MotoGP

Marquez v zadnjem hipu sklatil Rossija s 'pole positiona'

Silverstone, 24. 08. 2019 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Kvalifikacije razreda motoGP pred dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu je dramatično dobil svetovni prvak Marc Marquez (Repsol Honda), ki je preprečil veliko presenečenje: najhitrejši čas je namreč le nekaj stotink pred Kataloncem postavil veteran Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha), ki bo v nedeljo startal kot drugi, tretji je bil Avstralec Jack Miller (Pramac Racing).

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Marc Marquez z rekordom kroga v zadnjem poskusu pred Valentina Rossija
    02:12
    Iz 24UR: Marc Marquez z rekordom kroga v zadnjem poskusu pred Valentina Rossija
  • Vrhunci kvalifikacij motoGP pred dirko za VN Velike Britanije
    09:19
    Vrhunci kvalifikacij motoGP pred dirko za VN Velike Britanije
  • Vrhunci 3. prostega treninga v razredu MotoGP pred VN Velike Britanije
    12:52
    Vrhunci 3. prostega treninga v razredu MotoGP pred VN Velike Britanije
  • Vrhunci kvalifikacij moto2 iz Silverstona
    05:57
    Vrhunci kvalifikacij moto2 iz Silverstona
  • Vrhunci 3. prostega treninga v razredu Moto2 pred VN Velike Britanije
    12:15
    Vrhunci 3. prostega treninga v razredu Moto2 pred VN Velike Britanije
  • Vrhunci kvalifikacijske dirke v razredu Moto3 pred VN Velike Britanije
    10:51
    Vrhunci kvalifikacijske dirke v razredu Moto3 pred VN Velike Britanije
  • Vrhunci 3. prostega treninga v razredu Moto3 pred VN Velike Britanije
    12:53
    Vrhunci 3. prostega treninga v razredu Moto3 pred VN Velike Britanije

Marc Marquez (Repsol Honda) si je na zadku Valentina Rossija (Monster Energy Yamaha) v zadnjem poskusu kvalifikacij v Silverstonu z rekordnim časom 1:58,168 sekunde zagotovil najboljši startni položaj. Rossi se je z Marquezom silovito podal v zadnji krog v hitrejši kvalifikacijski skupini in si že zagotovil "pole position", nato pa je takoj za njim skozi cilj z rekordnim časom britanskega dirkališča prihrumel svetovni prvak. Odlično je bil na poti v zadnjem krogu tudi Avstralec Jack Miller (Pramac Racing), ki pa se je moral na koncu zadovoljiti s tretjim mestom.

Celo brez prve startne vrste je po odličnih dosežkih na začetku tokratnega dirkaškega konca tedna ostal mladi Francoz Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), ki je z 0,444 sekunde zaostanka pristal na četrtem mestu. V drugi vrsti bosta še Španca Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR/+0,502 sekunde) in Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha/+0,594), medtem ko bo Andrea Dovizioso (Ducati), ki je moral tako kot Rins skozi Q1, startal kot sedmi, potem ko je vknjižil enak čas kot Vinales. Osmi se bo v dirko pognal Italijan Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT/+0,928), deveti Britanec Cal Crutchlow (LCR Honda CASTROL/+1,075), ki je tudi padel, in deseti Japonec Takaaki Nakagami (LCR Honda IDEMITSU/+1,259).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marquez: Tudi strategija šteje
Za Marqueza je sobotni "pole position" njegov 60. v karieri, na žgočem britanskem soncu sta z Rossijem uprizorila izjemen zadnji krog, ki bi ga lahko še dodatno začinil razpoloženi Crutchlow, a je pri ovinku Stowe padel in razžalostil domače privržence motociklizma. Rossi, Marquez in Miller so se na ravnini Wellington že skorajda povsem ustavili, nihče namreč ni želel v zadnji krog kot vodilni, Rossi, ki je potreboval čas, pa se je na koncu vdal in za seboj povedel tako Marqueza kot Millerja. Svetovni prvak in vodilni v skupnem seštevku je po vožnji na Italijanovem zadku nemudoma izboljšal Rossijev čas, na koncu pa je iz prve startne vrste Quartararoja, ki je bil do tedaj na vrhu, poleg Rossija in Marqueza iztisnil še Miller. Rossi iz prve vrste ni startal vse od dirke v Austinu.

