MotoGP

Izjemni Binder do prve zmage med elito, razočaranje za Quartararoja

Brno, 09. 08. 2020 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Kakšen razplet v Brnu. Novinec med elito Brad Binder je zmagovalec tretje dirke sezone za VN Češke v kraljevem razredu motoGP, potem ko je sredi dirke prevzel vodilni položaj od Franca Morbidellija in z veliko prednostjo prečkal ciljno črto za presenetljivo, a zasluženo slavje. Na tretje mesto se je zavihtel junak sobotnih kvalifikacij Johann Zarco. V srednjem razredu moto2 je zmago odnesel Enea Bastianini, v najšibkejšem moto3 pa je do prvenca prišel Dennis Foggia.

Izjemna predstava KTM-ovega dirkača Brada Binderja je zagotovo prvi vrhunec vikenda v Brnu, kjer smo spremljali precej atipično dirko, saj so glavni favoriti za najvišja mesta močno zaostali za pričakovanji.

V prvi vrsti mislimo na Fabia Quartararoja (Petronas Yamaha SRT), ki bi se z novo uvrstitvijo na zmagovalni oder točkovno še bolj oddaljil od konkurentov v boju za skupno zmago svetovnega prvenstva v kraljevem razredu motoGP. Tako pa si je Francoz z napako pri izbiri trdote zadnje pnevmatike in ob napaki v uvodu dirke postavil previsoko oviro v boju za novo vrhunsko uvrstitev. Odličen uvod v dirko je uspel Francozovemu moštvenemu kolegu pri poltovarniški Yamahi Francu Morbidelliju, ki je vse do vhoda v 13. krog vodil pred Binderjem in junakom sobotnih kvalifikacij Johannom Zarcojem na tretjem mestu. Nato pa je že omenjena obraba pnevmatik na Italijanovem motociklu naredila svoje, kar je s pridom izkoristil tokrat neverjetno natančni in osredotočeni Južnoafričan, ki je tako v svoji krstni sezoni že dosegel svojo prvo zmago med elito. "To je sanjski razplet za vse nas pri KTM. Bili smo pripravljeni vzeti tisto, kar nam tekmeci ponudijo. Dolgo časa sem gledal v hrbet odličnemu Morbidelliju, ki pa je imel v drugi polovici dirke očitne težave z obrabo pnevmatik, kar mi je uspelo pravočasno izkoristiti in se prebiti v ospredje. Izredno vesel sem tega uspeha, ki bo velik motiv za naprej," je po presenetljivi, a zasluženi zmagi v Brnu povedal Brad Binder.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zarco je nekoliko 'rezervirano' krenil v dirko in lep čas držal šesto mesto, vse dokler ni začel popuščati Quartararo, ki je ob podobnih težavah, s katerimi se je ubadal njegov moštveni kolega Morbidelli, ter ob očitnem strahu pred večjo napako in morebitnim zdrsom s steze lezel po lestvici navzdol. Takrat je zmagovalec kvalifikacij nekoliko pritisnil na stopalko za hitrost, dvignil ritem svoje vožnje in se uspel prebiti vse do tretjega mesta. Zelo razburljivo je bilo sredi 10. kroga, ko je vanj rahlo trčil Pol Espargaro, ki je zdrsnil s steze in se z razširjenima rokama čudil, kako je lahko prišlo do tega. Da je prišlo do trka, si je bil Španec kriv sam, a to ni odvrnilo odgovorne v tekmovalnem sektorju, ki so Francozu odredili kazenski daljši krog, kar pa ni vplivalo na končni izid, saj je Zarco kljub temu zasedel tretje mesto. "Po sobotnih kvalifikacijah so bile oči kar naenkrat uprte v nas, poltovarniški Ducati, ki pa že od samega prihoda v Brno ni bil v krogu ožjih favoritov za zmago. Toda uspelo mi je prikazati izjemno dobre vožnje, zaradi česar sem bil nagrajen z uvrstitvijo na zmagovalni oder. Za nami je pester konec tedna na Češke in srčno upam, da bomo nadaljevali s podobnimi predstavami tudi v prihodnje," je bil uvrstitve na zmagovalni oder vesel Johann Zarco.

