MotoGP

Tretja zmaga sezone za Bastianinija, na 'balkonu' še Miller in A. Espargaro

Le Mans, 15. 05. 2022 10.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
Marko Gašparin, Jakob Batič
Komentarji
184

Dirko elitnega razreda motoGP za VN Francije je dobil 24-letni italijanski dirkač Enea Bastianini (Gresini Racing) in tako še tretjič letos stopil na najvišjo stopničko. Drugo mesto je pripadlo Avstralcu Jacku Millerju (Ducati), nove stopničke pa je pozdravil Katalonec Aleix Espargaro (Aprilia). Kot prvi so se v boj za najvišja mesta podali dirkači razreda moto3 – zmage se je veselil Jaume Masia. V srednjem razredu moto2 je zmago vzel Augusto Fernandez. Nedeljska dirka motoE pripadla Aegerterju.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V Le Mansu zmago slavil Enea Bastianini
    02:14
    Iz 24UR: V Le Mansu zmago slavil Enea Bastianini
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Francije
    04:25
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Francije

 

Na začetku dirke razreda motoGP je najbolje potegnil avstralski dirkač Jack Miller (Ducati), ki ga je 'katapultiralo' s starta. Drugo mesto je sprva držal zmagovalec sobotnih kvalifikacij Francesco Bagnaia (Ducati), a ga je že po nekaj zavojih ugnal Enea Bastianini (Gresini Racing). Odlično je startal tudi Alex Rins, ki je skočil do četrtega mesta, slabo pa je začel Quartararo (Monster Yamaha), ki je padel na osmo mesto, tik pred Marca Marqueza (Repsol Honda). V zaključku prvega kroga je Marquez švignil pred Quartararoja in Nakagamija ter skočil na sedmo mesto. V ospredju je Bastianini izgubil dve mesti in že v drugem krogu padel na četrto, preden sta skočila Bagnaia in Rins. Prav Španec je bil v tretjem krogu predolg, zapeljal na pesek, ob prihodu nazaj pa je padel in zdrsnil s steze. V ospredju je Bagnaia nizal boljše čase krogov in se prilepil na zadek moštvenega kolega Millerja, v ozadju pa je Quartararo že švignil mimo Marqueza. V četrtem krogu je tudi Bagnaia uspel prehiteti Millerja in se odpeljal v vodstvo z željo po tem, da si privozi prednost pred vso konkurenco za mirnejši zaključek dirke. V šestem krogu je zasedal tretje mesto za vodilnima Ducatijema še en član Ducatijeve družine, in sicer Enea Bastianini, na četrtem mestu pa je vozil Suzukijev Joan Mir. Peto mesto je z nekaj težavami in oddrsavanjem zasedal Aleix Espargaro, hitro pa je na šestem vozil svetovni prvak Quartararo. V 12. krogu je Bastianini z lepim prehitevalnim manevrom skočil pred Millerja in se podal v lov za Bagnaio, ki je imel slabo sekundo prednosti pred obema. Joan Mir je v 15. krogu, tako kot Rins pred tem, zaključil v pesku, zdrsnil je v 13. zavoju, Quartararo je tako pridobil še eno mesto in se prebil na peto, Marquez za njim pa na šesto. A Katalonca je kmalu napadel Johann Zarco in ga brez težav ugnal. 