"S prvima gumama sem kot vedno iskal prosto mesto na stezi, saj lahko tam malce nadziraš reči in uspel mi je dober čas," je videno ocenil Marquez. "Vedel sem, da se bom lahko še malce izboljšal z drugima gumama, a ko smo prišli ven iz boksov, je bilo na stezi kar nekaj gneče, jaz pa bi s to gnečo izgubil še najmanj, saj sem bil pred vsemi in vedel sem, da se bo moral kdo od njih podati po boljši čas in to se je zgodilo. Tudi strategija šteje. Uspel nam je 'pole', kar je najpomembneje, moj cilj je bila prva vrsta, zato sem zadovoljen s tem, kako potekajo reči na tem dirkališču, saj smo lani precej trpeli in letos se zdi, da smo pripravljeni najmanj na boj za zmago."

Rossi (na fotografiji) je najprijetnejše presenečenje dirkaškega konca tedna v Silverstonu.
Rossi (na fotografiji) je najprijetnejše presenečenje dirkaškega konca tedna v Silverstonu. FOTO: motoGP

Marquez pred Quartararoja že na zadnjem prostem treningu
Že na zadnjem prostem treningu pred popoldanskimi kvalifikacijami za VN Velike Britanije v Silverstonu je z novim rekordom kroga izjemno nadarjeni novinec v druščini najboljših motociklistov kraljevega razreda Quartararo nakazal, da bo na nedeljski glavni dirki eden od glavnih favoritov za končno zmago. S preudarno, a na trenutke tvegano vožnjo, je na koncu uspel prehiteti prav tako odličnega Rossija iz yamahinega moštva, ki je za Francozom na drugem mestu zaostal za slabo desetinko in pol, medtem ko je tretjeuvrščeni Marquez ciljno črto prečkal z zaostankom dobrih treh desetink in pol. Kot kaže, bodo današnje kvalifikacije zelo zanimive, saj bi se lahko karte pred nedeljsko dirko pošteno premešale, a pričakovati gre, da bosta vsaj Quartararo in Marquez ohranila svoja položaja povsem pri vrhu razpredelnice, medtem ko se bodo preostali "težkokategorniki" udarili za mesta, ki bodo dopuščala možnost za napad za vidnejši dosežek. Od četrtega do sedmega mesta so se po vrsti razvrstili Miller, Danilo Petrucci (Ducati), Crutchlow, ki znova toži nad poškodbo, in Vinales. 

Marquez je nato na četrtem prostem treningu prekinil Quartararojevo silverstonsko prevlado in s časom 1:59,327 sekunde vrgel rokavico Francozu pred kvalifikacijami. Na tretjem mestu je končal Vinales (+0,580 sekunde), četrti pa je bil Rossi, medtem ko je imel Dovizioso spet nekaj težav in se v Q1 podal z enim motociklom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Navarro s tisočinko sekunde prednosti pred Pasinijem
Za razliko od razredov motoGP in moto3 se je prava drama na zadnjem treningu odvijala v osrednjem jakostnem razredu moto2, kjer si je dobro izhodišče pred kvalifikacijami z le tisočinko sekunde prednosti pred drugouvrščenim Mattio Pasinijem (Tasca Racing Scuderia) privozil član moštva Campetella Speed Up Jorge Navarro.

