MotoGP

Kazen za Marqueza, ki ne bo startal iz prvega, temveč šele iz sedmega mesta

Kuala Lumpur, 03. 11. 2018 01.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Kljub težavam zaradi močnega deževja so organizatorji dirke za VN Malezije le uspeli spraviti pod streho sobotne kvalifikacije v vseh motociklističnih razredih. V kraljevem razredu MotoGP je do najugodnejšega startnega položaja prišel Hondin Marc Marquez, ki pa je bil nato kaznovan in bo dirko začel iz sedmega mesta.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Najhitrejši čas je postavil Marquez
    02:05
    Iz 24UR: Najhitrejši čas je postavil Marquez
  • Kazen Marquezu zaradi oviranja Iannoneja
    00:18
    Kazen Marquezu zaradi oviranja Iannoneja
  • Kvalifikacije razreda motoGP za VN Malezije
    11:10
    Kvalifikacije razreda motoGP za VN Malezije
  • Kvalifikacije razreda moto3 za VN Malezije
    12:11
    Kvalifikacije razreda moto3 za VN Malezije
  • Kvalifikacije razreda moto2 za VN Malezije
    10:51
    Kvalifikacije razreda moto2 za VN Malezije

Na zadnjem prostem treningu pred kvalifikacijami za VN Malezije v kraljevem razredu motoGP se je najbolje odrezal Marc Marquez (Repsol Honda), ki je po slabši predstavi na predhodni dirki za VN Avstralije na Phillip Islandu, kjer je po odstopu ostal brez končne uvrstitve, vnovič postavil stvari na svoje mesto. Maverick Vinales (Movistar Yamaha MotoGP) na drugem in Andrea Dovizioso na 3. mestu (Ducati Team) sta dopolnila vodilno trojico, medtem ko je bil Francoz Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) četrti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob koncu četrtega prostega treninga pa so se za organizatorje začele težave; močno deževje je namreč dodobra namočilo stezo v Sepangu, kar je preložilo začetek kvalifikacij najboljših dirkačev sveta za dobro uro in pol. Kljub zahtevnim razmeram na vselej nepredvidljivi sepanški stezi se je najbolje znašel nihče drug kot novi-stari svetovni prvak Marc Marquez, ki je kljub padcu na prvem ovinku uspel ohraniti visoko hitrost in posledično prečkati ciljno črto z najboljšim časom.

A Španec na dirki ne bo startal iz prvega mesta, saj je dobil kazen, kot so zapisali "zaradi neodgovorne in počasne vožnje na stezi in oviranja drugega dirkača" (šlo je za incident z Andreo Iannonejem), zato bo dirko začel šele iz tretje vrste in sedmega mesta. Drugouvrščeni Johann Zarco, ki je zaostal za več kot pol sekunde, bo zato dirko začel iz najboljšega startnega položaja, v prvi vrsti bosta še Valentino Rossi in omenjeni Iannone.  Španec je bil že kaznovan na VN Amerik, ko je moral startati kot četrti, čeprav je bil prvi v kvalifikacijah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Zelo dobro je večji del kvalifikacijske dirke kazalo omenjenima Doviziosu in Vinalesu, a sta na spolzkem vozišču tudi onadva - podobno kot pred tem Marc Marquez - storila napako in si s startnima izhodiščema 5 oziroma 11 močno otežila pot do želenega vrhunskega dosežka na nedeljski glavni dirki za VN Malezije. Suzukijev Andrea Iannone je v zadnjem obdobju v odlični formi, kar je potrdil tudi s 4. kvalifikacijskim mestom v Sepangu, ki mu odpira lepe možnosti za nov, odmevnejši dosežek. Najboljšo deseterico zaokroža po zaključku te sezone poslavljajoči se Dani Pedrosa (Repsol Honda Team), kot že rečeno pa je iz nje izpadel eden od glavnih favoritov za zmago v Maleziji Vinales.  

Poslastica Martin - Bezzecchi
Čeprav je bil večji del kvalifikacijske dirke v najšibkejšem razredu moto3 v ospredju dirkač moštva CIP - Green Power John McPhee, se je na koncu najboljšega startnega položaja pred nedeljsko glavno dirko za VN Malezije razveselil glavni favorit za jutrišnjo zmago Jorge Martin (Del Conca Gresini Moto3).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Slednji je z rekordnim zadnjim krogom poskrbel za svoj 11. 'pole position' v letošnji sezoni, s čimer zgolj potrjuje, da bo v zaključku sezone v dvoboju za naslov svetovnega prvaka z Italijanom Marcom Bezzecchijem (Redox PruestelGP) bržčas v vlogi favorita. Član Redoxa Špancu sicer močno diha za ovratnik, a bi moral v nedeljo bržkone prikazati svojo najboljši dirko v sezoni, če bi želel prehiteti Martina v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Prednost člana ekipe Del Conca Gresini Moto3 trenutno znaša 9 točk, boj do konca sezone za naslov prvaka bo neizprosen, toda v tem trenutku se zdi, da delnice Jorgeja Martina kotirajo višje od Bezzecchijevih.

