MotoGP

Vinales: Rossi ali Marquez? Zame ni dileme

Barcelona, 28. 03. 2020 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Maverick Vinales je v pogovoru z domačega kavča za El Pais Deportes razkril marsikaj zanimivega. Španec je v pripravah na sezono, zaradi izbruha koronavirusa uradni začetek še ni na vidiku, grdo je padel na motokrosu, zato je nekaj časa prisilno počival, a je že zdrav. Še pred uradnim začetkom se bo, tako kot še nekateri njegovi zvezdniški motociklistični kolegi, pomeril na prvi virtualni dirki za VN Italije v Mugellu. Prenos bo v nedeljo popoldne na 24ur.com.

Maverick Vinales
Maverick Vinales FOTO: motoGP
Maverick Vinales se iz domače karantene, ukrepe španske vlade ob preteči epidemiji virusa jemlje zelo resno, javlja radovednim španskim novinarjem, ki jim počasi zmanjkuje "mesa" za objavo v teh čudnih časih, ko je šport upravičeno izrinjen nekje na obrobje. Kljub temu, da v svetu vladajo izredne razmere, pa 25-letni Španec verjame, da bo kmalu vse vsaj približno po starem in da se bo motociklistična sezona vendarle začela. Kdaj? Težko je reči ...
MotoGP se pripravlja na zgodovinsko prvo virtualno dirko, ki bo na sporedu v nedeljo okoli 15. ure, tudi s prenosom na naši televiziji. Organizatorji napovedujejo udeležbo nekaterih zvezdnikov motociklističnega prvenstva, tudi svetovnega prvaka Marca Marqueza, najboljšega novinca minule sezone Fabia Quartararoja, Mavericka Vinalesa ...
"Upati je na najbolje. Če želimo kmalu v stare tirnice, se moramo ravnati po navodilih odgovornih. Domača karantena je največ, kar lahko postorimo sami," je za El Pais Deportes med drugim razpredal tretje uvrščeni iz lanske sezone razreda motoGP. Vinales je sicer zelo obetavno začel pripravljalni del, saj je bil na zadnjih testiranjih v Katarju najhitrejši med vsemi in je s tem dal konkurenci vedeti, da nanj lahko resno računa v boju za najvišja mesta v prihajajoči sezoni. Padec na treningu motokrosa in nekajdnevna oskrba v bolnišnici sta Špancu malce spodrezala krila, a je sedaj že povsem fit in v samoizolaciji čaka, da se bo lahko spet pripravljal na začetek sezone. "Zaenkrat se držim bolj doma. Tako, kot je treba, in tako, kot so nam ukazali odgovorni v državi. Vsi skupaj moramo spoštovati ukaze, zavedati se moramo, da trenutno živimo v čudnem času, zato so tudi ukrepi za nas zelo čudni. A tudi povsem razumljivi."  Vinales doma počiva in razmišlja, kaj vse ga čaka med sezono. "Povsem sem se "resetiral". Grem od začetka. Nova sezona bo nov začetek. Malce čudno bo vse skupaj sprva, a pripravljen bom na vse izzive." 

Yamahina ekipa za sezono 2020.
Yamahina ekipa za sezono 2020. FOTO: MotoGP
Kdaj se bo začelo svetovno prvenstvo v motociklističnem razredu motoGP, še ni povsem jasno.
Na začetku virtualne dirke bo kratek uvod s predstavitvijo dogodka, na koncu pa tudi intervjuji z najboljšimi. Med dirko bodo dirkači v kadru na robu ali na vrhu slike, tako da bo mogoče spremljati njihove zabavne reakcije. Vse na naši spletni strani 24ur.com.