Španec, ki v skupnem seštevku svetovnega prvenstva na tretjem mestu za vodilnim rojakom Alexom Marquezom (EG 0,0 Marc VDS) zaostaja za 55 točk, je bil zanimivo bitko tudi s tretjeuvrščenim Avstralcem Remyjem Gardnerjem (ONEXOX TKKR SAG Team), ki je na koncu zaostal za dobre tri stotinke sekunde. Da bodo današnje kvalifikacije v tem razredu še kako zanimive so poskrbele uvrstitve tudi drugih dirkačev, ki so se razvrstili med četrtim in desetim mestom, saj je razlika do vodilnega Navarra znašala manj kot sekundo. Alex Marquez (EG 0,0 VDS) je denimo na petem mestu za rojakom zaostal za slabih 15 stotink sekunde.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podobno kot pri omenjenem Quartararoju v kraljevem razredu je v najšibkejšem razredu moto3 prevlado na zadnjem treningu pred kvalifikacijami potrdil Arbolino, ki je moštvenega kolega na drugem mestu Romana Fenatija prehitel za slabi dve desetinki sekunde, tretje mesto pa je zasedel španski dirkač iz moštva Leopard Racing Marcos Ramirez z zaostankom dveh desetink in pol. Trenutno vodilni dirkač v skupnem seštevku tega razreda Dalla Porta je zadnji prosti trening končal šele na sedmem mestu, pred njim so se od četrtega do šestega mesta razvrstili Antonelli , domači ljubljenec McPhee in Canet.

Arbolino prepričljiv v kvalifikacijah razreda moto3, Marquez s prvega mesta v moto2
Tony Arbolino (VNE Snipers) očitno misli zelo resno. Po prevladi na vseh predhodnih prostih treningih je omenjeni italijanski dirkač še tretjič v tej sezoni prišel do najugodnejšega položaja pred nedeljsko glavno dirko. S prve startne črte bosta ob Arbolinu začela še trenutno vodilni dirkač razreda Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing), čigar zaostanek ni velik, natančneje 79 stotink sekunde, in tretjeuvrščeni Raul Fernandez (Sama Qatar Angel Nieto Team), ki je zaostal precej več, in sicer slabe pol sekunde.

Največ je v bitki za končni naslov svetovnega prvaka izgubil sicer odlični Španec Aron Canet (Sterilgarda Max Racing), ki je storil preveč taktičnih napak, kar je zadostovalo za skromno 12. mesto. Ajumu Sasaki (Petronas Sprinta Racing) se je iz ozadja prebil do visokega četrtega mesta, na petem oziroma šestem pa sta končala Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse) in ljubljenec domačega občinstva John McPhee (Petronas Sprinta Racing).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V razredu moto2 je najboljši čas kvalifikacij postavil Marquez (2:04,374 sekunde), sledila sta njegova rojaka Navarro (+0,043) in Augusto Fernandez (FLEXBOX HP 40/+0,213 sekunde) za popoln španski uspeh in povsem špansko prvo startno vrsto. To je 18. najboljši startni položaj za španske dirkače v tej sezoni od 36, ki so bili na voljo v vseh razredih skupaj. Alex Marquez je tako kot brat Marc postavil rekord steze, v težavah pa se je znašel Švicar Thomas Lüthi, najbližji zasledovalec člana ekipe EG 0,0 VDS v skupnem seštevku, kjer ima Marquez 43 točk prednosti. Lüthi je v kvalifikacijah padel in bo startal šele kot 12., močno se mu lahko z dobro dirko v skupnem seštevku približata tudi Navarro in Fernandez: dirkač iz Valencie zaostaja za 12, v Madridu rojeni Majorčan pa za 17 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Velike Britanije
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (220)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

