MotoGP

Quartararo iz ozadja do zmage, Zarco in Martin na stopničkah

Doha, 04. 04. 2021 07.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 11 min

Francoz Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) je zmagovalec druge dirke sezone v razredu motoGP za VN Dohe v Katarju. V napetem obračunu je bil uspešnejši od dirkačev moštva Pramac Racing, rojaka Johanna Zarcoja in Španca Jorgeja Martina, ki sta dirko začela z drugega oziroma prvega položaja.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Dohe
    03:17
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Dohe
  • Iz 24UR:Druga dirka motoGP
    03:02
    Iz 24UR:Druga dirka motoGP
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Dohe
    02:42
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Dohe
  • John McPhee je želel po grdem padcu obračunati z nič hudega slutečim Jeremyjem Alcobo
    01:14
    John McPhee je želel po grdem padcu obračunati z nič hudega slutečim Jeremyjem Alcobo
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Dohe
    03:00
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Dohe
  • Vrhunci ogrevanja motoGP pred dirko za VN Dohe
    09:29
    Vrhunci ogrevanja motoGP pred dirko za VN Dohe
  • Razmere na stezi v Katarju pred začetkom ogrevanja vseh razredov in dirkami za VN Dohe
    01:47
    Razmere na stezi v Katarju pred začetkom ogrevanja vseh razredov in dirkami za VN Dohe

Kakšna dirka v Katarju za VN Dohe! Jorge Martin (Pramac Racing), zmagovalec sobotnih kvalifikacij v kraljevem razredu motoGP, je praktično od starta pa vse do zadnjih krogov ohranjal vodilni položaj, a je moral naposled le priznati premoč Fabiu Quartararoju z Yamaho, ki je izkoristil Špančev primanjkljaj izkušenj na najvišji ravni.

"Veliko je bilo medijskega pritiska v zadnjem obdobju, ker naj bi stopil v (pre)velike čevlje Valentina Rossija (Petronas Yamaha SRT) pri Yamahi. A sam se skušam osredotočiti na vsako dirko posebej. Ta zmaga je še toliko slajša, ker je bila dosežena na zahtevni stezi in v sila spremenljivih razmerah. zdaj je čas za majhno slavje, nato pa nas že čakajo priprave na naslednje izzive," je po zmagi sporočil mladi francoski zvezdnik.

Moštvo poltovarniškega Ducatija je lahko z izkupičkom na drugi dirki sezone izjemno zadovoljno. Dva dirkača na odru za zmagovalce in dejstvo, da bo omenjeni dvojec Zarco - Martin tudi v nadaljevanju sezone očitno v igri za najvišja mesta, je nekaj, kar bi moralo veseliti odgovorne. Še v lanski sezoni dirkač nižjega razreda moto2 se je neustrašno lotil steze v sicer sila nepredvidljivih razmerah, bil na dobri poti do svoje prve in obenem - to je treba priznati - senzacionalne zmage, a ravno pomanjkanje izkušenj je Martina na koncu stalo prvih 25 točk v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. "Če bi mi nekdo že pred kvalifikacijami dejal, da bom v igri za zmago, bi pomislil, da se mu je zmešalo. Ne glede na to, da se mi je zmaga nasmihala tako rekoč do same končnice dirke, sem s končnim 3. mestom izjemno zadovoljen. Vedel sem, da bom - bolj kot se bo dirka bližala h koncu - na slabšem z obrabo gum, a vseeno sem verjel v uspeh. Biti ob boku tako eminentnih dirkačev, kot sta moj moštveni kolega Zarco in zmagovalec Quartararo, je že sam po sebi izjemen dosežek. Motivacija je zdaj na višku in želim si nadaljevati v podobnem slogu," je svoje prve stopničke v elitnem motociklističnem razredu skozi besede podoživel Jorge Martin