Štiri dirke so prestavili, začetek maja je na koledarju VN Španije v Jerezu, a bo čas pokazal, ali je to uresničljivo. "Ne samo naša motociklistična sezona, tudi življenje kot tako bo vsaj za nekaj časa drugačno od tistega, ki smo ga bili vajeni. Prej ko bomo sprejeli nove razmere, lažje nam bo," je bil za El Pais Deportes neposreden Vinales, ki navkljub drugačni sezoni nima nič kaj drugačnih ciljev od tistih, ki si jih je postavljal pred izbruhom zloglasnega virusa. "Glede na to, da nič ne kaže, da se bo vse skupaj kmalu začelo, moramo biti napeti kot puška ves čas in le potrpežljivo čakati, da nam odgovorni postavijo datum. Pričakujem, da bo uvodna dirka sezone kot nekakšen test, preizkus realnih zmogljivosti posameznikov in ekip. Mislim, da bo šele po tej prvi dirki v prvenstvu bolj jasno, kako se bodo karte mešale skozi sezono," je nadaljeval Vinales, ki pa navkljub številnim nepredvidljivostim upa in verjame, da bo krojil sam vrh.

Valentino Rossi in Maverick Vinales
Valentino Rossi in Maverick Vinales FOTO: MotoGP
Vinales je v pogovoru za El Pais Deportes brez težav odgovoril tudi na vselej nehvaležno vprašanje. Valentino Rossi ali Marc Marquez. Za Španca ni dileme. Čeprav je Marquez njegov rojak, a ... "Oba sta šampiona, ki jima ni para. Resda je Marquez v zadnjih sezonah dominanten in mu je treba dati kapo dol, toda zame ni nikakršnega dvoma. Valentino Rossi je eden in edini. Moj vzornik od nekdaj in brez dvoma najboljši vseh časov. Vsaj po moje." 

Ta konec tedna se kljub odpovedi dirk v motociklističnem prvenstvu obeta zgodovinska nedelja.
Ta konec tedna se kljub odpovedi dirk v motociklističnem prvenstvu obeta zgodovinska nedelja. FOTO: MotoGP

Spomnimo, motociklistična sezona se je sicer že začela za oba šibkejša razreda – moto2 in moto3 – z veliko nagrado Katarja. V moto2 je slavil Japonec Tetsuta Nagašima, v najšibkejšem pa je bil prvi Španec Albert Arenas.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (73)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kristjan Rebec
29. 03. 2020 08.45
+22
Rosi je pojm v motorizmu nemire pa biti za večno kot vsak.
WestCoast
29. 03. 2020 09.33
+32
Kdo pa je večen??? Rossi je odličen da konkurira mulcem od 20 let
catgod
28. 03. 2020 20.59
-40
Ocitno, da se tukaj spet ne sme pisati resnice....kot ponavadi
kajcenebinikolipoizkusil
29. 03. 2020 10.11
+24
Ti nimas blage veze z resnico..🤣🤣🤣
WorldChampion
28. 03. 2020 20.59
-44
Zdaj je takoimenovana mrtva sezona, brez dirk po zimskem premoru in ne zamerim enim rumenim fanatikom, da ste iz omare spet privlekli Dohtarjev skelet. Ker čim bo sezona stekla, več o Rossiju ne bo nihče govoril, saj v dogajanju motoGP-ja igra le še obrobno vlogo statista, ki mu množice ploskajo izključno zaradi prisotnosti na stezi oziroma kot se to reče - "zaradi medialne prisotnosti".
kajcenebinikolipoizkusil
29. 03. 2020 10.17
+29
World.., ta komentar ti je pa skoro uspel, vidis da gre!😂 sicer o rossiju se se bo vedno govorilo, je pa fajn, da se bojo rossiju vedno ploskali ne žvižgali.🤣🤣🤣
Die einemaister
29. 03. 2020 15.35
+12
WestCoast
28. 03. 2020 20.10
+42
To kar je Rossi v svetu MotoGP MM nebo nikoli. Lahko ga prehiti po naslovih ni problema. Ampam po priljubljenosti pa nikoli. Pa ce je tako dober MM naj prestopi v Suzuki ali v Aprilio pa da ga vidim ce bo dvignu ekipo na sam vrh kot je Rossi dvignu Yamaho ko je prisu iz Honde! Ne recem mali ima znanje..ceprav zelo zaletavo in dostikrat neumno ampak zna. Viñales tudi ampak mislim da ce zamenjajo motor bojo hitro ena velika NULA
kajcenebinikolipoizkusil
28. 03. 2020 20.20
+34
WestCoast, spodaj ti bo strokovnjak takoj razlozo, da to ni tak! 🤣🤣🤣
WorldChampion
28. 03. 2020 20.36
-29
Tukaj Rossijevi zaljubljenci mešate jabolka in hruške. Sploh , ker ste nekateri premladi in nimate pojma, kaj je Yamaha zgodovinsko gledano in koliko je osvojila. Vi zdaj to tak prikazujete, kot da je bila Yamaha en bicikl in jo je Rossi naredil za zmagovalni motor. Joj prosim vas lepo, leto pred Rossijem še je en helavi Biaggi zmagoval z Yamaho, poleg tega pa je Rossi privlekel iz Honde k Yamahi cel bivši Doohanov mehanični dream tem na čelu z genialnim Jeremy Burgessom, ki so bili vsaj za dve klasi boljši od drugih mehanikov. S tako pripravljeno Yamaho bi zmagovala še Rossijeva babica, prosim vas lepo no.
