MotoGP

Vinales najhitrejši, Marc Marquez se je dobro znašel na Ducatiju

Valencia, 28. 11. 2023 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sezona dirkanja v razredu motoGP se je v nedeljo z veliko nagrado Valencie tudi uradno končala, a preden se dirkači odpravijo na odmor, so na dirkališču Ricardo Tomo potekala še testiranja novih motociklov. Ta so bila zaradi mnogih rošad v dirkaški karavani letos še posebej zanimiva, največ oči pa je bilo pričakovano uprtih v novinca ekipe Gresini Racing Marca Marqueza.

30-letni španski dirkač je bil glavna zvezda testiranja v Valencii, saj je prvič po odmevnem prestopu sedel na Ducatija. Marc Marquez se je takoj ujel z dirkalnikom GP23. Šestkratni prvak razreda motoGP je bil ves dan testiranj pri vrhu, svoj najhitrejši čas pa je zabeležil v 46. izmed 49 krogov, ki jih je prevozil na svojem novem motociklu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Starejši izmed bratov Marquez in ekipa Gresini Racing sicer nove naveze še ne smeta komentirati, saj Španca do konca leta še veže pogodba s Hondo, ki mu je pustila, da predčasno testira motocikel svoje nove ekipe. Molk drikača s številko 93 bo tako moral trajati do 1. januarja, ko bo tudi uradno postal član ekipe Gresini Racing.

"Današnji je bil za ekipo izjemen. Občutki so na obeh straneh garaže odlični," je za motoGP.com povedal vodja ekipe Gresini Racing Michele Masini. "O Marcu še ne morem govoriti, a čas kroga pove veliko ... po dolgi sezoni smo nekoliko utrujeni, vendar zdaj komaj čakamo, da začnemo novo sezono," je še dodal Masini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španec je na koncu zasedel tesno četrto mesto, saj je le 0,171 sekunde za najhitrejšim dirkačem dneva Maverickom Vinalesom. Med Apriliinega dirkača in starejšega izmed bratov Marquez sta se vrinila še KTM-ov Brad Binder in Marco Bezzecchi, ki je bil tako najhitrejši dirkač na Ducatiju.

Z novo ekipo je dobro nastopil tudi novinec v motoGP Pedro Acosta, saj je dirkač GASGAS Tech 3 KTM pred poznim padcem v drugem zavoju za najboljšim časom zaostal le 1,2 sekunde.

Novi stari prvak Francesco Bagnaia je na testiranju novega motocikla GP24 pokazal dobre rezultate, a testiranje končal z 11. najhitrejšim časom, nekoliko slabše pa je šlo dirkaču podprvaku Jorgeju Martinu, ki je doživel dva padca in zabeležil šele 15. najhitrejši čas. Prvi padec se mu je zgodil zelo kmalu po tem, ko je sedel na svoje novo Ducatijevo kolo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (207)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FIRBCA
09. 12. 2023 13.30
a vidva se kar filozofirata pojdita, ce vaju mami pusti nekam na klopco pa diskotirajta tam.
Pagliaccio 46
01. 12. 2023 12.16
-9
Je Marc presenetil na testu? Odvisno koga vprašaš Callux . Tisti , ki ga poznamo , nas ni. Drugi stavek pa že meji na rahlo provokacijo Night fly-ju ..." Saj bo naslednja sezona prva po dolgem času, ko se MM niti malo ne bo ukvarjal z razvojem motorja" Legenda.
Samo navijač
01. 12. 2023 11.38
-9
Samo za ogrevanje je šlo pa že takoj v vrhu. Sledijo finese lega sedeža,krmilo ,stopalke... V vetrovniku bodo skrojili paket ki bo najbolje ustrezal Marqu. Velikost in teza sta zelo pomembna fakorja. Ko bodo zadevo spilil to bo neustavljivo. Samo da ne bo poškodb.