Nič manj zadovoljen z drugim mestom ni bil Franco Morbidelli, ki je priznal, da je bil Brad Binder tokrat premočan."Bil je izjemen, prehiter za vse ostale, zato je zasluženo zmagal. Sam sem skušal ohranjati visoko raven vožnje in pravo linijo, a so bile težave z obrabo pnevmatik iz kroga v krog vse večje. V zaključku sem bil pozoren na dogajanje pod pnevmatikami, saj si nisem smel privoščiti niti najmanjše napake, ki bi me stala vrhunske uvrstitve. Dirka v Brnu je potrdila, da smo v tem trenutku konkurenčni najboljšim moštvom, a nas kljub vsemu čaka še veliko dela, če želimo tudi naprej dosegati podobne rezultate," pa je objektivno oceno dogajanja na Češkem podal Morbidelli.

Do četrtega mesta se je prebil Suzukijev Alex Rins, zimzeleni Valentino Rossi pa do petega. Quartararo je vsem težavam navkljub osvojil sicer zanj skromno 7. mesto, najboljšo deseterico pa so zaokrožili še Takaaki Nakagami, Jack Miller in Aleix Espargaro.

Bastianini do svoje druge zmage v sezoni v razredu Moto2
Britanski dirkač razreda moto2 Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS) je v dirko v Brnu vstopil kot eden od glavnih favoritov za zmago. Kvalifikacijski 'pole' mu je odpiral izjemne možnosti za vrhunski izid, a je na koncu moral priznati premoč vodilnemu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Italijanu Enei Bastianiniju, ki je slavil s skoraj pol sekunde prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

"To je bila podobna dirka kot pred dvema tednoma v Jerezu, ko mi je uspela odlična vožnja. Jasno je, da bi tudi tokrat lahko nekatere zavoje odpeljal bolje, toda drugi zmagi v sezoni ne nameravam gledati v zobe. V tako zaostreni konkurenci, še posebej zaradi dejstva, da je Sam Lowes opravil odlično delo v kvalifikacijah, je moja zmaga toliko več vredna. Vesel sem novih 25 točk, a že čez teden dni me čaka nova zahtevna dirka," je po drugi zmagi v sezoni dejal Bastianini. Lowes je dolgo časa 'lovil' vodilnega Italijana, ki pa do prečkanja ciljne črte ni popuščal, čeprav ga je nekajkrat pod pnevmatikama pošteno 'zatreslo'.

"Enea (Bastianini, op. p.) je bil tokrat preprosto prehiter. Bil je v svojem svetu, zato je zasluženo zmagal. Po številnih težavah v prejšnjih letih, ko sem zamenjal kar nekaj moštev in nisem našel samega sebe, je v tej sezoni vse veliko lažje. V tem moštvu vlada izjemno vzdušje, kar se ne nazadnje odraža na rezultatih. Verjamem, da lahko nadaljujemo v podobnem ritmu in dosežemo zmago že na eni od naslednjih preizkušenj. Za nami je uspešen vikend v Brnu, ki bo odlična popotnica za nove dirke," je po osvojenem drugem mestu povedal Britanec.

Presrečen zaradi uvrstitve na zmagovalni oder je bil tudi mladi ameriški dirkač Joe Roberts, ki vse bolj opozarja nase. "Verjetno zdaj moj oče joče od sreče in ponosa, ampak sam si želim biti še konkurenčnejši. Veliko sem se naučil in se še učim od fantov z vrha. Danes sta bila Enea in Sam odlična, boljša, a že na naslednji preizkušnji želim še bolj odločno napasti prvo zmago v karieri. Vem, da ne bo lahko, a moram poizkusiti. Naši mehaniki so tudi tokrat opravili izjemno delo, da so pnevmatike zdržale tako velike pritiske na zelo nepredvidljivi podlagi," je poudaril Roberts.

