MotoGP

Dovizioso dobro formo iz Katarja prenesel tudi v Argentino in dobil drugi trening

Termas de Rio Hondo, 29. 03. 2019 20.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Ž.L./M.G.
Komentarji
55

Drugi prosti trening je dobil Andrea Dovizioso, zmagovalec dirke v Katarju, ki je postavil tudi najhitrejši čas dneva Za vsega 9 tisočink sekunde je premagal Jacka Millerja (Ducati), tretje mesto pa je pripadlo Mavericku Vinalesu (+0,164). Zmagovalec prvega treninga Marc Marquez je bil osmi (+0,316). V moto2 najhitrejši Thomas Luthi, v moto3 pa John McPhee.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Dovizioso povedel na drugem treningu
    02:56
    Iz 24UR: Dovizioso povedel na drugem treningu
  • Iz SVETA: Velika nagrada Argentine
    03:09
    Iz SVETA: Velika nagrada Argentine
  • Vrhunci razreda moto3 na prvem prostem treningu pred VN Argentine
    14:58
    Vrhunci razreda moto3 na prvem prostem treningu pred VN Argentine
  • Vrhunci prvega prostega treninga v razredu moto2 pred VN Argentine
    14:55
    Vrhunci prvega prostega treninga v razredu moto2 pred VN Argentine
  • Vrhunci prvega prostega treninga v razredu motoGP pred VN Argentine
    18:51
    Vrhunci prvega prostega treninga v razredu motoGP pred VN Argentine
  • Drugi prosti trening razreda motoGP na VN Argentine
    04:26
    Drugi prosti trening razreda motoGP na VN Argentine

Andrea Dovizioso je v zaključku drugega treninga z vrha zrinil Jacka Millerja in pokazal, da je dobro formo iz Katarja očitno prenesel tudi na argentinska tla. Zelo blizu je bil še en dirkač Ducatija, in sicer Jack Miller. Ta je za Italijanom zaostal za vsega 9 tisočink. Z malce večjim zaostankom si je tretje mesto privozil Španec Maverick Vinales (+0,164). Njegov moštveni kolega Valentino Rossi je drugi trening zaključil na šestem mestu (+0,260).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luthiju drugi trening v moto2
Drugi prosti trening razreda moto2 je pripadel Švicarju Thomasu Luthiju. Ta je za 92 tisočink sekunde ugnal Britanca Sama Lowesa, ki je tako kot na prvem treningu tudi na drugem zasedel drugo mesto. Tretje je pripadlo Avstralcu Remyju Gardnerju (+0,124). Sledil je še Španec Augusto Fernandez, na petem mestu pa si je že malce večji zaostanek privozil Italijan Nicolo Bulega (+0,252).

McPhee najhitrejši na drugem treningu v moto3
Na drugem treningu razreda moto3 je najboljši čas postavil Britanec John McPhee (1:49.892). Ta je postavil precej hitrejši čas kot Jaume Masia na prvem treningu. Z 79 tisočinkami sekunde zaostanka mu je sledil italijanski dirkač Tony Arbolino, tretje mesto pa je zasedel njegov rojak Niccolo Antonelli (+0,169). Daleč ni bil niti četrti, Argentinec Gabriel Rodrigo (+0,188).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi prosti trening je dobil Marc Marquez pred Jackom Millerjem. Tretji čas je postavil lanski zmagovalec dirke Cal Crutchlow (LCR Honda), ki je tako še enkrat več potrdil, da mu steza v Termasu res ustreza. Najhitrejšo peterico sta kar nekoliko presenetljivo zaokrožila Franco Morbidelli (Petronas Yamaha) in Andrea Iannone (Aprilia). Po pričakovanjih in lastnih napovedih ima na prizorišču druge dirke nekoliko več težav tovarniško moštvo Ducatija. Zmagovalec uvodne dirke Andrea Dovizioso je tako na prvem treningu postavil sedmi najhitrejši čas, njegov moštveni kolega Danilo Petrucci pa je po padcu zmogel zgolj 20. čas. 

