MotoGP

Prvi prosti treningi: Dopoldan najboljši A. Marquez, popoldan Nakagami

Alcaniz, 23. 10. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
M.J., J.B., A.V.
Komentarji
65

Dirkači so s petkovim sporedom začeli drugi zaporedni vikend na dirkališču v Aragoniji, tokrat je na sporedu VN Teruela. Če sklepamo po prvih dveh prostih treningih, se lahko odličnih rezultatov znova nadeja moštvo Honde. Takaaki Nakagami je na drugem treningu postavil najhitrejši čas skupno, Alex Marquez pa je bil najhitrejši dopoldan. Lep ekipni uspeh je s tretjim mestom na drugem treningu dopolnil Cal Crutchlow. Fabio Quartararo in Andrea Dovizioso pa sta bila tokrat nekoliko bolj zadržana.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Petkovo dogajanje pred VN Teruela
    02:01
    Iz 24UR: Petkovo dogajanje pred VN Teruela
  • Vrhunci drugega prostega treninga motoGP
    00:25
    Vrhunci drugega prostega treninga motoGP
  • Vrhunci drugega prostega treninga razreda moto3 pred VN Teruela
    02:07
    Vrhunci drugega prostega treninga razreda moto3 pred VN Teruela
  • Vrhunci prvega prostega treninga moto2
    01:43
    Vrhunci prvega prostega treninga moto2
  • Padec Alexa Marqueza ob koncu prvega prostega
    01:39
    Padec Alexa Marqueza ob koncu prvega prostega
  • Vrhunci prvega prostega treninga razreda motoGP
    01:15
    Vrhunci prvega prostega treninga razreda motoGP
  • Vrhunci prvega prostega treninga razreda moto3
    01:43
    Vrhunci prvega prostega treninga razreda moto3
  • Dirkališče v Alcanizu
    00:59
    Dirkališče v Alcanizu
  • Iz 24UR: Alex Marquez osvojil drugo mesto
    02:11
    Iz 24UR: Alex Marquez osvojil drugo mesto
MotoGP - VN Teruela
MotoGP - VN Teruela FOTO:

Podaljšani konec tedna v Alcanizu se je začel s slabo informacijo. 

VN Teruela, ki bo konec tedna na dirkališču v Alcanizu, je 11. od 14 dirk svetovnega prvenstva v motoGP to sezono. V prvenstvu vodi Španec Alex Rins (Suzuki), zmagovalec VN Španije, drugi je Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT).

Italijanski motociklist Riccardo Rossi, ki nastopa v svetovnem prvenstvu moto3, je tretji dirkač to sezono, ki je oddal pozitiven test na covid-19. Rossi je bil pozitiven na testiranju pred današnjim začetkom prostih treningov za veliko nagrado Teruela. Zaradi covida-19 tokrat v Alcanizu manjka eden največjih zvezdnikov motociklističnega športa, Italijan Valentino Rossi. Zvezdnik kraljevskega razreda motoGP pri Yamahi je po pozitiven testu na novi koronavirus izpustil že minulo dirko za VN Španije v Alcanizu. Poleg omenjenih dveh Italijanov je bil zaradi covida-19 dve tekmi prisiljen izpustiti tudi Španec Jorge Martin iz razreda moto2. Prav najšibkejši razred moto3 se je tradicionalno odprl podaljšani dirkaški vikend v Alcanizu. 