WestCoast
29. 03. 2020 08.03
+18
Poslusaj ti klovn! Najvec zmag ima Honda!!! Sledi Yamaha! In glede na to kako velik ritoliznik si....jaz ne vem koga ku...ca delas tu?? Zakaj nisi v Španiji in si ga meces na Repsolko??
WestCoast
29. 03. 2020 08.04
+8
On je bedak!!! To je veckrat dokazal ze z njegovimi nedoraslimi forami
catgod
29. 03. 2020 09.55
-11
Se en k mu samoizolacija nacenja psiho😂😂😂😂
7zigolino7
29. 03. 2020 14.05
-11
Koga briga kdo je in bo bol priljubljen.Na koncu se bodo steli naslovi in nic drugega.
kajcenebinikolipoizkusil
29. 03. 2020 16.42
+12
In ostali bodo samo naslovi, ce tebi to steje.., ocitno ti navijas za ekipo oz posameznika, pri vseh sportih ki je trenutno najbolsi in ima oz bo imel najvec naslovov. Brez vsakih custev.., svašta!🤣
jarti?
01. 04. 2020 21.16
crazymoto
02. 04. 2020 20.17
+1
Zaljubljen si ti!!! Samo tvoj ženin te je 2015 varal!!!😂😂😂 Z Lorenzotom😂😂😂 Naj menja moštvo če je res tak vrhunski🤭😂
WorldChampion
28. 03. 2020 15.54
-15
Še zadnja rešilna vejica, za katero se držijo rumeni fanatiki, je Marcovo sodelovanje s Hondo. Smešno pri tem je, da hočejo na ta način zmanjšati težo njegovih uspehov, je pa to njihovo histerično jokanje pravzaprav kontraproduktivno, saj Honda v zadnjih letih velja za težko obvladljiv motocikel, kjer na sezono padeš po 27-krat, nekateri svetovni prvaki pa že po nekaj padcih dobijo polne hlače in rajši zbežijo od Honde (Jorge Lorenzo). Sploh pa je v življenju najbolj cenjena zvestoba in lojalnost. Tako v družinskem življenju ( ki ga nekateri rumenkoji tukaj očitno nimate), kot na delovnem mestu, športnem klubu, politiki, skratka vsepovsod. Le kdo mara osebe, ki menjavajo življenske partnerje kot za šalo, službe, ker nikjer niso zadovoljni, športne klube ali politične stranke, ker jih premaga pohlep po denarju, saj v bistvu je to Rossijeva življenska zgodba. Skregal se je z Hondo zaradi pohlepa po denarju, ki mu je v prvem moštvu Nastro Azzuro takoj nudila tovarniški material in mu omogočila zmagovanje na odličnem motociklu, pustil je vdano Yamaho, ker so mu zadišali milijoni od Ducatija, potem se pa je ves skesan vrnil nazaj kot kakšna prostitutka, oprostite izrazu, ki je za denar prodala samo sebe.
.jezdimir
28. 03. 2020 16.45
+27
Hahaha, zopet Korlov 1000 in 1 nick, v resnici pa še vedno čist sam, sam s takrivim...hehehe
kajcenebinikolipoizkusil
28. 03. 2020 17.09
+24
World..., daj si prosim poisci pomoc, glede na to kake pises je nujno...!
David Rak
28. 03. 2020 20.12
+26
Sej vem,da take kot si ti peče,ker kamor koli pride karavana gp je Rossi najbolj priljubljen,še v Španiji.