S šestim mestom je na KTM-u lepo presenetil tudi Johann Zarco, ki bo na nedeljski dirki branil lansko drugo mesto. Zagotovo sta znova za pričakovanji zaostala oba dirkača tovarniške Yamahe. Valentino Rossi je za las ujel najhitrejšo deseterico, Maverick Vinales pa je postavil šele 18. čas. Še vedno pa se na Hondo privaja rahlo poškodovani Jorge Lorenzo, ki je bil na uvodnem treningu 14. najhitrejši dirkač. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marini tesno pred Lowesom
Prvi prosti trening v razredu moto2 je pripadel polbratu Valentina Rossija, Luci Mariniju. Italijan je s časom 1:44.220 za las prehitel Sama Lowesa (1:44.240), ki se v letošnji sezoni želi končno vmešati v boj za naslov prvaka in dokazati, da ni pred leti zaman nastopal tudi v elitnem razredu motoGP. Tretji najhitrejši čas je postavil Marcel Schrötter, ki je na uvodni dirki sezone v Katarju stopil na najnižjo stopničko. Zmagovalec uvodne dirke Baldassarri je bil na prvem treningu izven prve deseterice, saj je postavil 12. čas. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Masia najhitrejši na prvem v moto3
Jaume Masia je postavil najhitrejši čas (1:51.354) na uvodnem prostem treningu razreda moto3 pred kvalifikacijami in dirko v razredu moto3. Mlademu Špancu, ki je na prvi dirki v Katarju že v uvodnem krogu ostal brez uvrstitev, se je najbolj uspel približati povratnik v razred moto3, kontroverzni Romano Fenati (1:51.650). Tretji čas pa je postavil Jakub Kornfeil. Zmagovalec uvodne dirke Toba je bil na hladni stezi na prvem treningu še nekoliko zadržan, saj je postavil deveti najhitrejši čas. Potrebno je poudariti, da dirkališče Termas de Rio Hondo med letom ni veliko v uporabi in časi na prvih prostih treningih nikoli niso preveč merodajni, saj morajo dirkači opraviti kar nekaj krogov, preden se steza nekoliko počisti in segreje. Zagotovo bomo bistveno hitrejše čase, če se vreme drastično ne spremeni, videli na drugem prostem treningu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnimo se še, kdo so bili zmagovalci uvodne dirke v Katarju. Andrea Dovizioso je po novi epski bitki v zadnjem zavoju premagal svetovnega prvaka Marqueza in se drugič zapored razveselil zmage pod žarometi v Losailu. V razredu moto2 je na podobno tesen način Lorenzo Baldassarri ugnal Toma Lüthija. V razredu moto3 pa je premierno zmago slavil Kaito Toba.

Kaj se je dogajalo lani?
Ljubitelji motociklizma se zagotovo še spominjate lanske dirke za VN Argentine. Šlo je za eno najbolj razburljivih in kontroverznih dirk v zgodovini prvenstva motoGP. Od čakanja Jacka Millerja na startni vrsti, do nikoli videne startne vrste, nato je Marcu Marquezu ugasnil motor in je po ciljni ravnini vozil v nasprotno smer. Svetovni prvak je bil za ta manever nato kaznovan z vožnjo skozi bokse in nato v neverjetnem ritmu začel noreti po stezi. Vsi pa se zagotovo spominjate trenutka, ko je Marc s steze zrinil Valentina Rossija in dokončno razdelil motociklistične privržence. V senci vseh dogodkov so vsi nekoliko pozabili na kasnejšega zmagovalca Cal Crutchlowa, ki je na omenjeni dirki bil epski boj za zmago z Johannom Zarcojem in Alexom Rinsom.

Dirke za VN Argentine so nas torej razvadile, da so vselej zanimive in razburljive in napoved, da bo letos tudi tako, ni nič drugačna. Za dirko je napovedan dež, ki bi lahko še dodatno začinil dogajanje na dirkališču Termas de Rio Hondo.