Sedem krogov do konca je Bastianini napadel Bagnaio za vodstvo: za nekaj sekund se je povzpel v vodstvo, nato mu je Bagnaia vrnil milo za drago, toda malce zatem storil napako, tako da je Bastianini znova povedel in si nenadejano privozil več kot sekundo prednosti. Kmalu zatem je Bagnaia končal v pesku, potem ko se je želel na hitro približati Bastianiniju (padel je v 13. zavoju). Aleix Espargaro je tako skočil na tretje mesto, Quartararo pa na četrto. V ospredju pa je imel Bastianini štiri kroge do konca dve sekundi in pol prednosti pred Jackom Millerjem in zdelo se je, da se pelje tretji zmagi naproti v tej sezoni. In tako je tudi bilo: Enea Bastianini je zmagi v Katarju in Austinu dodal še tretjo zmago v sezoni (oz. karieri). Drugo mesto je na koncu vpisal Jack Miller, tretje pa Aleix Espargaro, ki je v zadnjih zavojih dirke za VN Francije odbil napad lokalnega matadorja Fabioja Quartararoja. Ta se je moral zadovoljiti s četrtim mestom in zmanjšanjem prednosti v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Ne gre pozabiti, da 24-letni Bastianini vozi na poltovarniškem motociklu proizvajalca Ducati, kar njegovim rezultatom iz letošnje sezone daje še dodatno težo. Osemkratni svetovni prvak Marc Marquez je na koncu zasedel šesto mesto, za njim so se zvrstili Takaki Nakagami, Brad Binder, Luca Marini in Maverick Viñales.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zelo sem srečen zaradi te dirke, saj je za menoj zelo težaven vikend. Zabeležil sem veliko padcev, toda na dirki sem videl, da imam dober ritem v primerjavi s skupino pred menoj. Ko sem videl, da sem se približal Bagnaii, sem vedel, da moram ostati blizu. Pecco je nato odšel predaleč, jaz pa sem zmagal dirko. Ta zmaga je za mojo ekipo, ki mi je dala najboljši motocikel. To je neverjetno delo," je bil po dirki zadovoljen zmagovalec Bagnaia.

"Dobro je biti spet na odru za zmagovalce, potem ko nisem mogel nič na zadnjih dirkah. Fantje spredaj so vozili nor ritem, nisem mogel slediti. Pecco se je odpeljal, takoj se je odpeljal, nisem mogel odgovoriti, če sem pošten. Na koncu sem nizal boljše čase krogov, toda Bastianini je bil že predaleč, da bi ga lahko napadel," je priznal drugouvrščeni Miller. 

"Sem povsem uničen. Težko je bilo, guma je bila v zaključku dirke povsem uničena. Veliko je bilo padcev pred menoj, tudi sam sem dvakrat, trikrat skorajda padel. Vsakič, ko sem se približal Jacku, sem imel težave. Vedel sem, da je Fabio (Quartararo) blizu, a vedel sem, da me bo težko prehitel, ker sem bil dober na zaviranju. Zadovoljen sem, to je dober rezultat," je po dirki povedal danes tretji Aleix Espargaro, ki je v skupnem seštevku zmanjšal zaostanek za vodilnim Quartararojem, zdaj ta znaša le še štiri točke. 

Dirka moto2 Fernandezu, odstop Acoste
Španski dirkač Pedro Acosta – zmagovalec sobotnih kvalifikacij razreda moto2 – je odlično potegnil s starta 25 krogov dolge dirke in se odlepil konkurentom že po prvem zavoju kultnega dirkališča v Le Mansu. Acostov moštveni kolega se je prebil na drugo mesto, slabo pa je startal Jake Dixon, ki je z drugega padel na sedmo mesto. Oba KTM-ova dirkača v vodstvu sta se uspela že po treh krogih odlepiti konkurentom in sta si privozila skoraj dve sekundi prednosti. Dixon se je poslovil z dirke v petem krogu, potem ko je zdrsnil in končal v pesku. Aron Canet se je v zasledovalni skupini uspel prebiti naprej in držal tretje mesto, a je njegov zaostanek za vodilnim rojakom Acosto zaostajal debele tri sekunde. Acosto je sicer v šestem krogu pošteno streslo, a je uspel ostati na motociklu, vsekakor pa je dobil resno opozorilo za nadaljevanje dirke. V šestem krogu sta odstopila še Alonso Lopez in Albert Arenas. Opozorilo Acosti ni bilo dovolj, Španec je v prepričljivem vodstvu v enajstem krogu v šestem zavoju storil napako, zdrsnil in ostal v pesku. Augusto Fernandez je tako ostal sam v ospredju z zares lepo prednostjo pred zasledovalci, tako da je bilo jasno, da mu zmago lahko vzame le še odstop ali tehnična napaka. Na drugem mestu je vozil Aron Canet, tretje mesto pa je v 14. krogu dirke držal Cameron Beaubier. 10 krogov do konca je prednost Fernandeza v ospredju znašala že slabih sedem sekund. V zaključku dirke se je prebudil tudi tajski dirkač Somkiat Chantra, ki je dober ritem kazal že ves konec tedna. Prebil se je na drugo mesto, toda šest krogov do konca storil manjšo napako in tako znova padel na četrto mesto za Caneta in Beaubierja. V predzadnjem krogu je Chantra uspel prehiteti Beaubierja, ki je imel opazne težave z gumami. Na koncu se je prepričljive zmage veselil Augusto Fernandez (KTM), Aron Canet (Flexbox HP40) je vzel drugo mesto, tretje je na koncu zadržal Tajec Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia), s četrtim mestom pa je brez stopničk ostal Beaubier (American Racing). Vodilni dirkač prvenstva Celestino Vietti (Mooney VR46 Racing Team) je vpisal osmo mesto, njegov najbližji zasledovalec Ai Ogura je zaključil kot peti. 