Martinov moštveni kolega Zarco je pretežni del časa bil bitko s Suzukijevim Alexom Rinsom, ki ga je s spretnim manevrom uspel streti in na koncu osvojiti odlično 2. mesto s slabo sekundo in pol zaostanka za Quartararojem. "Videti in obenem stati na zmagovalnem odru ob rojaku in moštvenemu kolegu je resnično prijeten občutek. Za nami je precej "divja" dirka z veliko preobrati in trki, a na koncu se je za naše moštvo izšlo na najboljši možen način. Verjamem, da bo Pramac v letošnji sezoni še marsikomu prekrižal načrte," je samozavestno dejal Zarco. Zmagovalec uvodne dirke za VN Katarja Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha MotoGP) je bil tokrat daleč od najvišjih mest. Končno 5. mesto sicer ni slab dosežek, a je zaradi dobrih odsekov na treningih in tretjega mesta v kvalifikacijah Katalonec zagotovo pričakoval več.

Francesco "Peco" Bagnaia je z Ducatijem končal na 6. mestu. Nekajkrat bil v igri celo za stopničke, toda z nekaj nespretnimi manevri v ovinkih dopustil tako Rinsu kot Vinalesu, da se prebijeta predenj. Svetovni prvak Joan Mir (Team SUZUKI ECSTAR) nikakor ne more priklicati šampionskih občutkov iz lanske sezone. Ko se že zdi, da bi se lahko vmešal v boj za sam vrh, splavajo na površje stare težave, ki ga potisnejo nekoliko v ozadje. Končno 7. mesto je dokaz, da kljub povprečni vožnji lahko kandidira za najvišja mesta v nadaljevanju sezone. Pozitivno presenečenje druge dirke sezone je zagotovo Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), ki je z 8. mestom poslal dovolj jasno sporočilo konkurenci, medtem ko je boj za zmago pričakoval tokrat devetouvrščeni avstralski dirkač Jack Miller (Ducati Lenovo Team). Imel je kar nekaj neposrečenih 'bližnjih srečanj' z Mirom, ki so ga na koncu stala boljše uvrstitve. Najboljšo deseterico je zaokrožil Aleix Espargaro z Aprilio, ki je prvo polovico dirke vztrajal med četrtim in sedmim mestom, na koncu pa so mu pošle moči.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V srednjem razredu moto2 je Britanec Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) upravičil vlogo favorita in tako tudi na drugi dirki sezone prišel do svoje druge zmage. Čeprav je v zadnjih krogih bil precej tesno bitko z najbližjim zasledovalcem iz moštva Red Bull KTM Ajo, Remyjem Gardnerjem, je Britanec ohranil mirno kri in za slabi dve desetinki sekunde prehitel konkurenta iz Avstralije.

"Za zmago je bilo potrebno nadzorovati dogajanje v zahtevnejših ovinkih in obenem paziti na obrabo gum. V obeh segmentih sem zdržal pritisk Gardnerja in na koncu zmagal. Vesel sem, da mi je to uspelo drugič zapored - in to v Katarju, kjer je vselej zahtevno tekmovati. zahvaljujem se članom moštva in ostalemu spremljevalnemu osebju, ki je v zadnjih dveh tednih opravilo izjemno delo. Gremo naprej v nove zmage," konkurentom jasno sporoča dvakratni zmagovalec dirk v Katarju Sam Lowes.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na tretje mesto se je zavihtel Španec Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo), ki je po dirki priznal, da višje od doseženega tokrat ni mogel poseči. "Tako Sam kot tudi Remy sta bila tokrat prehitra za ostalo konkurenco. Vodila sta svojo bitko, prikazala izjemni vožnji, zato sta že drugo dirko zapored na prvem oziroma drugem mestu. S tretjim mestom sem zelo zadovoljen, saj sem za seboj pustil kar nekaj odličnih dirkačev, ki so imeli pred začetkom dirke prav tako svojo računico. Upam, da bom v podobnem slogu nadaljeval tudi na naslednjih dirkah," je po osvojitvi tretjega mesta na dirki za VN Dohe dejal Raul Fernandez. 