Ob že omenjenima Martinu in Bezzecchiju bo s prve startne vrste v bitko za najvišja mesta krenil nekoliko presenetljivo član Marinelli Snipers Teama Tony Arbolino, ki je za vodilnim Martinom zaostal za dobre tri desetinke sekunde. McPhee je po odličnem uvodu in srednjem delu kvalifikacij v samem zaključku nekoliko popustil in pristal na čelu druge startne vrste, ki jo dopolnjujeta še peto- oziroma šestouvrščeni Albert Arenas (Angel Nieto Team) in Enea Bastianini (Leopard Racing). Zanimiv pa je razpored v tretji startni vrsti, ki jo sestavljajo trije Japonci - Tatsuki Suzuki na 7., Kazuki Masaki na 8. in Ayumu Sasaki na 9. mestu. Prvo deseterico zaokroža Niccolo Antonelli.

Dominantni Alex Marquez zlahka do 'pola'
V srednjem jakostnem razredu moto2 niti približno ni bilo tako zanimivo kot v moto3, a je kljub temu Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) poskrbel za presenetljivo gladko kvalifikacijsko zmago. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slednji je drugouvrščenega člana ekipe Sky Racing VR46 Luco Marinija prehitel za skoraj pol sekunde, medtem ko je tretjeuvrščeni Fabio Quartararo (MB Conveyors - Speed Up) zaostal za slabih sedem desetink sekunde. Mnogi so pričakovali hud boj za čim boljši startni položaj med trenutno vodilnima dirkačema za končno zmago Francescom Bagnaio (Sky Racing Team VR46) in Miguelom Oliveiro (Red Bull KTM Ajo), toda omenjeni dvojec ni imel svojega dne, saj je Italijan končal na repu druge startne vrste, Portugalec pa bo v nedeljsko dirko vstopil z začetka tretje, torej s 7. mesta. 

Prijetno presenečenje današnjih kvalifikacij je zagotovo Remy Gardner iz moštva Tech 3 Racing, ki je končal na 4. mestu. Ob Avstralcu drugo startno vrsto sestavljata še Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) na 5. oziroma že omenjeni Bagnaia na 6. mestu. Ob Oliveiri bosta v tretji startni vrsti še Španec Xavi Vierge (Dynavolt Intact GP) na 8. in Južnoafričan Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) na 9. mestu. Najboljšo deseterico zaokroža morda največje razočaranje tokratnih kvalifikacij na stezi v Sepangu, Nemec Marcel Schrotter (Dynavolt Intact GP).  