Masia še naprej vroč, v drugo pred vsemi Alcoba
Uvodni prosti trening razreda moto3, steza je bila suha, temperatura zraka pa prijetnih 18 stopinj, je dobil "vroči" Španec Jaume Masia, ki je pred dnevi na istem dirkališču slavil, ko je šlo za VN Aragonije, pred Italijanom Romanom Fenatijem, tretji čas prvega prostega pa je podpisal Turek Deniz Öncü . Za Masio je bila zmaga pred nekaj dnevi sploh prva v karieri in očitno je po njej "prišel na okus" in še naprej blesti. Najboljšo peterico uvoda v program dogajanj v Aragonu sta tvorila še Španec Albert Arenas, ki tudi dokaj zanesljivo vodi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, in Italijan Tony Arbolino. Njegov rojak Celestino Vietti, zmagovalec dirke v Le Mansu in tretji v skupnem seštevku, je bil, podobno kot Argentinec Gabriel Rodrigo, bolj zadržan uvodoma. Drugi prosti najšibkejšega motociklističnega razreda je malce premešal karte. Na vrhu se je z najboljšim časom "bohotil" Španec Jeremy Alcoba, ki je bil na prvem bolj zadaj, drugi čas drugega prostega je podpisal njegov rojak Raul Fernandez, tretjega Argentinec Gabriel Rodrigo, nato pa so zvrstili še Južnoafričan Darryn Binder, Japonec Ai Ogura, Otočan John Mcphee, Španec Arenas, Italijan Dennis Foggia, Čeh Filip Salac in ostali. Zelo "raznolik" vrstni red prvega in drugega prostega v Alcanizu napoveduje nepredvidljive sobotne kvalifikacije in še bolj napeto nedeljsko dirko.

Mlajši Marquez že takoj 'vrgel rokavico'
Čez slab mesec dni, natančneje 22. novembra, bomo po zadnji dirki sezone na Portugalskem dobili novega motociklističnega svetovnega prvaka, ki pa ne bo Marc Marquez (Repsol Honda Team). Sijajni Katalonec je moral že v uvodu vse prej kot običajne sezone v elitnem razredu motoGP zaradi težke poškodbe desne podlahtnice pozabiti na velike načrte o novi ubranitvi naslova svetovnega prvaka, kar so izkoristili drugi dirkači, noben od njih pa si štiri dirke pred koncem prvenstva ni uspel zagotoviti otipljivejše točkovne prednosti. Vodilna četverica – Joan Mir (121), Fabio Quartararo (115), Maverick Vinales (109) in Andrea Dovizioso (106) – se nahaja znotraj pičlih 15 točk razlike, kar samo po sebi obeta izjemno razburljiv in negotov zaključek sezone. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Petek pripadel Hondi
Trenutno je precej nepričakovano, a povsem zasluženo na najboljšem položaju Joan Mir (Team Suzuki Ecstar), ki je minuli konec tedna na dirki za VN Aragonije zasedel visoko tretje mesto in po velikem spodrsljaju do tedaj vodilnega Quartararoja, ki je dirko končal na skromnem 18. mestu, prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Prvi prosti trening pred nedeljsko VN Teruela je zaznamoval v zadnjem obdobju odlični Alex Marquez, ki je imel kar lepo prednost po uvodnem ogrevanju. Drugi čas je zabeležil Japonec Takakaki Nakagami, tretjega pa že vodilni v skupnem seštevku Španec Joan Mir. Dodajmo, da je imel mlajši od bratov Marquez kar veliko prednost po prvem prostem. Španec je v zaključku programa zdrsnil s steze, ko je peljal še en hitri krog, a padec na srečo ni pustil posledic. Dovizioso in Quartararo, ki sta še kako v igri za naslov svetovnega prvaka, sta se držala v ozadju in podpisala 16. oziroma 17. čas, medtem ko je imel Otočan Cal Crutchlow veliko tehničnih težav in je dosegel deseti čas uvodnega treninga.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Crutchlow pa je povsem drugačen obraz pokazal na drugem prostem treningu, kjer je le razpoloženi Maverick Vinales uspel preprečiti dvojno Hondino slavje. Prvo mesto si je namreč pripeljal Nakagami, ki je postavil najboljši čas prvega dne pred VN Teruela, Španec na Yamahi pa se mu je približal na manj kot dve desetinki. To sta bila obenem edina dirkača, ki sta petkov spored zaključila pod časom 1:48. Zmagovalec dopoldanskega treninga A. Marquez v drugo ni bil tako razpoložen, a je bil njegov prvi čas vseeno dovolj, da je ostal med deseterico skupnega seštevka uvodnih dveh treningov, in sicer na šestem mestu. Pred njega sta popoldan skočila še Fabio Quartararo in Mir, ki nadaljuje z zelo konstantnimi predstavami. Povsem v ozadju pa je bil znova Dovizioso, ki bo moral pred nedeljsko dirko še marsikaj postoriti, če si bo želel upati na najvišja mesta. Petek je sklenil kot 19. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lowes po koncu nedeljske dirke novi vodilni v SP?
