grupe v svetu imam tudi sam prste vmes ,ker je svicarska firma zadolzena tudi za to . Od tu naprej do poddirektorjev posameznih vej te velike firme ni dalec .....ti se na veliko sprehajajo po svetu ,po kongresih in sejmih ter promocijskih shootingih ..... tako da ........ cisto hitro pride v korist firmi do pregleda poslovanja in dela vseh zaposlenih . To govorim zato , ker tu ni milosti , in ce bi se en odgovorni urednik ,ali celo moderator podstopil kreirati svoj profil ,bilo na delovnem mestu ,bilo od doma (vse je izsledljivo z nekaj kliki), potem to ne bo samo udarec za neprofesionalce ampak za celo firmo . Jaz kot uporabnik te strani zelim samo sodelovati ,ne pa biti ponizan s strani nevzgojenih oseb . To je vse . In kar je se najlepse , vse je dosegljivo ,cisto vse se da prikazati , in vsakomur stopiti na prste ,,,,,ko bo to potrebno .
Profesormarck
09. 04. 2021 20.11
-11
evo ga,maskiranega cmirkota,vse je naštel,sam sebe ne.Cmirko,boš či-gumo ?
Mr. Cat
10. 04. 2021 09.10
-2
Laznivi provokator flajer....ti si kar dajaj v koticek mozganov kar ces....... Tvoj edini vzvod je tist vzvod k potegnes vodo na sekretu. Vse ostalo napiano je laz in nakladanje kar je za rumeno credo ze tradicija. Kdo sploh te resno jemlje ...razen tvojih simpatizerjev k pa vemo kdo so. Me pa cudi, da te ne brisejo in blokirajo....glede na tcoje groznje 24h.
nightifly
09. 04. 2021 16.25
+10
Ce kog a zanima mnnje Rossija ...pa se veliko drugega o njegovih prvih dirkah ,naj s obisce GPOne.com , jasno z znanjem tujega jezika . S tem bodo dobili odgovore iz prve roke , kot se rece ,in ne bo nejasnosti . Skratka ,Dohtar gre naprej veselo in pogumno .
resnicaosvobaja
09. 04. 2021 20.16
-10
Nightifly ...mogoče bi pa moral narediti kviz motoGP s svojim gradivom na višji stopnji osnovnih šol Slovenije in podeliti najboljšemu poznavalcu tvoje skripte 2000 evrov in ogled Academije
Bigbadjohn
09. 04. 2021 11.40
-19
Eno tako, meyćkeno valeskrunstvo: Na dohtarjev moped bojo na feltne navili lovke orjaških lignjev za megasuper oprijem- saj veste, priseski, pa to...
Bigbadjohn
09. 04. 2021 11.44
-20
Ja kva?! Edini kunšt je, da navijejo v pravo smer, da se ne odvijejo, ko dohtar spele...aja, pa da ne bo u rikverc glihov ovikov!
Bigbadjohn
09. 04. 2021 11.45
-17
realmadrid the best
09. 04. 2021 12.04
-18
Uporabnik1528563
09. 04. 2021 18.22
+11
Mr. Cat
09. 04. 2021 10.51
-17
Najboljs, da dirkajo tri kroge. Pa se takrat bojo nektere izdale gume.
MesOjediPinGvin
09. 04. 2021 11.46
+19
Tvojga tastarga je že po parih sekundah...
Mr. Cat
09. 04. 2021 12.12
-11
mptour
09. 04. 2021 12.16
+12
Ha, ha, Mes.. Dobra. Je kar neki takih otrok tle gor, ja....