MotoGP

Drugi prosti trening: Quartararo za las ugnal Morbidellija, hud padec Bagnaie

Brno, 07. 08. 2020 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
A.V., J.B.
Komentarji
50

Na drugem prostem treningu v kraljevem razredu MotoGP v Brnu je bilo zelo zanimivo in izenačeno. Na koncu je do najboljšega časa privozil prvi favorit za zmago na nedeljski dirki Fabio Quartararo, ki je drugouvrščenega Franca Morbidellija prehitel za pičlih sedem tisočink sekunde. Tretji, Portugalec Miguel Oliveira, pa je zaostal za slabih pet stotink. V razredu moto3 je bil v petek najhitrejši Raul Fernandez, v moto2 pa Sam Lowes.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Prosti treningi v Brnu
    01:50
    Iz 24UR: Prosti treningi v Brnu
  • Padec Francesca Bagnaie v zaključku prvega prostega treninga pred dirko za VN Češke
    00:25
    Padec Francesca Bagnaie v zaključku prvega prostega treninga pred dirko za VN Češke
  • Vrhunci drugega prostega treninga motoGP pred dirko za VN Češke
    10:37
    Vrhunci drugega prostega treninga motoGP pred dirko za VN Češke
  • Nakagami najhitrejši na prvem treningu motogp pred VN Brna
    04:16
    Nakagami najhitrejši na prvem treningu motogp pred VN Brna

Če je bil prvi prosti trening največjih mojstrov motociklizma najvišjega kakovostnega razreda zelo zanimiv, je bil popoldanski še bolj. Predvsem zaradi končnega razpleta, ki ga je dobil sicer prvi favorit za zmago na nedeljski dirki za VN Češke Fabio Quartararo. Ta je za pičlih sedem tisočink sekunde prehitel drugouvrščenega Franca Morbidellija, Portugalec Miguel Oliveira, ki je pristal na tretjem mestu, pa je bil od francoskega zvezdnika počasnejši za slabih pet stotink sekunde.

Tudi četrtouvrščeni Johann Zarco, ki je tako ponovil rezultat z jutranjega treninga, ko je bil prav tako četrti, ni zaostal veliko za Quartararojem; za vsega osem stotink, kar napoveduje zanimivo dogajanje na sobotnih kvalifikacijah. Na petem mestu je končal Maverick Vinales, ki bo v nedeljo zelo nevaren v boju za najvišja mesta, s čimer Yamaha želi ponoviti uspeh z zadnje dirke v Jerezu, ko so zmagovalni oder zavzeli vsi trije njeni dirkači.
 

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Na žalost pa moramo zopet poročati o hujši poškodbi, in sicer jo je tokrat skupil dirkač moštva Pramac Racing Francesco Bagnaia, ki je ob padcu utrpel zlom golenice in poškodbo kolena. Za odgovor na vprašanje, kaj bo to pomenilo za nadaljnji potek Italijanove sezone, bo potrebno počakati še kakšen dan. Toda že zdaj je jasno, da bo ob dirki v Brnu izpustil vsaj še naslednji dve v avstrijskem Spielbergu.  

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Dopoldan najhitrejši Nakagami
V kraljevem razredu motoGP smo spremljali zanimiv dopoldanski preizkus steze v Brnu, ki je ponudil zelo majhno razliko znotraj prve deseterice. V primerjavi z dogajanjem v Jerezu je tokrat najhitrejši čas uvodnega treninga dosegel nadarjeni Japonec Takaaki Nakagami (LCR Honda IDEMITSU), ki je za pičlo stotinko sekunde ugnal drugouvrščenega Španca Joana Mira iz moštva Team SUZUKI ECSTAR, tretji pa je bil še en Španec, in sicer Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing), ki je bil večji del treninga na vodilnem položaju.

Že po petih minutah oziroma natančneje pri 13. zavoju so zaradi težav z gumami s steze zdrsnili Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha MotoGP), ki je na koncu zasedel peto mesto, Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), ki je bil na koncu 16. z zaostankom slabih sedmih desetink sekunde, in Jack Miller (Pramac Racing), ki je na 14. mestu dosegel za slabe pol sekunde slabši čas kot Nakagami.

Na 4. mesto se je uspelo prebiti Johannu Zarcoju (Esponsorama Racing), oba Ducatija – Andrea Dovizioso in Danilo Petrucci – pa sta uvodni trening končala na 6. oziroma 7. mestu. Za zimzelenim Valentinom Rossijem je prav tako zelo soliden trening, saj je na 8. mestu (Monster Energy Yamaha MotoGP) za vodilnim Japoncem zaostal za slabe tri desetinke sekunde. Prvo deseterico sta zaokrožila Franco Morbidelli iz poltovarniške Yamahe (Petronas SRT) in Cal Crutchlow (LCR Honda CASTROL).