9474
25. 08. 2019 10.32
+8
Vsi ki tako nabijate o hitrosti... Npr honda je letos pri koncni ful napredovala... Ampak ce bi poslusali hondine dirkace, bi morda vedeli, da so na ta racun ful izgubili na okretnosti in imajo vecje tezave v ovinkih, kjer morajo bolj nagniti motor za doseganje hitrosti v ovinku... Torej so s koncno hitrostjo izgubili hitrost v ovinkih... Tak da ni vse v koncni hitrosti..
JackSparrovwvw
25. 08. 2019 12.29
+8
Res je, Honda je pač morala odgovoriti na Ducatijevo surovo hitrost. Po mojem jih je prav to žulilo, da so neki italijančki sposobni narediti hitrejši motor od njih. Visoko ceno seveda plačuje MM, ki mora s akrobatskimi vložki jezditi nemirno Hondo, medtem ko so ostali Hondini vozniki daleč daleč zadaj.
žutaresnica
25. 08. 2019 13.26
-1
Korl ne zatiskaj si oči, tvoj Marc brez sistema riding assist nebi zvozil nobene dirke, lahko bi ti bilo že jasno!
nastjamarko
25. 08. 2019 09.11
-22
Marquez mi je najbolj antipaticen dirkac v karavani. Z motorjem ki je njemu podrejen lahko zmagovat. Mej j... pa zamenjaj motor in probaj se z drugim osvojit naslov takrat bos pa car. Pa vso elektroniko proti zdrsu bi odstranil pa da vidimo potem
gutej
25. 08. 2019 09.21
+17
Med prvih 6 tri yamahe, pa eno samo pizdakanje od očitno povprečnih pilotov. Glede na to kdo zna loviti bolid na robu zdrsa se pa vidi na daleč. Ali pa v dežju. Rumeni malovednež.
NisteResni
25. 08. 2019 11.05
+9
Da jim dajo 500ccm nazaj brez elektronike, bi Marc po 1 krog vse peglu in to z driftanjem... pa ne navijam zanj, sam realn sm....
JackSparrovwvw
25. 08. 2019 12.48
+4
Nastja Marko, pa ne mi rečt, da do zdaj nisi pisal tu. A te je sram javljati se z običajnim nickom?
osscar
25. 08. 2019 13.26
+2
dej se pomiri no. kako dolgo ze rosi caka da mu 10 pade z neba???? mogoce bi pa mogu motor zamenjat 🤣🤣🤣
žutaresnica
25. 08. 2019 13.28
+0
Korl tudi ti ne moreš biti ravno ponosen na svoje otroške nicke.
Carrasco
25. 08. 2019 08.39
+6
Marquez pusti mu malo veselja da nebo šel v penzijo :) Ubogi makaronar
JohnnyMueller
25. 08. 2019 08.16
+8
Za vse nevedne rumenkote.. yamaha se ni popravila, popravili so silverstone dirkališče, loh si pa lažete še naprej da je rozek končno konkurenčen... hahaha
MxMx
25. 08. 2019 08.39
+1
Hja, sezmeraj je zakljucil pred avstralcem, ki bo danes verjetno spet koncal v pesku :)
janezdollar
25. 08. 2019 07.13
-23
Če bi imela enake motorje se bi ata delal norca iz pubeca...
SadButTrue
25. 08. 2019 07.18
+16
march76
25. 08. 2019 08.21
+14
Carrasco
25. 08. 2019 08.40
+15
Če se dolar nebi rodil nebi bilo norih izjav tu gor :)
gutej
25. 08. 2019 09.24
+2
radar
24. 08. 2019 21.53
+23
Zanimive kvalifikacije.. yamaha se je zelo popravila, tako, da si jutri obetam zanimivo dirko. Upam samo, da ga Gaber nebo preveč biksal s pametovanjem in poveličevanjem yamahe in njenih dirkačev...
Profesormarck
24. 08. 2019 21.34
+7
Laiki gledajo prvič moto GP,pa mislijo,da kva vejo.....sam čigumo vam lahk dam !
uporabnica1
24. 08. 2019 21.15
-2
Profesormarck
24. 08. 2019 21.31
+4
JB
24. 08. 2019 21.14
-11
TOP SPEED AUSTRIA: Marquez: 311.2, Doviziozo: 308.5, Vinales: 305, Rossi: 304.2, Quartararo: 302.5, ker profesormarck navaja, da je duccati najhitrejši motocikel
