MotoGP

Rossi najhitrejši na prvem, Marquez pa na drugem prostem treningu pred VN Katarja

Losail, 08. 03. 2019 14.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Katarju na dirkališču v Losailu se je začela nova motociklistična sezona v razredih moto2, moto3 in motoGP. Na prvem prostem treningu kraljevega razreda je bil najhitrejši Valentino Rossi, v moto2 Marcel Schrötter, v moto3 pa povratnik Romano Fenati. Na drugem prostem je zobe že pokazal aktualni prvak motoGP Marc Marquez. V razredu moto2 je bil pred vsemi Italijan Lorenzo Baldassarri, v najšibkejšem pa Španec Aron Canet.

Več videovsebin
  • Vrhunci prvega prostega treninga razreda motoGP pred dirko za VN Katarja
    26:16
    Vrhunci prvega prostega treninga razreda motoGP pred dirko za VN Katarja
  • Dirkači moto3 kot prvi na stezo ob začetku prostih treningov pred dirko za VN Katarja
    06:08
    Dirkači moto3 kot prvi na stezo ob začetku prostih treningov pred dirko za VN Katarja
  • Razmere na stezi v Katarju pred začetkom prvih prostih treningov
    04:27
    Razmere na stezi v Katarju pred začetkom prvih prostih treningov
  • Vrhunci drugega prostega treninga razreda motoGP v Losailu
    03:59
    Vrhunci drugega prostega treninga razreda motoGP v Losailu
  • Iz SVETA: Začetek nove sezone motoGP
    01:57
    Iz SVETA: Začetek nove sezone motoGP
  • Iz 24UR: S prostimi treningi se v Losailu vse skupaj (končno) začenja zares
    02:30
    Iz 24UR: S prostimi treningi se v Losailu vse skupaj (končno) začenja zares
Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: motoGP
Prvi trening v razredu motoGP je z odličnim zaključkom dobil prekaljeni lisjak, 40-letni Valentino Rossi. Večji del treninga je sicer vodil Marc Marquez, ki pa se je na koncu moral zadovoljiti s tretjim mestom.
Z dirkaškim dogajanjem nadaljujemo v soboto ob pol dvanajstih na VOYO s prenosi tretjih prostih treningov v vseh treh razredih. Kvalifikacije pred nedeljsko dirko se na Kanalu A začnejo ob 16.25 z razredom moto2, prenos kvalifikacij v kraljevskem razredu pa si lahko ogledate ob 17.20.

Drugo je pripadlo debitantu na Hondi Jorgeju Lorenzu. Ta je za Italijanom zaostal zgolj 79 tisočink sekunde. Zaostanek Marqueza je bil 0,116 sekunde. Četrto mesto je osvojil Ducatijev Andrea Dovizoso (+0,169), petega pa še en dirkač Ducatija Danilo Petrucci. Maverick Vinales, ki je bil tu najhitrejši na testiranjih, se je moral zadovoljiti z le šestim mestom (+0,264). Prvih 17 dirkačev je ločilo vsega 0,821 sekunde, kar je nov dokaz, da se obeta zares fantastična uvodna dirka, izenačenost med tekmeci pa naj bi se ohranila do konca sezone. Hondin dvojec je po operacijah, ki sta zaznamovali njune počitnice, pokazal zelo dobro formo, Marquez je tudi dolgo časa vodil na prvem uradnem nastopu ob boku Lorenza po tem, ko se je Majorčan v ekipo Repsol Honde pred sezono preselil iz vrst Ducatija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmagovalec lanske dirke za VN Katarja Dovizioso prav tako ni zaostal preveč za vodilnim rojakom Rossijem, prvo peterico je zaokrožil njegov moštveni kolega Petrucci (+0,219). Dober petkov uvod za ekipo Yamahe je na sedmem mestu dopolnil Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT), ki je bil le za 0,012 sekunde počasnejši od Vinalesa in 0,276 od Rossija. Kot prvi je padel Hafizh Syahrin (Red Bull KTM Tech 3), Malezijec je kmalu po začetku petkovega dogajanja padel v zadnjem ovinku.

Rossi (na fotografiji) se veseli najboljšega dosežka prvega prostega treninga razreda motoGP v Katarju.
Rossi (na fotografiji) se veseli najboljšega dosežka prvega prostega treninga razreda motoGP v Katarju. FOTO: motoGP

Schrötter najhitrejši v moto2
V razredu moto2 smo bili priča številnim padcem, grdo sta med drugim padla novinec Jake Dixon in Iker Lecuona. Na srečo sta se oba sama pobrala na noge in jo odnesla brez hujših poškodb. Najhitrejši čas prvega treninga je sicer vpisal nemški dirkač Marcel Schrotter, ki je bil za slabi dve desetinki sekunde hitrejši od Španca Xavierja Vierga. Tretje mesto je osvojil nizozemski dirkač Bo Bendsneyder, čigar zaostanek je bil 329 tisočink sekunde.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Povratnik Fenati najhitrejši na uvodnem treningu v moto3, Canet odgovoril z izjemnim krogom
Prvi prosti trening v razredu moto3 je dobil Romano Fenati. Italijanskega dirkača se najbrž spomnite po kontroverzni potezi, ko je sredi dirke razreda moto2 pritisnil na zavoro konkurenta in rojaka Stefana Manzija. Ob povratku v karavano je že na prvem prostem treningu za ekipo Snipers postavil najhitrejši čas (2:05,917). Drugo mesto je pripadlo Čehu Jakubu Kornfeilu (Češ/2:06.217), tretje pa še enemu Italijanu Lorenzu Dalla Porti (2:06.374).

