MotoGP

Vinales pred Millerjem v kvalifikacijah razreda motoGP

Misano, 19. 09. 2020 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
M.J., T.Š.
Komentarji
35

Sobota je bila v Misanu v vseh treh motociklističnih razredih rezervirana za kvalifikacije pred dirko za VN Emilije-Romanje. V razredu motoGP je bil na tretjem in tudi na četrtem prostem treningu pred vsemi Italijan Francesco Bagnaia. V kvalifikacijah pa si je najboljši startni položaj zagotovil Maverick Vinales, za njim sta se zvrstila Jack Miller in Fabio Quartararo.

Več videovsebin
  • Marini najhitrejši v kvalifikacijah razreda moto2 pred VN Emilije-Romanje
    04:09
    Marini najhitrejši v kvalifikacijah razreda moto2 pred VN Emilije-Romanje
  • Fernandezu kvalifikacije razreda moto3 za VN Emilije-Romanje
    02:37
    Fernandezu kvalifikacije razreda moto3 za VN Emilije-Romanje
  • Vrhunci razreda motoGP tretjega treninga v Misanu
    01:15
    Vrhunci razreda motoGP tretjega treninga v Misanu
  • VN Emilije-Romanje na dirkališču Marca Simoncellija
    02:42
    VN Emilije-Romanje na dirkališču Marca Simoncellija
  • Vrhunci tretjega prostega treninga moto3
    00:46
    Vrhunci tretjega prostega treninga moto3
  • Iz 24UR: V Misanu druga dirka v enem tednu
    01:59
    Iz 24UR: V Misanu druga dirka v enem tednu

Najhitrejših pet dirkačev na petkovih prostih treningih je ločilo pet stotink sekunde. V zaostreni konkurenci je z dominantno vožnjo v ospredje smuknil Južnoafričan Brad Binder, ki upa, da je v Misanu našel občutke za drugo letošnjo zmago. "Težave sem imel, da sem našel nekaj več. Toda v drugem izhodu drugega treninga smo naredili nekaj sprememb, zaradi katerih sem se počutil veliko bolje na motorju," je po uspešnem petkovem nastopu dejal Binder, ki je v tej sezoni eno dirko že zmagal. Blizu vrha na prvem in drugem prostem treningu so bili tudi Yamahini dirkači. 

Francoz Fabio Quartararo ostaja najhitrejši dirkač Yamahe, s tretjim časom dneva je za dve stotinki ugnal Španca Mavericka Vinalesa. Francoz in Španec sta bila glavna favorita v kvalifikacijah. Razmerje moči je pred drugo dirko v Misanu še bolj izenačeno, lahko bi presenetila tudi vodilni dirkač prvenstva Andrea Dovizioso, ki je bil v petek šele dvanajsti ter šestnajsti Valentino Rossi. Za Binderjem je zaostal za šest desetink sekunde.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kvalifikacije Vinalesu
Razred motoGP je na stezo v Misanu "stopil" kot drugi. Presenetljivo je najboljši čas tretjega prostega treninga zabeležil Italijan Francesco Bagnaia, ki je na začetku treninga celo zdrsnil, a se mu to ni poznalo v kasnejših vožnjah. Tik za njim, z minimalnim zaostankom in torej z dobrimi obeti pred kvalifikacijami, se je "postavil" Španec Maverick Vinales, tretji v jutranjem ogrevanju pred kvalifikacijami pa je bil Francoz Fabio Quartararo. 

Slednji, se, kot kaže, le prebuja po nekaterih slabših predstavah na zadnjih dirkah, potem ko je tako dobro začel sezono z dvema zmagama na uvodu. Zelo solidno se je na tretjem treningu "peljal" nekdanji serijski šampion Valentino Rossi, ki je zabeležil šesti čas, precej bolj zadržan pa je bil vodilni v svetovnem prvenstvu Italijan Andrea Divizioso. Tudi na zadnjem treningu pred kvalifikacijami je bil najhitrejši Bagnaia (1:32.005), drugi je bil Joan Mir (+0.098), tretji Vinales (+0.119). Sledili so Pol Espargaro, Quartararo, Petrucci, Alex Marquez, Lecuona, Binder in Oliveira.