"Težko je bilo, zadnji del motocikla ni bil stoodstoten. Četrte stopničke letos, tako da sem na koncu zadovoljen," je bil po drugem mestu mešanih občutkov drugouvrščeni dirkač dirke razreda moto2 Aron Canet. "Dolgo sem čakal na ta trenutek. Dobro sem se počutil od začetka sezone, tokrat sem se odlično počutil že od petka. Na začetku je bil ritem zelo hud, Pedro Acosta je narekoval oster tempo, tudi njegov trenutek bo prišel. Težko je biti v vodstvu sam, nadzirati ritem na takšen način je še težje, kot voziti v skupini. Hvala vsem," pa je brez pretiranih emocij dejal zmagovalec dirke Augusto Fernandez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dramatičen uvod v dirkaško nedeljo
Dirka moto3 se je začela še na suhi stezi, toda dežne kaplje so kmalu poskrbele za prekinitev uvodne nedeljske preizkušnje. Že po dveh krogih je vodstvo dirke zaradi številnih padcev prekinilo dogajanje z rdečo zastavo. V vodstvu je bil ob prekinitvi brazilski dirkač Diogo Moreira, sledil mu je Tatsuki Suzuki, a je vodstvo dirke odločilo, da bomo spremljali novo dirko s 14 krogi, obveljal pa je startni vrstni red s sobotnih kvalifikacij.

Diogo Moreira je tudi v ponovljenem startu dirke moto3 najbolje potegnil s starta, se že v prvem zavoju prebil v vodstvo in narekoval oster tempo. Dennis Foggia je sledil Brazilcu, tretje mesto pa je v uvodnem krogu držal Jaume Masia. Po prvem krogu je Dennis Foggia uspel prehiteti Moreiro, na drugo mesto pa je smuknil še Suzuki, ki je v prvem krogu vozil na četrtem mestu. Foggia je ostal v vodstvu tudi po koncu tretjega kroga, a se ni uspel odlepiti konkurenci. V četrtem krogu je vodstvo prevzel Španec Masia, iz ozadja pa se je v ospredje prebijal Sergio Garcia, ki je nizal hitre kroge, v osmem pa se je prilepil na zadek vodilnega Masie, potem ko je Foggia padel na tretje mesto. Na četrtem mestu je svojo priložnost iskal tudi turški dirkač Deniz Öncü. Pet krogov do konca je zobe Garcii pokazal Foggia in skočil na drugo mesto, prehitevanje pa je izkoristil tudi Suzuki in ugnal Garcio, ki je v le nekaj zavojih padel na peto mesto (ugnal ga je tudi Ayumu Sasaki). Slabe štiri kroge do konca je Foggia skočil v vodstvo, ugnal Masio, odličen manever pa je uspel tudi Sasakiju, ki je prehitel še Masio. A ta mu ni ostal dolžan, hitro mu je vrnil in se prilepil na zadek Foggie. V zadnjem krogu je Masia napadel Foggio, švignil v vodstvo, nato pa je Foggio napadel še Sasaki. Japonec je prav v zadnjem sektorju napadel Masio, ga prehitel, toda Masia mu je v predzadnjem zavoju vrnil milo za drago, na tretje mesto pa se je z neverjetno vožnjo v zaključku zadnjega kroga iz ozadja prebil Izan Guevara. Dirkača Leopard Racinga Dennis Foggia in Tatsuki Suzuki sta se morala zadovoljiti 'le' s četrtim oz. petim mestom. Šesto mesto je vpisal Carlos Tatay, razočaran pa je bil na koncu lahko Sergio Garcia na sedmem mestu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dirka motoE Aegerterju
Osem krogov dolgo dirko je najbolje začel Mattia Casadei, osmoljenec sobotne dirke Kevin Zannoni pa je vozil na drugem mestu, a na zadek slednjega se je že v tretjem krogu povsem prilepil Dominique Aegerter. Švicarju je uspel že prvi napad in tako se je lahko podal v boj za vodilnim Casadeiom. Švicar je zmanjševal svoj zaostanek iz kroga v krog in Casadeia tudi uspel prehiteti. Švicar je v zadnjem krogu uspel zadržati vodstvo, na tretje mesto pa se je z odličnim manevrom v zadnjih zavojih prebil Niccolo Canepa. Zannoni je tako ostal brez zmagovalnega odra na četrtem mestu.