Britanec Sam Lowes, ki je tako zanesljivo slavil na zadnji preizkušnji prav na stezi v Alcanizu, ko je konkurente za sabo pustil za skoraj pet sekund, se očitno v Aragonu odlično počuti, kar je dokazal tudi na uvodnem ogrevanju podaljšanega dirkaškega konca tedna. Vse do zadnjih sekund prvega treninga je bil daleč pred vsemi in bo kot kaže užival vlogo prvega favorita na nedeljski dirki, a ga je v zadnjem hitrem krogu prehitel Španec Augusto Fernandez. Lowes bi se lahko ob novem vrhunskem rezultatu in ugodnem razpletu celo zavihtel na vodilni položaj v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva in na tem mestu prehitel doslej vodilnega Italijana Eneo Bastianinija, ki pa uvodoma ni bil posebej hiter in se sploh ni zavihtel med udarno deseterico najhitrejših na prvem prostem treningu. 

Če v prvo še ni bil najhitrejši, pa je na drugem prostem treningu Lowes prehitel prav vse. Za nameček je postavil najhitrejši skupni čas petkovega dogajanja moto2, kar je zagotovo izjemna popotnica pred sobotnimi kvalifikacijami in nedeljo dirko. Drugo mesto je osvojil Španec Jorge Navarro, tretje pa še en domačin Hector Garzo, član ekipe Kalex.  Skoraj vsi dirkači, če izvzamemo Augusta Fernandeza, so svoje najboljše čase dosegali popoldan. Fernandezov dopoldanski pa je bil dovolj le za 12. mesto. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (65)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kreuzfahrerr
24. 10. 2020 09.24
-8
AS1983
23. 10. 2020 20.54
-7
V nedeljo lahko dobimo ze 9.razlicnega zmagovalca v tej sezoni- bodisi Mir, alex ali nakagami, nora sezona
Ici
23. 10. 2020 21.44
+9
Ni nora sezona. Super sezona je. Ragibana. Napwta. Zanimiva. Za vsakega nekaj. To se gleda. Ne pa tisto mrtvilo z MM, ki je vesolja hotrejši od vseh in ki s svojo dominanco zadnjih šest let "uničuje" šov. Saj ne, da ni dober. Ampak za zanimivost razreda MotoGP je tak dominator katastrofa.
Kreuzfahrerr
24. 10. 2020 09.25
-8
a ko je rossi serijsko zmagoval je blo pa super zanimivo
kajcenebinikolipoizkusil
24. 10. 2020 11.52
+5
Ici, honda unicuje šov, ne markez, ce se markeca en cas nebo, bo cudezno, nakagami ali alex znal peljat hondo, najvrjetneje alex, ker je španec, je pa res da bi hondi tudi pasal japonski dirkac..
Ici
23. 10. 2020 20.51
+13
Avtor!!!! Haaalo!!! MM si ni zlomil PODlahtnice, ampak NADlahtnico. Če že pišeš članek, bi se lahko podučil vsaj o najosnovnejšem.
nightifly
23. 10. 2020 20.26
+12
Honda je (ocitno) spet nasla zmagovito formulo svojega motorja . Kaksen napredek . Jasno tudi AM in Nakagami to odlicno aplicirata na stezi . Ni kaj ,Yamaha bo spet zaspala ,oz. ne bo dokoncala svojega dela .
