MotoGP

Quartararo in Vinales najhitrejša na prvih dveh treningih v Misanu

Misano, 13. 09. 2019 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V./T.Š.
Komentarji
54

Za najboljšimi dirkači v vseh motociklističnih razredih sta prva dva prosta treninga pred VN San Marina. Na stezi v Misanu se je v kraljevem razredu motoGP na prvem najbolj izkazal odlični novinec Fabio Quartararo, ki je za seboj pustil aktualnega svetovnega Marca Marqueza. Na drugem treningu je bil najhitrejši Maverick VInales, drugi je bil Quartararo.

Več videovsebin
  • Vrhunci prvega prostega treninga v razredu MotoGP pred dirko za VN San Marina
    08:21
    Vrhunci prvega prostega treninga v razredu MotoGP pred dirko za VN San Marina
  • Vrhunci drugega prostega treninga razreda motoGP pred VN San Marina
    04:02
    Vrhunci drugega prostega treninga razreda motoGP pred VN San Marina

Po treh tednih premora so najboljši dirkači v vseh motociklističnih razredih pripravljeni na nov tekmovalni izziv. Ta konec tedna je namreč na sporedu dirka za VN San Marina, še pred nedeljskim vrhuncem pa Marca Marqueza (Repsol Honda Team) in druščina čakajo petkovi treningi in sobotne kvalifikacije.

V kraljevem razredu motoGP je na uvodnem dopoldanskem treningu vnovič največ pokazal novinec v letošnji sezoni, sicer zelo nadarjeni Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), ki je aktualnega svetovnega prvaka Marqueza na drugem mestu prehitel za slabe štiri desetinke sekunde, medtem ko je tretjeuvrščeni član moštva Monster Energy Yamaha MotoGP Maverick Vinales za Francozom zaostal za slabe pol sekunde. Nekoliko presenetljivo se je na četrto mesto zavihtel Ducatijev Michele Pirro, najizkušenejši v MotoGP karavani Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) pa je zasedel deveto mesto. 

Na drugem prostem treningu si je vodilna trojica dirkačev iz prvega treninga znova razdelila najboljša tri mesta, le v drugačnem vrstnem redu. Najhitrejši je bil Vinales, ki je za seboj pustil Quartararoja (+ 0.057), tretji pa Marquez (+0.396). Četrti je bil tokrat Valentino Rossi, za njim pa Franco Morbidelli in Pol Espargaro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nagašima ugnal konkurenco
V osrednjem kakovostnem razredu Moto2 je bil na jutranjem treningu najhitrejši Tetsuta Nagašima (ONEXOX TKKR SAG Team), ki je drugouvrščenega dirkača Kalexa Augusta Fernandeza na drugem mestu prehitel za slabih osem stotink sekunde, tretji Remy Gardner (ONEXOX TKKR SAG Team) je zaostal za dobri dve desetinki in pol. Marco Bezzecchi iz KTM-ja se je prebil vse do četrtega mesta, Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) pa je končal na osmem mestu.

Na drugem treningu je najhitrejši čas postavil Fernandez, Marquez se je prebil na drugo mesto, tretji je bil Fabio Di Giannantonio, na prvem treningu šele 11. Najhitrejši iz prvega treninga, Nagašima, je zasedel četrto mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Arenas presenetil z najboljšim ritmom
Albert Arenas (Sama Qatar Angel Nieto Team) je nekoliko presenetljivo dobil dopoldanski trening v Misanu v najšibkejšem razredu moto3. Od samega začetka pa vse do ciljne črte je vztrajal pri svojem ritmu dirkanja, ki mu je od zasledovalcev še najlažje sledil Hondin Niccolo Antonelli, ki je zaostal za 12 desetink sekunde.
 Tudi tretjeuvrščeni Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3) je bil še dokaj blizu najhitrejšima (+0.166), od četrtega mesta naprej pa so bili zaostanki višji. Tony Arbolino (VNE Snipers) je na četrtem mestu zaostal za slabih 25 desetink sekunde, Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing) na petem pa za 42 desetink.  