Marquez na drugem že kazal zobe
Na drugem treningu je presenetil aktualni prvak Marc Marquez, ki je kljub temu, da po operaciji še ni stoodstotno okreval, odpeljal rekordno hiter krog. Nekaj manj kot pol sekunde zaostanka za njim je imel rojak Maverick Vinales, tretji čas drugega prostega treninga v Losailu pa je zabeležil Avstralec Jack Miller. Jorge Lorenzo in Valentino Rossi sta bila na drugem precej rezervirana. Španec je odpeljal desetiu čas treninga, legendarni Italijan pa šele sedemnajstega. 

V razredu moto2 se je najbolje peljal Italijan Lorenzo Baldassarri, drugi je bil vnovič hitri Nemec Marcel Schrotter, tretji pa Avstralec Remy Gardner. Z rekordnim časom 2:04,561 je na drugem prostem treningu v najšibkejšem razredu moto3 nato navdušil Španec Aron Canet, ki je bil neulovljiv za vse tekmece. Najbolj se mu je približal Fenati, sledil jima je Fenatijev rojak Niccolo Antonelli. Razlika med Canetom in Fenatijem je znašala zajetnih 0,595 sekunde, s tem časom je Španec "odpihnil" do letos rekordni dosežek. Prvih 14 z drugega prostega treninga ima že praktično potrjen nastop v Q2, a v soboto, prav tako s prenosom na VOYO, seveda sledijo še tretji prosti treningi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Katarja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (185)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cmokca
09. 03. 2019 17.16
-1
jaz vsem tekmovalcev želim uspešno sezono in nam tukaj upanje, da se ne pobijemo med seboj. na koncu je resnica resnica in počakajmo do konca.
mzvezda
09. 03. 2019 14.11
-1
admin....tisto grdo besedo nisem napisal celo! Čemu izbris??Kaako naj drugače razložim kaj je Rossi povedal po treningu??
Otancici
09. 03. 2019 12.05
-1
Skoda Zarkoja, lahko bi se boril za sam vrh skupaj z Vinijem, tako pa se matra s tisto kanto od motorja.
nightifly
09. 03. 2019 11.42
+3
Joj ,,, tvorca zgornjega clanka bi prosil , da neha uporabljati dobronamerne ´´okraske ´´ kot so ... prekaljeni lisjak, 40-letni Valentino Rossi ,in podobne atribute . Zacela je nova sezona , dajte ga jemati kot dirkaca enakega drugim . Tako ali tako se mora dokazati in pokazati svoje vescine . Hvala za razumevanje .
nightifly
09. 03. 2019 11.36
+0
mzvezda 09.03.2019, 7:49:36 +5 24ur...raje objavite Rossijev intervju po 2 treningu... je možno da ga grabi panika??//////////////////zakaj pa vi ne napisete ,zakaga , ce ga grabi panika ? Jaz najraje poslusam izjave v Italijanscini , ker dobim tako popolno sliko . Rossi je po FP2 povedal ,da je zal padel dalec nazaj po mestih ,in zal se mu je na koncu za time attack sesula prednja guma .Povedal je tudi ,da so sedaj motorji zelo ´´ ńasponani ´´ ,in karkoli gre narobe z motorjem ali ce storis cisto majhno napako zdrsnes globoko nazaj . Torej mora biti za top rezultate kombinacija motor -voznik v optimalni formi . V dvomih je tudi ,ce bo v tretjem poskusu ulovil direkt Q2 ,kar bo pa tezko . Toliko o tem zvezda ....... no , lahko bi vi napisal vse to ,ce veste a ne !!!
Nanuk
09. 03. 2019 11.32
+0
če pa slučajno pride do tega, da penzionist Valentino zmaga.... no potem pa najbolje, da gredo vsi ostali nazaj v Moto3 :)
SENNA1
13. 03. 2019 19.42
+1
Rossi ni penzioni st. Zgleda da si ti dojenček oz. novorojenček ker ne veš da rossi ni penzioni st.
Nanuk
09. 03. 2019 11.30
-3
bomo se jutri smejali oziroma, ko se bo sezona prav začela.... ko je imel Dani svoj dan mu Marc ni mogel slediti... ampak žal so bili to zelo redki dnevi.... Jorge pa mislim, da bo imel več takšnih dni... od starta na polno.... bomo videli kako bo.... srčno upam, da se Marcu ne bo kaj zgodilo, ker vem da požreti tega ne bo mogel in bo šel čez svoje zmožnosti....
