MotoGP

Lorenzo znova padel: Španec ni huje poškodovan, 'kriva' tehnična napaka

Buriram, 05. 10. 2018 04.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na drugem prostem treningu pred nedeljsko glavno dirko za VN Tajske v Buriramu je znova nesrečno padel dirkač Ducatija Jorge Lorenzo, ki naj bi po prvih informacijah ušel hujšim posledicam. Po zlomu noge na zadnji dirki za VN Aragonije se je Španec očitno prehitro vrnil na dirkaške steze, saj je že na prvem prostem treningu deloval nezanesljivo. Najhitrejši je bil Andrea Dovizoso (Ducati).

Več videovsebin
  • Padec Jorgeja Lorenza na drugem prostem treningu za VN Tajske
    04:11
    Padec Jorgeja Lorenza na drugem prostem treningu za VN Tajske
  • Pot Jorgeja Lorenza v bolnišnico
    01:56
    Pot Jorgeja Lorenza v bolnišnico
  • Dirkaška steza v Buriramu
    02:20
    Dirkaška steza v Buriramu
  • Vrhunci drugega prostega treninga motoGP pred dirko za VN Tajske
    19:06
    Vrhunci drugega prostega treninga motoGP pred dirko za VN Tajske

Trenutno vodilni dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v kraljevem razredu motoGP Marc Marquez (Repsol Honda) je uvodni trening na Tajskem končal na 5. mestu, Jorgeju Lorenzu iz Ducatija pa se še kako pozna poškodba noge z zadnje dirke za VN Aragonije, saj je končal na zanj skromnem 17. mestu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glede na slabšo formo v zadnjem obdobju pa je prijetno presenetil yamahin dvojec Maverick Vinales - Valentino Rossi, ki je končal povsem na vrhu. Tretje mesto je osvojil drugi predstavnik Ducatija Andrea Dovizioso. Slednji je bil še hitrejši na drugem prostem treningu, ki ga je dobil pred Maverickom Vinalesom na drugem oziroma Calom Crutchlowom (LCR Honda Castrol) na tretjem mestu. Dolgo časa je bil na vodilnem položaju Marquez, a je po vnovičnem nesrečnem padcu Lorenza dobrih 12 minut pred koncem treninga - po prvih informacijah naj bi Španec utrpel poškodbo zapestja - in nekajminutni prekinitvi izgubil pravi ritem ter pristal na četrtem mestu.

Lorenzo: Možnosti za nastop niso velike
"Imel sem srečo, da kljub brutalnemu padcu nisem utrpel novih zlomov," je na berglah in s povito roko po povratku iz bolnišnice povedal Lorenzo, ki je napovedal, da mu padec ni pokvaril načrtov. "Res je, da me levo zapestje močno boli, ker je precej oteklo. Zelo sem se prestrašil, saj mi je motocikel od zadaj ušel zelo divje in zelo čudno. Ko sem poletel, sem začutil nekaj res čudnega. Inženirji so pogledali vse informacije telemetrije in spoznali, da je šlo za tehnično napako motocikla. Če je bilo težko že priti do sem, je zdaj še težje. A ne želim se prenagliti, jutri bomo videli. Zdravniki so mi dali zeleno luč za dirkanje, čeprav možnosti za moj jutrišnji nastop niso velike."

