MotoGP

Quartararo dobil kvalifikacije v Sepangu, grd padec Marqueza

Sepang, 02. 11. 2019 02.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Najboljši motociklisti sveta so opravili kvalifikacije pred nedeljsko glavno dirko za VN Malezije. Na stezi v Sepangu je bil vnovič najhitrejši član poltovarniške Yamahe Fabio Quartararo, ki mu bosta v prvi startni vrsti družbo delala moštveni kolega Franco Morbidelli (tretji) in drugouvrščeni Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha MotoGP). Tik pred koncem je grdo padel svetovni prvak Marc Marquez (Repsol Honda Team).

Več videovsebin
  • Vrhunci kvalifikacijske dirke v razredu MotoGP pred VN Malezije
    07:59
    Vrhunci kvalifikacijske dirke v razredu MotoGP pred VN Malezije
  • Vrhunci kvalifikacijske dirke v razredu Moto2 pred VN Malezije
    06:44
    Vrhunci kvalifikacijske dirke v razredu Moto2 pred VN Malezije
  • Vrhunci kvalifikacijske dirke v razredu Moto3 pred VN Malezije
    08:20
    Vrhunci kvalifikacijske dirke v razredu Moto3 pred VN Malezije

Če dogajanje v šibkejših razredih ni bilo preveč razburljivo, saj sta si tako Marcos Ramirez v Moto3 kot tudi Alex Marquez v Moto2 brez večjih težav zagotovila najugodnejše startno izhodišče pred nedeljsko glavno dirko za VN Malezije, se je vse skupaj dodobra razživelo v kraljevem motociklističnem razredu MotoGP, kjer je za prvega favorita za osvojitev najugodnejšega startnega položaja kotiral mladi, a izjemni francoski dirkač, Fabio Quartararo iz moštva Petronas Yamaha SRT.

Francoz je vseskozi držal svoj ritem dirkanja, kar mu je na koncu prineslo želeni 'pole' na stezi, ki ni dopuščala velikih odstopanj od pričakovanega, kar je na lastni koži najbolje občutil svetovni prvak Marc Marquez (Repsol Honda Team). Katalonec je tik pred ciljem v enem od zaključnih ovinkov storil napako, spodneslo mu je zadnjo gumo, padec pa je bil vse prej kot prijeten. V prvem trenutku se je zdelo, da je prišlo do poškodbe ključnice, toda natančnejših informacij o zdravstvenem stanju večkratnega svetovnega prvaka še ni. Quartararo je po prihodu v cilj sicer izjavil, da je pričakoval, da ga bo Marquez vseskozi lovil, a kljub temu napake in zdrsa najboljšega motociklista na svetu ni pričakoval.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Najboljšemu novincu letošnje sezone bosta v prvi startni vrsti družbo delala drugouvrščeni Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha MotoGP) in moštveni kolega na tretjem mestu Franco Morbidelli. Iz drugega plana bodo pretili Jack Miller (Pramac Racing), Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) in zimzeleni Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP), iz tretje vrste pa bodo po vidnejšo uvrstitev šli Alex Rins (Team Suzuki Ecstar), Danilo Petrucci iz Ducatija in Johann Zarco (LCR Honda Idemitsu).

Redko videno, a resnično, se bosta v boj za morebitno novo zmago v sezoni 2019 šele iz četrte startne vrste podala rivala Andrea Dovizioso (Ducati Team), ki je bil 10., in Marc Marquez, ki je zasedel mesto nižje.    

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
V najšibkejšem motociklističnem razredu Moto3 je odlično formo v zadnjem obdobju z drugim zaporednim 'polom' potrdil dirkač moštva Leopard Racing Marcos Ramirez, ki je na stezi v Sepangu brez večjih težav opravil s konkurenti.

Čeprav sta Andaluzijcu skozi večji del kvalifikacijske dirke za ovratnik tesno dihala Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) in John McPhee (Petronas Sprinta Racing), ki sta končala na drugem oziroma tretjem mestu, se je Ramirez  z izjemnima zadnjima krogoma ohranil na samem vrhu. Dve dirki pred koncem sezone 2019 je sicer že znan svetovni prvak v omenjenem razredu, to je Ramirezov moštveni kolega Lorenzo Dalla Porta, ki je kvalifikacije pred jutrišnjo glavno dirko za VN Malezije končal na sedmem mestu.