Callux
30. 11. 2023 18.45
+11
Je Marc presenetil na testu? Niti ne, glede na to da bo tekom celotne sezone 2024 imel samo en cilj v glavi.. Postaviti kar se da veliko hitrih krogov, saj bo naslednja sezona prva po dolgem času, ko se niti malo ne bo ukvarjal z razvojem motorja.. Ducati GP23 pa je tudi na izjemno visokem nivoju, poleg tega je Frankie Carchedi izjemen dirkaški inženir, ki trenutno spada med top 5 inženirjev v razredu.. Če je kdo presenetil, je bila to Honda.. Ki je od testa v Misanu do testa v Valencii povsem spremenila motor, ki je znotraj garaž Repsola in LCR poskrbel za tihi optimizem.. Pozitivno je presenetil tudi Rins, ki je izjemno hitro postal "domač" pri Yamahi in že podal nekaj zelo zanimivih in uporabnih informacij za sam razvoj čez zimo.. Najbolj pa je presenetil Acosta, saj je končni zaostanek 1.2 sekunde za vodilnim po dobrih šestih urah na motorju smešno majhen.. In samo potrjuje talent, ki ga ima..
belidirkac
30. 11. 2023 21.43
+6
Menjava znamke motocikla ni lahka,sploh če govorimo o Hondi in Ducatiju. Marc je vozil dirkalnik Zarkoja,ki se praktično ni niti še ohladil,nastavljen optimalno še od nedeljske dirke. Čas ni bil slab,za prvo spoznavno vožnjo vzpodbuden. Pecco,Bastianini in Martin so preizkušali nove dele in posodobitve GP24,ki pa nekatere niso delovale. Spomnimo se težav Lorenza na Ducatiju in pozneje na Hondi. Ducati ima centralni računalnik in vseh osem dirkačev ima takoj vpogled podatke o vožnji vseh.Honda je veliko spremenila. Motocikel je daljši,lažji in ima posodobljen pogonski agregat. Preizkusili so tudi nov aero paket in nov izpuh. Mir je povedal da so na dirkalniku prvič stvari,ki delujejo, boljše zavira, zavija in ima boljši oprijem. Acosta pa...hja čas niti ni tako pomemben,vsega se mora naučiti,ne dvomim pa da je pred njim bleščeča kariera. Yamaha je preizkusila novo aerodinamiko,spremenjeno šasijo in posodobljen pogonski agregat,ki pa še vedno zaostaja po moči za V4. Fabio je previdno optimističen. Vseeno pa bo treba počakati do testa v Sepangu,takrat bo slika že bolj jasna. Kaj pa bodo prinesle koncesije,pa bomo še videli. Bo viden napredek pri Hondi in Yamahi, ali pa bo ovira predvsem Ducatiju,ampak to je že druga zgodba. L.P.
Monster_Cat
03. 12. 2023 13.23
-6
In ze zdaj se je ostalih 7 dirkacev duceta ...predvsem tistih k so ostal cudilo hitrosti MAR v posameznih ovinkih ob pregledu telemetrije v katero ima vpogled vsak dirkac duceta..... V bistvu je tud imel najhitrejsi zadnji sektor na testiranju....
Pagliaccio 46
30. 11. 2023 18.05
-10
Za MM ni mej... On bi danes lahko prepričal tudi moštvo Suzukija, da se vrne v motogp, pa če bi bil njihov edini dirkač
Kaktus-x
01. 12. 2023 10.12
+13
Tenma
30. 11. 2023 17.13
-10
Kako vas skrbi Markec, neprecenljivo.
