MotoGP

Vinales objokuje tri zamujene priložnosti: Prostora za napake ni več

Madrid, 01. 09. 2020 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski dirkač Maverick Vinales je po dobrem odprtju motociklistične sezone v razredu motoGP na zadnjih treh preizkušnjah bolj ali manj taval nekje v ozadju, daleč od boja za najvišja mesta. Zgolj osem osvojenih točk v Brnu in na dveh dirkah v Spielbergu ga oddaljuje od realnih možnosti po osvojitvi svetovnega prvaka, a zaostanek za Francozom Fabiem Quartararojem vseeno ni prevelik. Teh 22 točk se v preostanku sezone lahko nadoknadi. "Seveda, če bom na naslednjih dirkah v igri za najvišja mesta. Zanima me samo in zgolj boj za stopničke."

Maverick Vinales
Maverick Vinales FOTO: MotoGP

"Izgubil sem tri velike priložnosti za odmeven rezultat in morda tudi potrdilo, da sem lahko v igri za svetovni naslov. Po zadnjih treh dirkah pa na glas ne smem razmišljati o naslovu prvaka. Za zdaj sem zelo oddaljen," Maverick Vinales priznava italijanskemu časniku Corierre Dello Sport razočaranje po klavrnem razpletu dirk v Brnu in Spielbergu. "Namesto da bi nadgradili dober start v sezono, smo naredili kar dva koraka nazaj. Dobro, imeli smo tudi nekaj smole, doletele so nas stvari, na katere nimamo vpliva." Ker v motociklistični karavani ni velikega "šefa", serijskega zmagovalca Marca Marqueza, je kar nekaj dirkačev "zavohalo" priložnost in se vidi na prestolu. Tudi Vinales , kot sam trdi, še ni rekel zadnje. "Pred VN San Marina moramo opraviti še določene stvari na dirkalniku. Točno vemo, kakšne težave imamo. Verjamem, da jih bomo v dveh tednih odpravili." Incident na VN Štajerske še odmeva. Španec je, pri hitrosti 200km/h, skočil z dirkalnika, saj so mu odpovedale zavore. Ta podatek utegne biti zaskrbljujoč pred nadaljevanjem in vrhuncem sezone. "Naredili smo tri napake na zadnjih treh dirkah. Tu nimamo opravičila. Resda smo kot ekipa zelo ambiciozni in nas zanimajo le zmage, a v tem trenutku ni povsem realno pričakovati našega boja za svetovni naslov. Imamo pač preveč težav," je za Corierre Dello Sport priznal 25-letni Španec. 

Mož s številko 12 je še priznal, da konkurenca ne spi, opazil je celo, "da so konkurenti hitrejši. Nekaj moramo narediti tudi pod tem vprašanjem. Po drugi strani pa je vsaka nova dirka nova zgodba. Težko je kar koli predvideti. Ne vemo, kaj nas čaka v Misanu. Vse se hitro spreminja, od tekme do tekme, od steze do steze." Misano bo verjetno že odgovoril na nekatera vprašanja, vezana na boj za svetovni naslov. "Treba je biti ves čas pri stvari. Nujna je maksimalna koncentracija na vsaki dirki. Zamudili smo tri velike priložnosti, saj na zadnjih dirkah ni blestel Quartararo in bi lahko naredili konkreten točkovni premik. Lahko bi se povsem približal ali celo prevzel vodstvo. Časa za objokovanje ni, a zdaj prostora za napake ni več."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HondaMM93Champion
01. 09. 2020 20.59
-45
Vinales......ko je prišel k Yamahi in je Rossi na veliko trobil, da mu bo pomagal, kvazi v maščevanju do Marqueza, osvojiti naslov z Yamaho, sem celo verjel, da bo Rossi igral mentorja in usmerjal Vinalesa - ampak iz tega ni bilo nič. Rossi je v svoji faušiji in zlobi Yamaho spravil povsem iz ritma in tako neizkušenega Mavericka poslal na led. Zgleda, da se letos isto dogaja z mladim supertalentom Quartararojem, ki je po dveh uvodnih zmagah povsem odžagan od dogajanja. Prepričan sem, da bo po Rossijevem odhodu Yamaha zablestela.
VirtualX
01. 09. 2020 18.29
+20
Ta ne bo nikoli prvak, podobno kot Pedrosa, preprosto ni material za prvaka.
medvedJEkriv
01. 09. 2020 16.37
+12
Ja dej, naredi kaj.................
CestniKolesar370Wattov
01. 09. 2020 16.04
+23
Ta vedno pricakuje zmago in ne vem kaj se vse haha
Killer999
01. 09. 2020 15.53
-1
Bedarija vse skupi
coalsack
01. 09. 2020 15.36
+7
Lol kak naslov če je vedno
radar
01. 09. 2020 15.32
+9
Bla, bla, bla..