MotoGP

Zarco najhitrejši na prvem prostem treningu, Bezzecchi pa z rekordom steze na drugem

Spielberg, 18. 08. 2023 16.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Ž.K., N.M., M.J.
Komentarji
99

Dirkaška karavana elitnega razreda motoGP se je iz angleškega Silverstona preselila v avstrijski Spielberg, kjer je na vrsti deseti dirkaški vikend letos, ki bo zaokrožil prvo polovico sezone. Po desetih preizkušnjah bo na vrhu ostal aktualni prvak Francesco Bagnaia, ki ima pred drugouvrščenim Jorgejem Martinom 41 točk prednosti. Na VN Avstrije, ki jo je Italijan dobil že lani, lahko prednost v skupnem seštevku še poviša, ob morebitni napaki pa dopusti, da se mu tekmeci nekoliko približajo. Dirkači so stezo preizkusili na prvih petkovih prostih treningih, kjer je bil v elitnem razredu na prvem prostem najhitrejši Francoz Johann Zarco, na drugem pa se je z rekordom steze izkazal Italijan Marco Bezzecchi.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Zarco najhitrejši na prvem prostem treningu, Bezzecchi pa z rekordom steze na drugem
    02:25
    Iz 24UR: Zarco najhitrejši na prvem prostem treningu, Bezzecchi pa z rekordom steze na drugem
  • Vrhunci petkovega programa v Spielbergu
    01:11
    Vrhunci petkovega programa v Spielbergu
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izjemno zanimiva sezona dirkanja v razredu motoGP bi lahko ta konec tedna dobila nov zanimiv zaplet in morebiti tudi novega zmagovalca dirke. V tej sezoni smo jih do sedaj (upoštevajoč le klasične nedeljske dirke) dobili že kar pet. 

S štirimi zmagami prednjači aktualni svetovni prvak in hkrati vodilni v prvenstvu Francesco Bagnaia, njegov rojak Marco Bezzecchi, ki je tretji v skupnem seštevku, ima že dve, Španci Aleix Espargaro, ki je slavil na zadnji dirki v Silverstonu, Alex Rins, ki bo po koncu sezone prestopil k Yamahi, in Jorge Martin, ki je za zdaj najbližji zasledovalec Bagnaie, pa eno.

Za pestrost je v aktualni sezoni poskrbela tudi novost, t. i. sprint dirka. Te se odvijajo ob sobotah popoldne in dirkačem prinašajo polovične točke. Tudi te so ponudile pet različnih zmagovalcev, največ zmag pa je zbral Bagnaia, ki je slavil trikrat. Dvakrat sta na najvišjo stopničko stopila Brad Binder in Martin, na zadnjih dveh dirkah pa sta slavila Bezzecchi in Alex Marquez.

Bo Bagnaia zadržal prednost do konca sezone?
Bo Bagnaia zadržal prednost do konca sezone? FOTO: AP

Po poletnem premoru so odgovorni možje pri motoGP nekoliko spremenili format petkovih treningov in sobotnih kvalifikacij, ki je sedaj videti tako:
- Petkov dopoldanski prosti trening (FP1) bo dolg 45 minut in ga lahko dirkači in ekipe prosto uporabijo za prilagajanje nastavitev ali kar koli drugega.
- Petkov popoldanski trening se ne bo več imenoval prosti trening, temveč le še trening (PR), ki bo trajal 60 minut. Deseterica dirkačev z najboljšim časom si bo lahko po novem samo na tem treningu zagotovila uvrstitev v sobotno drugo oz. hitrejšo kvalifikacijsko skupino (Q2).
- V soboto dopoldne bo na sporedu najprej drugi prosti trening (FP2), ki bo trajal 30 minut.
- Sledile bodo še kvalifikacije, in sicer najprej počasnejše kvalifikacijske skupine (Q1) in nato še hitrejše kvalifikacijske skupine (Q2).