JB
24. 08. 2019 21.17
-15
Najhitrejši motocikel na ravninah je od honde. Ali to profesormarck pripisuješ veščinam vodilnih dirkačev?
Diebaumaister
24. 08. 2019 21.26
+1
Danes končna na ravnini Marquez 330 km/h, Rossi 320 km/h.
Profesormarck
24. 08. 2019 21.29
+7
ma daj,kje si te podatke našel,a na gaber kanalu? Ducati še vedno vodi na končni hitrost..a sploh veš,kva je to končna hitrost,al ti naj narišem ?!
Drumbass
24. 08. 2019 21.29
+20
Profesormarck
24. 08. 2019 21.30
+18
zakva misliš,da je bil ducati konkurenčen Marcu? Zato,ker je Avstrija ena najhitrejših stez,saj je bila delana za F1 !!
Profesormarck
24. 08. 2019 21.32
+8
piceki imajo neke čudne podatke,a ne da,kolega Drubass.
Profesormarck
24. 08. 2019 21.43
+1
Marko13
24. 08. 2019 21.09
-3
A kje je Lorenzo?
gutej
25. 08. 2019 12.38
prost1
24. 08. 2019 20.46
+21
Čestitam veteranu Valentinu Upam, da bomo imeli toliko veselja tudi Mrcovi navijači čez 15 let. Kapo dol za ta dosežek. Moj poklon.
Profesormarck
24. 08. 2019 20.47
+12
Porkamadona
24. 08. 2019 20.43
+15
Marquez v zadnjem hipu sklatil Rosija.? Rosinjo je bil pa ja vsega dve sekundi vodilni...jaooo 😂
Profesormarck
24. 08. 2019 20.33
+16
Keri vodi,keri že !
Musti
24. 08. 2019 20.26
-3
Kdo je že pošiljal doktorja v penzijo?
Profesormarck
24. 08. 2019 20.35
+13
med drugim tudi jaz.Zakva vprašaša? Za jutri? Ti povem iz prve roke? Kot vedno bo,samooklican zdrahar dohtar,bo zaspal že na startu,tako,da bo na koncu odlični pet,kot ponavad..razen,če vsi dobri odstopjo..he,he,he,he,he
Profesormarck
24. 08. 2019 20.36
+5
..no mogoče se mu pa angelček enrat tud pokaže,pa bo stal na stopničkah ,takoj za Profesorjem Marcom Marquezom.
Diebaumaister
24. 08. 2019 21.18
+2
Videt je da pojma nimaš o motorjih, drži se socialne raje.
Profesormarck
24. 08. 2019 21.27
-1
MxMx
25. 08. 2019 08.42
-2
But*l od profesorja, a 4-5 mesto v svetovnem prvenstvu mogoce ni dobro???
Diebaumaister
25. 08. 2019 09.06
-4
Pusti skirojaša, on motor je videl samo v vetrini od trgovine.
JB
24. 08. 2019 20.24
-10
Ker navijam za Rossija. Bi lahko bila ta novica v stilu: "Navkljub temu, da Marquez celoten vikend ni bil na vrhu, je prišel do vrha, ker je sledil Rossiju."
JB
24. 08. 2019 20.27
-12
Dejstvo je, da mu je uspel najboljši krog, le tisti krog, ko je sledil Rossiju.
JB
24. 08. 2019 20.29
-14
In to na motorju, ki je 15km/uro na ravninah, hitrejši, kot je Yamaha.
BenBostrom
24. 08. 2019 20.36
+18
in 22km/h počasnejši čez zavoje si pozabil dodati.....glede sledenja pa vsi ki to trdijo nedvomno vedo več od tujin strokovnjakov....eno je doprinos zavetrja katerega pa v tem primeru ni bilo.....glede sledenja linije pa je brca v temo ker oba vozita drugačne linije....edini ++ je da je marc videl rossije "hitro" linijo ker ve da je rossi super hiter že cel vikend.
Profesormarck
24. 08. 2019 20.38
+12
bla,bla,bla..ne bluzi,mali mlečno zobi fabio dela čudeže z staro kanto iz lanskega leta,za katero je med drugim samooklican dejal,da ne gre....ta star ne ve gasa tiskat,vinko pa je preveč nervozen-to bo !
gutej
24. 08. 2019 20.41
+9
Traparija 1:58.16 je postavil že na četrtem treningu. Ne piši neumnosti.
JB
24. 08. 2019 20.51
-8