Maverick Vinales
Maverick Vinales FOTO: MotoGP

Sledile so kvalifikacije, v počasnejši skupini sta se tokrat znašla tudi Jack Miller in Andrea Dovizioso, obema je uspel preboj v hitrejšo skupino. V tej skupini smo videli tudi dva padca, na tleh sta končala Johann Zarco in Aleix Espargaro, a brez posledic. Sledile so še kvalifikacije v hitrejši skupini, kjer si je prvo mesto zagotovil Vinales (1:31.077), drugi je bil Miller, ki je kvalifikacije začel v drugi skupini, tekmo pa bo začel iz prve vrste. 

Iz prve vrste bo v nedeljo startal tudi Quartararo, sledili bodo Pol Espargaro, Bagnaia, Binder, Rossi, Morbidelli, Petrucci in Dovizioso. Ob koncu kvalifikacij je sicer najboljši čas dosegel Italijan Francesco Bagnaia, a je nepravilno prevozil del steze, tako da so mu izbrisali ta dosežek in je na koncu zasedel (le) peto mesto.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sobotni program odprl najšibkejši razred
Dan kvalifikacij na dirkališču Marca Simoncellija so odprli dirkači razreda moto3, na sporedu je bil tretji prosti trening, zadnji pred kvalifikacijskimi boji za čim boljša startna mesta na nedeljski VN Emilije-Romanje. V dopoldanskem programu je bil najhitrejši Italijan Celestino Vietti, ki je bil prepričljivo boljši od tekmecev, kar je v razredu moto3 prava redkost. Drugi čas jutranjega ogrevanja je zabeležil Japonec Ai Ogura, tretjega pa še en Italijan Renato Fenati. Če je bil Vietti razred zase in od prvih zasledovalcev hitrejši za skoraj štiri desetinke, pa je bila za njim velika gneča in kar deset tekmovalcev je bilo znotraj sedem desetink sekunde, v sekundi pa kar osemnajst dirkačev. 

Kvalifikacije razreda moto3 so začeli dirkači v počasnejši skupini, najhitrejši je bil Turek Deniz Öncü, pred Italijanom Tonyjem Arbolinom, tretji je bil Japonec Kaito Toba, četrti Čeh Filip Salac, vsi so se uvrstili v Q2. Zanimivo je, da John McPhee zaostal in se ni uvrstil v hitrejšo kvalifikacijsko skupino. Prvo mesto na nedeljski dirki si je zagotovil Raul Fernandez (1:41.705), iz prve vrste bosta startala še Arbolino in Andrea Migno. Vodilni dirkač v konkurenci Albert Arenas je zasedel četrto mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luca Marini pred vsemi v moto2
Zadnji so se na tretjem prostem treningu na stezo podali "predstavniki" karavane moto2. Najboljši čas dopoldanskega programa je dosegel Italijan Enea Bastianini. Za njim so se kar trije zvrstili znotraj nekaj stotink. Drugi čas tretjega je zabeležil Britanec Sam Lowes, tretjega Italijan Marco Bezzecchi, le nekaj stotink za njim pa je bil njegov rojak Luca Marini, ki je tako blestel v petkovem prvem in drugem prostem treningu. Minimalni zaostanki najhitrejše četverice so napovedovali zares zanimive kvalifikacijske boje na stezi Marca Simoncellija. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marini, vodilni dirkač v skupnem seštevku boja za naslov prvaka, je potrdil dobro formo tudi v kvalifikacijah, saj je postavil najboljši čas kroga in si zagotovil "pole" za nedeljsko dirko, to mu je uspelo z rekordnim časom. V prvi vrsti bosta še Bezzecchi in Xavi Verge. Španec je zasedel tretje mesto, čeprav je v zaključku kvalifikacij padel in ni imel več dovolj časa, da bi se vrnil na stezo, a je vseeno zadržal ugoden položaj. Na naslednjih treh mestih so so se zvrstili Sam Lowes, Enea Bastianini in Aron Canet. 

Aegerter zmagovalec dirke motoE
Ob koncu kvalifikacij omenjenih treh razredov je bila na sporedu še dirka razreda motoE. Dirkače je čakalo sedem krogov, dirko pa je zaznamovalo kar nekaj padcev, pet dirkačev je predčasno končalo dirko. Zmagal je Dominique Aegerter, ki si je vodstvo priboril v zadnjem krogu. Drugi je ciljno črto prevozil Matteo Ferrari, a je bil kaznovan z enim mestom zamika, tako da je vseeno končal na stopničkah kot tretji, na drugo je napredoval zmagovalec kvalifikacij Jordi Torres.

