MotoGP

Marquez po prvih treningih: Za menoj je odličen dan, presegel sem vsa pričakovanja

Portimao, 16. 04. 2021 20.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Motociklistična karavana je zbrana na Portugalskem, kjer Portimao gosti tretji dirkaški konec tedna v tej sezoni. Na njem je prvič po devetih mesecih prisoten tudi Marc Marquez, ki je okreval po poškodbi in nemudoma je pokazal, da bo v nedeljo nevaren za najvišja mesta. Na petkovem prvem prostem treningu je bil tretji, na drugem pa je imel šesti najboljši čas.

"Za menoj je odličen dan, zelo dobro sem se počutil. Če sem povsem iskren, sem se na motociklu počutil celo nad pričakovanji, čeprav razmere niso bile najbolj enostavne," je bil po vrnitvi na stezo po devetih mesecih s prvim dnem na VN Portugalske zadovoljen Marc Marquez

Osemkratni prvak, od tega je kar šest naslovov osvojil v elitnem razredu, je takoj pokazal, da bo nevaren celo za najvišja mesta. Dopoldan je bil tretji, dobro formo pa je nato na drugem treningu potrdil s šestim mestom. "Kar se občutkov tiče, sem se bolje počutil na prvem treningu, ker je bila roka bolj sveža in sem zato imel več moči. Popoldan sem imel več težav pri ogrevanju roke, ker sem bil tudi bolj utrujen." 

"Kljub temu sem se počutil bistveno bolje, kot sem pričakoval. Presegel sem vsa pričakovanja. Trenutno si želim le voziti po stezi in slediti svojemu ritmu. Časi še niso najpomembnejši, a so za zdaj zelo pozitivni," je bil zadovoljen 28-letnik, ki je imel pred začetkom voženj, kot je razkril, tudi nekaj strahu. 

"Pred prvim prostim treningom sem bil zelo živčen. Na stezi je bilo nekaj mokrih delov, zato je bila vožnja zelo zahtevna. Iskreno, najtežje mi je bilo na zaviranjih. Tudi na drugem treningu sem si ob vsakem zaviranju govoril: 'Ne boš padel, ne boš padel.' In na srečo je vse minilo brez težav." 

"Nisem imel točnega občutka, kdaj moram začeti zavirati, a iz koraka v korak bolj razumem tudi to. Občutek hitrosti ob vstopu v zavoj je zame nekaj novega po tako dolgem času," je novinarjem po petkovih treningih še zaupal Marquez. 

VN Portugalske
VN Portugalske FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Profesormarck
17. 04. 2021 20.54
-4
En in edini Profesor Marc Marquez,najboljši motorist vseh časov, do današnjega dne.Kapo dol,res ti ni para.Gremo po devetko.Viva !
dej no
17. 04. 2021 16.21
+4
kako se pelje honda. waw. težko bo za ostale.
cmokca
17. 04. 2021 14.32
-3
vso srečo MM mravljica - vesela, da si se vrnil in držim pesti!!! BRAVO!
motorist_mb
17. 04. 2021 08.03
-1
Zalchi
16. 04. 2021 21.44
+6
Počasi in z občutkom
Zalchi
16. 04. 2021 21.44
+3
No približno tako se mi veterani ogrevamo spomladi