MotoGP

Marquezu 'pole position', Rossi in Dovizioso tik za petami Španca

Buriram, 06. 10. 2018 03.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V kraljevem razredu motoGP smo spremljali izjemno zanimivo kvalifikacijsko dirko za VN Tajske. Z najboljšega izhodiščnega položaja bo na nedeljski dirki startal aktualni svetovni prvak Marc Marquez (Repsol Honda), na drugem in tretjem mestu pa sta končala Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) oziroma Andrea Dovizioso (Ducati).

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Velika nagrada Tajske
    02:48
    Iz 24UR: Velika nagrada Tajske
  • Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP za VN Tajske
    04:48
    Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP za VN Tajske
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 za VN Tajske
    05:20
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 za VN Tajske
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 za VN Tajske
    04:14
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 za VN Tajske

Marc Marquez (Repsol Honda) je vnovič dokazal, da mu med dirkači najvišjega kakovostnega razreda ni para. Potem ko je še na petkovih uvodnih prostih treningih in na zadnjem pred kvalifikacijami v iskanju najboljših tehničnih rešitev deloval nekoliko izgubljeno, je na kvalifikacijski dirki svojo nalogo opravil z odliko.

Čeprav se v moštvu Honde zavedajo, da jim steza v Buriramu ne ustreza najbolje, je 25-letni Katalonec kljub določenim manjšim zdrsom in reševanjem v delčkih sekunde uspel prehiteti glavna konkurenta v boju za zmago na nedeljski glavni dirki Valentina Rossija in Andrea Doviziosa (Ducati). V to skupino lahko prištejemo še četrtouvrščenega Rossijevega moštvenega kolega pri yamahi Mavericka Vinalesa, ki bo iz druge startne vrste zagotovo zelo nevaren za sam vrh.Ob odsotnosti poškodovanega Jorgeja Lorenza (Ducati) je 5. mesto osvojil Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol), šesti pa je bil na zadnji dirki v Aragoniji presenetljivo tretjeuvrščeni Italijan Andrea Iannone iz Suzukija.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Dovizoso najhitrejši pred kvalifikacijami
Andrea Dovizioso (Ducati) je tudi na zadnjem prostem treningu upravičil vlogo enega od glavnih favoritov za zmago na nedeljski glavni dirki v kraljevem razredu motoGP. Pred drugouvrščenim Avstralcem Jackom Millerjem (Alma Pramac Racing) je imel slabi dve desetinki sekunde prednosti, medtem ko je tretjega po vrsti - na petkovih treningih odličnega Mavricka Vinalesa (Movistar Yamaha MotoGP) - prehitel za slabi dve desetinki in pol. 

Prav yamahina dirkača, ob Vinalesu tudi zimzeleni Valentino Rossi, sta najprijetnejši presenečenji treningov na Tajskem, saj so v omenjenem moštvu odkrito napovedovali še slabše rezultate kot pred dvema tednoma v Aragoniji. Nepredvidljiva steza v Buriramu ne leži tudi trenutno vodilnemu v skupnem seštevku Marcu Marqueza (Repsol Honda), ki je tretji prosti trening pred kvalifikacijami končal na 11. mestu. Ob tem velja omeniti, da se mu je pri enem od ovinkov pripetil tudi neugoden padec, a na srečo brez hujših posledic. So pa bile te, zaradi zloma noge pred dvema tednoma, očitno prehude za drugega Ducatijevega člana Jorgeja Lorenza, ki je z nastopi na Tajskem že opravil. Kot so sporočili iz Ducatija, je zdravje njihovih dirkačev vselej na prvem mestu, upajo pa, da bo lahko odlični Španec lahko nastopil na preostalih treh dirkah na turneji po Aziji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Favoriti 'zaspali', na vrhu Baldassarri
V razredu moto2 so si favoriti očitno zaželeli malce 'odmora', saj so trenutno vodilni v skupnem seštevku Francesco Bagnaia (Sky Racing Team VR46), Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) in Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) zadnji prosti trening končali za vodilno peterico, in sicer na šestem, sedmem in devetem mestu.