WorldChampion
28. 03. 2020 20.44
-30
Če odštejemo kakih 50 vreščečih plačanih rumenjakov na podelitvi pokalov, ima MM93 v Španiji dosti več navijačev, če vam to paše ali ne.
crazymoto
02. 04. 2020 20.19
Ko te bo rumenko dobil.... se boš v Zlatoličju na hidroelektrarni znašel...
janezdollar
28. 03. 2020 15.27
+21
Točno tako...osvajati naslove samo s Hondo ali na različnih motorjih je velika razlika...isto kot Messi in Ronaldo...en zabija in osvaja lovorike samo z barco, drugi pa vsepovsod kam pride...
WorldChampion
28. 03. 2020 15.36
-32
Rossi je prestopil k Ducatiju 2011 pri starosti 31 let. Marquez pa je zdaj komaj 26. Časa več kot dovolj, se ti ne zdi?
.jezdimir
28. 03. 2020 17.20
+25
Korl ti dobr veš da Markec pri 31 letih tud za fehtat ne bo več dober, že zdaj je čist gotof...hehehe
WorldChampion
28. 03. 2020 19.34
-32
Ta tvoj komentar je na nivoju človeka s posebnimi potrebami, sorry.
Die einemaister
29. 03. 2020 15.55
+14
jarti?
01. 04. 2020 21.20
-1
WorldChampion
28. 03. 2020 14.43
-30
Ni kaj, Vinales je prav povedal. V celoti gledano bo VR46 še nekaj sezon prvo ime motoGP - vse dokler ga Marquez ne premaga po številu naslovov, medtem ko število Rossijevih zmag ni toliko merodajno, saj vsi vemo, da je zmagoval v okrnjeni konkurenci z najboljšim materialom. Realna slika njegovih performans pa se je žal pokazala na Ducatiju - ampak ok - lisjak, kot je, je vse to nadoknadil z pojavljanjem v TV-Showih (TV pomeni televizijskih in ne transvestitskih, kot si mogoće jezdimir in njegovi pajdaši to tolmačite), neprestanim gofljanjem pred kamerami in dobrikanjem z mediji. Kar se tiče Vinalesa, pa je stvar zelo jasna. Revež si je komaj malo opomogel pri Yamahi in mu seveda na kraj pameti ne pade, da bi bilokatero črhnil čez Dohtarja, saj ima Italijan vseeno (še vedno) glavno besedo pri Yamahi. Sicer je občan HAJDNOV JOŽEK spodaj zelo čustveno izrazil svojo zaljubljenost v ostarelega samooklicanega nastopača, žal pa je tudi dokazal, da nima pojma, kaj pomeni beseda karakter in nepopustljivost. Verjetno se vsi strinjamo, da ni večjega karakterja kot to, da se kot mlad pobič zoperstaviš mogočnemu in arogantnemu vladarju in potlej leta in leta zmaguješ kljub živalskemu tuljenju, žvižganju, kopanju grobov, obešanju tvojih lutk in vsem ostalim nesramnostim in lažem rumene črede, vodene od zlovešče dvojice Rossi/Uccio, ki sta neomajna preko svojih #46 fan klubov in lansirata laž za lažjo o novem svetovnem prvaku, ki mogočno vlada v motoGP vse od svoje prve dirke v kraljevskem razredu. Aja, pa še ta lajna o puščanju mladcev za sabo. Dajte enemu Juha Kankunnenu Ogierovo Yaris 2020, ostalih 20 udeležencev WRC-ja pa naj fura letošnje Fieste ali pa Hyundaje. Tudi 61 letni deda bo pustil marsikerega mladca za sabo, seveda pa Ogiera, Evansa in Rovapere ne v isti Toyoti. Razumete, kaj mislim povedati? ...Ostanite doma, ostanite zdravi. 👍👍👍
solarcek1234
28. 03. 2020 15.05
+33
WorldChampion
28. 03. 2020 15.18
-33
Nič hudega, tudi v knjižnici imamo slikanice z kratko vsebino za naše najmlajše, tak da poišči krajše komentarje, šolarček.