Od četrtega do šestega mesta, zaradi česar bodo v nedeljsko dirko vstopili iz druge startne vrste, so se razvrstili Albert Arenas iz moštva Gaviota Angel Nieto Team, Celestino Vietti (Sky Racing Team VR46) in Južnoafričan Darry Binder (CIP Green Power). Ob omenjenem Dalla Porti prvo deseterico zaokrožajo še Ajumu Sasaki (Petronas Sprinta Racing), Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3) in Alonso Lopez (Estrella Galicia 0,0).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Alex Marquez do šestega 'pola' v Moto2
Kvalifikacijska preizkušnja v osrednjem motociklističnem razredu Moto2 se ne bi mogla začeti slabše za trenutno četrtouvrščenega v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Jorgeja Navarra iz moštva Beta Tools Speed Up, ki je kljub zaostanku 43 točk za vodilnim Alexom Marquezom še gojil upanje za morebitno končno slavje.

A padec v 11. ovinku je razblinil vse Špančeve sanje, ki za nameček ni postavil časa, medtem ko je omenjeni Marquez iz moštva EG 0,0 Marc VDS s kvalifikacijami v Sepangu opravil na najboljši mogoč način. Z že šestim 'polom' v sezoni si je bržčas privozil prvo od skupno dveh možnosti, da že po dirki za VN Malezije ovrže vse dvome o končnem zmagovalcu. Njegova najbližja zasledovalca v skupni razvrstitvi, Thomas Luthi (Dynavolt Intact GP) in Brad Binder (Red Bull KTM Ajo), nista imela najboljšega dne in tako kvalifikacije končala na petem oziroma tretjem mestu. Na drugo se je presenetljivo povzpel Japonec Tetsuta Nagašima (ONEXOX TKKR SAG Team).  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če se po jutru dan pozna, bomo tudi v kvalifikacijah spremljali prevlado poltovarniške Yamahe, ki jo v letošnji sezoni odlično zastopata fantastični Fabio Quartararo in Franco Morbidelli

Če za slednjega velja, da na vsake toliko časa opozori nase, pa je mladi Francoz, sicer uradno že najboljši novinec iztekajoče se sezone 2019, več kot le velik talent svetovnega motociklizma. Na obeh petkovih treningih v Sepangu je pravzaprav tekmoval kar sam s seboj, saj je po najhitrejšem času na prvem treningu, v drugo še nekoliko bolj pritisnil na plin ter tako še izboljšal predhodni rekord na dirkaški stezi v Maleziji. S svojima nastopoma, predvsem na drugem treningu, sta bila lahko zadovoljna tudi drugouvrščeni Andrea Dovizioso iz Ducatija in zimzeleni Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) na tretjem mestu. 