Dirkaški razpored za VN Emilije-Romanje.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1046796
19. 09. 2020 21.37
+3
Vinales danes pole jutri burek😂
nightifly
19. 09. 2020 17.09
+4
Kar pa se tice kvalif . .....danes je Pecco vozil neverjetno ,in tudi lepo . Skoda ,ker je storil napako , pa vseeno -lepo ga je videti . Kajpak upam tudi na Fabia in Morbida pa Rossija . Ja ,Mir je tudi odlicen . To je novi cvet dirkacev moto GP , in to realnost iskreno priznava tudi Dohtar , kar je seveda cisto normalno . Doc je dvakrat toliko star kot je recimo Fabio . Treba je tudi vedeti ,da mladenici dirkajo cisto neobremenjeno ,tako kot se spodobi .
nightifly
19. 09. 2020 16.57
+18
Naj haterje in vse , ki o sebi nimajo visokega mnenja ,ter se morajo posluzevati nizkotnega pisanja opozorim ,da je Doctor Rossi vtej igri cisto iz samega uzitka . Ne potrebuje nicesar vec . Ima vse kar si je kot mladenic zazelel , ima vse kar si kot odrasel clovek zeli , uziva na veliko , na vseh mogocih podrocjih ,ki si jih je mogoce zamisliti . V teh dneh je dobil tudi dovoljenje od administrativnega sodisca Pesara ,ki mu je ugodilo v prosnji ,da razsiri svoj Ranch ,oz. renovira obmocje ,kjer ponavadi trenirajo njegovi ´´ucenci´´ iz Accademije ..in seveda ostali ,od novinarjev do prijateljev VR . Obenem se v samih dirkah vidijo rezultati dela in naporov Valentina Rossija , ki je v to Accademio in Ranch vlozil veliko milionov svojega denarja , da bi fantom ,talentom iz celega sveta omogocil vstop v svet dirkanja . Kot vidimo ,se mu tudi to obrestuje ,saj ucenci ze zmagujejo in vcasih presegajo Ucitelja . To je samo poklon njemu samemu .
nightifly
19. 09. 2020 17.04
+2
Obenem pa lahko vidimo na teh istih straneh kar nekaj ´´poznavalcev´´tega sporta , ki imajo v sebi neverjetno jezo ,in najverjetneje tudi ,kot sem ze napisal -zelo nizko samopodobo ,ki jo z umazanim pisanjem skusajo dvigniti na zeljen livel ,to pa je , da zalijo druge . Ne se bati , vsi ,ki smo vsakodnevno povezani s svetom in vzgojeni v kulturi in spostovanju drugih vas lahko samo pomilujemo .Imate pa sreco ,da ste se obesili na nekoga, ki je res talentiran voznik , zal nekorekten , in tudi zanj zadnje case ne prihajajo prav vzopdbudne novice .( novi videi in novi audio zapiski , ki jasno kazejo na zaroto v sezoni 2015 ,,,,izpostavil bi samo dogajanje na zadnji dirki v isti sezoni - Valencia . Svetujem ,da si vsi tile profesorji in Sparowi in podobni pogledajo te videe in jih poslusajo . Potem pa mislim ,da bodo utihnili za vedno . Vse ima svoje meje ,mar ne ?
SamŠeSTRUP
19. 09. 2020 17.52
-13
ma ti maš zaroto v možganih.. rossi si je sam zakuhu kar je bilo.. kje pa piše da moraš komu pustit prednost? lepo je, ja.. ni pa nujno, to je to.. njega bi mogl brcnt iz gp-ja ven.. hinavci eni.. hehehhe..
kajcenebinikolipoizkusil
19. 09. 2020 18.29
+2
Night..., vse povedano na lep nacin...! +++++++++++
kolibri370
19. 09. 2020 19.06
+8
MM je lepo vse skupaj odigral... Če bi bilo moštvo honde fer, bi dovolili vpogled v telemetrijo motorja... Če bi Rossi na zadnji dirki štartal iz mesta s kvalifikacij, bi se lahko Lorenzo zjokal že po treh krogih...
kajcenebinikolipoizkusil
19. 09. 2020 19.35
+7
Kolibri, tocno tako, samo eni si zatiskajo oči..!!!
gomax
19. 09. 2020 19.42
+8
Igorogi
19. 09. 2020 21.13
+3