Pagliaccio 46
30. 11. 2023 17.27
-10
Zavedajo se kaj je MM... pa sponzorji očitno tudi
Night fly
30. 11. 2023 14.05
+6
Kalimeri ,spomnite se samo vasih prispevkov -odgovorov na moje ,in ne samo moje pisanje 4-5 let nazaj , ko je bil MM na visku ,sedel na gvisnem motorju in kazal jezik drugim ........ jaz pa mu svetoval ,da naj potegne ven svoja jajcka in jih preseli na kaksen drug motor . .....spomnite se vse gnojnice , ki ste jo zlivali na mene in ostale . No ,mogoce vam pa ta ista gnojnica zdaj leze v ........je tako?
Pagliaccio 46
03. 12. 2023 20.41
-5
Takrat se spomnimo le tvojih napadov na Calluxa
Night fly
30. 11. 2023 14.02
+10
Rossi je v svoji karieri nanizal 115 Zmag . Po "upokojitvi " nadaljuje svojo zmagoslavno pot s tem ,da je ze leta nazaj ustanovil "solo" dirkanja , oz . se bolje, institucijo , ki jo finansira iz lastnih sredstev , v kateri so dobili priloznost mladi fantje, talenti , ki si sami ne bi mogli financno tega omogociti . Se bolj pomembno je to ,da jim pri tem svetuje prav Valentino ,clovek , ki ima v tem sportu ogromno izkusenj in jih zdaj prenasa na mlajse generacije . Letosnja sezona se je zakljucila , Pecco , dirkac iz sole VR46 je ze drugo leto osvojil naslov , pri tem pa pokazal popolno zrelost in odlicno taktiko dirkanja . Tretje mesto je osvojil tudi dirkac iste sole -Accademia VR46 , sicer na starejsem motorju ,pa vseeno -tretji . O ostalih pa tudi vemo vse . Torej ,suma sumarum , je Valentino s vojo prisotnostjo v moto GP pustil ogromen pecat , ki ga ne more nihce umazati , razen jasno redkih podlezev , ki so pa tudi sami kar cez noc obmolnili , ali skoraj ,,,ker so "makaronarji naredili in pustili ,kompleksno vzeto , ogromen pecat in napredek v tem sportu . Tako z agregati , motorji in opremo ,aerodinamiko tehnoloskimi izboljsavami , osebjem in managerji v boxih in jasno dirkaci . Potem se pa lahko vprasamo , zakaj se je Mm odlocil za Ducati ? Mislim ,da Kalimeri lahko samo utihnejo in prenesejo svoj poraz . MM jih je namrec zalotil na napacni nogi ,zdaj pa opletajo z besedami in iscejo kolikor toliko spodoben izhod iz blatne jame , ki so si jo izkolpali sami s takim besednjakom . Vsakemu svoje ,,mar ne !!!
Jezdimir
30. 11. 2023 12.31
+16
To bo že peta sezona ko nima za burek samo še sramoto si dela, pa ravno on ki se je najbolj oglašal da ne bi dirkal, če se ne bi mogel boriti za vrh...lažnivc brezobrazen je tale Markec, če smo realni...hehehe
Pagliaccio 46
30. 11. 2023 12.42
-16
12 - 5 = 7 sezon...to pa je razlika med številom sezon brez bureka amabasadorja motogp in pagliaccia motogp
Night fly
30. 11. 2023 14.07
+12
Jezdimir ,,,,, tale kameleon ,Markec , je s pomocjo dveh sponsorjev "prezivel" pozabo .Resila sta ga penzije , saj ga nihce ni hotel ...kaksna sramota . Samo enormni vlozek v denarju ga je resil ,in Gresini je jasno denar vzel ...in drkaca obenem .
Pagliaccio 46
30. 11. 2023 10.56
-17
Izkazalo se je, da ima MM dve bowling krogli , ko je smelo prestopil z najboljšega motorja v karavani h Gresiniju, ki je za nameček še najslabši Ducati . Nekaj posredne zahvale gre na račun Night fly-ja , ki se mu je s tem izpolnila še druga dolgoletna želja potem, ko je pregnal Calluxa
Jezdimir...hehehe
30. 11. 2023 11.53
+20
Lažniva medalja, vnašanje lažnih podatkov je sprevrženo dejanje! Sicer me ne čudi da si je Marc moral kupit sedež pri Gresiniju, glede na njegove kilave rezultate.