Nehvaležno četrto mesto je pripadlo zmagovalcu uvodne dirke v Jerezu Luci Mariniju, prvo peterico pa je zaokrožil Augusto Fernandez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Foggia do prvenca v najšibkejšem razredu moto3
V najšibkejšem razredu moto3 se je pred tretjo dirko sezone za VN Češke v Brnu samo po sebi postavljalo vprašanje: ali lahko Raul Fernandez iz moštva Red Bull KTM Ajo ponovi dobre vožnje s petkovih prostih treningov in sobotnih kvalifikacij?

Že start je nakazoval, da se bodo za novih 25 točk 'udarili' favoriti Albert Arenas, sicer zmagovalec uvodne dirke za VN Španije v Jerezu, zmagovalec druge dirke za VN Andaluzije Tatsuki Suzuki, že omenjeni Fernandez in neugodni Argentinec Gabriel Rodrigo. Že v drugem krogu je pošteno 'zatreslo' Rodriga, ki je začel izgubljati na času, kar je najbolje izkoristil Arenas, ki je v naslednjem krogu prevzel vodstvo od rojaka Fernadeza. Do sedmega kroga, ko je nekoliko presenetljivo prevzel vodstvo Dennis Foggia, sta se v ospredje prebila tudi Tony Arbolino in vse boljši Japonec Ai Ogura. Rodrigu se po večji napaki v uvodu dirke v nadaljevanju ni več uspelo približati najboljšim, Fernandez pa je prav tako začel izgubljati stik z vrhom, kar je s pridom izkoristil Foggia, ki je do prečkanja ciljne črte zdržal vse nalete konkurentov in slavil svojo prvo zmago med profesionalnimi dirkači.

Bržkone je največje razočaranje dirke v Brnu Suzuki, ki je bil eden glavnih favoritov za zmago, a je z zdrsom v enem od ovinkov v 10. krogu na koncu ostal brez uvrstitve in pomembnih točk v boju za skupno zmago. Tudi Jaume Masia je bil nekaj časa blizu vrha, a je tudi Španec v 11. zavoju 16. kroga storil veliko napako in odstopil. "Ta zmaga mi pomeni ogromno. Po lanski, izjemno težki sezoni zame in mojo družino sem se vrnil na visoko raven in zmagal tu, v Brnu. To je moj prvenec, ki na tako zahtevni steze šteje dvojno. Ekipa je opravila izjemno delo v minulih dneh, ni se bilo lahko prilagoditi na visoke temperature zraka ter obrabljeno stezo, ki ne dopušča niti najmanjše napake," je po premierni zmagi v razredu moto3 dejal zelo zelo zadovoljni Foggia.

