MotoGP

'Yamaha je za debitanta bolj prijazna od Ducatija'

Monza, 22. 07. 2019 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V kraljevem razredu motoGP debitantsko sezono vozi tudi italijanski dirkač Francesco Bagnaia, ki je v dosednajem delu osvojil enajst točk. "Solidno za premierno sezono med elito, je pa jasno, da je motoGP povsem nekaj drugega kot moto2," je opazil 22-letni Torinčan.

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: motoGP
Francesco Bagnaia je najboljši rezultat debitantske sezone v razredu motoGP zabeležil na VN Amerik, ko je zasedel zelo solidno deveto mesto. "Na nekaterih tekmah bi lahko bilo veliko bolje. Bil sem v igri za precej višja mesta, toda zaradi tehničnih napak, smo nekaj dirk predčasno končali, a če potegnem črto nad narejenim v tej moji prvi sezoni v kraljevem razredu, potem sem lahko kar zadovoljen," je za Corierre Dello Sport razpredal Bagnaia. Dirkač Pramaca se ni mogel izogniti vprašanju o debitantskem kolegu Fabiu Quartararoju, ki blesti že v svoji prvi sezoni med elito.
Marc Marquez se je po VN Nemčije še bolj utrdil na prvem mestu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. V skupni razvrstitvi sta za Špancem, ki je zbral 185 točk, uvrščena Italijana Andrea Dovizioso (127) in Danilo Petrucci (121).

"Vedel sem, da mu bo šlo, saj je Yamaha bolj prijazna za upravljanje za debitanta v razredu motoGP. Malce drugače je z Ducatijem, ki je precej bolj zahteven za nekoga, ki je prvič v kraljevem razredu. A ko se je navadiš, ti lahko ponudi precej več od Yamahe," je opazil Bagnaia in dodatno pohvalil odličnega Quartararoja, ki je že trikrat osvojil pole in se tudi dvakrat povzpel na zmagovalni oder. "Seveda pa je jasno, da je Fabio veliki talent, kar dokazuje že v svoji debitantski sezoni. Nisem presenečen nad njegovimi rezultati. Napovedoval je dobre stvari že v času, ko je bil v karavani moto2."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rr3
23. 07. 2019 08.57
-3
Z Yamaho je vsak smrkavec, ki jo prvič vozi lahko dober... Še Moto Karshaidan je pobegnil k Yamahi ker ne zna vozit drugih motorjev... Pa še tukaj mu ne gre in ne gre... že deset let išče zajlo za gas...
LightningBolt
23. 07. 2019 11.32
+3
BenBostrom
23. 07. 2019 16.21
+7
...uff rr3....kolikor si dobro napisal si pa res malce šel čez mejo...z zadnjimi šestimi besedami,ampak + pa vseeno
Otancici
23. 07. 2019 17.47
+5
Rr3 cista resnica, Bagno bi moral poskusiti Markecovo hondo, bi bil ze na bolovanju in ne na pocitnicah. Kar se pa tice starega prdca pa ni vredno zgubljati besed.
iga_biba
24. 07. 2019 15.13
+1
saj jo je našel, samo je ne upa zategnit do konca! leta, leta pa tako. če ni artritis v desnem zapestju?