MotoGP

Odpoved kvalifikacij: 'Zaradi vetra so bili dirkači v veliki nevarnosti'

Phillip Island, 26. 10. 2019 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkače razreda motoGP v nedeljo čaka dvojni spored. Pred dirko bodo morali opraviti še s kvalifikacijami, ki so v soboto odpadle zaradi vremenskih težav. Na dirkališču na Phillip Islandu je namreč močno pihalo, poleg tega pa je karavani delo oteževal tudi občasen dež.

Marc Marquez si je letos že zagotovil nov naslov prvaka.
Marc Marquez si je letos že zagotovil nov naslov prvaka. FOTO: AP

Muhasto vreme na Phillip Islandu je imelo močan vpliv na sobotno dogajanje. Najprej je dež krojil razplet kvalifikacij v razredu moto2. Ko pa so se na stezo za četrti prosti trening vrnili predstavniki elitnega razreda, so se začeli pojavljati vse močnejši sunki vetra. Zaradi tega je bil zadnji prosti trening prekinjen, kvalifikacije pa so bile pozneje odpovedane in bodo po trenutnih načrtih izpeljane v nedeljo. 

Nekdanji dirkač Loris Capirossi, ki trenutno v svetu motociklizma deluje kot eden od odgovornih za varnost na dirkah, je odločitev komisije pojasnjeval tako: "Vprašali smo dirkače in skoraj vsi so se strinjali, da so razmere prenevarne za dirkanje. Sunki vetra so bili zelo močni, v takšnih razmerah je nadzor motocikla izjemno otežen. Če bi nadaljevali preizkušnjo, bi bili dirkači v veliki nevarnosti. Ker je vremenska napoved za nedeljo boljša, smo se odločili, da kvalifikacije prestavimo."

Podobno je na novinarski konferenci razmišljal tudi Marc Marquez, ki je dejal: "Odločitev je zagotovo pravilna. Dirkališče za VN Avstralije ima kar nekaj zelo hitrih zavojev, kjer je nevarnost zaradi vetra še toliko večja." Organizatorji naj bi za mnenje o varnosti sicer povprašali vseh 22 dirkačev. Po nekaterih informacijah naj bi jih 19 glasovalo, da dirkanje ni dovolj varno, trije pa so menili, da bi vožnje morali nadaljevati. 

V nedeljo bo za razred motoGP sprva na sporedu četrti prosti trening, ki bo izjemoma dolg 20 minut. Nato sledita prva in druga kvalifikacijska skupina, za tem pa še glavna dirka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Avstralije
VN Avstralije FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
26. 10. 2019 10.50
+5
kakšno bo vreme za jutri motogp? upam, da bo dirka, ta steza ponuja spektakel
Otancici
26. 10. 2019 12.30
+1
Baje da bo bolje, vsaj napovedi so take. Ta proga je spetakularna a hkrati tudi zelo nevarna....
JackSSparowww
26. 10. 2019 10.04
+7
Med onimi tremi ZA sta bla Miller in Crutchlow ko bog hahaha