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez (Repsol Honda Team) je bil precej bolj zadržan na drugem treningu, ki ga je po novem reševanju svojega motocikla končal na zanj sicer skromnem 13. mestu. A precej bolj verjetno lahko pričakujemo popoln Katalončev napad za čim ugodnejši izhodiščni položaj pred nedeljsko dirko.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (185)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rr3
02. 11. 2019 21.26
-3
Sef yamahe je lepo povedal, kdor ne vozi yamahe tako kot quar.. je navadna pic ic a in cisto prav ima.
jarti?
02. 11. 2019 20.33
+4
9474
02. 11. 2019 17.09
-5
Quar povedal, da bi na marquezovem mesto naredil enako... Sledil hitrejsemu... Ampak enim slovenckom to ocitno ne bo jasno... Vsi bolj pametni od dirkacev...
jarti?
02. 11. 2019 20.32
+2
ja seveda, ker mu je že neštetokrat a ne. dej no
žutaresnica
02. 11. 2019 20.54
+2
9474
02. 11. 2019 17.08
+0
Bravo mihacito... Take navijace bi rabu vsak dirkac... Ce se pa slucajno sam ne raztresci, mu je treba pa pomagat ane? Adijo si....
Mihacito
02. 11. 2019 16.07
-7
Vsake kvifikacije si MM zasluzi, da se rastresci ob asfalt!
Mihacito
02. 11. 2019 16.03
+2
Mihacito
02. 11. 2019 15.53
+3
Julij Cezar
02. 11. 2019 14.30
+19
Danes se je še 1x več pokazalo, kako nevaren je ta šport, in da fantje tvegajo svoja življenja, zato da mi pred tv ekrani uživamo, v spektaklu ki nam ga ponudijo vsako nedeljo, v najboljši luči. Eni pacienti se pa tle kregate o rumenih , pa rdčih , oranžnih navijačih. PA KAJ VAM NI JASNO Vsak ki tekmuje in se pelje krepko preko 300 pa če tudi je na koncu zadnji je heroj. Kakšni brutalni pospeški, vratolomni padci, ki se na srečo velikokrat končajo srečno, no danes se za tega fanta po kvalifikacijah ni. Vi se pa še naprej prepirajte med seboj, z tem samo kažete svojo nezrelost, pa če tudi ste stari 40 let.
resnicaosvobaja
02. 11. 2019 13.50
-11
Stari trg ( ljubkovalno chickenshit) ali produkt rumenih piščancev bomo videli, kaj bo aktualni svetovni prvak in svetovni prvak poprej in še poprej naredil na tekmi ali bo ponovno potrdil, da je svetovni prvak ali bo le ostal svetovni prvak...
McGuinness
02. 11. 2019 13.07
-3
Haha ka ste rumenkoti smešni ej. Čim je slabši rezultat Marqueza, ste vsi prilezli ven iz svojih luken in špukate po njem. Haha, no pa ste končno letos prišli na svoj račun. Ampak pozabljate da so to kvalifikacije in da boste morda že jutri spet s sklonjenimi glavami lezli nazaj od koder ste prišli.
žutaresnica
02. 11. 2019 16.13
+2
Ahil zate vemo da sploh več ne prilezeš iz luknje, niti s pomočjo trikov ne...hehehe
Foggloff Tunnekk
02. 11. 2019 12.31
-10
Quartararo-ju ta pole position nič ne bo pomagal...SPET BO ZMAGAL MARQUEZ...pa makar zadnji starta!!!... Kapsh???
PS2Xministri
02. 11. 2019 13.10
+9
HUSO BOSS
02. 11. 2019 12.16
+10
Marqez končno dobil resnega konkurenta za prihodnje.. Bravo Fabio.. Rekordi v zmagah od Rossija bodo ostalo še dolgo nedotakljivi... Vamos Fabio
AyrtonS
02. 11. 2019 12.18
+3
aja Vamos Fabio le zato da bi bili rekordi Rossija nedotakljivi...hahah..takoj se opazi kam pes taco moli..
žutaresnica
02. 11. 2019 12.20
+5
Rossijevi rekordi bodo večno nedotakljivi, sestavljeni so s tremi različnimi moštvi, celo s poltovarniškim...hehehe
popstarr
02. 11. 2019 13.19
-2
Njegovi rekordi bodo počasi postali zanj nedosegljivi, ki jih bo MM popravil.
JanezBos.
02. 11. 2019 12.07
+12
Sem dolgoletni navijač Rossija in tudi Marquez mi je enkraten dirkač...tu ni dvoma. Samo ali mu je bilo treba danes tega???? Ja zmagal je že prvenstvo in tu v tej situaciji smo vsi vedeli(razen nekaterih cvetk) da se je hotel šlepati za Quartararojem,ki je bil občutno hitrejši...pa pokazal je,da je res trmast in nepredvidjiv dirkač,ki gleda samo na sebe in dela take poteze zaradi katerih ne bo nikoli popularen kot največji mojstri tega športa...lahko še 100x zmaga in postane svetovni prvak toda imel bo pač tistih 5 navijačev in to je to...