Na vrhu je pristal Francoz Fabio Quartararo iz moštva MB Conveyors - Speed Up, na drugo mesto se je prebil Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS), tretji pa je bil Mattia Pasini (Italtrans Racing Team). Podobno kot na zadnjem treningu so tudi v kvalifikacijah favoriti nekoliko zaostali za trojico Lorenzo Baldassarri (Pons HP40) - Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) - Luca Marini (Sky Racing Team VR46), ki bo v nedeljo v dirko krenila iz prve startne vrste.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Še najbližje se jim je približal Oliveira na petem mestu, na šesto oziroma sedmo pa sta se prebila tudi Binder in Bagnaia. Steza v Buriramu bo očitno odigrala zelo pomembno vlogo v glavnem (nedeljskem) sporedu, ko je pričakovati kar nekaj presenečenj pri samem vrhu v vseh motociklističnih razredih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Bezzechiju 'pole position', poškodbi Martina in Bastianinija
Zadnji prosti trening v najšibkejšem razredu moto3 pred kvalifikacijami v Buriramu je pripadel Italijanu Fabiu Di Giannantoniu (Del Conca Gresini Moto3), ki je bil za dobro desetinko in pol hitrejši od Gabriela Rodriga (RBA BOE Skull Rider) na drugem oziroma Japonca Tatsukija Suzukija (SIC58 Squadra Corse) za dobri dve desetinki sekunde na tretjem mestu.

Če je bil na uvodnih petkovih treningih med najbolj izstopajočimi Jakub Kornfeil (Redox PruestelGP), je tokrat zasedel 5. mesto, pred njim je na četrtem končal član moštva Marinelli Snipers Tony Arbolino, ki je za Di Giannantoniom zaostal za 2,3 desetinke sekunde. Slednji je nato v kvalifikacijah precej poslabšal svoj položaj pred nedeljsko glavno dirko, saj je ciljno črto prečkal na devetem mestu. Je pa kvalifikacijsko vožnjo v šampionskem slogu vnovič odpeljal Marco Bezzecchi (Redox PruestelGP), ki je še na jutranjem treningu deloval nekoliko 'zaspano', a je takrat, ko je bilo to najbolj potrebno, pritisnil na plin in bo jutrišnjo dirko v Buriramu začel z najboljšega izhodiščnega položaja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za pričakovati je bilo, da bosta Bezzecchiju družbo na vrhu razpredelnice delala trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Jorge Martin (Del Conca Gresini Moto3) in rojak Enea Bastianini (Leopard Racing), toda pri prvem se je zalomilo zaradi poškodbe roke, zaradi česar je kvalifikacije zaključil na zanj skromnem 13. mestu, drugi pa je po neugodnem padcu zadnji krog ped ciljem končal na 8. mestu. To je odprlo pot dirkačem iz ozadja, da je skušajo priti do čim ugodnejšega startnega položaja, kar je najbolj uspelo Špancu Jaumeju Masii iz moštva Bester Capital Dubai na drugem oziroma Japoncu Kazukiju Masakiju (RBA BOE Skull Rider) na tretjem mestu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Razpored dogajanja v Buriramu.
Razpored dogajanja v Buriramu. FOTO: 24ur.com


Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (111)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Achilleus
07. 10. 2018 09.58
+3
Muha in jezdimir...po porazu sta se vama skrajšala jezika!!!!