V zelo dobrem položaju je bil dolgo časa izkušeni Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46), ki pa so mu proti koncu dirke vidno pošle moči. Končno četrto mesto ni slab dosežek, a glede na potek dogajanja v minulih dneh, je pričakoval tesnejši boj za zmagovalni oder. Gardner je že drugič zapored drago prodal svojo kožo in ves čas, kot zapisano, tesno dihal za ovratnik odličnemu Lowesu, a za zmago je bilo vendarle premalo. "Najprej čestitke Samu za izjemno stabilno in nadzorovano vožnjo od starta do cilja. Verjemite, da v teh spremenljivih pogojih, ki vladajo v Katarju, ni enostavno zdržati v podobnem ritmu od začetka do konca. Poskušal sem ga dvakrat prehiteti po notranji strani, a je bil taktično brezhiben, zato mu lahko le čestitam za zmago," je športno priznal "poraz" drugouvrščeni Gardner.

Ai Ogura (IDEMITSU Honda Team Asia) se je iz ozadja prebil vse do končnega petega mesta, Augusto Fernadez (Elf Marc VDS Racing Team) pa je končal tik za Japoncem na šestem mestu. Pred Fabiom Di Giannantoniom, ki je pričakoval več od 10. mesta, so se od 7. do 9. mesta razvrstili celestino Vietti, Stefano Manzi in Xavi Vierge.   

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Novinec Acosta uprizoril pravo učno uro motociklizma za neverjetno zmago v razredu moto3
Tudi najšibkejši razred moto3 lahko ponudi spektakularno dirko, ki jo je z neverjetno zmago "začinil" novinec Pedro Acosta. Dirkač moštva Red Bull KTM Ajo je že v sobotnih kvalifikacijah opozoril nase, a s strani tekmovalne žirije prejel kazen dveh dolgih krogov, kar mu je precej otežilo delo. Toda kot je priznal po koncu dirke, je vseskozi verjel, da lahko ujame stik s konkurenco.

"Po prejeti kazni sem se počutil zelo slabo. A ko sem malce bolj razmislil, sem svojemu trenerju Pacu dejal, da je še vse mogoče. Izdelal sem taktični načrt, po katerem bi lahko v 10. krogu ujel najboljšo deseterico - in prav to se je na koncu zgodilo. Nedvomno velika zmaga za najboljše moštvo v karavani, s katerim je užitek delati," je po prvi zmagi v karieri dejal Pedro Acosta. Ta je iz kroga v krog zmanjševal razliko do najboljših, vse do dveh krogov pred koncem, ko je s sijajnim manevrom prehitel najprej Darryna Binderja (Petronas Sprinta Racing) in nato še moštvenega kolego Jaumeja Masio, ki je sicer dobil uvodno dirko sezone za VN Katarja. Tedaj je postalo jasno, da je motociklistična karavana dobila novega junaka, Binder je ohranil mirno kri in dirko končal z majhnim zaostankom slabih treh stotink sekunde na drugem mestu, medtem ko je Niccolo Antonelli (Avintia Esponsorama Moto3) izkoristil precejšnjo zmedo s številnimi zdrsi (Jeremy Alcoba, Sergio Garcia, John McPhee ...) in na koncu osvojil tretje mesto.

"Iskreno povedano nisem pričakoval, da bo Acosta tako suvereno švignil mimo mene, in ko se je to zgodilo, ga je bilo nemogoče ujeti. Upam, da bom tudi na naslednjih dirkah ohranil visoko raven forme, da bom s tem lažje konkuriral za najvišja mesta," je bil kratek in jasen drugouvrščeni Južnoafričan. Tudi Antonelli ni skrival zadovoljstva po uvrstitvi na zmagovalni oder: "O tem sem sanjal ves konec tedna v Dohi. Noč pred dirko nisem mogel zatisniti očesa, ker sem preveč podoživljal dogajanje iz predhodnih dni. S trdim delom in predanostjo se nam je uspelo prebiti v ospredje, zaradi česar sem še posebej ponosen nase in na svoje moštvo."

