MotoGP

Quartararo: Morbidelli v ekipi? Nikoli ne gledam levo od svoje garaže

Tokio, 09. 09. 2021 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
13

Fabio Quartararo vse bolj utrjuje vodilni položaj v motociklistični sezoni razreda motoGP. Pred trinajsto preizkušnjo je Francoz vnovič med glavnimi kandidati za najvišja mesta. Popotnica pred VN Aragonije v Alcanizu je odlična, saj je slavil na zadnji dirki za VN Velike Britanije v Silverstonu. Prenos celotnega dirkaškega vikenda bo na VOYO, sobotno in nedeljsko dogajanje pa si boste lahko ogledali tudi na Kanalu A.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Na vrhu skupnega seštevka z veliko prednostjo Fabio Quartararo
    01:49
    Iz 24UR: Na vrhu skupnega seštevka z veliko prednostjo Fabio Quartararo
  • Iz 24UR: Quartararo suvereno zmagal
    03:09
    Iz 24UR: Quartararo suvereno zmagal
  • Vrhunci dirke motoGP za VN Velike Britanije
    03:18
    Vrhunci dirke motoGP za VN Velike Britanije

 

Fabio Quartararo je po sanjski dirki v Silverstonu svojo prednost na vrhu skupnega seštevka prvenstva motoGP povečal na kar 65 točk. 

Fabio Quartararo ima šest dirk pred koncem sezone 65 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem in aktualnim svetovnim prvakom Joanom Mirom. 22-letni Francoz je bil po poškodbi serijskega zmagovalca Marca Marqueza v vlogi favorita za naslov že lani, a izzivu še ni bil kos.

Kljub temu Francoz na zadnjih šestih dirkah sezone, ko bo užival v vlogi prvega favorita za končni laskavi naslov, ne namerava spremeniti svojega pristopa. Medtem ga radovedni italijanski novinarji v pripravi na VN Aragonije v Alcanizu motijo z vprašanji o novem klubskem kolegu Marcu Morbidelliju, ki prihaja naslednjo sezono k tovarniški Yamahi namesto Mavericka Vinalesa. "Franco prihaja v Misano, a to v tem trenutku ne moti moje koncentracije. Ne zanima me. Gledam nase in na svoje izzive – veliko jih je še do konca sezone. Sicer pa nikoli ne gledam levo od svoje garaže," je za Corriere Dello Sport priznal vodilni v kraljevem razredu motoGP. Kar 65 točk prednosti pred zadnjimi šestimi dirkami sezone – najbližji zasledovalec je prav aktualni šampion Joan Mir – je za končno zmago Yamahinega dirkača lahko že odločilnih. "Svojega pristopa ne bom spremenil. Zelo uživam v boju za zmage. Naslov prvaka bo preprosto sledil dobrim rezultatom. Če bom med dirko začutil, da zmaga ni mogoča, pa seveda ne bom delal norih napak," ostaja osredotočen vodilni v skupnem seštevku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vinales za Aprilio
Ekipa Yamahe je sicer že prej sporočila, da Maverick Vinales pogodbe, ki bi se iztekla leta 2022, ne bo izpolnil do konca, temveč bo za Yamaho vozil le še do konca te sezone. Toda po dogodkih na prvi od dveh dirk v Spielbergu, ko so Špancu v moštvu očitali namerno uničevanje motocikla oziroma delovanje v škodo moštva, so sprejeli odločitev o hitrem koncu pogodbe. Vinales si je za naslednjo sezono že našel nove delodajalce – podpisal je pogodbo z Aprilio – za zdaj pa ni znano, kakšen bo njegov status do konca letošnje.

VN Aragonije pasica
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LightningBolt
09. 09. 2021 18.59
+8
"Če bom med dirko začutil, da zmaga ni mogoča, pa seveda ne bom delal norih napak".... Iz tega se pa lahko MM93 kaj nauči.
BELAN
09. 09. 2021 20.36
+4
Marc se nikoli ne bo nič naučil, enostavno ni dorasel.
Aligator11
09. 09. 2021 12.21
+5
V bistvu quartararoju lahko odvzame dober uspeh edinole kak bizgec tipa MM, ob tem ko se bo lovil po in ob stezi in ob tem še koga potegnil s seboj
Ni nam vseeno
09. 09. 2021 14.54
-7
BELAN
09. 09. 2021 15.40
+3
...še dobro da je imel Marc čelado sicer bi padla še kakšna zaušnica, zaslužil si jo je, če smo nepristranki.
Ni nam vseeno
09. 09. 2021 20.01
-4
Še dobro , da to ni več moj stari profil
BELAN
09. 09. 2021 20.38
+5
Seveda da je, le da je pametnejši, bolj razgledan.
Ni nam vseeno
09. 09. 2021 10.43
-10
Če bo Dixon opravil svoje tudi Valentino Rossi ne bo gledal nazaj
Igi74
09. 09. 2021 10.33
+8
Bom si ogledal posnetek....po dirki....da lahko bedaste reklame takoj preskočim....pa potiho dam da ne poslušam trobezlačov komentatorjev....
iga_biba
09. 09. 2021 10.39
-7
stream v živo potem pa za nazaj poslušaš trobezlače in se smejiš :)
nightifly
09. 09. 2021 14.23
+5
inverter ,,,,, dajte no , pa ja ne gledate dirk z reklamami , na netu je brez stevila streamingov ,ki ponujajo stevilne kanale ciste dirke brez reklam . Edino kar je ,je to ,da se dirka , na razlicnih kanalih predvaja tekoce ,toda z zamikom od 1 do nekaj minut , kolikor so mi povedali . JHasno ,da bi bilo najbolje sprejemati Sky sport ,ki ima bogat interaktivni pprogram , kjer si lahko na vmesniku izbirate sproti kamere in R-play-e ter podobne servise, kjer dobite vse mogoce podatke in novice -pred ,med in po dirki . Tako clovek dobi vpogled v vecino data , o tem kar se dogaja na pisti in v boxih , in moram reci tudi ,da je novinarsko-komentatorska zasedba odlicna ,profesionalna in sprejemljiva tudi za vecino gledalcev ,tako da ni treba trpeti ne reklam ,ne ego-manov ,ki nekaj blebetajo ........... zame naj povedo vse dirkaci ,ki tekmujejo , komentatorji pa naj bodo samo prenasalci tistega ,kar se dogaja na pisti , torej nekako tako kot radijski novinarji , ki so morali cimbolj opisati vse kar se je dogajalo nekje , ker ljudje niso spremljali video prenosov . Tisti so bili gospodje novinarji ,komentatorji .
nightifly
09. 09. 2021 14.24
+5
.........nasvet , pogledal sem za stream ....probajte na """sportek tv """",ali nekaj takega .