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

V moto3 na drugem treningu najhitrejši Fernandez
Na drugem prostem treningu v Brnu je v najšibkejšem razredu Moto3 do najhitrejšega časa privozil Raul Fernandez, ki je že na predhodnem, jutranjem treningu prikazal zelo solidno vožnjo in zasedel tretje mesto za Gabrielom Rodrigom in Kaitom Kobo.

Tokrat sta se Špancu med najboljšo trojico pridružila rojak Jaume Masia iz moštva Leopard Racing, ki je zaostal za slabe tri desetinke sekunde, in Italijan Romano Fenati, ki je bil od španskega dirkača počasnejši za dodatne tri desetinke. Gabriel Rodrigo, ki je dobil uvodni trening na Češkem, je bil tokrat nekoliko počasnejši, kar je botrovalo končnemu osmemu mestu s sedmimi desetinkami sekunde zaostanka. Kaito Toba, ki je bil zjutraj drugi, je popoldan močno zaostal za Fernandezom - za skoraj debelo sekundo - in pristal na skromnem 14. mestu. Prvo peterico sta zaokrožila Britanec John McPhee (Petronas Sprinta Racing) s četrtim in Sergio Garcia (Estrella Galicia 0,0) s petim mestom.

Sam Lowes ugnal konkurenco v razredu moto2
Če je bilo dogajanje v kraljevem razredu motoGP na uvodnem treningu zelo zanimivo in izenačeno, je bil v srednjem kakovostnem razredu moto2 prepričljivo najhitrejši Britanec Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS), ki je drugouvrščenega Američana Joea Robertsa (Tennor American Racing) prehitel za slabe štiri desetinke sekunde. Tretji, Japonec Tecuta Nagašima (Red Bull KTM Ajo), je za vodilnim Lowesom zaostal že za skoraj pol sekunde. 

Zmagovalca uvodnih dirk v Jerezu, Italijana Luca Marini (Sky Racing Team VR46) in Enea Bastianini (Italtrans Racing Team), tokrat nista bila v ospredju. Prvi je trening končal na 11. mestu z zaostankom slabe sekunde, medtem ko je drugi za Britancem zaostal za osem desetink sekunde.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Lowesa je na popoldanskem treningu v zaredu moto2 sicer uspel ugnati Bastianini, a skupni najhitrejši petkov čas je vseeno obdržal Britanec. Prebudil se je tudi Luca Marini, ki je bil na prvem treningu šele enajsti, v drugo pa si je pripeljal tretji najboljši čas. Dobro formo je potrdil tudi ameriški dirkač Joe Roberts, ki je bil na drugi preizkušnji znova med najboljšimi, postavil je peti čas. Četrti je bil Jorge Navarro. 

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Rodrigo najhitrejši v razredu moto3
Na uvodnem treningu v najšibkejšem razredu moto3 se je najbolje odrezal Gabriel Rodrigo iz moštva Kömmerling Gresini Moto3 (2:08.612), ki je prvega zasledovalca, Japonca Kaita Tobo (Red Bull KTM Ajo), prehitel za dobro desetinko sekunde, tretjeuvrščeni Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) pa je za Argentincem zaostal še za dodatno desetinko.

V s soncem obsijanem Brnu je z zaostankom slabih treh desetink do četrtega mesta privozil Italijan Dennis Foggia (Leopard Racing), prvo peterico pa je zaokrožil še en japonski dirkač Ayumu Sasaki (Red Bull KTM Tech 3). Zmagovalec uvodne dirke sezone v Jerezu, Španec Albert Arenas iz moštva Gaviota Aspar Team Moto3, tokrat ni našel najboljših občutkov na motociklu in je jutranji trening na Češkem končal na sedmem mestu.  

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Quartararo (znova) glavni favorit
Vse oči bodo torej uprte v dirkača poltovarniškega moštva Petronas Yamaha SRT Fabia Quartararoja, ki je začetek vse prej kot običajne motociklistične sezone 2020 pričakal v izjemni formi.

Če k temu dodamo še veliko smolo s težjo poškodbo desne nadlahtnice sicer prvega favorita za nov naslov svetovnega prvaka Marca Marqueza (Repsol Honda), je jasno, da je 21-letni Francoz tudi pred trejo dirko sezone v Brnu za VN Češke glavni favorit za tretjo zaporedno zmago. "Vsaka dirka je zgodba zase. V Brnu bo treba slediti načrtu in ostati osredotočen na vsak centimeter steze, ki ne odpušča večjih napak. Storil bom vse za novo zmago, zavedam pa se, da me v ostri konkurenci čaka nova zahtevna naloga," je pred dirko v Brnu dejal Quartararo. 