A imaš ti njegovo sliko na nočni omarici? Ker to tvoje filozofiranje, meji na obsedenost. Res je, vse ima svoje meje in ti si to mejo žal prestopil.
Rokfeler
19. 09. 2020 16.19
+20
Pa Vinalesa itak noben ne jemlje več resno. On naj gre v penzijo. Rossi pa kot ponavadi bo najboljša Yamaha na DIRKI. V nedeljo šteje, ne pa sobota ! Fantki moji! Vas še ni izučilo. Honda pa vemo kje je, če ni MM. Še MM naj gre v penzijo, bodo vsaj zanimive dirke. Samo, če ga dorna nastavlja nič ne moreš.
kolibri370
19. 09. 2020 19.14
+19
Na žalost mu zmanjka tistih 20 krogov. Podobno je bilo z Lorenzom. Dokler je vodil od štarta, je imel velike možnosti za zmago, takoj, ko ga je kdo prehitel, je padel iz ritma. MM je pač odsoten zaradi svojih napak. Tisti ki jokate za njim in pišete, kako je prvenstvo brezvezno, se grdo motite. Ena boljših sezon motoGP v zadnjih 10 letih. Navijam za Rossija in motoGP, ampak nisem hater, kot nekateri. Sam ne vozim motorja ampak občudujem vse, ki to zmorejo, sploh v motoGP. Da nekdo pri 41 letih konkurira 20 letnikom, samo kapo dol! Me res zanima, koliko od vas fotelj šoferjev zmore z enakim motorjem prehitet Rossija na kateri koli progi v karavani motoGP?!?
CrackMilko
19. 09. 2020 15.51
-32
Rossi naj gre v pemzijo, tako slabega "dirkača" še ni bilo.
Aligator11
19. 09. 2020 19.27
+19
AS1983
19. 09. 2020 15.08
+20
Vinales je Luzer za dirke, ima hiter tempo sam za treninge in kvalifikacije
motorist_mb
19. 09. 2020 14.56
+4
Mill.Bagni 👍
nivampomo?i
19. 09. 2020 12.13
+6
Kakšne bedarije so navedene na tabeli za tretji prosti trening,da se vam tudi ne da pogledat slike preden jo objavite.
gogi_
19. 09. 2020 11.58
+6
Bonda a uoas stavit za 500 da je mala klovnesa zakljucil za letos ce si tak strokovnjak. In gaber B. Pozna Rossija isto kot pozna bonton.
nightifly
19. 09. 2020 11.43
+1
Bravo Pecco . Ostali po pricakovanjih
motorist_mb
19. 09. 2020 10.35
+6
gogi_
19. 09. 2020 09.24
+18
Mhm ti kot navijac bivsega dirkaca nisi gledal dirke. A je vinales pekel krofe ? Rossi se je boril za stopnicke ,vinales je pa zmagal po tvojem pusanju. gaber.B vidno ne mara Doktorja in njegove izjave o njem so sarkasticne in pokroviteljske ,kot bi bil gaber.B sam svetovni prvak,Rossi pa ostareli motorist. Rossi je se vedno v zgornji polovici vseh akrivnih dirkacev. Mm pa je mlad zakljucil z dirkanjem zaradi svojega pohlepa.
kajcenebinikolipoizkusil
19. 09. 2020 10.00
+13
Honda.., pa kaj je spet s tabo, odzira sedez!!! Ekipa odloca, katerega dirkaca bo izbrala da vozi za njo....
Roky123
19. 09. 2020 12.37
+9
Gaber enostavno ni objektivni novinar...Red Bull KTM ekipo naslovi zgolj z KTM...tisti, sponzorji, ki mu ne plačajo zgolj pokaže na nalepko ali pa govori o zadevi imena pa ne izgovori... žalostno
gogi_
19. 09. 2020 08.20
+16
Gaber B. vsak dirkaski vikend opeva vinalesa na kvalifikacijah,njegove mokre sanje v stilu:” ne vem kdaj ce ne jutri je trenutek za zmago vinalesa!” Vsak vikend isto,to od kvazi poznavalca dela vedezevalca ali bleferja. Njegove izjave in predvidevanja so enaka napovedim vremenarja kaplana ki je napovedal v 24. Ur da bomo za vsak suh in soncen dan v septembru lahko veseli ker bo morda le eden ali dva. Tko da mogoce bi gaberB sel napovedovat vreme ,kaplan cvicek pa moto gp. Napoved za ta vikend je sonce in vinales ne bo na stopnickah. Simpl k izlet na Smarno goro,no kakor za koga,gaberB kar sopiha do vrha :)