Še bolj zadovoljen z drugim mestom je bil Albert Arenas, ki je izpostavil hitro okrevanje po velikih težavah s kolenom. "Pred dobrim tednom dni je bilo stanje z mojim kolenom bolj klavrno. V minulih dneh še nisem imel pravega občutka na stopalki za dodajanje hitrosti, zato sem z veliko previdnosti pričakoval dirko na Češkem. Tokrat je bil Dennis (Foggia, op. p.) hitrejši, sam pa sem zelo zadovoljen s tem 2. mestom," je po tretji dirki sezone razpredal španski dirkač. Tretjeuvrščeni Ai Ogura pa je deloval povsem nasprotno od svojih dveh kolegov na zmagovalnem odru. Japončeva želja je bila, da bi dirko v Brnu končal pred Arenasom in posledično zmanjšal točkovno razliko v boju za skupni seštevek svetovnega prvenstva. "Arenas je bil v zaključku spretnejši od mene, odločilno prednost pa sem izgubil sredi dirke, ko bi moral bolj pogumno napasti na določenih odsekih. Nič ne de, že čez teden dni bo nova priložnost, da popravim napake iz Češke," pa je povedal nekoliko razočarani član moštva Honda Team Asia. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na jutranjem ogrevanju najhitrejši Pol Espargaro (motoGP), Sam Lowes (moto2) in Raul Fernandez (moto3)
Na jutranjem ogrevanju pred glavno dirko za VN Češke v Brnu se je v kraljevem razredu motoGP najbolje znašel Pol Espargaro (1:57.037), ki je za seboj pustil tako glavnega favorita za zmago, trenutno vodilnega v seštevku svetovnega prvenstva, Fabia Quartararoja, ki je z zaostankom dobrih treh stotink sekunde končal na tretjem mestu, kot tudi člana moštva Monster Energy Yamaha MotoGP Mavericka Vinalesa, čigar zaostanek na drugem mestu je znašal pičli dve stotinki sekunde. 

Junak sobotnih kvalifikacij Johann Zarco (+0.730) je bil tokrat v ozadju, natančneje na 15. mestu, a verjamemo, da je bilo to zgolj tako imenovano 'otipavanje' terena pred tistim kar sledi od 14. ure.

V srednjem kakovostnem razredu moto2 se je najhitreje 'ogreval' Sam Lowes, ki je potrdil dobro formo v Brnu. Na drugem mestu je bil Marco Bezzecchi, tretji pa Remy Gardner. V najšibkejšem razredu moto3 je glede na dogajanje v minulih dneh eden od glavnih favoritov za zmago odlično razpoloženi Raul Fernandez, ki sta se mu najbolj približala John McPhee na drugem in zmagovalec uvodne dirke sezone v Jerezu Albert Arenas na tretjem mestu.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

14.45

Končni rezultati!

V preostanku nedeljskega popoldneva spremljajte našo spletno stran, kjer vam bomo postregli s prvimi odzivi po dirki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
14.44

Quartararo, Vinales in Dovizioso skromni

Vodilni v skupnem seštevku je bil sedmi, Dovizioso je bil enajsti, Vinales pa neverjetno skromen 14.

14.43

Zmagovalni oder dopolnila Morbidelli in Zarco

Francoz je kljub kazni in obveznemu dolgemu krogu obdržal tretje mesto. Četrti je bil Alex Rins, na petem mestu pa že najdemo Valentina Rossija, ki je lahko kljub vsemu zadovoljen.

14.42

Bindeeeer zmagovalec! Prva zmaga za KTM! Prva zmaga za Binderja!

Slavje v avstrijskem taboru.

14.41

Bitka za tretje mesto!