Tudi na drugem treningu je bil najhitrejši Arenas, ki pa je dosegel počasnejši čas kot na prvem. Drugi je bil John McPhee (Petronas Sprinta Racing), ki je zaostal 0.035 sekunde, tretji je bil Arbolino (+0.064).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kvalifikacije razreda motoE De Angelisu
V Misanu so v "akciji" tudi dirkači razreda motoE, ki so danes opravili že s kvalifikacijami. Najhitrejši je bil Alex De Angelis (OCTO Pramac MotoE), za njim sta se zvrstila Matteo Ferrari (TRENTINO Gresini MotoE), zaostal je 0.048 sekunde, ter Xavier Simeon (Avintia Esponsorama Racing), z zaostankom 0.109 sekunde.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN San Marina
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (54)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

saxon1
13. 09. 2019 21.55
-7
ptiči iste sorte skup letijo- ......iga_biba, otancici, ben bostrom, motodedi, profesormark, hladenpir in moderator
Lucky
13. 09. 2019 21.46
+13
Nekaj tednov nazaj, me je muha, ki naj ne bi bil muha, napotil nazaj v osnovno šolo, na učenje slovenščine. Sam pa svojih zmazkov ne preverja. Mimogrede popljuva par komentatorjev z dodatkom, da če komu kaj ne paše, pa naj njegov komentar preskoči. Svoje doda jezdić, v odgovoru LOL93, da je za luno. Za luno smo vsi, ker šele v nedeljo izvemo, za koga je jezdić navijal. Najbolje bi bilo, da bi vsaka tema imela dve možnosti komentiranja. Na enem mestu bi bili samo stručkoti kot so muha, jezdić, rovokopač, trolar, svetice itd. To bi bila revija smeha, besednih presežkov, strokovnega znanja. Uf. In ja, plusov ne bi manjkal.
SlukiSuzuki
13. 09. 2019 21.22
+10
Ja ja....treningi so eno, dirka pa drugo. Ne pozabite na Rinsa npr...treninge in kvalifikacij ne zna sklast skupaj, a na dirki pa vse prehiteva kot za salo. Zato pa je 20~ tock za Dovijem in upam stavit, da bo podprvak 👍!
BELAN
13. 09. 2019 19.52
+18
Jezdimir,za koga navijaš ta vikend....
iga_biba
13. 09. 2019 19.04
+7
Aja. kar naenkrat vsi rumenkoti navijajo za Quartararoja. odlično!
iga_biba
13. 09. 2019 19.02
-1
Aja. Najizkušenejši v MotoGP karavani Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) pa je zasedel deveto mesto. seveda je kriv nekonkurenčen motor. Pa nihče ni odstopil!
iga_biba
13. 09. 2019 19.01
+1
Fabio Quartararo, je za seboj pustil aktualnega svetovnega Marca Marqueza. Eh brez veze. z nekonkurenčno yamaho take dela. kaj bi šele zimzeleni, bivši 9x delal če bi imel vsaj koliko toliko konkurenčni motor?
.jezdimir
13. 09. 2019 18.43
-2
Ubogi Markec tudi z najboljšo Hondo več ne zmore...na Dorni je da ukrepa!
moto-gp
13. 09. 2019 19.36
+25
Jezdi provokator,kot vedno... 😁😁😁😁
nightifly
13. 09. 2019 18.41
-6
vidim spodaj ,da se je oglasil neki beb bostom in prilimal svoj kanalizacijski prispevek kot odgovor na moje mnenje . Svetujem ,da se ogiba mojemu pisanju ,ocitno mu ni vsec moj pogled na ta sport . Zelo preprosto , ko opazi moj nick ,naj spolzi mimo , tako bo ta forum bolj na nivoju . Debata in konfrontacija mnenj in razlicnih vedut seveda , ne pa prikaz lastne nizke kulture .
nightifly
13. 09. 2019 18.42
-3
moto-gp
13. 09. 2019 18.03
+10
Kvalifikacije in zadnji trening jutri. Dirka v nedeljo bo dolga. Nič ne bomo napovedovali v naprej.. presenečenja, padci, vse je mogoče... počakajte, ne hvalite in ne pljuvajte dneva pred nočjo... Četudi Marc vknjiži nulo, kar je malo možnosti in četudi bodo presenečenja na vrhu, končnega rezultata ne spremeni.... Konstantno na vrhu, to so druge zgodbe...,ki jih pišejo le nekateri... Gremo Marc po nove stopničke, ti to zmoreš!
moto-gp
13. 09. 2019 19.37
+12
Koliko minusov 😁😁😁😁 hahaha, iz srca...resnica boli,kajne? 😁😁😁
Otancici
13. 09. 2019 17.50