Spored prenosov na VN Češke
Spored prenosov na VN Češke FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
08. 08. 2020 09.45
-2
večnemi, legendarni, zimzeleni, bivšiu devetkratni, 41 letni živa legenda, idol, doktor, zmagovalec showov, prekaljeni lisjak, Srečko in še kaj, odlično 12 mesto Poln optimizma pričakuje dirko.
AS1983
07. 08. 2020 18.35
+1
Yamaha s Quartararojem na čelu bo letos prvak, ker je v življenjski formi
motorist_mb
07. 08. 2020 17.24
+16
Bagni čimprejšnje okrevanje!
Celabuča
07. 08. 2020 17.15
+2
Navijam samo za eno Hondo: 243..
cbrman
07. 08. 2020 16.57
+12
Da bi Nakagami s Hondo 2020 zmagoval kot za šalo, MOGOČE pa res... zakaj je pa ne dobi....Mene bol bega zakaj Yamaha daje boljši motor Fabiu ,dočim VR in Vinales vozita slabšo različico modela 2020.Problem pa je verjetno enak kot pri Hondi. Motorji so ENAKI le vozniki so RAZLIČNI. Eni zmagujejo drugi pa NABIRAJO delovni staž....
cbrman
07. 08. 2020 16.37
+4
Nakagami vozi Hondo z letnico 2019, ker je preizkušena..Sam tudi pravi, da je letnik 2020 malenkost modificirana glede na letnik 2019.Kolikšna je ta malenkost ve pa samo Honda......
Nacho00
07. 08. 2020 15.24
+2
Bagnaia končal dirkaški vikend in bo spustil tudi dirki v Avstriji😔
Drumbass
07. 08. 2020 15.10
-8
spet ne dela yamahca...dobro da samo ena😝
orcus
07. 08. 2020 16.24
+8
Yamahca dela boljse v satelitski ekipi kjer imajo boljso ekipo
motorist_mb
07. 08. 2020 14.58
+7
FP2 bravo Zarco!
naslednjih14dnijeključnih
07. 08. 2020 14.18
+12
Komanndoss. Stabo je res nekaj narobe. In, to zaradi enega športa...
MM93FAN
07. 08. 2020 14.03
-19
Dokler nebo mm bo nakagami za hondo garal tko da verjetno se bo nakagami zdaj za stopnicke boril vecina jih bo na prostem treningu delala na čase v dirki
Kaktusy
07. 08. 2020 14.37
+10
Dej Korl ne delaj se finga, Marka pa že končno pozabi, on več ne nastopa tako kot Jorge ne!
Rujevit
07. 08. 2020 14.39
+0
Če je Nakagami res tako dober, kot veliko veliko uporabnikov tega spletnega mesta trdi, bi se moral zdaj, ko ima "Marquezov paket" kot pravijo, boriti za zmago, ne samo za stopničke.
Kaktusy
07. 08. 2020 14.51
+1
Treba je vedet da Nakagami še vedno vozi poltovarniški motor, se pravi da je dobil samo nekaj cukrčkov od HRCja. Če bi dobil Markovo Repsolko pusti vse zadaj to je vsakemu jasno.
MM93FAN
07. 08. 2020 15.04
-3
Jorge je sou mm pa pride nazaj po okrevanju to je razlika
Rujevit
07. 08. 2020 15.09
+0
Meni je jasno, da ima Nakagami, Marquezovo lanskoletno Repsolko, s katero je, le ta, lani postal svetovni prvak. Jasno pa mi je tudi, da se rekordi steze ne postavljajo vsako leto, kar pomeni da med tovarniškim motorjem na začetku aktualne sezone in motorjem iz konca pretekle sezone, ni velike razlike.
Kaktusy
07. 08. 2020 15.18
+6
Korl, tud če pride Mark nazaj, od njega ni več kaj dosti pričakovat, morda bo celo prisiljen iz HRCja pomagat Nakagamiju, taka je realnost.
Dermeister
07. 08. 2020 17.26
+5
korl zabit si da glava boli al tudi s "tujko" boš to povedal??😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
cocištain
07. 08. 2020 13.42
+2
petkovi treneingi? to se nic ne pomeni, sobota bo kljucna in bo vse drugace....100%
FIRBCA
07. 08. 2020 12.58
+13
Sami strokovnjaki. Baje jih je polovica delalo po GP delavnicah. Ura je 12h mami klice kosilo.
Komanndoss
07. 08. 2020 12.42
-31
