MotoGP

Dixonu dirka moto2, Alonso najboljši v moto3

Barcelona, 03. 09. 2023 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nedeljsko dogajanje na VN Katalonije je najprej pripadlo šibkejšima razredoma. V moto3 je še drugič na zadnjih treh dirkah slavil David Alonso, v moto2 pa je bil najhitrejši Jake Dixon, ki je za seboj pustil domačina Arona Caneta in Alberta Arenasa.

Kolumbijec najsrečnejši v drami moto3 

Prva nedeljska dirka je bila tradicionalno rezervirana za dirkače najšibkejšega razreda, kjer smo tudi tokrat spremljali pravo dramo, v kateri se vse do zadnjega zavoja ni vedelo, kdo bo zmagovalec. 

Na koncu je to postal Kolumbijec David Alonso, ki je na zadnjih treh dirkah dvakrat zmagal. V zadnjem krogu se je v pesku znašel vodilni v skupnem seštevku Dani Holgado. Drugi je bil Jaume Masia, tretji pa Deniz Öncu, ki pa je naknadno dobil šestsekundno kazen zaradi neprevidne vožnje, zaradi česar je padel na 12. mesto. Na zmagovalni oder se je tako prvič v karieri zavihtel Španec Jose Antonio Rueda

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 "Neverjetna dirka. Celoten vikend je bilo zelo težko, nismo uspeli najti pravih rešitev, a danes se je vse nekako poklopilo. Sicer smo do zadnjega kroga trpeli, vendar je na koncu pomembno le, da mi je uspelo. Hvala vsem za podporo," je bil z razpletom zadovoljen zmagovalec VN Katalonije v razredu moto3. 

"Bil sem zelo hiter, a bil bi še hitrejši, če bi bil sam, ne v skupini. Hvala celotni ekipi, ki je znova opravila izjemno delo," pa z drugim mestom ni bil povsem zadovoljen Masia. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dixon odgovoril na vse napade domačinov 

V moto2 je prav tako odločal zadnji krog, v katerem je Britanec Jake Dixon zdržal vse nalete domačinov. Za njim se je namreč razvrstilo kar pet Špancev, na zmagovalnem odru sta končala še Aron Canet in Albert Arenas

"Mojstrska predstava, kajne? Prehitel sem dirkača, za katerega vsi pravijo, da bo naslednji Marc Marquez (mislil je na Pedra Acosto, op. a.)," se je po 25 točkah smejalo Dixonu, ki je svojo zmago posvetil nekdanjemu lastniku ekipe BSB Paulu Birdu, ki je nedavno preminil v 57. letu starosti.

Preizkušnjo za VN Katalonije bo skušal čim prej pozabiti Tony Arbolino. Potem ko se mu v soboto ni uspelo prebiti v hitrejšo kvalifikacijsko skupino in je dirko moral začeti z 20. položaja, je na nedeljski preizkušnji pridobil vsega tri mesta in končal kot 17. brez točk. Najvišje se je sicer povzpel na 11. mesto, a je kmalu zatem storil napako, po kateri je bilo njegovih upov za otipljivejši točkovni izkupiček dokončno konec.