Na ogrevanju najhitrejši A. Espargaro
Na nedeljskem ogrevanju si je največ drznil Aleix Espargaro, ki je za najboljši čas prehitel Fabioja Quartararoja in Takaakija Nakagamija. V Le Mansu dopoldan še ni deževalo, a so številni dirkači kljub temu štedili z močmi. Si pa je napako privoščil eden od favoritov za zmago na dirki Enea Bastianini, ki je v zavoju številka tri končal v pesku. Skoraj bi padel tudi Marc Marquez, ki ga je močno pretreslo na ciljni ravnini, a je na srečo ostal na dveh kolesih.

VN Francije
VN Francije FOTO:

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

14.46

To je bilo z naše strani za danes vse!

Hvala, da ste nas spremljali. Na Kanalu A in VOYO pa sledijo še odzivi najboljših, ki si jih boste lahko v nadaljevanju popoldneva prebrali tudi na naši spletni strani. V naslednjih dneh pa bomo, kot ste že vajeni, objavili še odzive preostalih akterjev.

14.46

To pa je prehitevanje, ki je na koncu odločilo zmagovalca:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
14.44

Veliko slavje v ekipi Gresini Racinga!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
14.43

Bastianini je vodilnim možem Ducatija danes znova pokazal, da si zasluži mesto v tovarniški ekipi

Za 24-letnika je bila to že tretja zmaga v tej sezoni.

14.43

Quartararo s 102 točkama še naprej vodi v skupnem seštevku, drugi je A. Espargaro, tretji pa Bastianini