Night fly
30. 11. 2023 13.38
+10
Laznivec Medalja ,,,, poleg tega pa se italofob , ki se je po sili razmer sprijaznil (oz. vsaj javno) z italijansko superiornostjo v moto GP . Kako naj clovek spostuje tako osebo ,naj mi kdo pove . Kako naj clovek spostuje dirkaca ,ki je prelomil Prvi zakon ne samo moderne cloveske osebnosti v danasnji demokraciji -spostovanje bliznjega , se bolj pa -posten in korekten odnos v sportnem tekmovanju , ki je bil zakolicen ze v stari Grciji . Torej ,Lazniva medalja , ni nam treba odgovarjati glede odnosa z "makaronarji " , ker ste to ze obelodanil v zadnjih letih . Gre za spodobnost ,kredibilnost . In tega vam primanjkuje ,kot tudi dirkacu ,katerega ste izbrali zzato ,da lahko izzivljate svojo nizko samopodobo v vsakdanjem zivljenju . Nekateri tukaj smo ,in se vedno zagovarjamo svoja nacela -v dobrem in slabem . Svojih prepricanj ne spreminjamo . V svoj prav smo prepricani , ker sloni na zivljenskih izkusnjah . Kaj pa vi ?
Night fly
30. 11. 2023 14.09
+9
.....medalja ,,,,,,,,,,, ste edinstven carodej za potvarjanje resnice in objavljanje lazi . MM in bowling krogli ????? Ste mogoce prizadet? Naj se uci pri VR ,ali pa kaksnem drugem dirkacu ,ki so imeli in imajo krogli v hlacah .
Pagliaccio 46
30. 11. 2023 10.45
-18
Gresini je angažiral dirkača, ki je s prestopom z najbolšega motorja v karavani pokazal vsemu svetu, da ima jajca. Za to se lahko zahvalimo posredno tudi gospodu Night fly-ju , istemu ,ki je spodil Calluxa s tega portala.
Jezdimir...hehehe
30. 11. 2023 11.57
+19
Kolega deluješ precej zaslepljen glede Marca Marqueza, očitno je da poba ne dohaja konkurence, samo še smeši se. Me prav zanima koliko dirk bo naslednje leto sploh še odpeljal, glede na to da nima ravno dobrih obetov glede na njegove omejene sposobnosti.
Night fly
30. 11. 2023 14.12
+8
medaljica ,,,,,,, se kar naprej lazete ,ceprav ste izgubil svojo kredibilnost ze veliko casa nazaj ? Kaj vas goni ,da to pocnete ? Kaj vas goni ,da lazete ,potvarjate , spreminjate svoje poglede !!!
Night fly
30. 11. 2023 10.13
+16
| Raport MotoGP: Bagnaia, popolni prvak premaga hitrejsega . Bagnaia je prisel na vrh in dokazal, da za zmago v svetovnem pokalu cista hitrost ni dovolj ...//////////// Pecco je letos pokazal ,da je odrasel v popolnega dirkaca ,sploh ,ce se spomnimo zadnjih nekaj dirk , ko je napetost rasla in psiholoski pritisk na dirkace je "ponorel" . Resda so se obema dirkacema "zgodile" tudi napake , napacne izbire gum ...etc , tudi mediji so vedno bolj "pritiskali" na Pecca, ki je tako dozivel pravi psiholoski "pogrom " . Podobno pa tudi Martin ,ker je kot pretendent jasno v sebi obcutil vso tezo pricakovanj satelitske ekipe ,da poseze po naslovu ,sploh po novici ,da so angazirali pobeglega dirkaca iz Honde . Na koncu je Pecco , po tako tezki nesreci , in tudi po vec zmagah , le osvojil zasluzen naslov .