Prekaljenemu Andrei Mignu (Rivacold Snipers Team) je dolgo časa kazalo, da bo v igri za zmagovalni oder, a je na koncu izgubil stik z vodilno trojico in osvojil četrto mesto. Precej več je pričakoval tudi zmagovalec uvodne dirke in obenem najhitrejši dirkač sobotnih kvalifikacij, Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo), ki mu je podobno kot Italijanu nekaj krogov pred koncem pošla sapa, kar je zadostovalo za šele deveto mesto. Kaito Toba (CIP Green Power), Izan Guevara (GASGAS Gaviota Aspar Team), ki je preživel boleč padec na ogrevanju, Ayumu Sasaki (Red Bull KTM Tech 3) in Ryusei Yamanaka (CarXpert PruestelGP) so se razvrstili od 5. do 9. mesta, prvo deseterico pa je z 10. mestom zaokrožil Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bezzecchi dobil ogrevanje v razredu moto2
Prvi favorit za zmago na drugi dirki sezone v razredu moto2 Sam Lowes je na ogrevanju pri 11. ovinku zdrsnil steze, a brez hujših posledic. S petim mestom in zaostankom slabih dveh desetink sekunde za najhitrejšim, Italijanom Marcom Bezzecchijem, je še zadnjič preizkusil pogoje na stezi za kasnejši napad na najvišja mesta. Marcel Schrotter na drugem mestu si je privozil dobro desetinko sekunde zaostanka, medtem ko je tretjeuvrščeni Remy Gardner potrdil dobro formo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bo Masia ohranil mirno kri tudi na glavni dirki?
Pred glavno dirko za VN Dohe se je v najšibkejšem razredu moto3 najhitreje 'ogreval' zmagovalec sobotnih kvalifikacij Jaume Masia, ki je tako vrgel rokavico konkurenci. Španec bo ob rojakoma Sergiu Garcii in Jeremyju Alcobi eden od glavnih adutov za današnjo zmago. 

Andrea Migno na drugem mestu in Gabriel Rodrigo na tretjem nista zaostala veliko, prvi za slabe tri stotinke sekunde, drugi pa za dobro desetinko in pol. Veliko se pričakuje tudi od Južnoafričana Darryna Binderja, ki je uvodno dirko sezone končal na odličnem tretjem mestu. Ogrevanje pa je končal kot peti.

Velja omeniti še grd padec prodornega Izana Guevare, ki je postavil četrti čas ogrevanja, a je moral predčasno v bolnišnico na dodatne preglede. Ti na srečo niso pokazali ničesar hujšega, zato se je španski dirkač lahko udeležil dirke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poltovarniški Ducati misli resno
Kot je dejal Jorge Martin (Pramac Racing) le nekaj trenutkov po zmagi v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko za VN Dohe, je izkoristil le to, kar mu je ponudil tisti trenutek na stezi. Odlično odpeljana zadnja dva sektorja sta omogočila tako njemu kot tudi njegovemu moštvenemu kolegu Johannu Zarcoju, da se vključita v najresnejšo igro za končno zmago, kar bi bilo, glede na vse prej kot običajne pogoje za motociklistično dirko, prijetno presenečenje in obenem več kot dobrodošla popestritev pred nadaljevanjem sezone.

"Jorge je bil tokrat neustavljiv. Ko je začutil svojo priložnost, je šel do konca. Privoščim mu, zelo mu privoščim, saj trdo gara in se odreka tako za svoje uspehe kot tudi uspehe moštva," je bil nad predstavo svojega moštvenega kolega navdušen drugouvrščeni na sobotnih kvalifikacijah, Johann Zarco. Ta obenem priznava, da ga je odločnost mladega in nadarjenega Martina nekoliko presenetila. "Predvsem zato, ker je zadnja sektorja odpeljal, kot da ima za seboj vsaj 10 sezon dirkanja na najvišji ravni. Ne gre pozabiti, da so bile to namreč Jorgejeve komaj druge kvalifikacije v elitnem motociklističnem razredu. Vsekakor nas čaka zelo zanimiva in razburljiva dirka," še dodaja izkušeni francoski dirkač.