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (152)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mzvezda
03. 11. 2018 21.44
+21
hahahha k da ne vemo da MM to še bolj motivira!!! Zmaga zagotovljena!!!
najram
03. 11. 2018 21.42
+13
nekateri tu gor komentirajo o gp-ju.....o dirkačih....ne znajo pa se z mopedom vozit
ReggaeShark
03. 11. 2018 21.31
-4
Franci Luzar
03. 11. 2018 20.38
+32
marqes lahko štarta kjer hoče do stopničke bo itak prišel.
Uporabnik458403
03. 11. 2018 21.21
-20
DEEP
03. 11. 2018 20.38
+23
Lahk, štarta zadnji,pa bi zmagal!!!Faušarija ni zdrava?!!M.M.-GENIJALAC🤘.
Strojnik87
03. 11. 2018 20.19
+37
Branje nekaterih kometarejv spodaj spominja na oroski vrtec, kjer so otroci vcasih prerekajo za banalne stvari. MM ce je oviral Ianoneja, pravilno da je kaznovan, mali je tko ali drugace ze prvak in se najbrz ne obremenjuje s tem in ni potrebno odkrivat tople vode. Razni hejterji tu gor pa samo to, vsi dirkaci so svetovna spica, vsi vlagajo ogromno truda za to kar pocnejo. Se kdaj vprasate kaj ste sami dosegli v zivljenju? Modrovat iz kavca je najlazje. Rossi je legenda in bo ostal, pa nisem njegov navijac, in ga ne pljuvam zaradi tega. MM in Honda je trenutno zmagovalni paket, pelje se na meji mogocega in resuje skoraj nemogoce, in tudi jutri verjamem, da bo prisel do stopnick. Go Marc!!
duhccc
03. 11. 2018 20.01
+4
jaooo kaj se kravica dogaja M.M ce bi bila taka pravila ze ucasih ROSSI nebi nikoli prisel do 9 naslovo ....
Minnie123
03. 11. 2018 19.41
-3
pa dajte no, al so smešni, a k je tist dohtar oviral, pa je dvignil v opravičilo rokico...ne omembe vredno...ja res MM je 7 LEVEL, ....hmmm....očitno je večno drugim, ki evrčke v malho prinesejo treba pomagat.....noo...POMEMBEN PODATEK, DA #93#..LAHKO SAMO TAKO USTAVIJO....pa ne spet vi amaterski spremljevalci omejeni na samo na enega voznika motogp pametovat...
najram
03. 11. 2018 21.44
+3
ti si pa profesionalni poznavalec razmer...imaš kake argumente ki so javno dostopni..
.jezdimir
03. 11. 2018 22.30
-6
Sputnik
03. 11. 2018 19.11
-34
vozit se zna obnašat pa očitno se ne bo znal nikoli. en ga bo mogu dobro usekat po zobih da bo mir
Profesormarck
03. 11. 2018 19.03
+9
nič ne de,bo pa jutri napadu iz ozadja,samooklican to vedno dela,sam se mu nekak ne posreč više od petega mesta pridt......no Marc je PROFESOR,že v prvem ovinku bo pred vsemi.Genij,ta novi(stari) svetovni prvak,a ne da rozeki !
Profesormarck
03. 11. 2018 19.06
+11
tistntadruj
03. 11. 2018 19.17
-3
tistntadruj
03. 11. 2018 19.19
-1
Profesormarck
03. 11. 2018 19.27
+9
ma ne,sinek,jest sam resnico pišem..pa ti ,za kerga si,za luzerja,ki že devet let čaka....prej bo decu dobu z uciom,kot bo desetič prvak.he,he,he,he,he
.jezdimir
03. 11. 2018 22.33
-4
Tvoja resnica je mešalc, pesek in lopata, motorji pa znanstvena fantastika...hehehe
JackSparrowww
03. 11. 2018 18.45
+13
Saj če MM93 ne bi postavli na 7. mesto, bi pa prostovoljno štartal od zadaj. Iz solidarnosti do ugasnjene zvezde, ki sveti še samo po špagetarskih Gazzetah delo Sport haha
Otancici
03. 11. 2018 18.49
+19
Herculless, te moram popraviti. Bolj sveti tukaj kot pri gazzetti. Na zalost sem ugotovil, da so celo lahi bolj realni, kot nekateri tukaj.
.jezdimir
03. 11. 2018 18.51
-13
Korl dej mal več resnosti, te tvoje fore so že mal pase, se ti ne zdi?!...sem pa vseeno vesel da si se odtrgal od šanka, sam zato da mal z nami pokramljaš, vsaka čast...hehehe
najram
03. 11. 2018 21.47
+3
kje si pa to ugotovil...daj še nam ostalim zaupaj pisni vir...
LightningBolt
03. 11. 2018 18.34
-8
Res ne štekam. Kvalifikacije potekajo, dirkači se borijo za uvrstitve, model pa lepo počasi po liniji??? Ni treba v špegle gledat. Zdrava pamet, fair play in športni odnos ti pravita, da če misliš bolj počasi vozit, se umakni iz idealne linije.
.jezdimir
03. 11. 2018 18.40
-18
Jaz tud ne morem razumet...skoz je Markec nekomu napoto, nej mu že končno narišejo odstavni pas...hehehe
JackSparrowww
03. 11. 2018 18.42
+19
Chandra, marsikaj ne štekaš, veš pa se takoj vkljuciti v kritiziranje MM93, ja tu pa si takoj zraven.
.jezdimir