Pagliaccio 46
30. 11. 2023 10.41
-13
In zakaj ste lagal, da vam je ljubljena oseba kupila motor, če trdite že nekaj časa, da vas je strah vožnje ?
Night fly
30. 11. 2023 13.46
+8
Rust Medalja , lazniva medalja .......PONAVLJAM ,nikoli nisem napisal kaj takega . To izjavljam JAVNO ,da ne bo nesporazuma . In ker vam je tako v slast izzivljanje nad drugimi , naj ponovim spet samo eno . Vas pokvarjenost nima meja . Dobro veste ,da mi je bil moj ID ukraden , in da je nekdo (le kdo) objavljal poste , ki z mojim nacinom razmisljanja in pisanja nimajo nobene veze . To sem tudi napisal in javno ter v kontktu z glavnim urednikom tega medija tudi napisal in ga opozoril . Torej -Laznivec Medalja , kljub zavesti ,da ste bil s tem seznanjen ,vas podlost vodi v vasih spisih tu na forumu .......zaradi mene --uzivajte ,ce vam je to v veselje .Toda nikoli si ne smete "dovoliti" ,da bo resen clovek vase zmazke jemal resno , se manj ,da bodo kredibilni . Kar nekaj takih vas je tukaj . Sprasujem se ,koliko ste sploh odrasli v svoji dusi !?
Luigi Taveri II.
30. 11. 2023 09.19
-16
Če Night fly ne bi pregnal Calluxa s tega portala , bi imeli še njegov vpogled in odziv na to enodnevno testiranje .
Luigi Taveri II.
30. 11. 2023 09.21
-17
Nič ne de . Imamo pa za to tomosa, ki je všečen Night fly-ju
Jezdimir...hehehe
30. 11. 2023 10.30
+14
Vnašanje lažnivih podatkov je sprevrženo dejanje, za-biti se po navadi tega ne zavedajo!
Monster_Cat
30. 11. 2023 15.39
-8
Za bit ne prepozna ko se nekdo dela norca iz njega
Jezdimir
01. 12. 2023 10.21
+7
Jezdimir...hehehe
29. 11. 2023 21.44
+26
Meni recimo je Marc popolnoma nerazumen, ko se sploh še sili dirkat, saj je ja že čisto vsem jasno da ni konkurenčen mlajšim, bistveno hitrejšim dirkačem. Me ne čudi da si je moral sedež kupit, da bo lahko sploh še dirkal, čeprav res nima nobenega smisla, več bi napravil na svoji priljubljenosti, katera vemo kako nizka je, da bi ta denar daroval Rdečemu križu ali pa Karitasu.
Tenma
29. 11. 2023 21.59
-17
Rezultati na prvem testiranju kažejo drugače.
Luigi Taveri II.
29. 11. 2023 21.12
-25
Ves italijanski živelj je pospremil podpis MM z Ducatijem z " FINALMENTE !"
Jezdimir...hehehe
29. 11. 2023 21.45
+27
Marc je največji šalabajzer vseh časov in pika!
Luigi Taveri II.
29. 11. 2023 21.03
-24
Mediji v Italiji znajo biti zelo neizprosni, ko gre za dejstva in resnice .To je treba tudi povedati , zato pa so tudi označili za največjo športno navijaško sramoto vseh časov na Apeninskem polotoku za Misano 2016 .
Jezdimir...hehehe
29. 11. 2023 21.45
+26
Vnašanje lažnivih podatkov je sprevrženo dejanje, me pa niti ne čudi da si je Marc moral kupit sedež pri Gresiniju, glede na njegove kilave rezultate.
dolgi
29. 11. 2023 20.56
-21
2024 bo leto mletja "akademikov".
Luigi Taveri II.
29. 11. 2023 21.04
-19
2025 pa razkaz dejanskega talenta akademikov , ki so ostali brez Ducatijev.