No če bo Nakagami letos prvak, pol je res nekaj na tem, če pa bo za Yamahami, pa se zdaj zaman vžigate. Kruto ampak res.
.jezdimir
07. 08. 2020 12.56
+28
Dej Korl ne išči več izgovore, pa plakat od Markeca obriš, pa roke menji, leva, desna leva, desna itd....hehehe
kajcenebinikolipoizkusil
07. 08. 2020 13.36
+11
Komandos, ti bol veš, kaj se te zdaj dogaja, z težko vodlivo hondo, ki jo obvlada samo markez zdaj nakagami....!
.jezdimir
07. 08. 2020 13.43
+15
Korl se poslavlja v vsem svojem blišču in bedi...hehehe
Komanndoss
07. 08. 2020 13.57
-16
Glede Nakagamija pa.... Dirka je v nedeljo. Bomo videli. En hiter trening v primerjavi z 8 titulami Marqueza? 😀
.jezdimir
07. 08. 2020 14.17
+12
Dragi Korl tukaj naj bi kulturni ljudje komentirali zadeve iz motoGP sveta, kar je mimogrede tisto, čemur je komentiranje namenjeno in tudi razloženo v Pravilniku spodaj...kdo torej daje pravico izprijencu kot si ti, da laže in se spušča na osebni nivo žaljenja, vsi vemo da to nikoli ni bilo dovoljeno s strani Uredništva...še dobro da nismo vsi ostali na tako pritlehnem nivoju.
Dermeister
07. 08. 2020 17.27
+5
Korl a to s "tujko" boš povedal? 😂😂😂😂😂
sabro3
07. 08. 2020 12.19
+25
še vedno pa pogrešam kakšen komentar poznavcalca mc Guinness-a, dej pejd gor pa kaj napiš, sej mo z Markecom vse OK, nič bat mc Guinness,...
sabro3
07. 08. 2020 12.16
+26
ta Honda, banda pokvarjena, sedaj ko ni MMja so njegov material posodili-posadili na motor poltovarniške Honde Nakagamija, vse lepo in prav saj je Takaaki letos kontanten in konsistenten, to da Alexa in carla ne morejo računat so pa dobro pravočasno pogruntali, bravo Takaaki držimpesti zate ta konec Brna
Drumbass
07. 08. 2020 14.47
-1
ma si ti konstantn ..po dveh dirkah to govoriš???
orcus
07. 08. 2020 12.07
+33
Tukaj se vidi koliko pomenino mehaniki oz tisti ki nastavljajo motor
Komanndoss
07. 08. 2020 12.45
-24
Res je. Je pa tudi res, da vsak da najboljše ljudi na najboljšega dirkača. Ni tako?
.jezdimir
07. 08. 2020 13.00
+23
Zasedba HRCja je še od Stonerja, Rossija, Dohanana... Markec jim je kvečjemu oteževal delo, saj nima ne sloga ne znanja, tako da ne tupi Korl...hehehe
Kaktusy
07. 08. 2020 11.50
+33
Nakagami samo potrjuje splošno znana dejstva da s Hondo lahko zmaguje vsak ki mu HRC ponudi najboljše mape. Se pravi vse je v rokah vodilnih mož in pa seveda Dorne za koga se bodo odločili da bo zmagoval. Ne čudi da med ljubitelji motociklizma in seveda motoGPja nima Mark in Honda nobene vrednosti, samo še Korl in njegova dva se neki napihujejo.
Komanndoss
07. 08. 2020 12.44
-30
Nehaj s temi brezveznimi provokacijami in se odstrani. Mursssss!!!!
Kaktusy
07. 08. 2020 13.05
+31
Nea bluzi Korl, ti si tak zaljubljen v totega Marka, da pozabljaš roke menjat...
sport5
07. 08. 2020 11.48
+35
Odkar so se serviserji MM v Jerezu za pet minut ustavili v garaži Nakagamija,ter nastavili motor je sekundo hitrejši.Do takrat je bil 0,5 sekunde počasnejši od Cal-a zdaj pa je 0,5 s hitrejši.Ali so ostali hondini serviserji nesposobni,ali pa imajo serviserji MM dostop do nekaj več v nastavitvenih mapah.
rr3
07. 08. 2020 11.55
-23
Itak, da imajo mehaniki od MM več dostopa do dodatnih nastavitev v mapah. Imajo admin account. Ostali mehaniki imajo samo default free account za dostop, ki je omejen samo na cinkšpulo.
Drumbass
07. 08. 2020 11.24
-18
yamaha že crkuje...

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.