AyrtonS
28. 03. 2020 14.43
-20
vsaj po tvoje boš tudi ti (Vinales) v igri za naslov...do prve dirke..hehehe
nightifly
28. 03. 2020 13.49
+39
JOSEPH HAYDN 28.03.2020, 11:45:34 +36 Valentino Rossi je s svojo vožnjo, uspehi, karakterjem in nepopustljivostjo enostavno prerasel celotno organizacijo Moto GP. Da pri 41-ih puščaš za sabo veliko večino mladcev lahko rečemo samo klobuk dol Vale, pa da še kakšno sezono ostaneš. Po njegovem odhodu ta šport ne bo nikol več enak, on je v motogp kar je bil Senna v formuli 1////////////////////++++++
catgod
28. 03. 2020 13.27
-22
Smo spet cmirkota razjezil😂😂😂😂....da je vse rdece
catgod
28. 03. 2020 13.03
-25
A tarumenga pa neu na startu virtualne dirke???? Ocitno ne ve, da mu ni treba pridet v Mugello, da bi lohk dirku virtualno😂😂😂😂
catgod
28. 03. 2020 13.01
-24
VIN leze tarumenem v cokoladno oko🤭🤭
Watson
28. 03. 2020 13.20
+23
catgod
28. 03. 2020 13.27
-19
Kk si me .... Tole pa je razmisljanje bi reku😂😂😂😂
careful
28. 03. 2020 12.36
+34
Po mojem ni bilo vprašanje kdo bo letos prvak. Ampak na splošno
.jezdimir
28. 03. 2020 13.01
+27
Kdo bo prvak je itak nepomembno dokler bo skorumpirana Honda in Dorna. Sej nismo slepi, brez Honde Markec ne pride med prvih deset, to je še Korlu jasno...hehehe
Gašper Partyholic
28. 03. 2020 11.50
-52
Zmeraj in od nekdaj pokakan italjanček kateri je z svojim jokanjem dokazal že leta 2015 da nima več kot 10 let za burek... vinales ti si pa lahko samo tiho ker ti v svojem življenju neboš dosegel naslova v moto gp pa se lahko postaviš na obrvi zdej pa hitro nazaj k 41 let starmu makaronu
KrTakoNeki
28. 03. 2020 12.09
+43
Gašper Partyholic ...za Vinalesa imaš verjetno prav, ostalo v komentarju pa paše v pogovor v kak tvoj peskovnik, kjer si očitno obstal še iz leta 2015, verjetno še s pampersko na riti...
.jezdimir
28. 03. 2020 13.04
+21
WorldChampion
28. 03. 2020 21.03
-23
Gašper vam je povedal dejstva. Resda na bolj vulgaren način, ampak vseeno....
dugi159
28. 03. 2020 11.47
-13
Sej je mogu to rect , zaradi pritiskov
JOSEPH HAYDN
28. 03. 2020 11.45
+43
Valentino Rossi je s svojo vožnjo, uspehi, karakterjem in nepopustljivostjo enostavno prerasel celotno organizacijo Moto GP. Da pri 41-ih puščaš za sabo veliko večino mladcev lahko rečemo samo klobuk dol Vale, pa da še kakšno sezono ostaneš. Po njegovem odhodu ta šport ne bo nikol več enak, on je v motogp kar je bil Senna v formuli 1
Uporabnik1046796
28. 03. 2020 11.58
-50
Ko bo Marquez star 41 in bo imel kakšnih 15 naslovov prvaka...bo Rossi le še bleda senca motoGPja..😂😂
34Schwantz
28. 03. 2020 12.04
-12
rr3
28. 03. 2020 12.05
-26
Tko kot jih je puščal na Duce... S to yamaho bi za sabo puščal madce še Leon Štrukelj, če bi bil med živimi....
rr3
28. 03. 2020 12.06
-18
KrTakoNeki
28. 03. 2020 12.12
+30
36Longboards ….Markec lahko ima tud 16 naslovov, ko bo še vedno v senci Rossija...ni mu pomoči, kariero si ni zavozil z vožnjo ampak z obnašanjem in pokvarjenem značaju...gotof je....
Đekson
28. 03. 2020 12.16
+37
Možno, vse je mogoče.. Odličen dirkač je.. Samo nikoli ne bo legenda, kot Rossi, pa če osvoji 100 naslovov... Enostavno nima tistega "nekaj" v sebi..