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (184)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MarcMarquezKing
15. 05. 2022 21.50
-12
Malo bi pojasnil spodnje vzhiceno zlobudranje @nightflyja o Rossiju. Res nosijo mostva njegov logo VR46, vendar vsak razumen clovek ve, da on sam nima prakticno nic s tem, tolko ravno, da se tu in tam pokaze za svoje rumene loleke, ki se vedno kricijo za njim ko najstnice, drugace pa ta posel opravljajo drugi ljudje.Zna biti, da ga je k temu udejstvovanju vodil malenkost tudi italo-patriotski duh, v glavnem pa gre za denar in za njegovo obsedenost - biti v srediscu pozornosti. Je pa zanimivo, da je danasnji zmagovalec in verjetna bodoca zvezda motoGP-ja Enea Bastianini svojcas odklonil Rossijevo povabilo na Ranch, za kar obstajata dva razloga: poba je pravilno spolno orientiran, poleg tega pa se je danes pokazalo, da Bagnaia kot Rossijev pionircek nima za burek proti samouku Bastianiniju.
tetatu
15. 05. 2022 21.54
+9
Markec je največji izprijenec v zgodovini motoGPja, samo njemu enaki pokvarjenci ga še podpirate, jasno kot beli dan...hehehe
MarcMarquezKing
15. 05. 2022 21.56
-10
Markec ti je nocna mora, še boš trpel, hahahha
tetatu
15. 05. 2022 21.59
+8
Ce pa ne morš razumeti, pa ti rade z lajšto pomagam...hehehe
MarcMarquezKing
16. 05. 2022 09.28
-8
Ti lajšte niti prijeti ne mores s tvojimi rokicami, drzi se nalivke in papirja, tu si najmocnejsi. Plus skrivanje za nicki.
T5t
16. 05. 2022 10.10
+7
Nov sveže kreiran račun včeraj, samo da serješ s komentarji. A ti ostali računi niso dovolj?
MarcMarquezKing
16. 05. 2022 10.37
-7
T5t
16. 05. 2022 11.09
-5
Ja 12let star račun je od Jezimirkota,..on je isto usekan kot ti.
Ici
16. 05. 2022 13.19
+2
Kar govoriš ne drži. Bagnaia je bil leta 2018 v moto 2 svetovni prvak. Bastianini je bil v istem razredu svetovni prvak leta 2020. Torej, tisto o bureku pusti. Bagnaia je v vseh treh razredih skupaj zmagal 15 x. Bastianini 9 x. Bagnaia je v MotoGP zmagal 5 x in bil 11 x na stopničkah. Bastianini pa je v MotoGP zmagal 3 x in bil 8 x na stopničkah. Bagnaia vozi za tovarniško moštvo, Bastianini za poltovarniški moštvo. Bagnaia zasluži osnove 1 mio USD + 52.000 USD na vsako odpeljano dirko. Bastianini zasluži 375.000 USD osnove + 19.000 USD na vsako odpeljano dirko. To so dejstva.
FlatyEric
15. 05. 2022 21.44
+8
Pomembno je, da Marko markez izgublja. Res mu privoščim neuspehe, ker je podlasica.
MarcMarquezKing
15. 05. 2022 21.54
-9
Eric je eden od stevilnih jezdimirjevih nickov, s katerimi skusa na umetni nacin prikazati napacno mnenje bralcev. Toliko za pojasnilo. Nekaj casa sem sem stel tudi nick Gogi, vendar je ta obcan se trikrat bolj zabit od jezdica, tak da je zal originalen.
ZelenoBeli
15. 05. 2022 21.15
Na balkonu😅😅 halo pa ni vam to masterchef😆
MarcMarquezKing
15. 05. 2022 20.04
-12
Se vedno je MM z naskokom najboljse uvrscena Honda, medtem ko se je Rossi lani vozil z Quartararojevo Yamaho na zadnjem mestu, medtem, ko je Francoz osvojil z identicnim motociklom naslov svet. prvaka. Mar ni tako?
tetatu
15. 05. 2022 21.42
+8
Z naskokom sta ti in tvoj Markec omejena...hehehe
MarcMarquezKing
15. 05. 2022 21.58
-7
Ti pa si Nobelov nagrajenec za literaturo al kak? hahahahahah
MarcMarquezKing
15. 05. 2022 20.01
-12
A eni še naprej delate maymune iz sebe, kaj vam ni jasno? Honda ni konkurencna, Markec pa vec ne more zrtvovati svojega zdravja in voziti na 120% kot nekoc. Honda je pac trenutno sposobna samo za mesta od 6 dalje, to je dejstvo.