Alex Marquez je slavil na zadnji sprint dirki v Silverstonu.
Alex Marquez je slavil na zadnji sprint dirki v Silverstonu. FOTO: AP

Pred VN Avstrije so odgovorni možje še pojasnili, da v primeru odpovedi petkovega popoldanskega treninga uvrstitev v hitrejšo kvalifikacijsko skupino zagotovo določi sobotni trening. Če trening tudi v soboto ne more biti izpeljan, bo razvrstitev v prvo in drugo kvalifikacijsko skupino določil čas petkovega dopoldanskega treninga. V redkih primerih, da noben izmed treningov ne bi mogel biti izpeljan, pa bo to smatrano kot višja sila in bo urnik glede na razmere priredil direktor dirke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Petkovi prosti treningi

Dirkači vseh treh motociklističnih razredov so že opravili s petkovimi prvimi prostimi treningi. V najšibkejšem razredu moto3 je bil na stezi najhitrejši Španec Daniel Holgado, v srednjem razredu moto2 pa se je najbolje izkazal Tajec Somkiat Chantra. Na drugem petkovem treningu so se stvari v srednjem razredu močno premešale. Na drugem prostem treningu najšibkejšega razreda je bil najhitrejši David Alonso.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najboljši čas tega dela v moto2 je postavil Španec Pedro Acosta, drugega Japonec Ai Ogura, tretji čas drugega prostega treninga pa je uspel otočanu Jaku Dixonu. Chantra, najboljši na prvem, je bil v drugo šesti. Francoz Johann Zarco si je v elitnem razredu pripeljal najboljši čas (01:29.838), na drugem mestu pa je morda nekoliko presenetljivo zaključil še en Francoz Fabio Quartararo

