MotoGP

Vinales: Čaka nas čudna sezona, pričakujem pa, da bom v igri za naslov

Bar, 24. 03. 2020 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španec Maverick Vinales je v pripravah na novo motociklistično sezono, zaradi izbruha koronavirusa uradni začetek še ni na vidiku, grdo padel na motokrosu, zato je nekaj časa prisilno počival. Sedaj je že bolj ali manj saniral poškodbo in že komaj čaka, da se vse skupaj začne. Je pa dirkač Yamahe svoje navijače in druge privržence športa dobronamerno opomnil, da naj se v teh čudnih časih držijo doma. "S tem se bomo vsi mi veliko prej vrnili k normalnemu življenju."

Valentino Rossi in Maverick Vinales
Valentino Rossi in Maverick Vinales FOTO: MotoGP
Maverick Vinales je zelo obetavno začel pripravljalni del, saj je bil na zadnjih testiranjih v Katarju najhitrejši med vsemi in je s tem dal konkurenci vedeti, da nanj lahko resno računa v boju za najvišja mesta v prihajajoči sezoni. Padec na treningu motokrosa in nekajdnevna oskrba v bolnišnici sta 25-letnemu Špancu malce spodrezala krila, a je sedaj že povsem fit in v samoizolaciji čaka, da se bo lahko spet pripravljal na začetek sezone. "Zaenkrat se držim bolj doma. Tako kot je treba in tako kot so nam ukazali odgovorni v državi. Vsi skupaj moramo spoštovati ukaze, zavedati se moramo, da trenutno živimo v čudnem času, zato so tudi ukrepi za nas zelo čudni. A tudi povsem razumljivi," je AS-u hitel razlagati Vinales, ki zaradi znane situacije v svetu pričakuje drugačno sezono.
Kdaj se bo začelo svetovno prvenstvo v motociklističnem razredu motoGP, še ni povsem jasno. Štiri dirke so prestavili, začetek maja je na koledarju VN Španije v Jerezu, a bo čas pokazal, ali je to uresničljivo.
"Ne samo naša motociklistična sezona, tudi življenje kot tako bo vsaj za nekaj časa drugačno od tistega, ki smo ga bili vajeni. Prej ko bomo sprejeli nove razmere, lažje nam bo," je bil za madridski športni časnik "pameten" Vinales, ki navkljub drugačni sezoni nima nič kaj drugačnih ciljev od tistih, ki si jih je postavljal pred izbruhom zloglasnega virusa. "Glede na to, da nič ne kaže, da se bo vse skupaj kmalu začelo, moramo biti napeti kot puška ves čas in le potrpežljivo čakati, da nam odgovorni postavijo datum. Pričakujem, da bo uvodna dirka sezone kot nekakšen test, preizkus realnih zmogljivosti posameznikov in ekip. Mislim, da bo šele po tej prvi dirki v prvenstvu bolj jasno, kako se bodo karte mešale skozi sezono," je nadaljeval Vinales, ki pa navkljub številnim nepredvidljivostim upa in verjame, da bo krojil sam vrh.

Yamahina ekipa za sezono 2020.
Yamahina ekipa za sezono 2020. FOTO: MotoGP
"Ja, čudna sezona je pred nami. Čudna je predvsem ta prisilna pavza, ko kar nekaj časa ne bomo sedli na dirkalnik. Seveda vse z namenom. Moramo biti odgovorni in ostati doma, le tako bo vse skupaj prej za nami."
Motociklistična sezona se je sicer že začela za oba šibkejša razreda – moto2 in moto3 – z veliko nagrado Katarja. V moto2 je slavil Japonec Tetsuta Nagašima, v najšibkejšem pa je bil prvi Španec Albert Arenas.

Karte se bodo na novo mešale ... Čeprav je bil Španec najhitrejši na zadnjih testih v Katarju, pa to verjetno ne pomeni prav dosti . "Vsi bomo začeli z ničle in veliko vprašanje je, v kakšni formi bomo dočakali uradni start. Veliko dejavnikov bo vplivalo na razplet uvodnih dirk, a sem prepričan, da bom krojil vrh. Še več, pričakujem, da se bom vključil v boj za končni naslov svetovnega prvaka. Pravzaprav vsak dan posebej razmišljam o boju za to laskavo lovoriko. Pripravljen bom nanj. Tako in drugače. " 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AyrtonS
25. 03. 2020 13.51
+0
ja Maverick, dokler se ne bo začelo voziti dirk boš v igri za naslov...ti še ene dirke nisi sposoben konstantno odpeljat, kaj šele cele sezone
symmon
25. 03. 2020 11.54
+1
Letos bo prvak Korona.
Malo_sutra
24. 03. 2020 21.30
+0
Plavusa zadaj zmaga, kdo sploh vidi te šraufarje.
Woltan
24. 03. 2020 16.09
+4
Ti kar sanjaj Vinales.Vprašanje a bo letos sploh moto GP.
motorist_mb
24. 03. 2020 14.59
+18
Ta me spominja na Dovija...sanjam,sanjam,pa še kuj sanjam!!!
iga_biba
24. 03. 2020 17.15
-1
mene pa na zimzelenega veterana. Še kar sanja. že enajsto leto!!
AyrtonS
25. 03. 2020 13.52
-4
zimzeleni 9x zmagovalec šovov nam pripravlja mega šov za konec korone...pardon sezone...hahaha
slos
24. 03. 2020 14.43
+21
Hvala Vinales ker si me nasmejal, te čase je to veliko vredno. Srečno
kraljevski
24. 03. 2020 14.47
+8
Roninax
24. 03. 2020 14.18
+6
Hahahhaha ta je dobra
poper00
24. 03. 2020 14.50
+0
Že zopet je v igri za naslov.Bravo.Kako pa bo to šlo?