MotoGP

Quartararo: Rad bi bil čim dlje v igri za naslov

Modena, 22. 02. 2021 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z odhodom nekdanjega serijskega šampiona Valentina Rossija k poltovarniškemu Petronasu, kjer bo združil moči z rojakom Francom Morbidellijem, se je končalo pomembno obdobje za ekipo Yamahe. Legendarni 42-letni Italijan je bil seveda Yamahin najtrofejnejši dirkač, njene barve je branil kar petnajst sezon. Novopečeni tandem Yamahe Maverick Vinales - Fabio Quartararo sodi v ožji krog favoritov za naslov svetovnega prvaka. Stavita predvsem na tesno sodelovanje, kar v preteklosti ni bilo ravno močno orožje te japonske ekipe ... "Moja edina želja je, da sem v igri za naslov. Čim dlje skozi sezono," poudarja Quartararo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Yamaha v novi sezoni s pomlajeno zasedbo dirkačev
    02:07
    Iz 24UR: Yamaha v novi sezoni s pomlajeno zasedbo dirkačev
  • Iz 24UR: Razmišljajo o naslovu prvaka v elitnem razredu
    01:53
    Iz 24UR: Razmišljajo o naslovu prvaka v elitnem razredu
Yamaha 2021
Yamaha 2021 FOTO: motogp.com

Japonska ekipa bo novo sezono razreda motoGP konec marca začela močno pomlajena, ob 26- letnemu Špancu Mavericku Vinalesu bo glavni adut na modro-črnem motociklu pet let mlajši Francoz Fabio Quartararo

Yamaha je pred nekaj dnevi podaljšala sodelovanje z Dorno vse do leta 2025. Yamaha je v svetovnem prvenstvu v motociklizmu začela sodelovati leta 1961, kar pomeni, da bodo Japonci v tej sezoni praznovali 60 let dirkanja v SP. Do zdaj so zbrali skupno kar 511 zmag na dirkah, 38 naslovov prvaka med posamezniki in 37 med konstruktorji.

Mladi dirkač je stopil v velike čevlje legendarnega Italijana Valentina Rossija, ki se je moral preseliti k poltovarniškemu moštvu Petronas. Francoz ima sicer z Yamaho pogodbo do leta 2022. "Pred mano je nov velik izziv v karieri. Če je bilo doslej še vse skupaj nekakšno ogrevanje, bo šlo odslej veliko bolj zares," se je slikovito za Corrierre Dello Sport izrazil 21-letni dirkač, ki se zaveda tako ugodnosti in prednosti prihoda k Yamahi kot tudi pritiska in rezultatskega bremena. "Motiv je na najvišji ravni. Kako tudi ne, saj prihajam v šampionsko garažo. Zavedam se velike odgovornosti, ki jo prinaša selitev k tovarniški ekipi, a hkrati mi je jasno, da bom imel boljše izhodišče za vrhunski rezultat na vsaki tekmi," trezno razmišlja Quartararo, ki ima v karieri najvišje cilje. Vezane, seveda, za osvojitev naslova svetovnega prvaka v kraljevem razredu. 

Fabio Quartararo
Fabio Quartararo FOTO: MotoGP

"Ja, to je moj naslednji cilj. Zmagal sem že nekaj posameznih dirk, preselil sem se v močno ekipo in naslednji povsem razumljivi cilj je naslov svetovnega prvaka. Sedaj imam vse možnosti za to," je dodal Francoz, ki je zadnji dve sezoni preživel pri Petronasu, sedaj pa je prestopil v garažo tovarniške Yamahine ekipe. "Seveda nismo edini, ki imamo veliki cilj s prestola izriniti Suzuki oziroma ogrožati Hondo, ki bo v prihajajoči sezoni gotovo še bolj motivirana, ker je v lanski ostala brez laskave lovorike. Tu je še zelo prodorni KTM, ki se je močno izkazal v letu 2020, nanizal nekaj zmag in dokazal, da misli resno tudi v boju za svetovni naslov. Nanj je tudi treba še kako računati," za konec pogovora z Corrierre Dello Sport opozarja Quartararo.

Yamaha vsaj še pet let v razredu motoGP
Japonsko moštvo je pred dnevi sklenilo dogovor z vodstvom tekmovanja v svetovnem prvenstvu v motociklizmu, da bo v elitnem razredu motoGP nastopalo vsaj še pet let, do 2026. Novico je sporočil direktor ekipe Lin Jarvis po predstavitvi ekipe za prihajajočo sezono. Yamaha je v svetovnem prvenstvu v motociklizmu začela sodelovati leta 1961, kar pomeni, da bodo Japonci v tej sezoni praznovali 60 let dirkanja v SP. Do zdaj so zbrali skupno kar 511 zmag na dirkah, 38 naslovov prvaka med posamezniki in 37 med konstruktorji.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zantaja
28. 02. 2021 12.27
dober dirkac,ampak ze razmisljanje ni najboljse. mislim,da si moras vedno zelet najvec.
iga_biba
22. 02. 2021 17.39
-18
Z odhodom nekdanjega serijskega šampiona Valentina Rossija k poltovarniškemu Petronasu.... nekdanji, nekdanji, nekdanji je bil pred toooliko leti, da sploh ni več res! Sedaj se nekdanje komaj uvrsti v hitrejšo skupino. Komaj. Ubogi nekdanji serijski... Še poltovarniški je predober za njega.
mzvezda
22. 02. 2021 14.43
-13
Predstavitev LCR Honde in HRC Honde?? Aja ni omembe vredno? 24ur takoj ukinite motogp rubriko... ker nima smisla...
motorist_mb
22. 02. 2021 12.16
+4
Lani ni bil z bolšim motorjem letos sanje če nimajo večje moči!
mr_cat
22. 02. 2021 11.19
-15
Z odhodom nekdanjega serijskega šampiona Valentina Rossija😂😂😂😂😂😂... Serijskega😂😂😂
Xyz2023
22. 02. 2021 11.04
+8
Popravljeno na hitro.
Xyz2023
22. 02. 2021 11.00
+12
41. letni Italjan? Kako 41. lerni? 16. februarja je praznoval 42. rojstni dan. Pisce člankov na portalu pa imate taprave...očitno od nekje prepišejo stare objave.