Dobro so povzeli bivši dirkači v MotoGP, ki komentirajo te dirke na BT Sports. Yamaha je v tem trenutku eden najpočasnejših motociklov, izjava bivšega dirkača Yamahe in jasno dejstvo, da Rossi, na to problematiko opozarja zadnja 3leta.
JB
24. 08. 2019 20.54
-4
In se bivši dirkači sedaj sprašujejo, ali naj Yamaha ima motor v stilu Duccatija in Honde. In prilagaja ta motor 2-3leti, kar bi bila velika težava za nekega Rossija, ki je že sedaj skoraj, ali že 40-let star. In popolna sprememba Yamahinega motorja, čeprav ne poznam detajlov.
Profesormarck
24. 08. 2019 20.55
+10
@JB..mali mlečnozobi fabio,z poltovarniško yamaho,to je motor iz lanskega leta, že nekaj dirk med vodilnimi,tudi včeraj,prvi dan je bil.A ti kva drugega gledaš??
JB
24. 08. 2019 20.56
-3
Baje ima yamaha čisto drugačen motor, kot duccati in honda.
Profesormarck
24. 08. 2019 20.57
+10
ducati je še vedno najhitrejši na končni hitosti,sledita mu honda in yamaha,sam suzuki zostaja za malenkost !
Profesormarck
24. 08. 2019 20.58
+11
dajte malefga fabia na rozekov motor,pa bo delal še večje čudeže !
JB
24. 08. 2019 21.02
+5
Pa zakaj se lažeš, poltovarniška yamaha ima letošnji motor. Le privatna ekipa je.
JB
24. 08. 2019 21.04
-1
Duccati bo naslednje leto imel celo 4 tovarniške ekipe. 2 poltovarniške bodo pa uporabljale lanski motor.
Profesormarck
24. 08. 2019 21.05
-2
Pojma nimaš,tovarniško yamaho ima sam rosi in vinko,ostali imajo poltovarniške,to so mašine iz lanskega leta.Če ne veš,raje molči !
Profesormarck
24. 08. 2019 21.06
-3
Enkrat sem že enmu laiku tukaj lepil dokazila,se mi ne ljubi še enkrat....jaz vem,kaj je resnica ,ti pa pojma nimaš,moraš tud kaj drugega brat,ne sam gabra poslušat.
Diebaumaister
24. 08. 2019 21.23
-2
Vidiš kako si nula, govoriš o lanski Yami, sploh pojma nimaš, dej si preberi še kaj več kot samo topolinota, bu mbo, procesorček 2.8.6.
JB
24. 08. 2019 21.23
-1
Profesormarck
24. 08. 2019 21.28
-1
a ti laik sploh veš,zakva se imenuje ena poltovarniška ??? Mal tak,za zabavo..?
Profesormarck
24. 08. 2019 21.37
-1
Profesormarck
24. 08. 2019 21.40
-2
ej ga,če bi k men v šolo pršel,bi ti najprej ušesa navil,kot smo nekoč stare budilke.
Profesormarck
24. 08. 2019 21.41
+1
..pa cmirkota z sab lahk vzameš,njemu še koruzo natrosim...
Profesormarck
24. 08. 2019 21.42
+0
Diebaumaister
25. 08. 2019 09.06
-1
hahahaha, dve okoli kepe ti dam d še mati te ne bo prepoznala.
gomax
24. 08. 2019 20.13
-17
Kak ste eni nori tu gor. Vam se ni jasno da se marca ter rosija ne more primerjat. Rosi je starina pa na slabi yamahi se vedno med top 5. Ki so pa ostali nor. Vinales, crutlov, dovi, petruci itd. Marc je mladic res da nor ampak ima tud najbols motor ki je je podrejeno sam njemu.
tistntadruj
24. 08. 2019 20.24
+18
? O tem lahko samo ugibamo. Preprican pa sem ,da bi tudi z yamaho bil mocno konkurencen...
blazter
24. 08. 2019 20.03
+18
Komentarji v stilu ultra nogometnih navijačev.
tistntadruj
24. 08. 2019 20.03
+5
?? Bravo! Nisem vec upal na tak rezultat.
DEEP
24. 08. 2019 19.57
+13
93.🔝🔝☛♜☚
ma?erugl
24. 08. 2019 19.34
-27
Rossi prosim te ne sili se ker si bos se kaj naredil, bodi doma in poslusaj pesem: bilo je i vrijeme;))
tistntadruj
24. 08. 2019 20.00
+14