DEEP
09. 03. 2019 09.02
+2
93!💍!👌🤘🌏
FjallRaven
09. 03. 2019 08.58
+0
Očitno je moderatorček iz fotelja spet vstal z levo nogo....al pa ga je razpištola uvrstitev "legendarnega" na FP2 😂😂😂😂
mzvezda
09. 03. 2019 07.49
+3
24ur...raje objavite Rossijev intervju po 2 treningu... je možno da ga grabi panika??
FjallRaven
09. 03. 2019 08.54
+6
Čaki da prevedejo....prot konc nasljednjega tedna bo....če bo vse po sreči😂😂😂
profesor m
09. 03. 2019 10.54
+0
Otancici
09. 03. 2019 11.06
+1
Najbolj mi je vsec, ko pogledam case Vinija. Skozi je pri vrhu in upam, da bo tako do konca prvenstva.
mzvezda
09. 03. 2019 07.46
+12
Zanimivo.... berem na na crashnetu kaj je Rossi povedal po 2 treningu...uporabljal je zelo sočne besede in se pritoževal nad gumami?? Še bolj so zanimivi komentarji pod njegovimi izjavami njegovih navijačev...ja tudi nekateri navijači imajo dovolj njegovih izgovorov...
Otancici
09. 03. 2019 09.34
+3
Sem prebral zvezda in komaj cakam......Opazil sem tudi, da ga je veliko navijacev spregledalo, tisto od kace in psiholoske igrice pa svetovno napisano.
FjallRaven
09. 03. 2019 10.02
-2
Jst pa mislim, da blefira.....najprej kritika .....potem ga bojo pa po rokah nosl k bo rezultat....jst mu ne verjamem.
profesor m
09. 03. 2019 10.55
+1
ja michelinke niso vredu,..yamaha ni vredu....pocasi je potrebno skupni.imenovalec potegnit
FjallRaven
09. 03. 2019 11.14
-1
Potem bo pa cudezno nasu nastavitve...in gume bojo odlicno delovale........😂😂😂.....kdaj je pa on bil odkrit.....razn takrat k je zavrnu roko sprave MAR......kdo še verjame tem glupim njegovim foram k jih uporablja od pamtiveka
medvedJEkriv
09. 03. 2019 07.14
-13
GOOOOOOOOOOOOOOO ROSSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nightifly
09. 03. 2019 11.37
-1
AVTOHTONsLOVEnc
08. 03. 2019 22.42
-4
Rossi PRVAK! :)
nightifly
08. 03. 2019 22.51
-4
Ne bi bilo slabo , se seveda popolnoma strinjam z vami .To je tudi moja zelja . Toda glede na to ,da je pri 40-ih ze precej umirjen , bo malce tezko . Vseeno bi ga pa rad videl nekje pri vrhu .To bi bilo kar veliko poplacilo zame po dveh desetletjih navijastva .
profesor m
09. 03. 2019 07.47
+5
profesor m
09. 03. 2019 10.56
+0
ze dolgo ne...in mapping 8.....verjetno nikoli vec
dajno
08. 03. 2019 22.18
+3
Diegol14
08. 03. 2019 21.41
+15
Otancici
08. 03. 2019 21.29
+0
Kdaj boste objavili FP2, sam vprasam....?
iga_biba
08. 03. 2019 21.02
-10
z odličnim zaključkom dobil prekaljeni lisjak, 40-letni Valentino Rossi, trening. ko drugi preizkušajo material on, zimzeleni VR, bivši devetkratni, živa legenda, idol, doktor, zmagovalec showov , lisjak in še kaj, vozi na polno. si bo treba dat naslov v okvir " Rossi najhitrejši" na dobre stare čase, ko je še dirkal.
profesor m
09. 03. 2019 07.48
+1
treninga ne dobis,...le odpeljes pa primerjas lahko podatke in zabelezis cas,..dobis kvalifikacije in zmagas dirko
motorist_mb
08. 03. 2019 20.32
+6
Duce prvi dan po ravnini slaba končna!
Nikita.s
08. 03. 2019 19.57
+13
Dajmooooooo Rossi, preprosto najboljši in najbolj simpatičen....tudi letos pridem po tvoj podpis.
JohnnyMueller
08. 03. 2019 20.06
+5
Drumbass
08. 03. 2019 21.15
-10
FjallRaven
08. 03. 2019 22.59
+8
Če je pa ta simpatičn....potem je tud mirko pametn😂😂😂
Noki
09. 03. 2019 09.46
+1
SamŠeSTRUP
09. 03. 2019 11.56
-2
nightifly
08. 03. 2019 19.54
+11
Odlicen Quartararo ,,,, super , sem prav vesel zanj , pravi talent .... pa za Petruxa tudi ,Morbi sedmi ,odlicno . ! Mogoce se obetajo dobre stvari .