CarlossCarsss
06. 10. 2018 20.33
+5
svetice 06.10.2018, 15:20:07 ........... Rossi je do tega prisel z svojim znanjem, strastjo....zato ima tako spostovanje in rumene tribune....... Marqez to nikoli ne bo, pa lahko je 12x svetovni prvak, ker so pogoji in pravila prirejena za njega zato nima veliko privrzencev in navijacev....... To je celo zelo skodljivo za motogp............. Ce nebi bilo rossijevih navijacev bi bile tribune na pol prazne in marsikatera tv nebi imela prenosa dirk.......//////////////Same bučke. Rossi do številnih navijačev ni prišel zaradi nespreminjanja pravil, ker je množici za to vseeno, pač pa zaradi bedarij in skečov, ki jih je po dirki zganjal v častnem krogu. Poleg tega so italijanski navijači - tifoziji- znani po tem, da med navijanjem pozabijo na vsa pravila človeškega obnašanja, zato se je pač zganjal tak cirkus okrog dohtarja. Marc Marquez pa je preprost fant, prijazen in skromen , ki ga navijači občudujejo predvsem zaradi junaške in akrobatske vožnje, pa tudi zato, ker z 25-imi leti podira vse rekorde tega športa. Resda je užaljenemu dohtarju prek Uccio #46 fen klubov uspelo našuntati množice proti novemu šampionu MM, vendar je to že sneg od včeraj. Dandanes ostali navijači že z prezirom gledajo posamezne rumene huligane, ki so plačani za brundanje in žvižganje Marquezu pod odrom za podelitev pokalov. Verjamem, da bo že naslednjo sezono izginila ta svojat z dirkališč in se bodo ljudje boljše počutili na številnih dirkališčih širom sveta.
BenBostrom
06. 10. 2018 18.17
+12
Eni pravite da bi v primeru da mm in vr zamenjata motorje v vsakem primeru bil vr hitrejsi....lagati sam sebi je pa zadnje dejanje obupa. Se dobro je edino da je to neizvedljivo ker naslednja stopnja nad obupom je vrv.Kdo pa je glavna atrakcija motogp v zadnjem desetletju se ve,kdo je bil v prejsnjem nam je tudi jasno.
BenBostrom
06. 10. 2018 15.19
+5
Dirka je jutri in ce "dedi" ne zmaga potem je res samo za na stant.Skrajni cas da jokica leta 2018 nekaj pokaze.Upam na troboj prvih treh in zmaga 46 me nebi presenetla in se prvoscim mu zato da po dolgem casu malce opravici to celoletno jamranje.
CarlossCarsss
06. 10. 2018 15.19
+6
Melaj
06. 10. 2018 19.50
+5
dugi159
06. 10. 2018 14.52
+0
Ce bi markez mel od nastopaca yamaho bi za sekundo bil hitrejsi od ostalih , to je dejstvo . Prav rad bi videl rouzija in markeza skupaj na yamahi . Markez bi za par sekund opral utajevalca
CarlossCarsss
06. 10. 2018 14.57
-3
RudiFeler
06. 10. 2018 15.11
+1
vidva pojdita raje lego kocke sestavljat, ker o motorjih nimata pojma.
Uporabnik458403
06. 10. 2018 15.20
-12
Ta tvoja primerjava je cist mimo. Ze kot prvo si totalno nespostljiv do 9x svetovnega prvaka, do najvecje legende motociklizma. Rossi je do tega prisel z svojim znanjem, strastjo....zato ima tako spostovanje in rumene tribune....... Marqez to nikoli ne bo, pa lahko je 12x svetovni prvak, ker so pogoji in pravila prirejena za njega zato nima veliko privrzencev in navijacev....... To je celo zelo skodljivo za motogp............. Ce nebi bilo rossijevih navijacev bi bile tribune na pol prazne in marsikatera tv nebi imela prenosa dirk.......
dugi159
06. 10. 2018 15.20
+2
Sej ti tud nimas pojma o motorjih , tko k noben tle gor . Ce pa kdo misli da je po parih krogih na grobniku najvecji poznavalec , pa naj gre v motogepe kjer mu bojo z veseljem prisluhnili
diebaumeister
07. 10. 2018 08.02
+0
dugi, ti grobnik si samo na karti videl, kaj šele da bi se s tomosom zapeljal, tako da utišaj
Boooojc46
07. 10. 2018 08.04
-2
Predno rossija zalis z utajevalcem, se spomni da je on to vsaj mosko priznal, mm pa se je zjokal pred kamerami, da on bi rad samo dirkal...heheh malinovc tale mm
CarlossCarsss
06. 10. 2018 14.49
+8
Moje mnenje in to pošteno, je, da bi bil MM93 na vsakem motorju hitrejši od Rossija, pa tudi če bi bila istih let. Zdaj pa, kdor se strinja in kdo ne, me ne briga.