Zarco in Rins sta povsem skupaj, drama v Brnu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (139)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
09. 08. 2020 21.48
-9
Trije odstopili, pa je uspelo bivšemu 9x priti na peto mesto. Hura. Pred njim pa Binder, Morbidelli, Zarco in Rins. Res lep uspeh za zimzelenega veterana, sploh če pogledaš kdo ga je premagal. Bravo Binder!
Nikolajev
09. 08. 2020 21.31
+2
A kdo ve zakaj ni tekmoval Marc Marquez ?
Nikolajev
09. 08. 2020 21.32
-1
Ici
09. 08. 2020 20.39
+4
Lepa, razgibana, prijetna dirka za gledalce. Taka, kot bi morale biti vse, da bi lahko DORNA še naprej drago tržila TV prenose. Če pa nenehno zmaguje en in isti dirkač, je to slabo za gledanost, za zanimanje sponzorjev, za ceno TV prenosov... Slabo za vse, razen za dirkača in tovarno, ki nenehno zmaguje. MM je sicer kvalitetno gledano, vesoljec, v primerjavi z ostalimi. Ampak s to dominanco ubija šov.
Rujevit
09. 08. 2020 20.02
+19
Bravo KTM. Kolikor koli plačujejo Pedrosi, kaže, da je še premalo. Izreden napredek. So pa tudi z Binderjem zadeli v nulo, ki bo, kot kaže, dostojno nadomestil P. Espargaroja, ki se, naslednje leto, poslovi od KTMa. Me pa tudi veseli, da je Zarcoju uspelo končat dirko na stopničkah.
Rujevit
09. 08. 2020 20.08
+8
Upam pa tudi, da Quartararo ne bo šel po stopinjah Vinalesa. Bomo videli, kaj bo naredil v Spielbergu.
Roninax
09. 08. 2020 19.55
-7
haha yamaha 11s zaostanka loooserji
Pan1
09. 08. 2020 17.57
+42
Zanimivo. Vsi športi, na prvi strani. Donćić gre na WC, trikrat na dan. Ronaldo ima novo majico. Ona temna tenisačica ima otroka, onemu fuzbalerju, je draga šla z drugim itd. Tim Gajser, svetovni prvak, si pa zasluži članek, nekje v rubriki šport. Bravo. No, res je, da je iz Haloz in ne iz Lublane. Tak odnos imate 24 .ur.
FH540
09. 08. 2020 17.49
+1
Pac ko macke ni misi plesejo
4krat
09. 08. 2020 17.52
+12
alesnicar
09. 08. 2020 17.04
+37
dobra dirka super rosi ceprav sem navijac mm. najbol je smesen ta vinales... kar neke no.. en krog se ze spravi to pa je vse...
Uporabnik458403
09. 08. 2020 17.31
-12
Vinales ni smesen.... To je igra Dorne......... Mi objasnis po katerem nakljucju se na 3 dirki odlocijo za povsem nove pnevmatike in za cuda ne ustrezajo faboritom in tovarniskim ekipam......... A je interes sezono obrniti na glavo, ko ni marqeza......? Da ga ne bodo pompozno najavili da se vraca na drugo dirko v Zeltwegu.........JAZ BOM POZOREN NA TO KUHINJO KER SO MI ZADNJA LETA PREVEC SUMLJIVA
9474
09. 08. 2020 17.43
+19
Svetice, teb je ze vse sumljivo in v vsem vidis zarote... Mal globoko zadihaj pa bo boljse
dugi159
09. 08. 2020 17.54
+9
Hja za zmage je treba dirkat , ne krozit po dirkaliscu , ne zavidam ti tega tvojega sveta v katerem zivis .
Uporabnik458403
09. 08. 2020 18.14
-12
No napisite argumentirano zakaj je prislo do taksnih sprememb da kar Binder zmaga z Ktm, Zarco 1 v startni vrsti in na stopnickah in sami poltovarniski motorji v ospredju. Tovarniski in faboriti pa kotb da bi pozabili dirkati....... Pa ne pisat da sem Rossist, ker pol bi moral biti najbolj vesel ker je pridobil najvec in se mu nasmiha celo moznost za borbo svetovnega prvaka............. Jaz v goljufanju nikoli nisem uzival zato hitro ugotovimb ce gre za gulfanje in to v naprej naisem in pol lahko samo dogodki to potrdijo ali zavrzejo....... Marqezovim navijacem pa je tako vseeno na kaksen nacin zmaguje samo da zmaguje........... Pa to ze tribune povedob da nekaj smrdi, ce ima rossi vec navijacev na spanskih dirkah kot spanski dirkaci skupaj