-1
Vsi proti Marcu, Marc sam proti vsem, gremo legenda pokazi kdo je kralj. Aja, si ze....
moto-gp
13. 09. 2019 18.22
+2
Ja res...in bolj k pljuvajo, boljši in hitrejši je... Ni kaj,prava zvezda 🌟
krnekilojz
13. 09. 2019 17.44
-12
Se vidi, da takoj ko konkurenca dobi vsaj podoben material mm-ja ni nikjer več. Na istih motorjih bi imel mm mogoče naslov ali dva.
moto-gp
13. 09. 2019 17.52
-3
Otancici
13. 09. 2019 18.11
+11
Ja res, Marca ni nikjer....kaj gledamo isti MotoGP, al je vzporedno se kaj podobnega, ker ali si slep al pa....
nightifly
13. 09. 2019 18.31
-11
¸Tudi sam mislim isto . Vedno bolj se cisti slika tega moto GP . Na vrhu je konstantno dirkac ,ki je seveda zelo dober ,ima pa pod seboj orodje ,ki je ne samo zanesljivo , je perfektno in ima v sebi tisto nekaj vec ,kar je dovolj za zmage v cisto vseh pogjih -ali skoraj . No , zaradi mene se (vsaj nekaj od njih ) sluzavci penijo nad mnenjem ,ki jih mi napisemo ,toda to je dejansko in realno stanje . Motor omogoca MM konstantne rezultate ,in to vecinoma zmage . Ce bi bila Honda za tisto misjo dlako revnejsa , bi se MM lepo dvobojeval z ostalimi ,to pa vemo kaj pomeni v njegovem primeru . Dokler bo taka astronomska premoc v zmogljivostih motorja ,ni pricakovati menjave na vrhu . Ekipi Honde je samo za sneti klobuk ,z vsemi japonskimi snovalci tega motorja .Ni kaj . Da le ni vse v samem MM dokazuje Quartararo ,ki ze v svoji rosnimladosti in krstu Gp-ja suvereno kljubuje prvim ,prvemu . S tem dokazuje ,da je prvo mesto dosegljivo ,pogoj je tisto kar je pod dirkacem -zanesljiv in konkurencen motor do cilja - ne do 80 % odpeljanih krogov ,oz. z voznjo ,ki meji a 110 % , medtem ko se Hondas pelje z rezervo .
.jezdimir
13. 09. 2019 18.34
-10
Brez Repsolke je Markec mrzu, jasno kot beli dan...hehehe
LOL93
13. 09. 2019 18.36
+18
mrzu tko k Lorenci zdej pere use po vrst k je na najboljšem motorju??
.jezdimir
13. 09. 2019 18.46
-8
moto-gp
13. 09. 2019 18.49
+9
Nighti, zakaj niste bili istega mišljenja, ko je bil Rossi pri vrhu...takrat in tudi danes ne pljuvajte po njem, kar je pohvalno. Modrost pa bi bila,da bi danes priznali, da imamo Marca, ki bo presegel Rossija. Pa naj vam gre še tako v nos. Rossi je legenda, to vsi vemo. Njegova strast do dirkanja je neustavljiva, zato komplimenti. Ni pa treba rušiti vseh ostalih, oz konkretno Marca, ki priznali ali ne, je pokazal in dokazal izreden talent in moč. Kar nekaj jih je v samem vrhu, da ne rečem kar vsi...a tisto nekaj več, vemo kdo ima... Tisto nekaj več se pokaže v vseh športih, če lahko dirkanje v moto gp se lahko imenujemo šport...tako je... Tudi Tina Maze je bila le ena... Osvojila vse, kar se osvojiti da...
.jezdimir
13. 09. 2019 18.52
-9
Tisto nekaj več pri Markecu je Honda...v vednost nevednežem...hehehe
SamŠeSTRUP
14. 09. 2019 11.42
+3
Tako je jezdić, honda se sama pelje. MM pa bureke štima ostalim med vožnjo, da jih pol potala na koncu, ko pride prvi čez cilj.. hehehe..
hladnpir
13. 09. 2019 15.57
+19
... z yamaho je vse lažje😃
nightifly
13. 09. 2019 18.32
-8
pir ,,,tako je , zato je Honda ´´svetlobna leta´´ spredaj .Bravo .
nightifly
13. 09. 2019 14.45
-21
Marko skace studira Quartaro-a , kje ga bo prehitel v morebitnem dvoboju zadnjega ovinka ,ali se celo ´´slepa´´ ? Ne morem verjeti ,saj v teh krogih z lahkoto tisci nos dvajsetici v rit . Le zakaj ? Honda je itak najboljsa , najhitrejsa iz najboljsim gripom . Ja , nesteto dvobojev v koncnici mu je nacelo zivce . Quartaro je vedno boljsi in zanesljivejsi in to kot novinec . Lepo .
BenBostrom
13. 09. 2019 15.02
+11
lažeš v vsaki besedi posebaj....načelo živce...hahaha a ti misliš da je on VR...poglej kaj je uporabljal gume MM in katere klovn Bozo