diebaumeister
06. 10. 2018 14.57
-1
Mnenje Tomosarja je ekvivalento mnenju klošarja, tako, da pejdi na dva deci h prešernu
CarlossCarsss
06. 10. 2018 15.05
+3
Uporabnik458403
06. 10. 2018 15.06
-2
Ti pojma nimas o motogp in si samo provokator. To je moje mnenje in to posteno............ V motogp na zalost najvec veljajo pogoji, pravila....in ne dirkac. Spomnil bi te rad samo na Stefana Bradl kateri je osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu moto2 in bil boljsi od Marqeza. KJE JE SEDAJ STEFAN BRADL? Zakaj ga ni v motogp in zakaj se ne bori za naslov prvaka? Pa dokazal je kaj zmore........
BenBostrom
06. 10. 2018 15.14
+5
Svetice zakaj je bil bradl prvak???Laznivec en....marc tri dirke ni vozil in ja sam je bil kriv za to
CarlossCarsss
06. 10. 2018 15.21
+4
Plus tega je bil Bradl že štiri sezone pred Marquezom v moto2. Kakšna lovska.
Uporabnik458403
06. 10. 2018 15.25
-4
BenBostrom........ Svojemu ocetu govori laznivec in ne meni!!!
BenBostrom
06. 10. 2018 15.52
+2
CarlossCarsss
06. 10. 2018 16.20
+2
diebaumeister
07. 10. 2018 08.00
-2
karlo kaj pa tebi lahko visi, sej nič nimaš med nogami, razen hlač, ki so ti jih tastari kupli
Achilleus
06. 10. 2018 14.35
+10
Muha, jezdić...nova zaušnica vama očitno ne prija!!!!!!!!!!!!!!!! Bedasto je sploh pomisliti, da Marc ne bi posegel po najvišjih mestih...zbudita se.
Melaj
06. 10. 2018 19.51
+4
nightifly
06. 10. 2018 13.53
-6
Uuuu , to pa bi bil dan zame , da bi VR in mm zamenjala maturje . To bi pa rad dozivel . S takimi nastavitvami kot so sedaj . Prepustil bi obema dirkacema ,da si izbereta nastavitve elektronike , vzmetenja in izbiro gum .Potem pa na pisto . Ja , to bi rad videl oz . dozivel .
CarlossCarsss
06. 10. 2018 14.51
-3
Dobro se zavedaš dveh stvari, prvič takšna primerjava tehnično in sponzorsko ni izvedljiva in drugič, dobro veš, da Rossi nima šans. Zato si tudi spacal ta zmazek.
Achilleus
06. 10. 2018 14.59
-1
Muha...za to menjavo ima samo eden pogum...in sicer Kralj Marc. Rossi se drži Yamahe, kot dojenček mamice. Vedno se vrača k njej. Pri Ducatiju je dobil zaušnico, ki je bila debela za dve leti...Vseh 9 titul nej zabriše v smeti. Nič niso vredne!!!!!!!!!!!!
.jezdimir
06. 10. 2018 15.10
+0
Ahil spet živce izgubljaš, da ni Legenda vseh legend Dr. VR46 kriv...hehehe
CarlossCarsss
06. 10. 2018 15.23
-2
LightningBolt
06. 10. 2018 16.04
+1
Achilleus
06. 10. 2018 18.12
+0
chandra...porketa...je slušba donosna? Hahaha...res ti je dolgčas. Primi metlo in ometi pajčevino...veliko je imate okrog sebe.