Uporabnik458403
09. 08. 2020 18.31
-2
Binder........jaz ne pisem o nobenem izrivanju in rossi je zelo posten dirkac z cistimi prehitevanji z zelo malo incidenti in ne kot marqez da se jim porine pod motor da ga ne morejo nagniti............. Jaz zmeraj ugotovljam, da se zmeraj pravila in pogoji dolocajo za marqeza..........
Dermeister
09. 08. 2020 18.32
+3
Ko bi enkrat tebe edn izrinu x 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Uporabnik458403
09. 08. 2020 18.55
-4
Binder.......si v napacnem razmisljanju......... Z taksno agresivno voznjo kot se je gre marqez bi imeli vsi tezave z obrabljeno gumo..... Zakaj marqez nima teh tezav, pa se pisete, da ima tezaven motor.......?
Dermeister
09. 08. 2020 19.03
+2
On je v svojem svetu, tuposti in nerazgledanosti 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
9474
09. 08. 2020 20.34
+7
Svetice... Tri leta ze utrujas da gume za mm delajo... Zdaj ko ni mm, jih pa ocitno delajo za vse ostale, sam za quar in vinalesa ne... Ce bi to bilo res, verjemi, da tekmeci nebi stali krizem rok... Tako si pa ti sproti zmisljujes neke zgodbice, ki nimajo ne repa ne glave, vse samo zato, da sebe prepricaujes, da je mm slab, dobr pa izkljucno zato, ker ma cist posebne gume, pa cist posebn motor, pa cist posebno spuro, po keri lah sam on vozi in nihce drug, pa cist posebne aero dodatke, ki jih drugi ne smejo met, pa ne vem kaj se vse...
Uporabnik458403
09. 08. 2020 20.51
-1
9474.......jaz samo analiziram in analiza vse pove....... Pa se enkrat te vprasam ali je zate nakljucje, da na 3 dirko pripeljejo cisto nove drugacne gune....... In na enkrat se vse spremeni in faboriti vec ne znajo dirkati in to vsi po vrsti..........PA TOLK PISEM O GUMAH IN POL ZNOVA DOKAZEJO DA Z SPREMEMBAMI GUM SPREMENIJO POTEK PRVENSTVA.......PA GUME NISO EDINE.......... Vsakega resnega konkurenta izlocijo na 5 dirkah in imajo vsemogocnega marqeza
orcus
09. 08. 2020 17.00
+8
Binder je rekel: binder or bin it!
stanga123
09. 08. 2020 16.48
+18
Tak dirkaški portala brez MXGP in Gajserja.
Celabuča
09. 08. 2020 17.20
+16
Napako je naredil,pa kljub temu 👍👍👍 Bravo Tim..
catgod
09. 08. 2020 16.44
+4
tarumen bojo zdej po novem navijaci Binderja😂😂😂
Herba
09. 08. 2020 17.32
+12
Ljubljancanka
09. 08. 2020 17.56
+2
A to pa ne gre kr tko, dohtr je dohtr, tud k bo v penziji
LightningBolt
09. 08. 2020 18.34
+4
catgod
09. 08. 2020 16.43
+7
Slab obet za ducatija v avstrijo
LOS - T
09. 08. 2020 16.33
+31
Nehote sem na konc začel navijat za Binderja in res ne vem a mu me je blo treba spravt me ob živce s takim divjanjem v zadnjem krogu. Matr, 4 sekunde je mel prednosti, ko da sta vštric je polagal ovinke, njegove u boksu je skor kap...
careizavogala
09. 08. 2020 16.11
+26
Lepa dirka in čestitke vsem trem. Zarco pa več kot zasluženo tretje mesto in s tako požrtvovalnostjo upam, da bodo vodilni pri Ducatiju videli v njemu gorečo željo po tekmovanju in mu ponudili primerno pogodbo. Danes se je odlično odrezal z vožnjo po daljši stezi. Pri Ducatiju pa je prišel čas za spremembe. To ne mislim Dovija ampak Petruccija.