Rossi, ki je prijetno presenetil na prvem treningu z dobro vožnjo in posledično visokim 2. mestom, je na drugem zasedel 9. mesto. Suzukijev Andrea Iannone se je po presenetljivem tretjem mestu na zadnji dirki v španskem Alcanizu solidno odrezal tudi na obeh treningih v Aziji. Najprej 6. in nato še 7. mesto je dokaz dviga samozavesti, prvo deseterico pa je z 10 .mestom zaokrožil Francoz Johannn Zarco (Monster Yamaha Tech 3)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Padec Lorenza na zelo nepredvidljivi stezi v Buriramu niti ni veliko presenečenje, bolj skrb vzbujajoče dejstvo pa je, da se je Ducatijevemu dirkaču pripetil že drugi (hujši) padec v zadnjih 14 dneh. Vrnitev na stezo je bila prezgodnja, saj se je še vedno zelo boleči nogi zdaj pridružilo še zapestje. Na jutranjem prvem treningu je bil Lorenzo razumljivo nezanesljiv, kar bi moral biti rdeči alarm, da se drugega ne bi bilo pametno udeležiti. Toda bitka za naslov svetovnega prvaka je očitno preveč mikavna, da je 'vredno' iti z glavo skozi zid. Kako huda poškodba je, bo znano kmalu.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pasini najhitrejši v razredu moto2, v moto3 pa Čeh Kornfeil 
V srednjem jakostnem razredu moto2 je dobro vožnjo uprizoril Italijan Mattia Pasini (Italtrans Racing Team), ki je bil za slabo sekundo hitrejši od drugouvrščenega Portugalca Miguela Oliveire (Red Bull KTM Ajo) oziroma za dobro sekundo in pol od tretjeuvrščenega Španca Alexa Marqueza (EG 0,0 Marc VDS). Eden od glavnih favoritov za zmago na nedeljski dirki, Francesco Bagnaia (Sky Racing Team VR46), je uvodni trening na stezi v Burirami zaključil tik za vodilno trojico na četrtem mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi na drugem treningu je bil v ospredju Pasini, na 2. mesto pa se je prebil njegov rojak Francesco Bagnaia, tretji pa je bil - tako kot na prvem treningu - Alex Marquez. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jakub Kornfeil iz moštva Redox PruestelGP je bil za razred boljši in hitrejši od konkurentov v najšibkejšem razredu moto3. Za slabe tri sekunde je na drugem mestu prehitel moštvenega kolega Marca Bezzecchija oziroma za skoraj pet sekund tretjeuvrščenega Lorenza Dalla Porto iz moštva Leopard Racing.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugem prostem treningu je Japonec Ayumu Sasaki (Petronas Sprinta Racing) prehitel odličnega Kornfeila na drugem mestu, ki pa je v skupku obeh treningov na koncu zasedel prvo mesto. Tretje mesto je tokrat osvojil član KTM-ja Gabriel Rodrigo. Trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu moto3 Jorge Martin (Del Conca Gresini Moto3) je bil skromen 19., kar pa gre pripisati dejstvu, da se Španec še malce prilagaja na nepredvidljive pogoje na stezi. Največji Martinov konkurent za končno zmago, Italijan Marco Bezzechi, je pristal na 11. mestu.  