Ici
23. 10. 2020 20.31
+9
Yamaha je bila pred prihodom VR hudo nekonkurenčen motocikel in letos počasi spet drsi v brezno.
Ici
23. 10. 2020 20.11
+10
MotoGP 2020 skupni seštevek: 1. Joan Mir 121 točk, 2. Fabio Quartararo 115 točk, 3. Maverick Vinales 109 točk, 4. Andrea Dovizioso 106 točk, 5.Takaaki Nakagami 92 točk.....
ALI-S
23. 10. 2020 18.17
-8
honda je honda!!
JanK00
23. 10. 2020 16.19
-13
Aja mir tut ne zakaj je pa on konstanten pri top 5 drugi nemorjo bit konstantni al grejo pa gume na roko suzukijo dej si solit glavo
Roko66
23. 10. 2020 16.18
+11
Ducati?..A majo Tigar gume gor?🤤
bogdajmir
23. 10. 2020 15.42
+13
najboljši motor ima mali ... KAKOOO dolgo nazaj sem že izjavil, da bi lahko posadili bilokoga na Hondo od Marca Marqueza, pa bi premagoval vse - isto je v F1, tisti z najboljšim dirkalnikom skoraj vedno zmaga, zato je tudi crknil šport, ker se vnaprej ve, kdo bo zmagal
Rujevit
23. 10. 2020 16.15
-8
kajcenebinikolipoizkusil
23. 10. 2020 16.47
+13
Ruje.., en čas so čakali kaj bo z markom, zdaj pa so vidli da se morjo ostalim posvetit, pa se prevec očitna bi bla premoč honde, ce bi takoj zacel alex zmagovat, zdaj pa kao, se je postopoma prilagodil, tak da ce bi 99 prilagodili motor kot oni znajo, bi tudi on zmagoval, tud Call, pa Nakagami bi..., bojo pa se odlocli za priimek Marquez.🤮
Kaktusy
23. 10. 2020 17.36
+15
Bravo kajcenebi..., eden tistih ki zna uporabljat svojo glavo, je relativno preprosto ampak za nekatere tukaj res ne.
Kaktusy
23. 10. 2020 17.40
+14
bogdajmir +++++++++++++++++++, sicer Alexu privoščim zmage, se poba vsaj ne poslužuje podlih vložkov, le izkorišča premoč motorja, kar Marku ni bilo nikoli dovolj.
Lucky
23. 10. 2020 18.27
-8
Hahahaha, ko jezdić sam sebe hvali? Dal si si točno 9 plusov, hahaha. Tole je tolk patetično in bolano, da ti niti šafla in muha ne prikimata.
kajcenebinikolipoizkusil
23. 10. 2020 20.18
+7
Nedovoljeni, niso zmagovali, ker se ostalim honda ni posvecala, zdaj pa markeca ni pa so mogli nekaj ukrenit,, malo se pa bo honda spet zmagovala, tudi brez markeca, ce ga nebo, ne morjo pa očitno pokazat, kolko so premocni...
Dermeister
24. 10. 2020 13.18
+4
Honda se je polila z vodo sedaj, ko so poenotili politiko do vseh dirkačev, z motorno elektroniko prilagodili karakter motorja in glej ga zlomka, vse Honde pri vrhu, kako čudno.
avtokrosist1
23. 10. 2020 15.15
-12
vidim da Yamaha ni mela jajc posadit Lorenza na motor da nebi z zgolj dvema prostima treningoma privajanja na motor 2020 preveč razturov pa v nedeljo pomotoma zmagav ,ponižov bi vse Yamahine rekreativce,penzjoniste,pa vodstvo ,
kajcenebinikolipoizkusil
23. 10. 2020 15.36
+18
Avtokrist, pa kaj ti spremlas kaj, al samo na pamet bluziš, na zadnjem testiranju bil 5 sekund, za ostalimi testnimi vozniki, baje ma zdaj vsaj 5 kg prevec...
Celabuča
23. 10. 2020 14.51
+19
Honda je srečna,da ma Gajserja..