tetatu
15. 05. 2022 21.57
+8
Podli Markec pa izpod vsake kritike, sam še uničuje najboljši motor...ker luzer...hehehe
MarcMarquezKing
15. 05. 2022 21.58
-8
Profesormarck
15. 05. 2022 19.49
-11
Marc Marqez-Profesor ima nove simpatije,saj sam o njemu govorijo rumeni piceki.No če smo realni sam dva muha-nočnacoprnica in gogoplesalec v sto izdajanjih,ki sliši na ime žuranov cmirko.Sigurno ima vsak tudi plakat nad posteljo.Kaj dela ta Profesor,nakljub pretrganemu ali vkleščenemu živcu v rami in dejstvom da so eni pisali da nikol ama nikol več ne bo sedel na motor,saj je njegova kariera končana.Da mislim izrecno na @gogolesalca je zgolj slučajnost.Zopet najboljša violina hondi-kot vedno.Če Marcu ne gre je že kata čist zanič.Pika.Amen.
gogi_
15. 05. 2022 20.16
+7
Ha ha cmarko tocno tako je kot sem napovedal,to kar sedaj dela pizmovka ni dirkanje. Vsak normalen umsko zdrav oce ne bi nikoli silil svojega otroka v to kar ga sili ta pohlepnez.cmarko in bingelj bi to razumela ce bi imela svoje otroke,tako pa vama ni za zamerit. In cr lazeta sebi ni treba posiljevati nas,nakagami ga ne sme prehiteti prav tako ne espargaro ker honda tako narekuje. Vidi se da sta nerazgledana in ne poznata niti Z od zgodovine hondinega razmisljanja in pocetja v motoGp. Pika se postavi na koncu in amen je pizmovka ze 3 leta.
mptour
15. 05. 2022 19.45
+16
Štirje se morajo žrtvovat (pasti), da je MM ,po novem, odličen šesti.
BenBostrom
16. 05. 2022 12.31
-1
... pozabil si omeniti da je v intervjuju po dirki tudi priznal da je 6 mesto zgolj zaradi posledic padcev in ne realna hitrost.... To ga odlikuje, priznanje da je potrebno delati na sebi in ne jamrati o zanič motorju kot samooklicani doktor ki nikoli bi imel resne konkurence, ki je goljufal po dilgem in pocez, imel ekstra gume in seveda obvezno najboljse strokovnjake ob sebi
nightifly
15. 05. 2022 19.32
+19
Kot drugo , kar Markezovci tudi nocejo slisati je -Zapuscina Valentina rossija . Komaj je zapustil to dirkanje , ze si lahko pogledamo kaj vse zapusca za seboj , poleg njegovih rezultatov . Tri mostva tega moto dirkanja so pod njegovim vodstvom in so-finansiranjem . Se evdno deluje Accademia vR46 ,ki omogoca mladim upom ucenje in bivanje v blizini Tavullie ,oz.Riminija ,kjer je dirkalisce ,poleg tistega na Ranchu ,ki ga poseduje VR . Valentino je v 26 letih stkal neverjetne povezave raznoraznih podjetij ,druzb , etc etc ,ki so vpletena v ta zanimiv moto sport in vse kar je povezano z njim . Denr ,ki se steka v vse organizacije omogoca razvoj sporta , kvalitetno opremo , varnost in stevilna druga vprasanja ......... in ne na koncu koncev , vsa tri mostva ,vkljucno s cisto svezim parom v moto gP-je ze kazejo odlicne rezultate , torej je sam Rossi s svojo ekipo in ne smemo pozabiti -vsemi navijaci naredil ogromno delo . Lahko racunamo,da se bo nekaj takega lotil tudi Marko Markec ,ali Marko Skace ,kot ga jaz ljubkovalno imenujem ???? Ne vem ,pocakajmo , mogoce pa le ne bo ves denar ponucal samo zase ,saj tudi njegve cepice in ostalo kupujejo njegovi nacvijaci mar ne ? In za njim stoji Red Bula , poleg honde ,ki v ta sport mece denar brez stetja ....to vemo .
herr catz
15. 05. 2022 20.20
-6
tetatu
15. 05. 2022 21.50
+8
Mešalc zopet o belih miškah, strahopetec...hehehe
MarcMarquezKing
16. 05. 2022 09.30
-7