radar
09. 08. 2020 16.31
+24
Se strinjam z vsem napisanim. Pri ducatiju je tudi čas za spremembo glede dovija. Zahvaliti se mu morajo za vse uspehe in prepeljati novega, mlajšega, predvsem pa predanejšega šoferja. Vidi se, da ni z glavo pri dirkanju. Lp
catgod
09. 08. 2020 16.47
+4
careizavogala
09. 08. 2020 17.12
+2
Catgod...in prav je tako! Radar, tudi s teboj se strinjam in upam, da vodilni vsaj podobno vidijo tako kot mi. Lepo nedeljo vsem navijačem motogp
ziggi1
09. 08. 2020 16.08
-35
ze delajo za markeza. gume naredile tekmo. konkurenti markeza vsi zadaj
dugi159
09. 08. 2020 16.13
+25
Hahahaha , ja pa se odkrili bodo da ima kdo od konkurentov corono , pa ce ne bo slo bodo se ene tri dirke dodal . Res moras biti podhranjen med usesi da tako razmisljas . Ne bi bil rad v tvoji kozi
LightningBolt
09. 08. 2020 15.58
+44
Kaj je pedrosa naredil temu ktmu?
Celjan74
09. 08. 2020 15.57
+19
Bravo Brad Binder, še prejšni vikend je govoril o možnosti še mnogih napak, danes pa prepričljiva zmaga. 👍💪
LightningBolt
09. 08. 2020 15.57
+5
Uporabnik458403
09. 08. 2020 15.50
-23
Michelin je pripeljal nove gume in gume so naredile vrstni red....... Drugace bi bila res cudna dirka, ce bi ta vrstni red bil normalen, da so faboriti in tovarniski motocikli kar naenkrat odzadik........ Ocitno so spet neke igre odzadik.......
Zorx
09. 08. 2020 16.08
-11
dugi159
09. 08. 2020 16.13
+16
Uporabnik458403
09. 08. 2020 16.17
-10
Nebi bil presenecen, ce se marqez vrne na drugi dirki v zeltwegu.......... Jaz bom natancneje spremljal to igro....... Tezko verjamem, da bi vsi faboriti tako popustili ostali pa napredovali in se taksno menjavo gum bi naredili na 3 dirki.......?
rr3
09. 08. 2020 17.08
+11
9474
09. 08. 2020 17.46
+9
Ja, binderju pa zarcoju pa se kom so dal dobre gume, quar, dov, itd so jim pa dal gume z napako... Ufff se dobr da vsi ti izuceni inzenirji ekip niso tega pogruntali...
Uporabnik458403
09. 08. 2020 18.20
-5
9474...........gre za specifikacijo gum ko katerim nekaterim ustrezajo drugim ne......... In z taksno igro lahko vplivas na dirke in rezultate.......... Pa ne gre za stare ali nove ali celo z napako.............. Pa daj argumentirano razlozi zakaj so kar na 3 dirki sezone se kar na enkrat odlocili za taksno spremembo pnevmatik...... Preprican sem, da ce bi marqez dirkal do tega nebi prislo, se posebej, ce bi bil v ugodni situaciji.........
gomax
09. 08. 2020 15.49
+34
To kaj se sedaj ko ni marca, je odlično. Da se jih več bori za zmago. Na tak način se ima Marc možnost da osvoji prvenstvo, če si noben pred njim ne naredi prednost več kot 100 točk. Pa nisem njegov navijač. Se pa res vidi da nima konkurence. Tovarniški yamahi manjka moč, Petro as hitrejši, ktm odličen. Danes bi ktm slavil dvojno zmago, če nebi espargaro ven padu. Rosi za svoja leta odličen s yamaho, ki je trenutno 4 moštvo. Dovi itak nima za burek, tudi če bi bil dukati to kaj je bil lani, predlani nebi zmagoval. Ker ima samo prebliske. Vi Aleš obup. Isto ko Dovi, tu pa tam kaki preblisk. Fabio pa upam da je imel danes slab dan ter slabo izbiro gum, drgac upam da mu ni stopilo v glavo vse to. Je pa vsaj zanimivo gledat ko ni marca