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi prosti je bil povsem v znamenju razpoloženega Italijana Marca Bezzecchija, ki je najboljši čas začinil še z rekordom steze v Spielbergu in vrgel rokavico konkurenci. Drugi čas tega dela je uspel špancu Mavericku Vinalesu, že na tretjem pa se je "pojavil" vodilni dirkač v karavani in tudi aktualni šampion Francesco Pecco Bagnaia. Četrti na drugem treningu je bil Južnoafričan Brad Binder, petega pa je podpisal najboljši na prvem prostem - Johann Zarco.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dirkač ekipe VR46 Marco Bezzecchi je tako na treningu potrdil prevlado Ducatija na tem avstrijskem dirkališču. Na koncu mu je sicer zmanjkalo goriva in ga je do garaže zapeljal kar njegov šef in vzornik Valentino Rossi. Medtem ko je imel po dolgem času dobre občutke Fabio Quartararo, pa se težave za Marca Marqueza nadaljujejo. Po ničli pred dvema tednoma v Silverstonu se Marco Bezzecchi zaveda, da mora nadoknaditi čim več točk, če želi v prvenstvu ujeti Francesca Bagnaio. V Spielbergu je postavil nov rekord steze. In to kljub temu, da je v zadnjem hitrem poskusu ostal brez goriva. "Odpeljal sem tri kroge, v tretjem pa se je motor ugasnil. Imel sem malce sreče, da je moj čas zdržal, da me ni nihče prehitel. A smo veliko tvegali." Ob stezi je dogajanje podrobno opazoval Valentino Rossi, ki je svojega vajenca nato odpeljal nazaj do garaže.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Avstrije
VN Avstrije FOTO: 24UR
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (99)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blgas12
19. 08. 2023 13.38
+4
Predlagam, da "pravo" in se dva butca podrepnika kar ignoriramo in naj se sami s seboj pogovarjajo. Mi pa komentiramo kaj pametnega, ne pa nebuloze...
Pagliaccio 46
19. 08. 2023 16.40
-3
Je bilo dogovorjeno že za minuse, pa se niste uskladili....najbolje da me ne prebirate, kot me ne flajer
blgas12
19. 08. 2023 17.11
+3
Pagliaccio 46
19. 08. 2023 10.17
-4
Danes se spominjamo legendarnih besed, ki naj bi jih Valentino pred 13 leti sporočil Ducatiju : " Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim"
Jezdimir
19. 08. 2023 11.43
+4
Lažnivc, Dr. Rossi ti je pustil globoke rane, če smo realni...hehehe
Pagliaccio 46
19. 08. 2023 16.41
-3
"Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim"...in so nasedli kot Costa Concordia
Jezdimir
18. 08. 2023 21.54
+11
Sedaj je končno tudi najbolj zaplankanim podrepnikom jasno da Markec tudi če mu dajo avion ni sposoben odpeljat celo dirko brez da se zapodi v pesek. Če smo realni ga je včasih Rossi pral zdaj ga pa njegovi vajenci...hehehe
Semek
18. 08. 2023 21.32
+15
Rossi legenda. Nikoli vec takega dirkaca.
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 19.41
-14
Se pa strinjam delno,... Ko bo šla ekipa VR Money na Yamahine motorje se bo pokazala realna moč ekipe
Nanuk
18. 08. 2023 19.51
+17
res je ! se strinjam ! ampak, ko je bila Honda top motor je bilo rečeno, da Marquez zmaga tudi z veliko slabšim motorjem ! danes vidimo drugačno sliko
Night fly
18. 08. 2023 20.02
+14
Nanuk , odlicen odgovor ...medalji .....upam samo ,da razume smisel napisanega .
blgas12
18. 08. 2023 20.05
+12
Pagliaccio 46
19. 08. 2023 10.09
-4
Točno Nanuk in to je rekel najboljši italijanski dirkač vseh časov, a ne po 5 operacijah ...Sicer je zmagoval že, ko je bil Ducati vsaj od konca 2017 daleč najboljši , tako da za Calluxa ni niti debate o tem..... Še nihče pa ni tu ovrgel kakšne izjave Calluxa...nihče...zanimivo
Pagliaccio 46
19. 08. 2023 10.29
-4
Kdo bo prvi direktno rekel Calluxu, da nima prav in da zavaja ? Flajer boste prvi vrgel kamen ?
Jezdimir
19. 08. 2023 11.44
+4
Lažnivc nima s čim razumet, če smo realni...hehehe
Pagliaccio 46
19. 08. 2023 16.42
-2
Zato je od vas nekako nezrelo , da me ves čas opominjate
Night fly
18. 08. 2023 18.50
+13
Zanimiva gesta Rossija ob koncu ,ko je kar sam s scooterjem pripeljal Bezz-a v box . Marco si je to tudi zasluzil . Pa ne samo to , odprl se je Prosecco .!🍾
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 19.11
-13
Tudi Ana Cabanillas si je zaslužila, ko pa je s scooterjem Valentino Rossi peljal iz boxev
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 19.15
-13