Buco -
23. 10. 2020 13.48
viiiiiiiiiiiiiiiiiii
mptour
23. 10. 2020 12.53
+22
Predvsem se vidi, da se je Honda končno začela posvečati tudi ostalim njenim dirkačem, predvsem Alexu. Mi ga je blo že malo žal. ker je čisto nasprotje Marca, zelo umirjen in potrpežljiv. Vsaj deluje mi tako.
mojcd
23. 10. 2020 13.05
-10
Dermeister
23. 10. 2020 13.19
+25
Samo prilagodili so z motorno elektroniko karakter motorja in kdo bi si mislil, Honde nazaj v ospredju.
Uporabnik458403
23. 10. 2020 12.45
+17
Spet se lepo vidi kuhinja z gumami v motogp-ju......... Pa A. Marqez ni bil sposeben priti med 15 na treningih, sedaj kar naenkrat pa med faboriti... Ktm vec ni nikjer, prve dirke pa razturale Yamahe............. Nikakor to ne more biti forma dirkacev ali forma nekega mostva ampak je to igra pnevmatik, ki se nacrtno spreminjajo za nezmoznost razvijanja motorja, ker bi naredili prevelik napredek glede na M. Marqeza v naslednji sezoni............ To ni vec gledljivo, ceprav vsako dirko zmaga nekdo drug, ceprav naslednjo dirko ne more med 10............... Edini cilj je uniciti najvecje Marqezove konkurente za naslednjo sezone, ker drugace marqez ne bo niti malo konkurencen....... Pa niso Quartararo, Vinales, Dovi.....kar na enkrat pozabili dirkati in jih premaguje nek novinec A. Marqez kateri je bil pred sezono sekundo in vec za njimi
Roko66
23. 10. 2020 12.54
+13
Drži kot pribito! Dokler ne bosta vsaj dva gumarja v karavani,je vse ena velika španska kuhinja..ki pa sploh ni slaba,kdor jo je poizkusil..😂😂😂
Dermeister
23. 10. 2020 13.18
+7
Bridgestone gre na roko Hondi, pa sej to je jasno kot beli dan, jaz sem vedel, da so načrtno Michelin izgnali iz motogp, Michelin je bil pojem gum napram bridgestonu, po razvoju 100 let pred Japonci.
9474
23. 10. 2020 13.18
-12
Svetica, pa ti res nisi cist gladek... Ocitno bi bilo fer glede gum izkljucno, ce bi yamahe ble prve 4,ker tega ni, gumar zavira mosta... In to celo tko dobr, da zavira vse, razen honde... Js bom kr mišelinke kupu... Pa ne sam 4 za avto, se ene tri za v vitrino v dnevno sobo
9474
23. 10. 2020 13.20
-18
Na kak sem zaj...u,ko se tak smejim tem komentarjem 🤣🤣🤣🤣
Dermeister
23. 10. 2020 13.37
+8
Tudi mi se tvojim, saj dejansko ne razumemo tvoje pisave, kar pomeni, da imamo na forumu po Korlu še enega funkcionalno nepismenega človeka. Hudo😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
9474
23. 10. 2020 14.04
-11
Takle mamo,,, tu pac ne bom pisu pravilne slovnice, ker nisem v sluzbi... Ce hoces brat, beri, ce noces, preskoci... Strinju pa tko vem da se ne bos, ker za hondo navijam
Dermeister
23. 10. 2020 14.43
+8
Sej ne znaš sploh pisat, ne samo pravilno. Za komentar se opravičujem, Mislil sem za Bridgestone, ne Michelin.
