MotoGP

'Veliko dirkačev se pritožuje nad motocikli, če želijo, naj gredo drugam'

Jerez, 03. 05. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jack Miller je pet let vozil Ducatijev motocikel, letos pa je presedlal na KTM, kjer po štirih dirkah in tretjem mestu na VN Španije zaseda visoko četrto mesto v skupnem seštevku prvenstva razreda motoGP. Po prvem podiju v novem moštvu je spregovoril o svoji odločitvi, da pred sezono zamenja svoje delodajalce in zapusti Ducati.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda MotoGP za VN Španije
    07:08
    Vrhunci dirke razreda MotoGP za VN Španije
  • Padec Fabia Quartaroja in Miguela Oliveire v prvem krogu dirke VN Španije
    01:15
    Padec Fabia Quartaroja in Miguela Oliveire v prvem krogu dirke VN Španije
  • Vrhunci dirke VN Španije v razredu moto3
    04:09
    Vrhunci dirke VN Španije v razredu moto3
  • Vrhunci dirke moto2 na VN Španije
    03:19
    Vrhunci dirke moto2 na VN Španije
  • Vrhunci sprint dirke na VN Španije
    05:34
    Vrhunci sprint dirke na VN Španije
  • Aleix Espargaro se je za las izognil trčenju z mačkom, kmalu zatem pa končal v pesku
    01:32
    Aleix Espargaro se je za las izognil trčenju z mačkom, kmalu zatem pa končal v pesku

Jacku Millerju je do četrtega mesta po štirih dirkah veliko pomagala predvsem dobra forma na sprint dirkah, kjer zgolj enkrat (na VN Argentine) ni osvojil vsaj ene točke. Letošnjo VN Španije bo še lep čas imel v dobrem spominu, saj je tako sprint dirko kot glavno dirko zaključil na tretjem mestu. Na tretjem mestu v skupnem seštevku pa je njegov moštveni kolega Brad Binder, ki je obe dirki na VN Španije zaključil pred njim, saj je na sprint dirki zmagal, glavno dirko pa je zaključil na drugem mestu. Začetek sezone KTM-ovih dirkačev iz Južne Afrike in Avstralije je torej odličen in Miller želi dobro voljo prenesti tudi v preostanek sezone.

"Preprosto uživam. Ljubim ta občutek. Veliko fantov v tem prvenstvu sedi in se pritožuje nad svojim motociklom ter govori o tem, koliko boljši so drugi motocikli," je zadovoljstvo s svojo odločitvijo komentiral venomer nasmejani Avstralec. Nato je 28-letnik svojim tekmecem podelil nasvet: "Če si zares želite (zmagovati), pojdite in to storite. Ni težko. Jaz nisem nameraval ostati tam, kjer sem bil (Ducati). Tam se nisem počutil udobno. Želel sem nov izziv. To pomeni, da sem stavil nase kljub tveganju. Ljudje v poslovnem svetu to počnejo nenehno," je dejal dirkač, ki je vsako od zadnjih štirih sezon zaključil med najboljšo deseterico v skupnem seštevku prvenstva.

Jack Miller in Brad Binder
Jack Miller in Brad Binder FOTO: AP

"Hvala ljudem, ki dvomijo v nas, to imam zelo rad. To, da sem se na podij vrnil v družbi moštvenega kolega po tem, ko se je toliko dirkačev lani pritoževalo nad svojimi motocikli ... Ha! Kje ste zdaj?" je nadaljeval samozavestni Miller.

O njegovi stavi z ženo, da bo v primeru zmage na eni od letošnjih dirk kupil nov čoln, smo že poročali in v Jerezu bi se mu želja že na četrti dirki lahko uresničila. "Bil sem na poti k zmagi. V mislih sem imel sebe z belo mornarsko kapo, ampak ni mi bilo usojeno," je željo, ki bo za zdaj to tudi ostala, komentiral Miller. Njegov moštveni kolega Binder je bil zmagi veliko bližje, saj je še nekaj krogov pred koncem vodil pred končnim zmagovalcem Francescom Bagnaiao. "Brad je vozil izjemno. Res mi ga je žal, saj je toliko krogov vodil, in škoda je, da na koncu ni zmagal na veliki dirki, kljub temu pa je vozil neverjetno dobro," je Južnoafričana pohvalil Avstralec. Novo priložnost za zmago in zagotovitev čolna bo Miller imel 14. maja v Le Mansu na VN Francije, seveda s prenosom na VOYO in Kanalu A.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Callux
03. 05. 2023 20.20
+3
Jack se tudi ni prav nič zmotil, problem je le v tem, da veliko dirkačev zaradi dvomov tega ne bo naredilo, pa so lahko še tako zelo nezadovoljni.. Drugače pa je treba reči, da skupaj z Bradom tvorita res ekstremno močan dvojec in sam ne bom čisto nič presenečen, če bosta stalnica pri vrhu, ker sta oba vrhunska dirkača.. KTM pa je čez zimo tudi opravil izjemno delo, sploh glede na dejstvo, da so z določenimi spremembami kar pošteno tvegali, a se je izplačalo..
Breicha
03. 05. 2023 20.35
+2
Ja Jack rabi samo še bit kostanten in bo lako pri vrhu.
Callux
03. 05. 2023 20.47
+3
Saj gledano na začetek sezone je že zdaj bolj konstanten kot je bil pri Ducatiju, ker mu RC16 enostavno precej bolj leži v smislu stila vožnje kot mu je Desmosedici.. Poleg tega je KTM izjemno nežen do gum, kljub vsemu atraktivnemu drsenju ki ga lahko vidim.. Na tak način je enostavno treba vozit ta motor, drugače si težko hiter :D
Breicha
05. 05. 2023 08.03
+1
Ja KTM bo huda konkurenca samo, da se jim poklopi. Me pa zanima kako bo šlo z Yamaho naprej...
Jezdimir
03. 05. 2023 15.56
+13
Bravo Miller, ko bi imel Markec vsaj pol toliko pirhov kot ti ne bi non stop jokal, ampak upal menjat moštvo...hehehe
tadej10005
03. 05. 2023 17.08
-12
Markec ima pri hondi pogodbo na katero si je sam napisal znesek, zato je tam, če se presede na bilo kateri motor, je prvak, ker honda krepko zaostaja za vsemi letos
Life of legend
03. 05. 2023 18.55
+13
Jezdimir
04. 05. 2023 10.27
+11
Tadej ima bujno domišlijo in je slepo zaljubljen...Markec ne obvlada motorja, jasno kot beli dan...hehehe
FIRBCA
05. 05. 2023 16.11
-9
Jezdimir
05. 05. 2023 19.40
+9
Smrkolin, a bi mal diskutiral? Iščejo se novi talenti, le mleko okoli ust si prej obriši...hehehe
Breicha
06. 05. 2023 20.51
+6
Haaha si pa optimist ... ne gre kar tako, da se presedeš na drug motor in si kr prvak...
Aladar
03. 05. 2023 13.05
+4