Katera pijača pa se je takrat točila pa ne vem... Primeren bi bil Plavac, ki bi spominjal na podplutbe osebe nežnejšega spola
blgas12
18. 08. 2023 21.52
+10
Night fly
18. 08. 2023 18.48
+12
Bezz.... si zeli fabriski motor , to bi bilo odlicno , potem pa bi videli realno moc Mooney-a . To bi pa rad videl . Marco namrec zeli ostati v Rossijevi ekipi ,ki ocitno dela cudeze ze v prvi sezoni . Ni cudno , da se Yamaha kar sama ponuja VR46 . Mislim,da se tudi on sam boji prestopa v drugo ekipo .Sam mislim ,da bi bilo najbolje graditi od tu naprej v isti ekipi , ki je "ulaufana" in ima ocitno odlicno vodstvo .
blgas12
18. 08. 2023 18.22
+13
I info iz prve rokr, mr. Popesku se je ze danes vozil po pesku. Saj mu gre 😆
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 18.26
-14
Saj ni težav sploh za nekaj vas iz rumene horde, ki se odkrito veselite padcev in poškodb. Zanima me koliko se vas je krohotalo v Sepangu 2011?
blgas12
18. 08. 2023 19.49
+13
Kdo je rekel, da se veselim poskodb? Lazes ko pes! Padcev mm pa vedno 😆😉🤮🤮. Pa se poimenuj vaso hordo. Aja, vas 3. Morda se to ne. O vas le 🤮
Pagliaccio 46
19. 08. 2023 10.23
-4
Lepo...da ne odstopaš od načel rumene horde, ki je bila tako upravičeno poimenovana s strani novinarjev. Upam, da najdete v motogp še kaj drugega kot padce, kar vas bo delalo srečne, potem ko so vas pokonci držali le skeči klovna motogp
blgas12
19. 08. 2023 10.54
+3
Ko preberem tvoj komentar mi postane slabo. Hordo vidis ti in se dva tu gor. Moto gp je super, ce nebi bilo tega naduteza od markca, bi bil pa se veliko bolj varen. Dijo ne"prava" in strezni se.
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 18.19
-11
Tako ko so za Messijevo perfekcijo vnesli v slovar novo skovano inmessionante, tako bi lahko tudi z inmarqueziante... Za Valentina pa bolj ko poskušam bolj se mi zdi primerna edino Rosinant...ki pa ne bi bila moja domislica ampak Cervantesova
blgas12
18. 08. 2023 18.23
+10
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 18.07
-12
Še vedno je vse relativno, kako si razlagamo dogodke in simpatije v motogp, ker imamo ta privilegij, da to lahko počnemo... CAS tega privilegija nima, on si mora stvari tolmačiti po pravilih
blgas12
18. 08. 2023 18.23
+10
mojcd
18. 08. 2023 18.01
Znotraj te sekunde ne pridejo niti prvi trine v F1
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 17.14
-14
Nanuk...ne trdim da Rossi ni edinstven...zame je edinstven kot Ronaldo ...dober a ne najboljši....in kot pravi Stoner pa velja za oba 46 in 7...prevelike ambicije in premalo talenta
Nanuk
18. 08. 2023 17.31
+16
potem lahko dokazano trdimo za Marqueza enako ! dokler le imel odličen material je bil talent, sedaj pa so ambiciije tiste, ki ga spravljajo vsak vikend v pesek ! ali morda zaradi slabega motorja ne more pokazati talenta ? vedno primerjate njegovega moštvenega kolega, ki je revež od nekod včeraj prišel ! Marquez je na Hondi od pamtiveka in seveda lahko na Hondi pokaže malo več talenta, kot recimo Mir ! Ampak, ker so ambicije večje od talenta se vedno joče v pesku
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 17.58
-9
Seveda... a ko je Katalonec prišel v motogp ga je s prvo dirko spremenil za vselej, seveda pa so danes ambicije previsoko zastavljene, pa ne zaradi talenta, ki je edinstven ampak zaradi poškodb... inže prej ni imel najboljšega motorja, če daš kaj na mnenje Calluxa
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 18.05
-10
Zame je itak kakorkoli ali kogarkoli primerjati z MM dokaj nehvaležno ali vsaj tako nezrelo, kot trditev, da je imel MM najboljši motor. Lahko bi ga pa z Danijem, ki je bil kolikokrat prvak v elitnem razredu in ki je znal nastaviti in razvijati Hondo?
Nanuk
18. 08. 2023 19.35
+8
tu se motiš ! Dani ni imel konstante in ni imel tisti pravi race face na dirkah ! motor je pa znal razvijati, kar se je pokazalo z njegovim odhodom ! sedaj še ga znajo samo razbijati
Pagliaccio 46
19. 08. 2023 10.27
-2
Torej ga ne moremo primerjati niti z Danijem...ostali svetovni prvaki pa na Hondi niso bili dovolj dolgo , da bi ugotovili , da nimajo več race face-a na dirkah ali da niso konstantni, kar se bo zgodilo tudi z ekipo Money tisti dan , ko bodo prešli na Yamaho
Night fly
18. 08. 2023 16.45
+8