Strahopetec si sam, ko si cvikal sredi belega dne prit na en pir na Zalosko. revcek.
iga_biba
16. 05. 2022 12.01
-4
valentino rossi? zapuščina? dobro, da jih samo 26 tekmuje v motogp, drugače bi bila njegova številka tudi mesto uvrstitve. žalost od žalosti.
nightifly
15. 05. 2022 19.22
+16
Zanimivo kako se bivsi haterji VR se vedno razkazujejo na tem portalu ,pa ceprav Rossija ni vec v GP-ju , pa tudi njihov (no ja njihov ) d*rkac zdaj vozi nekam izgubljeno , kot da vidi dve pisti in isce katera je prava . Toda DEJSTVI sta dve ... PRVIC ,,,, dirkac MM nima jajc presesti svojo zadnjico na kaksen drug motor . Mislim,da je edini , ki si tega ne upa . Zato nihce na tem svetu ne more TRDITI ,da je tak in tak ,da je najboljsi . Enostavno zato ,ke r nimamo nobe oprijemljive tocke zas to njihovo trditev . Vemo ,da je Honda skozi desetletja najboljsi motor ,razen obdobja , ko je z Yamaho serijsko zmagoval rossi ,po Aprilii in Hondi (pri Hondi s satelitsko in fabrisko verzijo) , torej ,ce smo posteni ,imajo vsi drugi dirkaci vec jajck , ker so ,ali so bili voljn in primorani menjati sedlo . Toda MM -ja bo to zacelo pocasi tepsti . Mogoce bo v bodoce ,,,,,in extremis celo menjal motor ,toda to je zelo tezko ,ker ima probleme z diplopijo -cisto vse je mozno .Lahko tudi ,da mu bodo zrihtali spet bolid samo po njegovi podobi , kot je bilo do skoraj treh let nazaj . Honda mora narediti korak ,ker se ze zapleta v svoje strene , mogoce bo ta novi dirkac Mir ,o kateremse govori .
gogi_
15. 05. 2022 19.29
+13
Lucky
15. 05. 2022 20.30
+0
Jp, za tebe je odlično, ko si na istem nivoju. Še sam ne ve ka je hotu povedat.
mcurry
15. 05. 2022 18.37
+14
A dvojni je biu odlicen 5 👌
goveja župca
15. 05. 2022 18.21
+23
Kakor se spomnim, ste navijaci Markeza se dve leti nazaj zatrjevali, da MM z lahkoto zmaga, tudi ce se vozi v rikverc z APN 6…. Zdaj, ko se vozaka zunaj prve peterice, je pa Honda mashina kriva… trd padec na realna tla, tko to je…
gogi_
15. 05. 2022 18.30
+17
nightifly
15. 05. 2022 19.13
+11
nightifly
15. 05. 2022 19.38
+9
gov .zupca ,,,,, ce bi nas njegovi navijaci malo bolj civilno brali namesto samo polivalai gnojnico po nasem pisanju (mogoce pa res druzga ne znajo ) ,bi lahko prebrali ,da smo vsi pisali o tem ,da se bo mogoce tudi zajec moral en dan ustaviti in ga bo njegova senca ujela . In ga je .Zdaj ze tretjo sezomo gledamo dirkaca ,ki je mogoce na -celo -izhodu . Nad njim visi mec poskodbe vida ,tu se pa ni kaj veliko igrati . Pa tudi kosti niso vec kar so bile . Mogoce ga je ujela tudi tocka preloma , ki se je zdaj znizala in MM ne bo vec psiholosko stoprocenten v svojih voznjah .
MarcMarquezKing
15. 05. 2022 20.14
-3
Pozabil si omeniti, da so druge Honde hitrejse od njega, ali nemara ne? Zmesana Muha ?
Brezveznik
15. 05. 2022 18.16
+9
Mm +15 se šalite ???
Sne?er All in
15. 05. 2022 17.46
-20
marquez je še vedno prvi dirkač
MarcMarquezKing
15. 05. 2022 17.40
-24
Da se Markec usede na Ducatija, pa magari model 2019, šišne vse za pol minute, to je dejstvo, katerga se vsi zavedate, tudi največji gofljači tukaj. Hahaha revčki hejterski
gogi_
15. 05. 2022 17.49
+19
Ha ha marcbingelj a danes ducati,ko bo zmagala yamaha bo Yamaha,pol pa Aprilia. Se vidi da si aberveznik ki nima pojma o dirkanju in nastavitvah. RAZLIKO DELA DIRKAC, to ste tulil nizkocenovni navijaci pizmovke. Dolg ste iskali in se napihovali kot krote,sedaj se vam posteno vraca. Ce bi imeli vsaj eno jajcko bi priznali da pac ne gre vec kot ni slo se marsikateremu svetovnemu prvaku in to v vseh sportih ,vsi smo minljivi in zamenljivi. Mladina vedno izrine starino.
