MotoGP

Zarco k tovarniški Hondi? Marquez bi se strinjal: Nimam besede pri tem, a vselej želimo najboljše dirkače

Cannes, 30. 03. 2018 10.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Čeprav se je sezona 2018 v razredu motoGP šele začela, se na dolgo in široko že govori o sezoni 2019. Razen peščici dirkačev, ki so pogodbe že podaljšali, večini potečejo pogodbe s trenutnimi moštvi, kar pomeni, da bo na zimski tržnici zelo pestro. Veliko se govori o prihodnosti nadarjenega Johanna Zarcoja, ki naj bi si ga v svojem moštvu želeli pri tovarniški Hondi, kjer bi zamenjal Danija Pedroso.

Bi lahko Zarco in Marquez v prihodnji sezoni postala moštvena kolega pri Repsol Hondi?
Bi lahko Zarco in Marquez v prihodnji sezoni postala moštvena kolega pri Repsol Hondi? FOTO: motoGP
V lanski sezoni razreda motoGP je prav vse navdušil novinec Johann Zarco. Francoz se je v elitni razred preselil kot dvakratni prvak razreda moto2 in vsi so vedeli, da je izjemno nadarjen, a da se bo tako hitro privadil na motocikel razreda motoGP, ni pričakoval nihče. 27-letni Francoz je v krstni sezoni trikrat stal na stopničkah (dve drugi in eno tretje mesto, op. p.), osvojil dva najboljša startna položaja in kar šest dirk med elito začel v prvi startni vrsti. V premierni sezoni je zbral 174 točk in prvenstvo končal na visokem šestem mestu, kar je bilo seveda na koncu dovolj, da je bil ob koncu sezone izbran za novinca leta v elitnem motociklističnem razredu. Z odličnimi predstavami v moštvu Tech3 Yamaha so narasli tudi apetiti za letošnjo sezono, ki jo je začel sanjsko, saj je z rekordom steze osvojil najboljši startni položaj v Katarju. V puščavi je večji del dirke tudi vodil, na koncu pa bil žrtev obrabe gum in uvodno dirko sezone je končal na osmem mestu. 
Sezona razreda motoGP se nadaljuje 8. aprila, ko bo na dirkališču Termas de Rio Hondo na sporedu dirka za VN Argentine. Vse proste treninge, jutranja ogrevanja, kvalifikacije in dirke vseh treh tekmovalnih razredov si boste tudi tokrat lahko ogledali v živo na Kanalu A in VOYO.

Čeprav se sezona ni začela, kot bi si verjetno sam želel, pa so si vsi strokovnjaki enotni, da je pred dvakratnim svetovnim prvakom izjemno svetla prihodnost in da bo prej ali slej postal zmagovalec dirke v elitnem razredu. Pri tem bi mu lahko pomagalo tudi dejstvo, da si ga veliko moštev želi v svojih vrstah. V zadnjih dneh se najbolj glasno omenja ime tovarniškega moštva Honde. Aktualni prvaki so sicer že podaljšali pogodbo s šestkratnim svetovnim prvakom Marcom Marquezom, en sedež pa vsaj zaenkrat ostaja prazen za sezono 2019. Daniju Pedrosi namreč po koncu letošnje sezone poteče pogodba z Repsol Hondo in čeprav Dani za japonsko moštvo nastopa že vse od leta 2006, ko je tudi debitiral v razredu motoGP, se zdi, da je njegov čas potekel. Priljubljeni Španec je sicer s Hondo 31-krat zmagal med elito in skupno kar 112-krat stal na odru za zmagovalce, kar je zavidanja vredna statistika, a nikoli ni osvojil naslova svetovnega prvaka v elitnem razredu, kar se je vsa ta leta od njega pričakovalo. Prav zaradi tega naj bi se mu pri Hondi po koncu letošnje sezone zahvalili za sodelovanje in prihodnost poiskali v mlajšem in bolj konkurenčnem dirkaču, kar Zarco nedvomno je. 

Zarco je s predstavami v moštvu Tech3 navdušil ljubitelje motociklizma po vsem svetu.
Zarco je s predstavami v moštvu Tech3 navdušil ljubitelje motociklizma po vsem svetu. FOTO: motoGP

Marquez bi obdržal Danija, a tudi Zarcoja se ne bi branil
O tem, ali je Zarco dobra izbira za Hondo in če je res, da  bi Dani moral oditi, je spregovoril tudi aktualni prvak elitnega razreda Marc Marquez. Španec je v zadnjih sezonah že večkrat zatrdil in pokazal, da se s Pedroso odlično razumeta in da tvorita izjemno uspešen dvojec, ki je Hondi privozil štiri od zadnjih petih naslovov prvaka v razredu motoGP. "Sam nimam besede pri izbiri, to je odločitev vodstva Honde. Njihova naloga je, da vzpostavijo stik z najboljšimi možnimi dirkači, kar Zarco nedvomno je. Močnejša kot sta dirkača, močnejše je tudi moštvo, saj zgolj tako lahko razvijamo motocikel v pravo smer. Zame bi bilo tudi dobro, da z Danijem podaljšajo pogodbo, ne bi imel čisto nič proti. Toda še enkrat, jaz nimam besede in svojo pogodbo sem že podaljšal," je za Speedweek dejal štirikratni prvak razreda motoGP. 