Honda se je po 4 katasrtr. sezonah odlocila , da vzame stvari "v roke" ,kot se temu rece . Mogoce so jih k temu opomnili rezultati na borznih panojih . Skratka , zdaj so tudi uradno objavili ,da v sekciji 2 koles ,torej HRC vajeti v roke jemlje Hondin sektor 4 koles ,kar je nenavadno , vseeno pa relevantno .Namrec , vsaj po moje sodec je avtomobilski sektor Honde , kjer se projektira aerodinamika dirkalnikov s svojimi vetrovniki in inzenirji zelo naprej , ker je tudi projektiranje vecjih mas tudi zahtevnejse . Napredek se je ze videl v nekaj sekvencah na motorju st. 93 danes .Vseeno pa je imel danes MM vsaj zame neko cudno voznjo .
Night fly
18. 08. 2023 15.24
+7
Kar pa se tice utajevalcev davkov -sportnikov , so bili na tapeti ze -poleg Rossija tudi Lorenzo , s krajem bivalisca v Luganu ,skoraj moj sosed , pa Markez ,Petruci , in se nekateri . V bistvu so to financne preverbe ,ki se nanasajo na domicil aktivnosti tako sportne fejavnosti kot razlicnih vzporednih dejavnosti trznega sektorja in sponsorskih aktivnosti . Mreza tega je zelo razsirjena ,ker pri tem sodelujejo firme iz celega sveta i, ki so jasno izven UE ,tu pa pride do dvojnih obdavcitev ....etc etc , tako da se "per nomina" aktivrajo financne institucije posameznih drzav in aktivirajo poizvedovanje o financnih transakcijah . In prav je tako , strinjam se ,da je treba krivse kot take prepoznati in strafati . Tako da ,,ubogi kalimeri ,od cesa vi zivite in s cim se naslajate ......ubogi .
Night fly
18. 08. 2023 15.27
+8
..........naj dodam ,da je italijanska financna policija neizprosna , in ce bi pri Rossiju nasli sledi namernega oskodovanja italij .drzave , bi Valentino zdaj sedel .Ampak to vas ne zanim , ker je za vas pomembno nekaj drugega ......nizki zahrbtni udarci in naslajanje ob tem ,,,,, pa se to brez efekta , ker sami veste ,da nimate prav . Torej brcanje v prazno . Tudi tega ne znate .
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 17.05
-11
Marqueza v tej omenjeni skupini davčnih utajevalcev enostavno ni. To nam je zagotovil in je po preiskavi tudi držalo, kar pa ne moremo reči za Valentina, ki prednjači v tej malopridnosti s kar 112 milijoni, ki jih je terjala davčna Italije in prednjači tudi v sprenevedanju, da je vse OK...še enkrat Marquez je davke plačeval Španiji tako kot je treba, četudi je bil v Andori. Vsaka potuha Valentinu Rossija glede tega je zlonamerna ali pa je enostavno buhtelj , če je vseeno plačal 35 milijonov s cca 70% popustom.
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 17.11
-11
in posredujem.......Marqueza v tej omenjeni skupini davčnih utajevalcev enostavno ni.
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 18.10
-8
blgas12
18. 08. 2023 18.19
+6
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 18.21
-7
Night fly
18. 08. 2023 13.55
+9
Zanimivo je tudi ,da se Alex M drzi dobro , pa Giannatonio , Zarco je izkoristil nov gumo na koncu , Mir napreduje , tudi Nakagami .
Night fly
18. 08. 2023 12.58
+11
DRIVER INFO # Moto / km/h 1 France JOHANN ZARCO Pramac Racing 5 Ducati 20 1'29.838 173.352 2 France FABIO QUARTARARO Yamaha Factory Racing 20 Yamaha 24 +0.399 0.399 172.585 3 Spain MAVERICK VIÑALES Aprilia Racing Team 12 Aprilia 21 +0.411 0.012 172.562 4 Spain ALEX MARQUEZ Gresini Racing 73 Ducati 20 +0.448 0.037 172.491 5 Italy MARCO BEZZECCHI Team VR46 72 Ducati 21 +0.467 0.019 172.455 6 Italy FABIO DI GIANNANTONIO Gresini Racing 49 Ducati 18 +0.469 0.002 172.451 7 Japan TAKAAKI NAKAGAMI Team LCR 30 Honda 22 +0.500 0.031 172.392 8 Italy FRANCESCO BAGNAIA Ducati Team 1 Ducati 21 +0.529 0.029 172.337 9 Spain ALEIX ESPARGARO Aprilia Racing Team 41 Aprilia 18 +0.538 0.009 172.320 10 Spain JORGE MARTIN Pramac Racing 89 Ducati 21 +0.591 0.053 172.219 11 Italy ENEA BASTIANINI Ducati Team 23 Ducati 20 +0.621 0.030 172.161 12 Spain JOAN MIR Repsol Honda Team 36 Honda 19 +0.622 0.001 172.160 13 Italy FRANCO MORBIDELLI Yamaha Factory Racing 21 Yamaha 22 +0.804 0.182 171.814 14 South Africa BRAD BINDER Red Bull KTM Factory Racing 33 KTM 24 +0.908 0.104 171.617 15 Italy LUCA MARINI Team VR46 10 Ducati 20 +0.940 0.032 171.556 16 Spain POL ESPARGARO Tech 3 44 KTM 19 +0.959 0.019 171.521 17 Portugal MIGUEL OLIVEIRA RNF Racing 88 Aprilia 20 +0.983 0.024 171.475 18 Spain MARC MARQUEZ Repsol Honda Team 93 Honda 21 +1.018 0.035 171.409 19 Spain AUGUSTO FERNANDEZ Tech 3 37 KTM 23 +1.182 0.164 171.100 20 Spain RAUL FERNANDEZ RNF Racing 25 Aprilia 19 +1.394 0.212 170.703 21 Italy LORENZO SAVADORI Aprilia Racing Team 32 Aprilia 17 +1.445 0.051 170.607 22 Australia JACK MILLER Red Bull KTM Factory Racing 43 KTM 21 +1.528 0.083 170.452 23 Spain IKER LECUONA Team LCR 27 Honda 22 +2.047 0.519 169.490 MotoGP | KTM nasprotuje koncesijam Honda e Yamaha: "Ne gredo tako slabo "
