Začetek sezone motoGP vnovič prestavljen: VN Španije maja ne bo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
J.K.
KOMENTARJI
10
Prve dirke kraljevega motociklističnega razreda motoGP v novi sezoni ne bo gostil niti španski Jerez, potem ko je vodstvo tekmovanja sporočilo, da prestavlja tudi majsko preizkušnjo, ki bi bila prva evropska na koledarju.

Dirkališče v Jerezu bo maja samevalo.
Dirkališče v Jerezu bo maja samevalo.FOTO: AP

Potem ko so prestavili dirko motoGP za VN Katarja in dirke vseh treh razredov za VN Tajske, VN Amerik in VN Argentine, so vodilni pri motociklističnem svetovnem prvenstvu potrdili še preložitev dirke v Jerezu za VN Španije, ki bi morala biti v Andaluziji na sporedu med 1. in 3. majem.

"Fim (Mednarodna motociklistična zveza, op. a.), Irta (Zveza ekip, dobaviteljev in pokroviteljev, op. a.) in Dorna Sports z obžalovanjem sporočajo preložitev Red Bull VN Španije, ki bi se morala na dirkališču Circuito de Jerez-Angel Nieto odviti med 1. in 3. majem. Izbruh koronavirusa nas je primoral prestaviti dogodek,"piše v sporočilu za javnost.

"Ker se situacija še naprej neprestano razvija, novega datuma za špansko VN ne moremo potrditi do takrat, ko ne bo jasno, kdaj točno bo možno dogodek izvesti. Takoj, ko bo to mogoče, bo objavljen nov razpored,"so še dodali.