Herba
15. 05. 2022 17.56
+13
Da bi, ko bi de bi, bla, bla ,bla. V penzijo bo šel preden bo dosegel Rossija...
Zalchi
15. 05. 2022 17.58
+11
Nabijavček. Lani ste napovedali, da bi zmagoval z levo roko na Tomosu. Zmagoval bo na prazni progi, pod pogojem, da ne bo spet iskal limitov. Sprijazni se.
Brezveznik
15. 05. 2022 18.17
+10
Lucky
15. 05. 2022 18.17
-11
Nben ni bil tolk obupan, da bi rabu 15 profilov.
P1800
15. 05. 2022 18.40
+13
gogi_
15. 05. 2022 17.27
+16
Kar naenkrat 1. Mesto ni vec zanimivo,naslov prvaka se manj,vsi imajo super motorje samo honda je zanic . In glej ga zlomka spet so se razni fartezponareki in bingeljni ujeli na svojih lazeh ki so trdili da je pizmovka tista ki dela razliko in ne motor. Torej je za vse naslove zasluzna izkljucno honda in je pizmovka le povprecen dirkac.
MarcMarquezKing
15. 05. 2022 17.41
-15
gogi_
15. 05. 2022 17.57
+12
Marcbingelj vidva s cmarkom sta prava kmeta,ti se spoznas na zivino on na zelje,res impresivno ,pa se taka strokovnjaka za motoGp.
Sunshine123
15. 05. 2022 17.14
+4
Ze pridno brisejo komentarje. Dobro da obstaja schreenshot
nightifly
15. 05. 2022 17.07
+6
V Bastianiniju ,oz.da recem kar v vseh treh B-jih ,Bagn ., ast., in Bezzecchiju vidim zelo dobre ,odlicne dirkace ze nekaj let . upam,da bodo fantje to potrdili , zal je Pecco danes enostavno vozil na over- lim . in kasneje podlegel pritisku -najbrz , bi pa lahko poskusil obdrzati drugo mesto ,(toda to je samo moje nulto mnenje s kavca ,ker ce bi vsi vozili samo na ´´spar´´ ,potem bi TV-ji kar ugasali ....... vsi fantje so dobri ,vesel sem za 23-ko , Enea-o , ki vozi ,vsaj zame perfektno in pametno . ......... z motorjem 2021 -satelitske garaze . 3 krat zmagati ,in to kot prakt. rookie ni kar tako . Naj raste naprej tako ,pocasi brez sile ,agresije , ki je ponavadi v mostvih ,ki si zelijo rezultatov -Takoj .
herr catz
15. 05. 2022 17.17
-5
gogi_
15. 05. 2022 16.27
+16
Woooow is 10 ba 6. Konstanten pa je. In Nakagami takoj za njim ker ga ne sme prehiteti. In komur se zdi tako zaletavanje v gneco kot pocne pizmovka uredu ,ocitno ni nikoli vozil motorja. Brez odstopov bi pizmovka bil 10 in pocasi bo se slabse. Glava ne da,prevec poskodb in strahu.
cbrman
15. 05. 2022 16.53
-12
Boljše iz 10. na 6, kot dve noriji v istem krogu in nato še padec Ducatijevega prvaka.... Markec je vozil vsaj z glavo. Če ne gre pač ne gre, spet najboljša Honda in nove točke za prvenstvo....
Nanuk
15. 05. 2022 16.57
+13
spet najboljša Yamaha je bil včasih Rossi, ko je bil star 40, tako da ni neka tolažba, da je Marquez pri 29-ih letih najboljša Honda
blazter
15. 05. 2022 17.49
+3
yokerxdinterfan
15. 05. 2022 16.22
+4
a ste res nesposobni dodati še 3 slike z končnim rezultatom dirke
Sunshine123
15. 05. 2022 15.51
+12
Komentatorja pristranska in oddaja vedno slabsa.... res poden...krziscnik bi res rabil sefa,ker sam nima pojma.obup
yokerxdinterfan
15. 05. 2022 16.23
+7
unih 200eur al kok za motogp pass niti ni tako težko dati ko enkrat te dva poslušaš
Sunshine123
15. 05. 2022 16.32
-3
pinocio
15. 05. 2022 16.33
+3
NisteResni
15. 05. 2022 17.15
+5
Men ma pa kolega hrvaski sport klub, milina, ni reklam, komentator pa svetlobna leta pred ekipo pop ina.... Sam na zalost ga ma sam total tv