MotoGP

VOYO predstavlja ekskluzivne prenose svetovnega prvenstva razreda Superbike

Ljubljana, 21. 05. 2021 19.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Z bogatim športnim izborom VOYO širi ponudbo športnih prenosov. Poleg prenosov najprestižnejšega motociklističnega tekmovanja MotoGP na VOYO prihajajo ekskluzivni prenosi svetovnega prvenstva razreda Superbike. Gre za tekmovanje najmočnejših različic serijskih motociklov, sicer dostopnih širši javnosti. Letošnje prvenstvo sestavlja trinajst dirk, večinoma na evropskih dirkališčih. Na vsakem prizorišču se bosta odvili dve dirki in dvoje kvalifikacij. Uvod v prvenstvo bo 22. in 23. maja, ko si bodo VOYO naročniki lahko v živo ogledali prvi letošnji dogodek, Superbike Aragonija.

Uporabniki bodo tako lahko v družbi legendarnih komentatorjev Gabra Keržišnika, Davida Stropnika in Gašperja Jakomina v domačem jeziku spremljali napeto dogajanje.

David Stropnik ob tem izpostavlja: "Svetovno prvenstvo Superbike, ki ga bomo v živo prenašali na VOYO, bo odlično dopolnilo dirke motoGP. Ne le zato, ker bodo bencinski navdušenci tako v svoje domove ali na mobilne naprave rohnenje motociklov dobili skoraj vsak konec tedna, ampak tudi zato, ker gre pri Superbiku za dirkanje s serijskimi motocikli, kar omogoča lažjo identifikacijo gledalcev – motoristov. Obenem pa so dirke s pristnejšimi motocikli od prototipov motoGP še posebno razburljive in napete. Zame osebno bo velik izziv tudi komentiranje nekaterih od teh dirk."

Dirkanje naredijo predvsem dirkači

Komentator dirk motoGP Gaber Keržišnik ob tem dodaja: "Izjemno sem vesel, da je na VOYO svoje mesto našlo tudi svetovno prvenstvo v razredu Superbike. Sam sem kar nekaj let navijal za to, da bi naša TV-hiša odkupila tudi pravice za Superbike, ki mi je izjemno pri srcu. Pomembno se mi zdi, da imamo v isti hiši kar dve močni motociklistični prvenstvi in da lahko ljubiteljem dirk vsako nedeljo ponudimo dirke, adrenalin in zabavo."

Dirke v razredu Superbike so zaradi atraktivnih prehitevanj, velike hitrosti, nevarnega drsenja, izenačenosti dirkačev in na žalost tudi številnih padcev na moč podobne dirkam v razredu motoGP, po drugi strani pa gre za drugačen tehnični pravilnik. Motocikli Superbike izhajajo iz serijskih motociklov in zato se zvesti gledalci dirk razreda Superbike nemalokrat bolj kot z navijanjem za dirkače identificirajo z znamkami motociklov oziroma proizvajalcev. Dirkaški vikend v razredu Superbike je bogat in ljubitelje dirkanja tako v enem samem vikendu čakajo kar tri dirke. Prva je na sporedu v soboto, potem pa sledita še dve v nedeljo – najprej krajša in nato daljša. Če k temu prištejemo še sobotne kvalifikacije, potem dogajanja zares ne zmanjka. Nekatere steze so enake tistim, po katerih vozijo tudi v razredu motoGP, nekatera prizorišča dirk pa so drugačna, a zato nič manj zanimiva.

Seveda dirkanje naredijo predvsem dirkači. Zadnja leta v razredu Superbike nastopajo številni dirkači, ki smo jih še pred leti gledali v razredu motoGP – Alvaro Bautista, Scott Redding, Tito Rabat, Stefan Bradl, Eugen Laverty in še kdo, poleg tega pa so v preteklih sezonah iz razreda Superbike v motoGP tudi že prišli mladi talenti, ki so se potem dokazali med elito.  Cal Crutchlow in Ben Spies sta zagotovo dva izmed njih. 

No, pri omembi dirkačev pa ne gre pozabiti tudi na kar nekaj domačih dirkačev, ki so nastopili na posameznih dirkah svetovnega prvenstva razreda Superbike ali pa celo nastopali za tuja moštva v več sezonah dirkanja. Tu velja zagotovo omeniti Igorja Jermana, ki je dosegel številne odmevne rezultate na svetovnem prvenstvu. "Slovenske dirkače se bom zagotovo potrudil zvabiti pred mikrofon in verjamem, da bi kot strokovni gostje imeli povedati veliko zanimivega. Kar nekoliko žal mi je, da mi komentatorsko delo na dirkah motoGP ne dopušča, da bi sodeloval pri vseh dirkah razreda Superbike, bom pa z veseljem vskočil na posameznih dirkah in poprijel za komentatorski mikrofon," je povedal ob tem.

Prenosi dirk Superbike bodo v živo ekskluzivno potekali na VOYO, med njimi so prve dirke Superbike Aragonija med 22. in 23. majem, Superbike Estoril med 28. in 30. majem ter Superbike Emilija-Romanja.  

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ferjalec
24. 05. 2021 15.09
-3
Ker razumem anleško, mi ni potrebno plačevat najemnine za VOYO.
dej no
22. 05. 2021 08.23
+13
kaj pa naš čudežni deček iz slovenije 5x svetovni prvak, car vseh carjev naslednji kralj motorjev Tim Gajser. najboljši hondist vseh časov.
.jezdimir
22. 05. 2021 08.42
+14
Najbljši Hondist poleg Rossija seveda, le on je bil prvak na poltovarniški hondi in serijsko nadaljeval osvajanje prvenstva s tovarniško, da ne omenjam v nadaljevanju še nekonkurenčne Yamahe, skratka VR46 je motoGP, vsi ostali pa le bežni udeleženci...hehehe
dej no
22. 05. 2021 16.10
+5
točno tako. in še in še se da povedati o Timu.