moto-gp
13. 09. 2019 17.54
+6
Se kar nekaj krompirja bo moral pojesti, da mu uspe ena končna zmaga.. ne nabijajte v tri dni ..
moto-gp
13. 09. 2019 19.41
+12
Zoper minusi...no, počakajmo...upam, da prej ne umrem😁😁😁
MxMx
13. 09. 2019 12.20
+15
no no, bo potrebno še počakat kakšen trening da bo realna slika.. pri vrhu se nebo kaj dosti spremenilo verjetno ampak vmes pa veliko :)
motorist_mb
13. 09. 2019 11.05
+16
Bravo Pirro...novi duce best!
nightifly
13. 09. 2019 13.02
-16
duce je izraz ,nominativ (toliko v vednost ) za poglavarja fasisticne stranke in ustanovitelja nove genocidne politike v Italiji oz. v Evopi in svetu . Latinsko Dux ,duce , je jasno bil Mussolini , ki z rdecim agregatom iz rdece Bologne nima nicesar skupaj .Nasprotno . Verjel ali ne , kot sin dolenjskih starsev , sicer pa rodbine od nekod drugod ,postanem nasrsen ko vidim ali slisim omembo liderja crnosrajcnikov ,ki so s svojimi slovenskimi pomagaci klali po Sloveniji , predvsem moji Dolenjski . Vseeno pa spostujem ves ostali narod ,ki zivi na tistem skornju ,seveda iz cisto drugacnih razlogov . No ,verjetno ne boste zameril ,ce sem vas opozoril na neskladnost primerjave nominativa s subjektom ,ki je bil upraviceno fentan od svojih in obesen za noge na trgu Loreto v Milanu ,-za pogled in vzgled vsem ostalim . Ducati je cisto nekaj drugega, caroben motocikel ,statusni simbol uzitkov .
BenBostrom
13. 09. 2019 13.28
+15
sramota dolenjske naše si ....izdajalec....predvsem pa lažnivec...napihovalec klovna Boza(primerjalna tvojem M skače,čeprav ne mislim tak,ampak sam zate)
Otancici
13. 09. 2019 13.31
+14
Res je, da so ga svoji lastnorocno pokoncali, a le takrat, ko so uvideli, da gre vojna v smer, katera njim ne pase. Obrnili so se po “vetru “, tako kot nickolikokrat ze prej v zgodovini. Ni slucaj, da je Duce se dandanes eden najbolj priljubljenih italijanov in to ne samo med svojimi podrepniki....
Mottodedi
13. 09. 2019 14.42
+10
Malo nižje sem se vprašal o muhi in ugibal, če je "dalenjček" in evo potrditev! PS Zame so Dolenjci zelo dobri ljudje, jih tudi veliko poznam ampak muha je pa totalen kiks v štartu ali posledica šmarnice!
BenBostrom
13. 09. 2019 15.00
+2
....dedi,šmarnica zagotovo ni vzrok,...,najverjetnejo tisto ta drugo
moto-gp
13. 09. 2019 17.56
-6
Ali se vam da toliko pisati, ko dobro veste, da nihče ne čita...
morgimalo
13. 09. 2019 10.18
+21
No bo treba kakšno uro iz pouka slovenščine obiskat. Takoj po dirki, ne prej, ker sicer ne bo zbranosti in učinka. "plapojoce" je enako narobe kot "plapujocih". Zastave namreč plapolajo. In a so zato plapolajoče.
nightifly
13. 09. 2019 12.53
-19
morgen ,,,, res je , imate prav , vseeno pa mi boste oprostili ,ker zadnjih nekaj desetletij ne uporabljam slovenscine ,torej enega od mojih nativnih jezikov . Vam pa vse pohvale ,da ste jezikovno tako prompten . Cestitam .
nightifly
13. 09. 2019 12.54
-18
Zastave bodo Plapolale v vsakem primeru , neglede na to kar sem zapisal . Uzivajte .
BenBostrom
13. 09. 2019 13.26
+7
Mottodedi
13. 09. 2019 14.37
+10
Muha, vedno bolj se mi zdi, da si čisto navaden zapit Dolenjec. Se motim?
nightifly
13. 09. 2019 09.29
-13
Uvodni prosti treningi v Misanu? Nekaj je sigurno , cel konec tedna bo mocno rumeno in zadimljeno ,da o plapujocih zastavah ne govorim . Poseben car pa seveda Zbor 100 000 glasnih navijacev . S soncnim vremenom bo ta kulisa nepozabna .....kot vedno . In to je najbolj vazno .
nightifly
13. 09. 2019 09.30
-16
fihner
13. 09. 2019 12.11
+21
dajno
13. 09. 2019 12.51
+17
tistntadruj
13. 09. 2019 14.49
+4
hmm... le zakaj vse rumeno? nekaj najbrž že mora bit na tem.
VHRC
13. 09. 2019 16.50
+4
tistntadruj
13. 09. 2019 19.55
+0