.jezdimir
06. 10. 2018 13.48
-8
Mene sam zanima kolk sekund bi imel Rossi prednosti z Repsolko, Korl& Co prosim da se uzdržite blebetanja, vem da nimate pojma...hohohohehehe
dugi159
06. 10. 2018 14.46
+3
Hehehe a to si mislil na startu kolk bi jamravc meu prednosti ? Al kako , hehehe
CarlossCarsss
06. 10. 2018 14.53
+1
Tvoj zmazek je isti kot vsi ostali - neumna provokacija, ki temelji na laži.
janezdollar
06. 10. 2018 13.05
-15
Rossi je tata mata za vse...pri 40-ih s totalno nekonkurenčno yamaho še vedno meša štrene pri vrhu...me prav zanima kje bi bil MM93, če ne bi že od začetka kariere vozil najboljšega motorja...verjetno tako kot Messi v reprezentanci ali, če bi igral v Angliji ali Italiji...sila povprečen...
korintos23
06. 10. 2018 13.38
-9
nightifly
06. 10. 2018 13.49
-9
janez dollar ,,,,,se popolnoma strinjam . !!! No, vidim ,da je tudi stari macek na motorju korintos to potrdil . On ze ve. Pozdrav kori ....++
dugi159
06. 10. 2018 14.54
+2
Korintospa ze ve , ce od takih majstrov vleces svoje umotvore pol mi je jasno zakaj nimas pojma o motorjih
CarlossCarsss
06. 10. 2018 14.56
+1
Pri tej bedariji se čudim edino Korintosu, ki ga drugače smatra za razumnega možakarja. Dollar in Muha sta pa itak dumm.
Achilleus
06. 10. 2018 15.00
+3
Muha, ti se strinjaš z vsem, kar je rumeno...zato ne ponavljaj že znano.
.jezdimir
06. 10. 2018 15.13
-2
Kolk pa vaju hlapca boli resnica....hehehe
iga_biba
06. 10. 2018 12.38
-2
Kaj je bilo narobe z ostalimi dirkači, da se je bivši devetkratni, živa legenda, idol, uspel uvrstiti tako visoko, za njega neverjetno drugo mesto?
korintos23
06. 10. 2018 13.39
+10
dugi159
06. 10. 2018 14.49
+3
Ma za dve klase boljsi motor zato mu je uspelo. Ko ima samo za eno klaso boljsega od ostalih je sedmi , ko pa enakega kot markez je pa deveti , ce gdo pred njim vn leti
Boooojc46
06. 10. 2018 12.38
+0
Ali kdo slucajno ve (korl in kompani, ne se niti trudit z odpisovanjem) ce so gume identicne kot v avstriji? Naj bi bile trse, enako kot v avstriji, a se mi zdijo da jih je tezje ogreti. Yama ima namrec probleme s pregrevanjem gum. Morda jim prav to pomaga?! Samo teorija...
CarlossCarsss
06. 10. 2018 14.59
-1
Jezdič, saj se ti ni treba skrivat pod bojc nickom... Hahaha
.jezdimir
06. 10. 2018 15.14
+0
Korl strah te je...pol so pa vsi jezdiči...hehehe
Uporabnik458403
06. 10. 2018 12.24
+19
Yamaha je hitra na tej stezi, ker so pred sezono tukaj testirali in vemo, da so se motorji-agregati plombirali za celo sezono. Testi so pac pokazali tako in tako so pac plombirali motor........ Ocitno so malo tudi prednosti za yamaho prinesle nove gume....... Tudi na tej stezi je letos prvic dirka zato veliko pomenijo izkusnje dirkaca, da se prilagodi na stezo............. Preprican sem, da yamaha na naslednjih dirkah ne bo tako konkurencna, ker ji ne bodo sli tako pogoji na roko....... Konkurencna sta oba dirkaca in ne samo eden, to pomeni, da yamahi grejo na roko pogoji in ne kaka forma ali dirkac na splosno
Maresan
06. 10. 2018 12.24
-4
Res mi ni jasno to sovraštvo do rossija ..če nisi njegov navijač razumem vsak navija za svojega favorita..res ste neandertalci
CarlossCarsss
06. 10. 2018 11.41
-1
Kaj je Yamaha zmožna, smo videli danes . Torej če en 40-letni veteran pride na 11 tisočink za Marquezom, pol si predstavljajte , kakšno prednost bi si Marquez privozil na Yamahi. Pa ne mi zdaj nekaj fuflat, da en stari ded, ki se komaj spravi na motor in stopi dol z njega, lahko drži korak z enim 25letnim superpilotom Marquezom. Ker pol vam v glavi rastejo koprive.,
LightningBolt
06. 10. 2018 11.49
-5
CarlossCarsss
06. 10. 2018 11.55
+1
Ja potem je pa najboljše, da Rossijevi navijači razvijete nov pogled na anatomijo človeka. 40 letni možakarji so boljši dirkači od 25 letnih fantov. Bolj so gibčni, imajo hitrejše reflekse, bolj so vzdržljivi, imajo boljši vid itd. Saj vas razumem, stara garda, ker ste iste ali pa še večje starine od dohtarja, si pač želite, da bi on v nedogled zmagoval in tako vas ohranjal mlade. hahahahah Malo ste pač nerealni.