Urnik VN Argentine
Urnik VN Argentine FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MrNurmic .
30. 03. 2019 09.35
+0
Dovi je že kdaj povedal, da mu je Rossi prljava šupčina
CarlossCarsss
30. 03. 2019 10.00
+3
Se spomnim. Samo ded ni neumen, vidi, kako dela rumena čreda z MM, pa je rajši tiho. In vsaki manever z dohtarom rajši trikrat preštudira in se mu ogne v velikem loku, Marc pa samo na but.
FjallRaven
30. 03. 2019 10.09
+3
men se pa zdi, da zarad vsega tega shranja k ga dela ta rumenjakec.......da si ga enostavno ne upajo prehitet, če je pa zadaj ga pa rajš spustijo naprej, da neu joku pa sredinc kazu vsepovprek.....
CarlossCarsss
30. 03. 2019 09.18
+2
Jaz pa Doviju privoščim veselje. Lepo je videti srečen obraz. In z njim vred polno rumenkojov, ki upajo, da bo Dovi v imenu ostarelega Rossija postal prvak. Naj vam nekaj zaupam: Doviju se fučka za Dohtarja, nikoli ga ni maral, samo iz ljubega miru pred rumeno hordo je prijazen do nastopača. Žal pa bo mu v drugi polovici sezone nasmeh izginil z obraza, ko bo Marc preklopil na hard modus, pol ne bo več trte mrte. In rumena čreda v jok in žvižganje...hehehe
medvedJEkriv
29. 03. 2019 21.33
-1
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ROSSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SamŠeSTRUP
30. 03. 2019 07.21
+10
UUUUUUUUUUUUUUUU PPPPPPPPPPPPPPPPPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerot
29. 03. 2019 20.56
+2
nekdo je v prepisovanju napravil veliko napako. drugače sem pa navijač Cala 35.
kerot
29. 03. 2019 20.54
+2
spoštovani. poglejte med prvim in drugim treningom voznike in njihove motorje. skratka par voznikov je iz treninga v trening menjala ekipe? glej Rins, Morbidelli
FjallRaven
29. 03. 2019 20.53
-3
Ducati dobr hladi gumo
SamŠeSTRUP
30. 03. 2019 07.52
+4
že skoraj zmrznila od prekomernega hlajenja
erlapsus
29. 03. 2019 20.37
+9
21 dirkačev v sekundi...daje občutek,da bo gužva...realnost ,pa je drugačna..v primeru suhega vremena MAR nima konkurence
Otancici
29. 03. 2019 21.11
+0
Upam, da imas prav...., ceprav je imel lani prav v spremenljivih pogojih morilski tempo. Brez tistih neumnosti, ki jih je lani delal bi se verjetno drugace koncalo saj je imel debelo sekundo hitrejsi pas kot ostali. Jutri se bo verjetno ze pokazalo bolj realno stanje......
CarlossCarsss
29. 03. 2019 20.26
+19
glavno da je nek prdec biu pameten, kako bo lorenzo pral marqueza hehehehe....
Profesormarck
30. 03. 2019 08.13
+5
he,he,he..maš prau,prdec se je (kot ponavadi) skril za zapeček in se joka.
motorist_mb
29. 03. 2019 20.12
+7
Bravo Dovi in Miller!
FjallRaven
29. 03. 2019 20.15
-7
bus303
29. 03. 2019 19.53
-5
Sej veste, težka bo še kakih 10 let..
Lolik
29. 03. 2019 19.04
-1
gglavno da je lorenzo prvi :D:D:D
SamŠeSTRUP
29. 03. 2019 20.03
+8
glavno da je nek prdec biu pameten, kako bo lorenzo pral marqueza hehehehe....
mzvezda
29. 03. 2019 20.23
+8
če se prav spomnim je bil to vsevedi jezdi.... :))) že cel cajt klanfa same neumnosti...
smajser1
29. 03. 2019 18.15
+11
... MM.... GREMO PO ZMAGO!
mzvezda
29. 03. 2019 17.33
-1
Rossi a je dež padal?? :)))) muaahahaha
bonkintos
29. 03. 2019 17.32
+12
AHHHAHHHA..kralja na apn4.
SamŠeSTRUP
29. 03. 2019 18.12
-8
bodi ponosen na slovenijo in njene proizvode
SamŠeSTRUP
29. 03. 2019 18.26
-8
drgače pa, vrjemi, da on ne pozna apn-a tko kot ga ti
mzvezda
29. 03. 2019 17.26
-5
Jezdi se je že skril v omaro....:)))))
SamŠeSTRUP
29. 03. 2019 18.11
-6
.jezdimir
29. 03. 2019 18.25
+3
Dejta si vidva na uhe šepetat, vajine tegobe nobenga tukaj ne zanimajo...hehehe
SamŠeSTRUP
29. 03. 2019 18.36
-3
zanimajo zanimajo, zgleda samo tebe ne zanima hehehe
motorist_mb
29. 03. 2019 17.06
+20
SamŠeSTRUP
29. 03. 2019 17.00
-13
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha...
AS1983
29. 03. 2019 17.00
+1
mogoče je še prezgodaj sklepati, a Marquez bo šel jutri po pole in v nedeljo po zmago, ki se mu je zadnji 2 sezoni izmuznila večinoma po lastni krivdi, držim pesti da mu uspe,ker poleg Argentine ima težave tudi v Avstraliji - v tem smislu, da je več ničel oz. odstopov kot pa zmag
DEEP
29. 03. 2019 16.44
+4
M.M čudežni d.🔝👑93.
mzvezda
29. 03. 2019 15.43
+4
Bravo Marc!! Sam tko naprej!! Pol tovarniška Yamaha pred tovarniško po FP1.. :))