MotoGP

Vladar prvenstva superbike Rea: 'MotoGP? Pogoj je tovarniško moštvo, saj ne mislim igrati turista'

Larne, Ljubljana, 22. 12. 2017 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jonathan Rea je v letošnji sezoni svetovnega prvenstva superbike še tretjič zapored osvojil naslov svetovnega prvaka. V minuli sezoni mu je to uspelo celo z rekordno točkovno bero, s katero je povsem zasenčil konkurenco. Ni skrivnost, da se dirkač Kawasakija želi preizkusiti v elitnem razredu motoGP, a pod pogojem, da dobi konkurenčen motocikel.

Rea je v minuli sezoni zmagal na 16 od 26 dirkah in na stopničkah ni stal zgolj na dveh, ko je odstopil.
Rea je v minuli sezoni zmagal na 16 od 26 dirkah in na stopničkah ni stal zgolj na dveh, ko je odstopil. FOTO: Twitter
Jonathan Rea v svetovnem prvenstvu superbike nastopa od leta 2008 in je od krstne dirke iz leta v leto napredoval. Celo tako, da se lahko pohvali s tremi zaporednimi naslovi prvaka, ki jih je osvojil v letih 2015, 2016 in 2017. Zato ni nič presenetljivega, da se njegovo ime vse pogosteje omenja med novicami o morebitnem prestopu v elitni razred motoGP.
Prepričan sem, da če bi se pridružil prvenstvu in da bi v roke dobil pravi motocikel, da bi bil konkurenčen in vsem dokazal, česa sem zmožen. Jonathan Rea

Med letošnjo sezono se je celo na glas omenjalo, da bi lahko Rea podpisal pogodbo s tovarniškim moštvom Suzuki, kjer bi zamenjal Andreo Iannoneja, s katerim je bilo vodstvo japonskega moštva med letošnjo sezono zelo nezadovoljno. To je sicer šef moštva Davide Brivio v večih pogovorih, tudi za našo televizijo, zavrnil. Kljub temu pa si Britanec, ki je na nedavnem izboru BBC-ja osvojil drugo mesto v kategoriji britanski športnik leta, želi nastopiti med motociklistično elito. Na omenjeni podelitvi ga je premagal zgolj atlet Mo Farah, Rea pa je bil celo višje uvrščen od Lewisa Hamiltona, ki je s četrtim naslovom prvaka v Formuli 1 postal najuspešnejši britanski dirkač vseh časov. 

Rekord po točkah, a v motoGP ne želi biti turist
30-letni Britanec je letošnje prvenstvo v superbike zaključil z zmago na zadnji dirki v Losailu in s tem postavil tudi nov rekord po številu osvojenih točk (556). Prav zaradi tega, je postal 'tarča' številnih moštev v elitnem razredu, kjer bi sicer lahko nastopil šele v sezoni 2019, saj imajo vsa moštva v elitnem razredu že zapolnjene vse sedeže. Med prihajajočo sezono bi lahko nastopil zgolj kot nadomestni dirkač, če bi se kdo od stalnih poškodoval. "Naslednjo sezono zagotovo ostajam v moštvu Kawasaki. Sezoni 2019 in 2020, pa sta trenutno 'nekoliko v zraku'. Veliko sedežev bo prostih, tako v motoGP kot v superbike," je uvodma v pogovoru z britanskimi kolegi povedal trikratni zaporedni svetovni prvak. "Nimam nikakršnih načrtov, da bi odšel v razred motoGP in se tam mučil na nekonkurenčnem motociklu in bil del karavane le kot turist, ki bi imel za garažami parkiran bivalnik. Prepričan sem, da si zaslužim priložnost na tovarniškem motociklu. Prepričan sem, da če bi se pridružil prvenstvu in da bi v roke dobil pravi motocikel, da bi bil konkurenčen in vsem dokazal, česa sem zmožen," je samozavestno zaključil Rea. Britanec velja za zelo brezkompromisnega in agresivnega dirkača in bi bil zagotovo prava popestritev prvenstva motoGP. Moštvom se je ponudil kar sam, sedaj pa je njih, da ga prepričajo s konkurenčnim paketom, če ne pa bo še naprej poskušal kraljevati prvenstvu superbike, kamor se sicer večina dirkačev preseli, ko konča kariero v motoGP in so prestopi v obratno smer veliko bolj redki. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

silly
23. 12. 2017 08.59
-10
slos
23. 12. 2017 21.13
+6
CarlosCars
23. 12. 2017 08.33
-6
Dandanes poltovarniški nimajo možnosti. Za časa Rossijevega débuta je bilo to nekaj vsakdanjega, saj je recimo njegovo moštvo Nastro Azzurro imelo vedno na voljo najnovejšo verzijo Honde NSR 500. Res je imel jezikavi Italijan veliko sreče v svoji karieri, še bolj pa se za osvojene naslove lahko zahvali svojim sponzorjev, ki so takrat bolj nadarjenemu Max Biaggiju pred nosom speljali vrhunsko Doohanovo Repsolko.
Brcavrit
23. 12. 2017 16.27
+14
Pa kaj je s tabo!? A Zarco mogoče vozi tovarniški motocikel!? Petrucci!? Crutchlow!?
CarlosCars
23. 12. 2017 16.50
-8
Ja, in? Poglej, kje so v skupni razvrstitvi. Tu in tam se jim userje kakšna zmaga v dežju, ko favoriti ne grejo ravno na nož, to pa je za Rea premau.
CarlosCars
23. 12. 2017 16.50
-10
Ja, in? Poglej, kje so v skupni razvrstitvi. Tu in tam se jim userje kakšna zmaga v dežju, ko favoriti ne grejo ravno na nož, to pa je za Rea premau.