Tenma
29. 11. 2023 21.28
-22
Jezdimir...hehehe
29. 11. 2023 21.47
+24
Vsem razen vam trem je jasno da je Marc pokvarjeni blefer da mu ni para, če Honde ne obvlada je zanj Ducati prevelik zalogaj, to je motor za prave dede ne pa za kilave.
Pagliaccio 46
29. 11. 2023 20.52
-24
Če bo v letu 2025 ekipa Money presedlala k Yamahi, je možno , da bo Valentino nekako prisilil mlajšega polbrata, da bo vohunil pri Hondi za njegovo ekipo. Upam, da se Honda ustrezno zaščiti s pogodbo in da se sam Luca Marini ne bo spustil na nivo enega Valentina Rossija.
Pagliaccio 46
29. 11. 2023 20.52
-24
Česa je zmožen Valentino Rossi ne preseneča nikogar več na tem svetu in naj vas oglaševanje za Ryanair ne zavede, če je to počel brezplačno
Jezdimir...hehehe
29. 11. 2023 21.47
+22
Vnašanje lažnivih podatkov je sprevrženo dejanje, za-biti se tega ne zavedajo!
Luigi Taveri II.
29. 11. 2023 20.41
-22
" Nadia je prevzela mostvo po smrti moza , na vsak nacin je izkoristila ta trenutek , ko MM ni dobil sedeza nikjer bla,bla, bla"...VI NAPIŠESTE , da je izkoristila priložnost . Kaj pa pomeni izkoristiti , kot nekaj narediti, da prinese ugodne, pozitivne posledice ? Vi razumete , kaj pišeste ? Tudi za Repsol in Redbull praviste , da sta ga izkoristila samo zato, da imata koristi ? Razumeste? Vsi imajo koristi od njega , kjer pač je...če ne se mu pa pridružijo...
Luigi Taveri II.
29. 11. 2023 20.43
-22
"Namrec ,pri Hondi so ga ze zdavnaj postavili na izhodni prag , samo so bili japonsko vljudni in ga niso vrgli cez " Ne drži. Edinega , ki pa so večkrat nagnali je bil Valentino Rossi in to ne vljudno, Razali ga je celo brcnil v tazadnjo iz karavane ne samo ekipe
Jezdimir...hehehe
29. 11. 2023 21.48
+23
Marcu je že pred leti odpeljal vlak, ta generacija je enostavno prehitra zanj, prej ko se sprijazniš bolje za tvoje zdravje.
Luigi Taveri II.
29. 11. 2023 20.28
-23
Bo MM dosegel slavo in sramotil znamko Ducati, kot jo je do sedaj le Valentino Rossi ? Ne vemo. Četudi bi bilo vse narobe, Valentina Rossija v negativizmu do znamke Ducati ne more niti izenačiti. Valentino Rossi je vendarle najnižja točka Ducatija povojne Italije ali odkar Italija ni več kraljevina oziroma po obdobju, ko je proizvajal za fašistično Italijo
Jezdimir....hehehe
29. 11. 2023 20.31
+23
Kolega Luigi, žal se ne zavedaš kako zelo imaš razdejano podstrešje, če nisi zaznal v vseh teh letih, da je največji problem pri Marcu talent, ki ga očitno nima niti za vzorec, zato tudi toliko nesreč, poškodb, saj vse počne na silo in brez občutka, škoda vsakega motorja za takega prostaka to je jasno vsakemu, zato so mu tudi vsa moštva zaprla vrata, vse kar mu je preostalo je da si je kupil sedež pri Gresiniju, kar je sramotno dejanje po vseh letih razbijanja motorjev in ogrožanja vseh udeleženih na dirkališčih z redarji in varnostniki vred.
Tenma
29. 11. 2023 20.34
-23
Jaz upam da Markecu uspe, ga spremljam že od moto 2 naprej...