Pedro Acosta je s šestim mestom tako povečal prednost v skupnem seštevku, kjer ima pred Arbolinom sedaj 22 točk prednosti. Tretji je tokratni zmagovalec Dixon, ki zaostaja še za 22 točk več. 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gresini Ducati
03. 09. 2023 13.54
-2
Hahaha, nasa babnica Kodermanova sprasuje Pecca, ali je ponosen, on pa , da so vsi dirkaci iz Akademije pri vrhu. Ali bi bili pri vrhu tudi, ce bi namesto Ducatija vozili Hondo??? hahahaha
BrkoBrki?
03. 09. 2023 13.22
+0
Dajte prosim tega Stropnika zamenjat, k drgač bomo nehal spremljat moto GP na PopU. k to ke pa celo mučenje človeka
Gresini Ducati
03. 09. 2023 12.44
-2
Ze vceraj se je videlo, da je MM93 le izkoristil svoje dolgoletne izkusnje, se pretihotapil na 12. startno mesto in na podlagi odlicnega starta in premetenega prehitavanja prisel celo med sredo Ducatijev, Aprilij in KTM-ov na 7. mesto - kar je priblizno isto, kot da bi na DTM dirki s sfriziranim Sciroccojem Gruppe N prisel v prvo deseterico. Kaj kmalu je padel na 11. mesto in samo zahvaljujoc svojim sposobnostim je zadrzal 11. mesto pred naleti nezakonskega sina Stefanije Palma, bolj poznane kot mati Rossija. Tako da danes ob 26 krogih normalne dirke nima moznosti za prvih 15. To je realna slika Hondine performanse. Kje so bile vceraj ostale 3 Honde, a Kaktus? A so ze prisle skozi cilj? Sprasujem za tvojo mamo, ki se sramuje tako izprijenega sina.
gogi_
03. 09. 2023 13.01
+2
Ago Veliki je rekel da razliko dela dirkac in ne motor in par sezon nazaj ste to vzeli za edino resnico. In ago ze ve ,saj je najboljsi italijanski dirkac vseh casov,ali zdej ago laze ali je mm ovenel?
Gresini Ducati
03. 09. 2023 13.15
-2
Gogi, nocem biti zaljiv, ampak odkar tu objavljas komentarje, se je o tebi izkristalizirala podoba zahrbtnega skodozeljneza, ki dirkacem privosci nesrece, ja, celo smrt. Starejsim userjem si se vtisnil v spomin kot oseba, ki je vsiljevala bralcem lazi o Markecovem pretrganem zivcu in neizpodbitnem koncu kariere, ko pa se je fant vrnil na steze, pa si dal vedeti, da si zelis njegovih nesrec in celo smrt. Tako da ne vem, kako si lahko tako brezcasten clovek, da se se vedno upas pojavljati tule. Aja, dokler imas zascitnika izprijenega Jezdimirja, ti je seveda pot do komentiranja odprta. Ja, razliko dela dirkac, vendar na enakem motorju. Kje so ostale Honde? Kje so bile leta in leta po 2013 ostale Honde? Agostini pa je, ce smo ze pri tem, hotel samo opomniti javnost, da je Ducati zadnja leta boljsi motocikel od Honde, pa je vseeno razliko naredil MM93. To vedo Lin Jarvis, to ve Gigi dal Igna, to ve Pir Breirer, to vedo vsi. Le vi rumeni nicvrednezi imate svojo resnico, ki ni vredna pasjega kakca.
gogi_
03. 09. 2023 13.34
+3
To o zivcu je bilo res kar lahko poguglas! Vsak normalen dirkac in oce dirkaca bi po takih poskodbah kot jih ima smoki razmisljala o koncanju res uspesne kariere. Vendar oce in sin markez sta pohlepna,necastna in izpirjena do konca. Ce bi nehal po poskodbi zivca bi sel kot junak in heroj,tako pa iz sebe dela invalida ki mu bo ostalo za celo zivljenje. Smrti ne zelim nikomur in nikoli nisem,sem samo opozarjal da lahko ob njegovi nasilni in nesposobni voznji pride do najhujsega. Ja zelim mu pa vse kar ste malostevilnezi in nepomebnezi zeleli Rossiju v dvobojih z smokijem. Jaz imam isti nik od prvega dne in ne tako kot vi ki nimate lastne identitete in spreminjate nike in svoja mnenja. Lepo je spoznati da se splaca biti zvest sebi ker resnica in karma gresta z rolo v roki. In ti kot oseba ki ne vidi sirse slike ti bom jaz razlozil kaj sem misli da je mm zakljucil z dirkanjem po poskodbi zivca. Od takrat ni konkurencen in ne dirka temvec na na silo muci sebe in dirkalnik in ogtoza ostale dirkace. Njegove besede so bile da bi takoj nehal dirkati ce bi imel enake rezultate kot Vr46 v zadnih letih. In zakaj potem se dirka mm,ker je dvolicen in brez obraza,tako mot ste njegovi vse bolj malostevilni navijaci. Samo poglej tribune na njegovi donaci dirki in tega ne mores zanikat. Mm je pozabljen in tudi ti .
gogi_
03. 09. 2023 13.43
+3
ANDRO2004
03. 09. 2023 12.39
+1
V Sloveniji nimamo ravno na pretek dobrih komentatorjev. Če si pa najslabši med vsemi, bi te pa moralo res zaskrbeti. Stropnik, ugasni se sam.
Gresini Ducati
03. 09. 2023 13.01
+0
Stropnik nima ne primernega glasu, nima obcutka za komentiranje in se manj strokovne podlage - ing. Niko Mihelic, pa tudi pozneje Gaber Kerzisnik, sta zanj kot Albert Einstein za kaksnega absolventa fizike na ljubljanski fakulteti.
gogi_
03. 09. 2023 13.10
+3
Stropnik ni tako slsb kot sokomentator kavcic ki se predstavlja za strokovnjaka ki je vozil ze vse in hitreje kot testni dirkaci. Njegova voznja in cas na grobniku oriseta realno vrednost njegovih besed.
Butman
03. 09. 2023 12.30
+3
Kje ste dobili ta dva kekca? Ni jo mogoče poslušati!!!!
Miha1999
03. 09. 2023 11.36
-3
Dans bo za VR 24 ur. fun club lepa nedelja.....Where is no. 46#.
mmblackbird
03. 09. 2023 10.44
-4