Razpored dogajanja za VN Tajske.
Razpored dogajanja za VN Tajske. FOTO: 24ur.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (85)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Melaj
06. 10. 2018 11.01
+6
Moderator, ste mogoče ponosni na svoje delo? Meni se ta gnojnica, ki jo pušča za sabo jezdimir ne zdi primerna. Začnite delat svoje delo.
CarlossCarsss
06. 10. 2018 11.08
+5
Melaj, to je tko - v uredništvu motoGP je šef @Stari trg, z @Chandro pišeta članke, jezdimir pa je zgleda nekdo od zunaj, ki sta mu dotična gospoda zaupala moderatorske kode v zameno za usluge. Za kakšne, pa si na podlagi njegovih na moški-moški zmazkov le mislimo....
CarlossCarsss
05. 10. 2018 21.40
+19
Čez dan nisem imel časa, pa sem sedaj pogledal Lorenzov padec. Brutalni udarec ob asfalt in kotaljenje brez konca. Vsak človek, ki je vsaj enkrat padel vsaj z kolesom, ima približno predstavo, kaj pomeni to za Jorgeja, plus stara poškodba. Pa se najde pametni Muha, ki je bojda izkusil v svojem dolgem življenju marsikaj in sili pobuškanega Jorgeta na motor, kot da to vse skupaj ne bi bilo huje od ene opeklinice s koprivo za domačim skednjem. Pa človek, a je tebe to sovraštvo do MM in JL res tako zblaznelo, da ne zmoreš več funkcionirat v najosnovnejših človeških pogledih? Prepričan sem, da ti je največja želja v tem bednem tvojem lajfu, da letalo z vsemi dirkači, ki so kdaj tako ali drugače nažgali dohtarja, strmoglavi brez preživelih. Oja, to si ti želiš, ker si v tem svojem srdu in sovraštvu postal prava žival. V to sem 100% prepričan in lahko vsak pozorni bralec prebere med vrsticami v skoraj vsakem tvojem gnilem zmazku.
.jezdimir
05. 10. 2018 22.15
-11
Sej iz votline ne more kaj pametnega pricurljat, Korl ti se itak ne zavedaš...hehehe
LightningBolt
06. 10. 2018 09.03
-9
Khm khm... Kaj pa če je "muha" lorenzu samo zaželel čim prejšnjo vrnitev na motor?
CarlossCarsss
06. 10. 2018 11.05
+4
Ja saj je Ronaldo tudi samo hotel, da bi se Kathryn njene mednožne mišice malo razgibale...
diebaumeister
06. 10. 2018 11.08
-2
CarlossCarsss
06. 10. 2018 11.50
+6
Muha še svoji mami ne bi zaželel nič dobrega, če bi navijala za MM ali pa JL.
buzerantos
05. 10. 2018 20.54
+9
a bi urednik slucajno lahko izvedeli za kaksno tehnicno okvaro oz napako bi naj slo? Ali se naj zadovoljimo z reklamo od red bulla? Zmazek od clanka, kot vedno. Opisete to, kar sem
buzerantos
05. 10. 2018 20.54
+4
nightifly
05. 10. 2018 20.36
-10
nightifly 05.10.2018, 13:23:29 -2 Z Jorgom je cisto vse v redu .Nic zlomljenega , sporocajo iz klinike . Torej Jorgec , kar na motor .///////////////no , ahilo ,,,, dajte se v tretje komentirati ta moj prispevek .Ocitno vas nekaj moti .Mogoce bo peta , pa ste zaradi intelekt. sepavosti tecen .To bo , ja . Ampak ,da imate voljo spotikati se obme . Jaz te ´´ljubezni ne gojim .Me ne zanimate , ste 0=zero !
Achilleus
05. 10. 2018 21.35
+5
Muha....dej pokoristi veze in blokiraj nick...si toliko...
.jezdimir
05. 10. 2018 22.17
-5
Ahil eni imate blokado v šupljini, druge razlage ni za take zmazke...hehehe
mptour
05. 10. 2018 20.30
+10
Čudn, da so zmeri pri njemu krive tehnične napake.
mzvezda
05. 10. 2018 20.13
+10
Kdor laže, ta pade! Karma nikoli nobenemu ne ostane dolžna! Jorge ne se brukat.....
Celjan74
05. 10. 2018 19.22
+6
Felix..temu se reče karma Lepo boleče se je postavil na laž A se bo zdaj jl opravičil mm,ker ga je po krivem obtožil? Ali pa se bo celo ducati opravičil? Vic leta ha...hehehe
felix59 drugič
05. 10. 2018 19.13
+19
Padec je popolnoma enak kot zadnjo dirko , torej so imeli enake težave že nazadnje , kar pa niso hoteli priznati in so za padec okrivili Marqueza , ker je bil slučajno zraven. Lepo si tlakuje pot komar v bokse Honde .