LightningBolt
06. 10. 2018 12.02
-2
Saj te razumem, pač ne moreš dojet, da se je že malce osiveli dirkač približal tvojemu polbogecu. Če bi se to zgodilo par mesecev prej, bi pa ti škrpal z zobmi od strahu.
CarlossCarsss
06. 10. 2018 12.06
+5
LightningBolt
06. 10. 2018 12.09
-4
Ja itak, da se je približala. In ko končno postane vsaj približno konkurenčna: BUM!!!
CarlossCarsss
06. 10. 2018 12.12
+3
Realno gledano bi bil MM s to Yamaho cca. 8 desetink hitrejši od Rossija. Torej je Yamaha hitrejša od Honde in Ducatija.
Boooojc46
06. 10. 2018 12.23
+1
Z nekim super pilotom 40letni rossi res ne bi zdrzal, ampak to je le mm :D
fihner
06. 10. 2018 14.05
+2
Achilleus
06. 10. 2018 15.01
+0
chandra...va našem žargonu je to porketa. Res imeniten nick.
LightningBolt
06. 10. 2018 16.06
+1
Ma to si že enkrat rekel. Če te res zanima kaj pomeni, moraš v slovar nekega drugega jezika pogledat.
Achilleus
06. 10. 2018 19.53
+1
Tu je SLO...bomo kr po naše. Ti se obrni, nam ni treba.
NDM
06. 10. 2018 11.32
+9
pokakal bi se rossi z hondo
CarlossCarsss
06. 10. 2018 11.46
+2
Boooojc46
06. 10. 2018 12.24
+2
Sj je bil na hondi, ce ne drugega, veliko cenejsi kar se tice popravljanja motorja :)
CarlossCarsss
06. 10. 2018 12.29
+8
Tistih par karbonskih spojlerjev in bremzročic, ki jih MM podrajsa med svojimi zdrsi, pa je res mala malca v primerjavi z recimo Lorenzovim Ducatijem, ki ga je pet mehanikov jemalo dol s avtovleke po delih.
fihner
06. 10. 2018 14.07
+4
.jezdimir
06. 10. 2018 11.19
-3
Mene sam zanima kolk sekund bi imel Rossi prednosti z Repsolko, Korl& Co prosim da se uzdržite blebetanja, vem da ne zastopite...hehehe
Zverina56
06. 10. 2018 11.22
+0
Njemu neb pomagal da bi se na motor na reaktivni pogon usedel...še zmerm bi končal za MM...rozika, hočeš ali nočeš, je sam še za v penzijo..ok bo štartal takoj za MM ampak to je sam priblisk kot si ti in muha enodnevnica...že jutri ga bojo postavili na realna tla in moja napoved je da bo končal nekje na repu prve 10. ker za višja mesta ni sposoben
nightifly
06. 10. 2018 11.30
-8
Ja , vidis , tudi mene to zanima . Ze kar nekaj casa spremljam case , voznjo , hitrosti , nacin voznje in podobne stvari . Malce me res jezi, da Japonci ne postimajo motorja tako kot bi bilo treba -saj ne manjka veliko . Potem pa ......bi bilo zanimivo . Zelo . Imas pa popolnoma prav ,da bi se karol in ahila najveckrat lahko kar v jezik ugriznila ,,,,mogoce celo v ahilovo peto . :) Kaj na j drugega clovek napise o takih skricih ,ki so jim argumenti spanska vas .