žutaresnica
02. 11. 2019 12.10
+1
samo še 4 navijače ima, Korl je končno danes odnehal...hehehe
HUSO BOSS
02. 11. 2019 12.18
-7
Marqez je daleč najbolj ne športen tekmovalec v motogp kar jih je bilo.. Kot včasih Schumacher isti..
9474
02. 11. 2019 14.10
-5
V tej panogi mubse veliko manjka, da ujame vasega ljubega rossija... Ampak ok, zaslepljenci tega ne vidite...
dugi159
02. 11. 2019 14.24
+1
Ocitno gledas gp 5 let , drugace bi vedel za rossijeve svinjarije in psihicne igrice . Celo na zeno biaggia se je spravil
Mayte88
02. 11. 2019 14.26
-4
kajcenebinikolipoizkusil
02. 11. 2019 14.37
+4
žutaresnica
02. 11. 2019 20.58
+4
dugi159, hvala bogu da se Rossi spravlja na žene, ni pokvarjenc kot ti da bi se na možove...hehehe
Uporabnik458403
02. 11. 2019 11.08
-14
Marqez jutri ne bo dirkal je prevec poskodovan....
mzvezda
02. 11. 2019 11.35
+12
žutaresnica
02. 11. 2019 11.45
-5
Tud če bo Markec jutri vozil ne bo nič od njega, jasno kot beli dan.
dugi159
02. 11. 2019 11.04
+2
Sramota , da se takole igrajo z rossijem pri yamahi . Dajo mu najslabso yamaho , pa se napacno telemetrijo mu dajo na ogled . Le kako si upajo takole igrati z najboljsim razvijalcem , ko pa ze 10 , pazi deset let lovi naslov s superjorno yamaho
einemeister
02. 11. 2019 11.26
+2
Dej skirojaš spelji se na xbox, ča ga imaš seveda.
StAnalitik
02. 11. 2019 11.29
-10
A si videl kako izgleda Honda ko odklopijo vse asistence za pomoč dirkaču pri vožnji? Najprej je ob asfalt Hondica zabrisala Lorenza potem še Marca.No pa se vidi kako je brez asistence
StAnalitik
02. 11. 2019 11.46
+1
Kaj si obseden z Rossijem? Danes ni bil glavni akter
žutaresnica
02. 11. 2019 12.22
-1
dugi159 sej bo, tablet vzem pa spat...hehehe
dugi159
02. 11. 2019 14.26
-3
Jezdi , ne rabim ko vidim tvoje orgazemske krce ob padcu mmja
žutaresnica
02. 11. 2019 20.59
+4
Otancici
02. 11. 2019 11.03
+9
Kako lep dan je za nekatere,jutri pa jok,....
Uporabnik458403
02. 11. 2019 11.05
+11
Ti imas danes jok, rosijevi navijaci nimajo joka, ker so z njimb pa ce tudi bo 8 ali pa 10 na koncu
dugi159
02. 11. 2019 11.09
+3
Jasno , po toliko solzah nimajo vec kaj jokat
5xm
02. 11. 2019 11.09
+4
nightifly
02. 11. 2019 11.14
-2
žutaresnica
02. 11. 2019 11.19
-2
Res je svetice, otancici ne more zastopit...nima s čim...
9474
02. 11. 2019 14.12
-3
A po novem je clovek vr fan, ce navija za bilokoga, ki mm prehiti?
resnicaosvobaja
02. 11. 2019 11.02
+10
Ko imaš slabši motor si skoraj primoran voziti v zavetrju Yamahe
Malo_sutra
02. 11. 2019 10.59
-1
Drži se Rafa, kje so časi ko si igral za Barco, zdaj pa na motorju, človek nikoli neve kam ga zanese pot.
resnicaosvobaja
02. 11. 2019 10.58
+4
Fabio je hotel predse spustiti Marqueza iz istih razlogov, kot je Marquez hotel ostati zadaj...Glede nato,da je iz boksev prvi zapeljal Fabio in če pretiravamo in moramo označiti za provokacijo, potem je le-ta pripisana Fabiu...Fabio je hotel predse spustiti Marqueza iz istih razlogov, kot je Marquez hotel ostati zadaj...
resnicaosvobaja
02. 11. 2019 11.00
+4
Jaz vidim to le kot šlamparijo Yamahe, da tega ne zna predvideti,če jih to moti...Lahko bi to predvideli, načrtovali ali se vozili v trojicah, ...
Staritrg
02. 11. 2019 11.18
-1
Resnicablabla Fabio danes ni rabil nobenega šlepanja! Tvoj idol je bil navaden chickenshit danes.
itransformer
02. 11. 2019 11.27
+1
Fant predlagam ti da pogledaš ve treninge pa boš dugače razmišlju.
StAnalitik
02. 11. 2019 11.31
-1
StAnalitik
02. 11. 2019 11.47
-3
Tebe lahko samo psihiater osvobodi ne resnica
resnicaosvobaja
02. 11. 2019 13.43
+2
Zakaj pa se je obotavljal ? Le izkušnje znižujejo pritisk, če se ti nekdo vozi za ritjo...Fabio teh nima ...Imel pa jih je Rossi, ampak njemu pa resda niso pomagale
Trend01
02. 11. 2019 10.53
+25
Oh, ta "katastrofalno slaba" Yamaha in nadzemeljsko hitra Honda in Ducati... (sarkazem).
einemeister
02. 11. 2019 11.24
-2
tako kot pri fuzbalu, tudi tukaj pojma nimaš.