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 12.52
-16
Marc Marquez je zdaj na taki prelomnici v karieri , kot ko je bil Valentino Rossi , ko se je po utaji 112 milijonov evrov odločil, da bo reklamiral Ryanair
Nanuk
18. 08. 2023 14.39
+11
medalja, je pa zanimivo, da pri nogometu se razumeva pri motogp-ju pa ne :) tam sva oba za Messija ! no in to je to ! tako, kot jaz vidim Messija tako vidim Rossija ! Marquez je pa v mojih očeh Haaland, Mbappe itd ! Dobri so, ampak samo eden je Messi Rossi :)
Nanuk
18. 08. 2023 14.41
+11
in Messi je tudi imel probleme z davčno ;) tak malo za info !
Night fly
18. 08. 2023 15.18
+7
Medalja ,,,,, ce se ze odlocite ,da nekoga oznacite za tatu ,lopova ,utajevalca , morilca in se marsikaj drugega , bodite vsaj toliko cloveka ,da mu te grehe tudi javno "prisijete" z dokazi . Glede utaje milionov ( vsekakor ne tistih ,ki ste jih laznivo prikazal ) ,je tisk ,mediji objavil vse , pa tudi celoten postopek in obraqzlozitev ,zakaj je do te diskrepance med italijansko in anglesko zakonodano sploh prislo. Glavne elemente sem v prevodu tudi ze nekajkrat objavil , tako da ---ne vem kaj zelite se povedati . Dobil ste po nosu in upate ,da ne bo nihce reagiral ,tako da lazi ponavljate v nedogled ,,,znova in znova . Sram vas je lahko kot cloveka , tu na forumu ste ze zdavnaj izgubil svoj ugled (ali ste ga sploh kdaj imel) , obenem pa vsa pisarija nii vredna pol pipe . To ni pisanje enega biker-ja ali strastnega navijaca tega sporta . Ti se namrec med seboj spostujemo , ne glede na to kaksen motor kdo vozi . Tega NE BOSTE IN NISTE NIKOLI razumel ,se manj DOZIVEL . To je bistvo vsega .
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 17.09
-8
Kaj od 112 milijonske terjatve davčne Italije s terjatvijo, kaznijo in obrestmi vam ni jasno ? kako se 112 milijonov še da drugače prevesti iz italijanskega jezika, ne da bi se kaj izgubilo s prevodom ?
Night fly
18. 08. 2023 12.45
+11
Posredujem ...................****** titomeni 18.08.2023, 12:19:39 +2 Ne vem kaj si ti gledal, jaz sem gledal dominanco rossija vecino njegovega zivljenja. Ce pa ti sklepas njegovo kariero po zadnjih 3 letih pri kateri je mimogrede se vedno prehitel pol veliko mlajsih dirkacev, si pa id. Iot. Vec kot ocitno je bil odlicen glede na to da je skoraj vsak tvoj post o dirkacu ki ne dirka ze kar nekaj casa.. ///////////odlicen komentar
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 12.47
-12
Kaj pa ta ? ...posredujem...******prava//////...Kot recimo tudi serija Alo, alo ne bi bila enaka , če ne bi imela lika kapetana Roberta Bertorellija//////
blgas12
18. 08. 2023 18.20
+4
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 12.44
-14
Saj je tudi Valentino Rossi bil po svoje ambasador , če ga ne bi bilo bi bil motogp mogoče povsem drugačen...
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 12.44
-12
Kot recimo tudi serija Alo, alo ne bi bila enaka , če ne bi imela lika kapetana Roberta Bertorellija
blgas12
18. 08. 2023 18.21
+6
Ce neb blo g. PoPesku bi bil veliko boljše. Moto gp in ta portal. Trije nebi srali z svojimi butastimi. 🤮
titomeni
18. 08. 2023 12.22
+13
Sem slisal, da honda posebaj za MM razvija motocikel, ki mu bo pasal in ne bo imel vec problemov s padci... Dodali bodo namrec pomozna kolesa na vsaki strani..
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 12.33
-12
Točno...ob to sta se najbolj obregnila oba bivša Suzukijeva dirkača, Mir in Rins, ki bi se poškodbam lahko izognila, če bi Honda to na začetku sezone omogočila vsem svojim jezdecem in , da spet favorizira le enega dirkača
Pagliaccio 46
18. 08. 2023 12.35
-11
Je pa to stara Danijeva rešitev iz 2014, ki je obležala v predalu, ko je ambasador motogp le nizal naslove
nipodatka
18. 08. 2023 12.44
+11
Tito, tudi to ne bo šlo. On rabi roller suit, ampak s kros kolescki. 😆😆😆