KrTakoNeki
28. 03. 2020 12.22
+29
...točno tako...Markec definitivno še bo prvak, v to ne dvomi noben...noben ne oporeka, da ne zna vozit...trenutno je velik korak pred vsemi...ampak kot osebnost je pa dokazal, da je pokvarjen in zahrbten in tega ne more več zbrisat...
.jezdimir
28. 03. 2020 12.53
+19
Za šampiona je potrebno imet jajca kar pa Markec nima, še ponoči drži Hondo za balanco da mu ne pobegne, brez nje je izgubljen kot Korl brez pijače...hehehe
kajcenebinikolipoizkusil
28. 03. 2020 13.21
+18
Joseph, kdor tega ne vidi je k...! Ni kaj, posteno napisano!
kajcenebinikolipoizkusil
28. 03. 2020 13.23
+16
Markeza se pri 17 naslovih, nebo nihce spomno, Rossija, pa se vedno, dojami!!!
WorldChampion
28. 03. 2020 14.54
-23
Mislim, a ti sploh prebereš, kaj skup zmažeš @kajcenebi? Tudi, če v prihodnosti en Pol Espargaro osvoji 17 naslovov, se ga bodo vsi spominjali večno, saj bo prisoten v vseh razpredelnicah tega športa, zakaj se torej Marqueza ne bi? Samo zato, ker je osmešil tvojega Rozeka in samo zaradi tebe? Dete nedoraslo.
kajcenebinikolipoizkusil
28. 03. 2020 15.35
+24
Pa kaj tebi ni jasno, zato ker se drzi honde, ker nima karizme, ker si ni upal, sprejet izziva, pa dokazat svetu, al on zmaguje al honda, medtem ko je blo enim brezveze zmagovat z hondo,pa so sami sli, doben jih ni nagnal, da nebos spet nakladal..
WorldChampion
28. 03. 2020 15.41
-20
Prazno slamo mlatiš, verjetno je imaš na pretek (v glavi). Če so gofljavega Rossija nagnali od Honde, nima to nič opraviti s karizmo, prej je bila Yamaha rešilna bilka. Za razliko od Marqueza, ki mu avtomoto gigant Honda ponudi 4 letno pogodbo, kar se v zgodovini še ni zgodilo. Jao, v kakšni zablodi živite zaljubljenci v Rossija...no, saj ne pravijo zamanj, da je ljubezen slepa.
David Rak
28. 03. 2020 20.13
+19
WorldChampion
28. 03. 2020 20.47
-19
MM pobira motor s komolci, medtem ko drugi frčijo po pesku kot race. Aja, to niso jajca. Moraš voziti napihnjeno Ančko naokol, da maš jajca , a ne? Definicija rumenkojev. Zblojeno do amena.
Die einemaister
29. 03. 2020 15.56
+9
Ko bi le ti korl pobiral pamet s komolci. 😂😂😂
kiler
28. 03. 2020 11.37
+26
Najprej je clovek in nato dirkac forza Rossi..VR46
KrTakoNeki
28. 03. 2020 12.12
+20
WorldChampion
28. 03. 2020 21.06
-19
In kaj je storil dobrega za človeka? S svojim dolgim jezikom zakuhal štalo 2015 in iz maščevalnosti in užaljenosti nahujskal svoje tupoglave navijače k barbarskemu obnašanju, pod nivojem nogometnih huliganov. Res pravi človek.
FlatyEric
28. 03. 2020 11.27
+39
Valentino ni samo dirkač, on je inštitucija. Ni bilo dirkača, ki bi imel toliko navijačev. Lani v Avstriji Valentino ni imel možnosti za naslov, realno je bila tudi zmaga bila težko dosegljiva. Ampak nas je bilo več kot pol vseh ljudi v rumenem. Mislim, da to pove vse.
.jezdimir
28. 03. 2020 11.14
+21
Nikoli ni bilo dileme, VR46 pa daleč nič, mnenje parih podrepnikov ni iz stroke ampak...vsi vemo...hehehe
Uporabnik458403
28. 03. 2020 11.13
+38
Se spanec pove, da je italjan najboljsi............
rr3
28. 03. 2020 12.03
-26
....potem se ve da ga skrbi za sedež saj je 20 boljših kot on v karavani...