Martin sicer ne skriva želje po vrhunskem rezultatu, a se v isti sapi zaveda, da bo pot do morebitne premierne zmage v karieri v kraljevem razredu motoGP dolga in trnova. "Ne delam si utvar, da bi bil lahko praktično čez noč postavljen v vlogo favorita za zmago. A da bom poskušal, to vsekakor. Nenazadnje sem v imenitnem položaju, čeprav prednost pred najbližjimi zasledovalci ni velika. Z moštvom bomo storili vse, da na dirki dodamo še nekaj več za morebiten vrhunski izid. Osebno bi bil z uvrstitvijo med prvo sedmerico izjemno zadovoljen," pravi še v lanski sezoni član srednjega motociklističnega razreda moto2.

Svojo računico bo imel tudi zmagovalec uvodne dirke za VN Katarja Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha MotoGP), ki je bil s tretjim mestom v kvalifikacijah zadovoljen. Tokrat je prikazal nekaj več konstantnosti, kar v predhodnih sezonah ni bila njegova močnejša stran. Prav tako bosta svoja kvalifikacijska izida skušala popraviti Suzukijeva dirkača, aktualni svetovni prvak Joan Mir in Alex Rins. V dirko bosta krenila z osmega oziroma devetega mesta, kar je vsekakor manj od prvotnih pričakovanj. Zanimivo bo tudi videti, kako se bosta odzvala Jack Miller (Ducati Lenovo Team), po mnenju mnogih eden od favoritov za končni naslov, in Fabio Quartararo, ki je s petim mestom v kvalifikacijah potrdil, da je njegova forma v vzponu.   

Spored dogajanja za VN Dohe (Foto: 24ur.com)
Spored dogajanja za VN Dohe (Foto: 24ur.com) FOTO:

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

19.59

Na Kanalu A in VOYO lahko še vedno spremljate prenos dirke, sledi seveda še podelitev nagrad najboljšim, jaz pa se od vas poslavljam. Hvala za vašo družbo in lep večer še naprej vam želim Jan Krstovski.

19.56

Quartararo nagrajen, ker je pazil na gume

"Nisem zmagal na veliko dirkah, a tokrat ... Vau! Tako izjemna zmaga, mislim, da sem prišel z osmega ali devetega mesta. Odločil sem se, da bom gumo prihranil povsem za konec, ko pa sem videl, da prihaja Maverick, sem si rekel, da je zdaj pravi trenutek, da začnem prehitevati in pritiskati. Hvala vsem, ki verjamejo vame. Na pripravah sem opravil veliko dela, mediji so name preusmerjali veliko pritiska, češ da sem naslednik Rossija. Res sem si želel zmagati v Katarju," je povedal Quartararo.

19.47

"Tako sem vesel za oba. Rojak na prvem mestu, moštveni kolega na stopničkah ... Mislim pa, da vodim v skupnem seštevku, kar je tudi pomembno," je nasmejan v prvi izjavi dejal drugouvrščeni Zarco.