grunger81
05. 10. 2018 19.09
+7
Muha je bila...
grunger81
05. 10. 2018 19.08
+14
Tolikokrat kot je ta tip padel na Ducatiju, ni v celem službovanju pri Yamahi...
Achilleus
05. 10. 2018 18.39
+4
Kaj je Muha...se bojis porazow? Bi clovek mislil, da si se jih ze privadil. Glede na to, da je od 2009 minilo ze neki let. Pri tebi je vzrok za tegobe obsesija..bolezen vr46...neozdravljiva. Ce bi imel kaksno konkretno deli, se ne bi ukvarjal z bedarijami vr46. Manjka ti sola, ki so jo izkusili borci v Normandiji.
LightningBolt
05. 10. 2018 19.08
-1
Čist tko zaradi etičnosti in spoštovanja in dobrega okusa... Naslednjič v svojih nebulozah izpusti borce, ki so nam vsem omogočili, da danes smo.
CarlossCarsss
05. 10. 2018 22.17
+2
Čist tko zaradi etičnosti in spoštovanja in dobrega okusa... Naslednjič poskusi poiskati te vrednote v Muhinih besedilih, vsekakor pa ti priporočam, da si za ta projekt iskanja narediš dobro zalogo živil, ker bo presneto dolgo trajalp.
nightifly
05. 10. 2018 18.20
-12
nightifly 05.10.2018, 13:23:29 +1 Z Jorgom je cisto vse v redu .Nic zlomljenega , sporocajo iz klinike . Torej Jorgec , kar na motor .//////////////no ,ahil ,,,,dajte se se enkrat podelati pod ta moj prispevek ,kot ste se prej !!! Mogoce pa resnicno clovek prevec pricakuje od takih kot ste vi ,da bi razumel taksen nivo pisanja . Mogoce pa res zasluzite samo ´´kloftanje´´ ,to pa verjetno poznate . Ali ,ce na pisem knjizevno ...... nekoga oklofutati ,prisoliti mu klofuto ...........kdo ve zakaj . Mar ne ahiles , Personam ad nauseam !
gizmo28
05. 10. 2018 18.12
+10
kdo je pa danes dežurni krivec, ni kaj očitno je model štorast
Sputnik
05. 10. 2018 17.46
+1
ne vem zakaj ne da roke ob telo ko pade namesto da jih širi in tvega še več poškodb
LightningBolt
05. 10. 2018 18.26
-2
Ne poznam drugega razloga, kot to, da mu tega ni še noben rekel. Mu boš ti povedal?
oježeš
05. 10. 2018 19.11
+3
Mogoče je mislil, da bo vzletel in kot ptič pristal na ograji dirkališča.
Otancici
05. 10. 2018 17.09
+14
Zelo cuden padec, takih se ne vidi vec veliko. Mogoce je pa zatajil TC, srecno Horhe.
tarzan13
05. 10. 2018 15.42
+27
matr ima smola zadnje čase...sam upam da bo vse uredu znjim....
ložjemož
05. 10. 2018 15.28
+20
Tudi pogledal nisem, same reklame in reklame. Naj si jih nekam zataknejo.
nightifly
05. 10. 2018 15.22
-15
Achilleus 05.10.2018, 14:12:25 +4 Muha, kaj je tebe zdravnik poklical? Si mogoče sorodnik, družinski član Lorenza? Ker presenetljivo veliko veš o njegovem zdravju. Obsedenec...brigaj se zase in tvoje iz dežele Laške!!!/////////////no , to lahko napise samo zavrt clovek . kot ste vi . Skoda , da se taki oglasajo tu .......
severnik
05. 10. 2018 14.56
+30
Marquez je kriv, saj se lepo vidi, da gre za enak padec :)))
.jezdimir
05. 10. 2018 14.34
-28
Horhe mora čim prej na Hondo, Riding Assist je edina rešitev zanj, saj kot kaže ima enake težave z ravnotežjem kot Markec. Komaj čakam naslednje leto...hehehe
CarlossCarsss
05. 10. 2018 15.43
+19
Kje ga čakaš, v zavetišču za brezdomce?
.jezdimir
05. 10. 2018 15.46
-15
nightifly
05. 10. 2018 18.16
-8
Ves na koga me spominjajo osebki kot sta vrabec in ahil ? Na tiste skrate ,ki samo pumpajo iz varnega zaledja in podzigajo mnozico , ki ravno tako neumno nekaj napise ,potem se pa tadva kekeca smejita . Taki so najhujsi ,,,,,ampak ce ne drugega , so bili v zivljenju vedno ´´cebovani´´ ....ze vedo kaj pomeni .
//////93
06. 10. 2018 10.17
+1
flyer zelo lepo si vaju opisal z jezdicem... zelo lepo... samo kaj ko so spet drugi krivi..hahaha bednikk