9474
23. 10. 2020 14.50
-14
Pa dobr, sej tut teb locila in vrstni red besed tezavo dela, ce smo ze pri pravilnem pisanju, plus to, da se delas, da kao pravilno pises, se ne zapolni praznine na tvojem podstresju, ki jo vsak teden znova razkazujes...
avtokrosist1
23. 10. 2020 15.08
-13
gume so za vse enake,a so dobre al pa slabe
avtokrosist1
23. 10. 2020 15.17
-20
Uporabnik458403
23. 10. 2020 15.43
+13
Avtokrosist........a so res za vse gume enake........? Ze razliko naredi teza dirkaca in lazji jo tezje segrejo, tezji dirkaci pa jo pregrevajo........ In ce hocejo delat gumo za tezje dirkace bodo dirkali dobrob lazji pa imeli tezave z segrevanjem gume in bodo nekonkurencni.... To je samo 10% kako lahko pomagas nekaterim dirkacem ali obratno........samo z gumami...
9474
23. 10. 2020 16.16
-17
Bravo svetice... In gume so narjene direkt za marquezovo tezo, pa verjetno ma svojo tezo patentirano, da nben drug od dirkacev ne sme met enake teze, da mu nebi slucajno guma ustrezala... Ker je itak narjena za marquezovo tezo... Do dkg natancno... Bravo bravo in se enkrat bravo
Rujevit
23. 10. 2020 16.19
-15
Svetice - mi prosim razložiš, kako lahko ti opaziš razliko v gumah, ki jih dobijo posamezna moštva, ne opaziš pa, kako zelo je Alex Marquez spremenil svoj stil vožnje v primerjavi z zimskimi testiranji.
Dermeister
23. 10. 2020 17.06
+12
Številkar, ti o besednem redu, ločilih....... hehehehe, kaj te je korl kontaktiru??😂😂😂😂😂😂
Uporabnik458403
23. 10. 2020 18.13
+10
Rujevit..... Razlike v gumah se najbolj vidijo v nekostantnih voznjah... Enkrat na stopnickah drugic niti med 10 in to skoraj pri vseh dirkacih.... Le Mir izjema....... Torej vsako dirko imajo drugacne obcutke in to so lahko samo gume........PA DA TE NE SPOMNIM, KAKO SO ZE NA 3 DIRKO DALI CISTO NOVE DRUGACNE GUME, KER SE JE VEDLO, DA NE BO MARQEZA IN VSEM DRUGIM UNICIJO OBCUTKE............ Ostalo sem ze nekaj zgoraj obrazlozil
Uporabnik458403
23. 10. 2020 18.15
+12
9474......sem dovolj jasno napisal, da je teza 10%. Tudi ostale parametre prilagodijo dolocenim in vse se tocno veb kaj komu ustreza in kaj komu ne........
Lucky
23. 10. 2020 18.31
-17
Svetice še ni slišal ta tudi temperatura igra vlogo pri gumah.
Dermeister
23. 10. 2020 20.15
+12
A res Lucky?? Hudo 😂😂😂😂😂😂
9474
23. 10. 2020 20.32
-9
Ok svetice... Prav mas... Spet vsi delajo v korist mm, ki sploh ne tekmuje letos... Cudn edin, da ti to opazis, mostva pa ne... Ampak ok, je ze res, ce ti tko pravis...
Uporabnik458403
23. 10. 2020 20.49
+7
9474......... Cisto vsi imajo pogodbe z dorno in to na 100 straneh in vec...... Je tudi dolocilob da ne smejo nicesar negativnega govoriti, kar lahko skoduje Dorni in podobne finte......... Vsi se pac morajo najbolje znajti situaciji, ki jim je na voljo.......... Prav danes sem bral kako je nekdanji sef mercedeza v formuli 1 govoril, da prakticno 80% ni resniceb kar se javno govori in pise in da je v ozadju zelo umazana igra........ Se komentatorja naTv3 sta govorila kolikokrat so se nekoc stepli in naslednji dan skupaj dirkali kot da nebi bilo nic...........Motogp je tugi zelo umazana igra in letosnji rezultati dirkacev ti to lepo govorijo...... Prvi dve dirki suvereno zmaga Quartararo. Obakrat drugi suvereno Vinales. Tretji enkrat Dovi in enkrat Rossi....... 3 dirka zamenjava gum in so postali enostavno nesposobni soferji.....neki Ktm pa bil prakticno brez konkurence, sedaj pa A. Marqez kar suvereno 2x na stopnickah, prej pa ni prisel med 15 brez odstopov...............