19.47
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
19.44

Dramatično je bilo vse do zadnjih metrov! Res smo spremljali zelo razburljivo dirko!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (181)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
06. 04. 2021 16.56
+1
Ta dirka pa je bila sila zanimiva....Zgledalo je kot , da dirka vsaj 10 Marquezov ..Prehitevanja dotiki, zdrsi...To je lepota gledat...Ne pa cmizdenje bivših prvakov takoj , ko se ga kdo malo dotakne....Letos bo še zanimivo....Če pa kdo hoče gledat turisten fahrt malo po progi pa naj priklopi na formulo 1...Tam je prvak že znan penzjekavto z angležem za volanom
iga_biba
05. 04. 2021 21.14
+1
Rumeni se sprašujejo, kje je bil Morbidelli, zakaj ni bil boljši? Zakaj? Bi zato bivši 9x boljše vozil? Mogoče pa bi bil VR/46 eno mesto višje če bi bil Morbidelli slabši? Zimzeleni ne zmore več sam. Le z odstopi dirkačev lahko voznik napreduje. Varnostni voznik, pazil bo da ne bo kdo preveč zaostal.
trdokuhanojajce
05. 04. 2021 21.10
+1
Maduna, kuk pa te hunde letiju😄
Mihacito
05. 04. 2021 12.27
+2
Quarta je bil v zacetku mi se simpaticen...sedaj pa prav obratno, dobil krila itd itd
Hasta la victoria siempre
05. 04. 2021 08.20
-8
BRAVO ROSSI!Rossi spet najslabsi med najslabsimi🤣🤣🤣kaj zdaj "fani"Rossija,se kr verjamete na stopnicke vasega dedija?!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣sam sramoto si se dela!sej prav😉
resnicaosvobaja
05. 04. 2021 08.44
-6
Važno da uživa...v košarki je to garbage time
Prototip
04. 04. 2021 21.50
+16
Hahahahaha Mr.Cat šalabajzer en,a se nisi zadnjič napihoval,kako je dukati za prave dedce??,,,dukati je pa pič...ce,ne yamaha,,,,aja,saj nisi še sedel na motorju,samo na kavču,,,
Prototip
04. 04. 2021 21.54
+18
YYYYYYAAAAAAMMMMMMAAAAAHHHHHAAAA,,,,HA,HA,HA,HA,,
Mr. Cat
04. 04. 2021 21.56
-14
Ce sedis za klavirjem yamaha ...to ne pomeni, da sedis na motorju.....1198S....pogugli in se joci ...srovse
Hasta la victoria siempre
05. 04. 2021 08.31
-10
mas kako fajn trdo steno doma?zdej pa odlozi čelado..no ja,če jo sploh imas?🤣sedaj se pa zacni na polno zaletavat brez nje v steno,da bos mal bolj realen postal.😉
Tukiw
04. 04. 2021 21.49
-12
MM no vsem dal vetra. On je pravi dirkač.
Tukiw
04. 04. 2021 21.48
-13
A Rosarijo z berglami prišel do konca?
LOL93
05. 04. 2021 10.01
-7
alesnicar
04. 04. 2021 21.37
-17
ki si zej 12?? zej lajej
hondoid
04. 04. 2021 21.27
-12
Komaj čakam,da se vrne /// ///93,da vidimo kje je,mislim,da še bo zelo napeto 😳
Aligator11
04. 04. 2021 21.25
+17
Sprašujete se kje je VR64?? Kje je pa njegov moštveni kolega?? 4 mesta boljši... Kje je potem problem? Mu je Rosi tiščal zavoro? Več kot očitno je da ima Petronas težave
rcarlos
04. 04. 2021 21.45
+13
Upam, da se jima na naslednjih dirkah odpre... Sploh Morbidelliju privoščim naslov, sploh glede na prikazano v zaključku lanske sezone... Mislim pa da je tukaj imel Ducati kar lepo prednost glede na ravnino... Pomoje bosta na naslednjih dirkah kr oba lepo med top 10... Vsaj upam :D
Zantaja
05. 04. 2021 08.52
-7
V ekipo,katero pride Rossi tam so prej ali slej problemi.
RV6
05. 04. 2021 10.47
-5
VR64??? Imaš prav Ali. Petronas ima težave. Od trenutka podpisa z VR46
iga_biba
05. 04. 2021 21.10
Kjer je zimzeleni veteran v ekipi, ima ekipa težave. nastanejo takrat ko pride bivši 9x. le poglej zadnjih 12 let.
hondoid
04. 04. 2021 21.21
-12
Bravo Fabio,ni vse v hitrosti,dobro si jih pošolal v ovinkih,kapo dol.
nekaj brezveze
04. 04. 2021 21.03