CarlossCarsss
06. 10. 2018 11.44
+10
A ni tako, da pilot da feedback o obnašanju bolida, inženirji pa pol poštimajo motor. Zdaj, če en stari konj več nima tistih pravih reflexov in občutkov, Yamaha ni kriva. Maverick pa se itak niti oglesit ne sme.
Achilleus
06. 10. 2018 19.54
+2
nighti...lepo, da te stvari zanimajo in želiš nauk iz strani Carlosa in mene osebno. Tvoja mentorja sva.
CarlossCarsss
06. 10. 2018 20.15
+1
LightningBolt
06. 10. 2018 11.05
-9
Bravo! Ko 46 motor dela vsaj približno se na 11 tisočink približa "čudežnemu dečku". Gremo čudežni dedek!!!! :))
CarlossCarsss
06. 10. 2018 11.13
+11
Torej je zdaj na vsem lepem začel delovati Yamahin motor, ker je do zdaj laufal po 3 cilindrih al kako?
LightningBolt
06. 10. 2018 11.29
-1
nightifly
06. 10. 2018 11.35
-3
chandra ,,,,,, se mi je kar zdelo ,da vrabec ne bo razumel tvojega zapisa . Jezusmarija kako so eni ljudje ozki . Res pa je ,da se VR z lahkoto prebije v vrh ,ce le ima pod seboj dober stroj -to pa pomeni v primeru Yamahe ,ce bodo spravili skupaj nastavitve elektronike , ki povzroca najvec tezav , to je - obraba gume proti koncu dirke ..nekje zadnjo cetrtino . No , upajmo ,da se bo ta debakel ustavil in bomo videli kaksne vzpodbudne rezultate .
CarlossCarsss
06. 10. 2018 11.45
+5
Že vsak vrabec čivka na strehi, da si starček Rossi ne zna poštimat motorja. Ko pa mu kdaj pa kdaj to le uspe, pa imamo današnjo situacijo.
LightningBolt
06. 10. 2018 11.55
+3
Itak. Kvalifikacije so eno, dirka in gume pa drugo. Se je pa danes lepo videlo, to kar itak vemo (razen vrabci nekaj čivkajo), to je da je VR sila konkurenčen, ko ima motor. In to, da se ob teh letih tako približa MM je pa vsekakor kategorija zase. Legenda.
fihner
06. 10. 2018 14.03
+4
fihner
06. 10. 2018 14.04
+3
Kreuzfahrer
06. 10. 2018 19.42
na konkurenčnem motorju bi se carl zmagal
Achilleus
06. 10. 2018 19.55
+1
Muha...ne išči zavezništva pri ostalih. Brani se sam. Se bo pa slabo končalo...kar vprašaj tvoja frenda šrampo.
CarlossCarsss
06. 10. 2018 11.00
+19
Verjeli ali ne, prav vesel sem odličnega 2. mesta Rossija, škoda da je na tem forumu nekaj umazancev a-la Muha, jezdić, baumajster, ki delajo razdor v imenu Rossija. Sem pa 100%, da bi se Rossi še sam sramoval teh nepridipravov, če bi mu pred nos pomolil italijanski prevod njihovih zmazkov.
murkecc
06. 10. 2018 11.14
+18
Pa kaj te briga za neke kekce s 24ur foruma. Njihovo mnenje je pomembno manj kot lanski sneg.
diebaumeister
06. 10. 2018 12.56
+4
Se strinjam za Tomosarje ala karlo, ki so se s težkomi motorji vozili samo v igrici, res njihovo mnenje nima teže
Celjan74
06. 10. 2018 10.43
-10
Kmet...silirat pejt
diebaumeister
06. 10. 2018 10.52
+3
picek a si moker že ceu vikend, k ti nobena ne da???
Celjan74
06. 10. 2018 11.01
-6
diebaumeister
06. 10. 2018 14.55
+1