nightifly
23. 10. 2020 12.04
+17
Zelo izcrpno je nenaden exploit Alexa Marqueza opisal in analiziral strokovnjak novinar Germán Garcia Casanova ,ki je na podlagi dobljenih podatkov opisal skoraj popolno menjavo konfiguracije Honde , ki jo je vozil Marc . Zaceli so poleti ,na testih menjavali razne sasije in vzmetenje ,ter prakticno popolnoma spremenili motor in ga priredili za Alexa . Kot smo videli ze zadnja leta , ko je bil v mostvu tudi Pedrosa i je Honda na Danija popolnoma pozabila in se vrgla samo na 93 . Kasneje se je to pokazalo na motorju Jorga ,ki je tudi kar odkrito povedal ,da je to kanta ,sicer z drugacnimi besedami ,toda zanj nevozna ,,,, za kar so se mu lepo zahvalili in ga odpeljali do izhodnih vrat . Toda letos so po prvih dirkah uvideli ,da se trije dirkaci niso motili , s spremembami pa so zaceli prvo pri Nakagamiju ,takoj za tem na motorju 73 . In kot vedno , inzenirji Honde ne zatajijo . Eksplozija rezultatov st 73 je vec kot ocitna , Alex vozi tudi zelo dobro in ni se cuditi ,da je na stopnickah . In kot vemo ,je pri Hondi konstantnost performansev pri Hondi konstantna , zato pa to sepa pri Yamahi ,in zaradi tega izgubljajo naslove .
nightifly
23. 10. 2020 12.08
+10
V tem primeru se vidi tudi kaj pomeni imeti za seboj veliko firmo ,ki ti servisira vse zahteve promptno in v realnem casu .To pa tepe Yamaho .....ce samo pomislim na zadnje vzmetenje , verjetno pa tudi sasijo obenem ,ki skupaj ne resujeta problema spinninga ,ki Yamaho matra ze kar nekaj let . In tako gredo zmage v luft . Ampak to je problem Yamahe . Sampione imajo ,sposobni so zmagovati ,toda kaj pomaga ,ce imajo probleme celo s pritiskom v gumah (Quartararo ) .Kako naj en dirkac odpelje dirko do konca ?
nightifly
23. 10. 2020 12.08
+18
Da ne bo pomote . Honda je naredila vse perfektno , problem je Yamaha .
Adidas.
23. 10. 2020 12.10
-5
Honda si je in si bo prizedevala svoj vrh v moto gp in mxgp..neglede na to kdo jo bo vozil..Razen v enduro,kjer KTM raztura... UPAM ,RES UPAM ,da dajo Pol Esp. poltovarniski LCR,da zablestita oba Marqeza v Repsolovih barvah skupaj.
nightifly
23. 10. 2020 12.23
+17
frgazer ,,, Honda ima ze desetletja v glavi samo eno -brezkompromisno zmagati . Ne glede na denar na stroske .
sloeki70
23. 10. 2020 18.38
-11
Aja, Yamaha, Ducati in ostali se pa mal za hec vozijo po dirkaliscu.... kekec!
asimo
23. 10. 2020 11.53
-2
Ajde Pabio.....
Bigbadjohn
23. 10. 2020 11.02
-4
Mravlja
23. 10. 2020 11.57
+18
PejtGaPogledatBrane
23. 10. 2020 10.02
+4
Ajde Nakagami! Stopničke
jurci275
23. 10. 2020 09.14
-4
kakšen naslov no, bitka se zacne s prvo dirko..
motorist_mb
23. 10. 2020 08.36
+7
Ajde duce popravni!
motorist_mb
23. 10. 2020 11.44
+3
motorist_mb
23. 10. 2020 15.34
+3