03. 11. 2018 18.44
-13
O Korl, a si prgonu, iz buffeta seveda...hehehe
Minnie123
03. 11. 2018 19.44
+0
da bo potem lahko vozil neovirano in s hitrostjo......samo a mu ne bo dlgččas vedno sam svojo dirko vozit...,)
deratizacija
03. 11. 2018 18.05
+13
Ma kaj so to za eni motorji, ki nimajo niti vzvratnih ogledal?!
Celjan74
03. 11. 2018 17.13
+31
Jap,Mm je oviral ianoneta,namerno ali ne(pogled na desno)to ve on sam.Kazen pa je dobil za to da bo jutri vsaj prvi krog imel kaj delat
Melaj
03. 11. 2018 17.11
-12
Vrstni red dirke jutri: 1 Marquez, 2 Dovizioso, 3 Iannone, 4 Vinales
Uporabnik458403
03. 11. 2018 18.55
+8
Minnie123
03. 11. 2018 19.44
+1
Otancici
03. 11. 2018 19.47
+4
ING2
03. 11. 2018 21.26
+2
Igi74
03. 11. 2018 16.50
+19
Zakaj ni prenosa moto 3 na kanalu?? Je skor bolj zanimivo kot moto2 in moto gp...saj plačujemo...vojo je pa itak butast program, sam neke borbe pa pretepi...
rr3
03. 11. 2018 17.25
-15
Kaj se pritožuješ saj samo zate ker ne maraš borb in pretepov vrtijo telebajske.
Igi74
03. 11. 2018 17.56
+25
Staritrg
03. 11. 2018 17.57
+0
rr3 ti živčki popuščajo? Ali je to enostavno tvoj nivo kulture oziroma odraz IQ-ja?
.jezdimir
03. 11. 2018 18.10
-6
Ta rr3 ni glih za med ljudi, je bolj človek votline...heehe
Minnie123
03. 11. 2018 19.45
-1
9474
03. 11. 2018 16.42
+31
mislim kake mate eni (trije)...pac ga ni vidu,zjebu mu je hitr krog,dubu je kazn in to je to...tut rossi je dans marqueza spregledal ko je zapelal na pisto,pa je bil marc dost hitrejsi...sm pac ni bol v hitrem krogu...j...i ga,se zgodi,ce nimas oci spredi,zadi,ob strani...kokr vem ma majo vsi dirkaci sam pa dva ucka spredi in do takih stvari hitr pride...
.jezdimir
03. 11. 2018 18.22
-13
Če Markec nebi mencal bi bilo vse v redu...hehehe
smajser1
03. 11. 2018 16.37
+49
MM čestitke za letošnjo sezono! Res vrhunsko odpelhane dirke z veliko pameti in talenta! To, kar delaš in kako voziš... naravnost vesoljsko!
jarti?
03. 11. 2018 16.50
+17
brez konkurence, čudežni deček ni kaj, drugi pa tretji na lestvici...veterani, kar neki ta motogp
Otancici
03. 11. 2018 17.15
+10
Cudezni starec je pa imel konkureco. Ja vaselino je star ze 9 let hehehe in sicer je ostarel ze pri tridesetih. Kake pokate eni, neprecenljivo.
.jezdimir
03. 11. 2018 18.24
-9
otancici, bod realen, tolk let nazaj se pa ti ne moreš spomnit, ne gre...hehehe
Otancici
03. 11. 2018 18.58
+4
Jezdi, se kako se spomnem. Dejstva Jezdi dejstva, tako pravi tvoj mentor.
DEEP
03. 11. 2018 20.48
+1
diebaumeister
03. 11. 2018 16.32
-9
tega nisem hotel že zjutraj omenit, da bi videl koliko Marquez fani so korektni, pa ni bilo enega, ki bi rekel, "Marquez oviral Iannoneta", oni samo izpostavijo, če Marquez in Rossi se zapleteta, seveda kriv je Rossi, kot v Argentini in še ne vem kje, morda je tudi tukaj kriv biu Iannone, ker se mu je prehitro pripeljal na zadek po idealni liniji, ko je biu hitrem krogu, tako kot je biu kriv Ratapark 2011 na Phiilip Islandu, ko se je zabil Marquez v nejga, čeprav so vsi vozili počasi zaradi rdeče zastave, samo on je divjal po pisti.
Otancici
03. 11. 2018 16.41
+12
Iannonee se skozi komu lepi na rep v iskanju zavetrja in tako tudi ostali. Je pa res, da se sedaj caka na napako Markija, da se lahko potem zliva tukaj zolc. Kar se pa tice 2011, se pa popolnoma strinjam s tabo. Si pa ne predstavljam na prejsnji dirki, da bi bil na mestu Zarkoja Marki in na mestu Markija Lamentino. Samo malo koerence prosim.
jarti?
03. 11. 2018 16.51
+8
Otancici
03. 11. 2018 17.16
+13
Veteran je samo eden in ta se skozi bori okoli sestega mesta.
diebaumeister
03. 11. 2018 20.06
-4
kaj si ti predstvavljaš kaj bi bilo in če bi bilo, nas sploh ne zanima, dejstva so dejstva, če že Murkež skozi daje roke opravičila, kaj čaka za jo dat Rataparku??
DEEP
03. 11. 2018 20.54
-1
Veteran je tudi M.M pet kratni S.P. Kulk je še takšnih na dirki?IQ
Motogpfanatik
03. 11. 2018 16.09
+13
Učeri na 24ur šport ko rečejo da je Dovi zmago VN Avstralije namest Vinko, pa se grafike use nardil pa nobeden upazo to napako, tak ko takrat v Aragonu ko so na grafiki napisal za Lorenzota da je pr Yamahi. Sramota