+19
Ena lastovka se ne prinese pomladi...Bo pac malo bolj pestra sezona..Moto GP ni vec to odkar gume dobavlja Michelin...
FH540
04. 04. 2021 21.02
+23
Letos bi Dovi lagano osvoju s takim Ducatijem
Profesormarck
04. 04. 2021 21.00
-14
Bravo,dobra zanimiva dirka.Duce je hiter na ciljni ravnini,ko pridejo počasnejše dirke,jih bo suzuki prehiteval,kot za šalo.Bravo tudi zimzelenemu rozeku,zopet se je uspešno boril za zmago.Razočaral me je miler,tako se ne dela.Na vrhu zanimiv razplet,super za Profesorja Marca,ko se vrne.Viva !
rcarlos
04. 04. 2021 21.46
+12
Vidim, da imaš konkretne težave s samim sabo ;) ... Najprej to reši, potem pa pejt eno dirko gledat v živo in se boš klanjal tudi Salvadoriju ;)
Profesormarck
05. 04. 2021 09.56
-6
tipičen rumeni picek,z kurjimi možgani.Vsak si lahk ogleda v živo dirke,pa če je tud na socialki,saj pa ne stane karta bogatsva.Jaz,ki mam östereich plačo,si lahk pokupim karte za pol sezone,pa mi bo še vseeno stalo dovolj,da kupim tebe z postljo vred ! Če tvoja ni preveč slaba,pa nima nad 70kg,jo lahk tud zapeljem,na svojem motorju.Sam naslov povej .
Zantaja
04. 04. 2021 20.50
+29
tale miller je pa pokazal danes ,da ni vreden zmage se manj pa tovarniskega ducatija.
Z.I.Z.U.
04. 04. 2021 21.00
+21
milerja bi morali vsaj za letos izključit iz prvenstva.. ta človek je popolnoma nor..
Mr. Cat
04. 04. 2021 21.06
-20
Kozorog123
04. 04. 2021 21.08
-23
A za Mira pa ne, k rine k kmet v zadrugo mim drugega, kjer je prostor za enega... Obadva sta isti rang... Samo v takem primeru žal ne veš, kateri je večji bebec...
Kaktusy
04. 04. 2021 21.10
+21
Se popolnoma strinjam z vama, če pa se ozremo nazaj potem MM sploh nebi smel v motoGP, namreč že v moto2 je pokuril ves bonus v ogrožanju ostalih dirkačev.
Mr. Cat
04. 04. 2021 21.14
-23
je bla dons spet resnica kruta??? kter je bil rosi?
Kozorog123
04. 04. 2021 21.15
-21
Na mestih, kjer se je običajno vozil Karl Abraham :D
Kaktusy
04. 04. 2021 21.18
+19
Mr. Cat
04. 04. 2021 21.25
-15
Kaktusy
04. 04. 2021 21.38
+15
Mr. Cat
04. 04. 2021 21.42
-13
..je bla dons spet resnica kruta??? kter je bil rosi?
Kaktusy
04. 04. 2021 21.47
+16
Najbrž si v času dirke gledal oddajo "Ljudje in zemlja" sicer nebi spraševal neumnosti.
Kaktusy
04. 04. 2021 21.58
+12
Dej ne cvili Korl, MM je od nekdaj slab voznik, žugal pa res ni, sej ni upal spustit balance. Pa zopet se ti jezdić prikazuje, od straha, ali...
Mr. Cat
04. 04. 2021 21.58
-12
cmirjo...je bla dons spet resnica kruta??? kter je bil rosi?...naj ti pomagam....ni bil med 10
Killer999
04. 04. 2021 20.41
+16
Bravo skoda vinjalesa drugace pa odlicna dirka dukari je res premonc na ravninah
jankoslo
04. 04. 2021 20.36
-17
Od prvih 10 sem samo za Vinalesa že slišal. 😂
iga_biba
04. 04. 2021 20.34
-14
Odlična dirka. Škoda za Martina, Quartararo sedi, pet. In takšnim dirkačem že 12sto leto odžira sedež, bivši 9x, zimzeleni veteran, nekdanji doktor, ki si s takšnimi uvrstitvami dela sramoto. Dva odstopila, eden ni prišel, on pa šestnajsti. Šestnajsti. Res, žalost za bivšega 9x. Kdo je bil danes kriv?
Aligator11
04. 04. 2021 21.25
+12
Brcavrit
04. 04. 2021 20.29
-12
Kje ste pametnjakoviči, ki mi včeraj minuse nabijal ko napisal, da se bo Rossi celo dirko okrog 20ga mesta vozil?
Mr. Cat
04. 04. 2021 20.34
-14
Kozorog123
04. 04. 2021 21.11
-9
Za Rossija bo letos velik uspeh vedno, ko bo čez cilj prišel med prvimi 5 imi. Človek je pač vedet, kdaj se je treba poslovit in da ni več kos mladim 20 letnikom...