Zarco ne posluša govoric in ostaja miren
Seveda se niti Zarco ni mogel izogniti vprašanju o prihodnosti. Predvsem zaradi tega, ker je pred začetkom postalo jasno, da moštvo Tech3 v prihodnje ne bo več sodelovalo z Yamaho, ampak s KTM-om in to naj bi bil glavni razlog, da si želi dvakratni prvak razreda moto2 poiskati nov izziv. "Zakaj bi se bal postati Marquezov moštveni kolega? Repsol Honda je zame sanjsko moštvo. Ko sem bil še zelo mlad, se spomnim, ko sem dirke spremljal prek televizijskih zaslonov in sem na delu gledal Micka Doohana, nato Valentina Rossija in sedaj še Marqueza. Vedno so bili neverjetna ekipa. Sam moram ostati zgolj miren in počakati, če bodo res vzpostavili stike z menoj in z mojim agentom. Po prvih treh dirkah bom zagotovo vedel več, toda moram počakati, saj bodo verjetno tudi druge ponudbe. Veliko je odvisno od tega, kako konkurenčen bo naš motocikel. Testiranja smo odlično opravili, a na dirkah se pokaže pravi obraz in to bo glavni faktor pri moji odločitvi," pa je dodal Zarco, ki je pred začetkom letošnje sezone izpostavil, da si želi krstno zmago med elito. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (103)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
02. 04. 2018 21.22
+1
spet nobenega drugega komentarja, samo AS1983. vsi pametni motoristi na furi!
rr3
03. 04. 2018 08.23
+7
Pusti sirote, poglej kakšni revčki so, sploh pa PS in muha, ko jih niti za praznike domači ne povohajo in vse kar imata je njuno patetično jokanje po spletu.
AS1983
02. 04. 2018 12.47
+8
Zarco je dober, manjka samo še pika na i in to je 1.zmaga v razredu motogp
nightifly
02. 04. 2018 12.17
-14
V ´´pomanjkanju novic´´ bom kar jaz napisal nekaj -vsaj nekaj besed ,ki jih je izrekel v teh dneh kdo drugi kot VRossi / - Zelo je pohvalil Dovija ,ki pri 31-ih ne molira in je kljub susnemu obdobju vztrajal -kar se je izkazalo za zmagovito karto / Tudi za sebe pravi -da se pocuti zelo Top -vseeno pa ga imajo neketri za ---oz -bom napisal kot je rekel - ljudje uzivajo v tem ko pravijo da sem koncan -torej na koncu - / Vale - vozis kot topdriver in si top dirkac -pika /// toliko iz sveta 2 koles -dokler se stran ne obnovi ! No ja -tudi uredniki morajo na zasluzen odmor ane ?
nightifly
02. 04. 2018 12.23
-15
Ja - seveda sledi odgovor Dovija Rossiju ko pravi -izrecena pohvala z njegove strani je nekaj velikega in mi veliko pomeni ;)
Roboionator
02. 04. 2018 09.45
+15
Zdravo, je možno narediti dva segmenta za komentarje, ker to kar sedaj berem, nima nobenega pointa, da bi kaj novega zvedel, z zanimanjem prebral, ne pa, samo d... :)
Miha1001
02. 04. 2018 09.28
+18
Kdaj bom v spodnjih komentarjih lahko prebral kaj s katerega bom izvedel kak pomemben podatek oziroma bo podan kakšen strokoven komentar? Samo eno nabijanje kdo zna in kdo ne zna vozit...
LightningBolt
02. 04. 2018 12.29
-10
Spet bom rahlo tečen, ampak saj to ni forum, kajneda? Če hočeš forum, ga naredi ter oglašuj in z malo sreče se bo razvil. Tole tule so pač samo komentarji bralcev, ki se odzivajo na članek ali pa se troli prepucavajo med sabo.
LightningBolt
02. 04. 2018 14.27
-6
Seveda se strinjam. Izpostavil sem forum, ker komentiranje člankov pač ni forumska oblika, mnogokrat se pa tu omenja forume. Se pa vsekakor strinjam glede pravil in toleriranja kršitev. Interes je pač v klikih na stran. Hočeš nočeš je 24ur senzacionalističen portal, ki se prevečkrat odmakne od kritičnega novinarskega jezika. Žal je pač tako, da poptv pokriva motogp. In če se vrnem na komentarje, so del njih pač komentatorski troli, ki jih pa žal najdemo na vseh medmrežnih portalih.
nightifly
01. 04. 2018 22.21
-17
Se zdaj ne vem -nekdo pise spodaj o nekih kvadratkih ---- kaksnih kvadratkih ?
PS2Xministri
01. 04. 2018 20.21
-22
Me pa res zanima kje boste v nedeljo po dirki skriti antirosiči...... PPSSSSTTTT NEKAJ DNI.
nightifly
01. 04. 2018 22.17
-18
nightifly
01. 04. 2018 22.19
-14
A je VR ze kaj vzgal Mahco ? Vsaj baterijo naj da polnit -da mu bo ljubica v petek vzgala --- hehe
mzvezda
01. 04. 2018 11.58
+20
Vsem, ki imate v desnem kotu rdeč kvadratek in v njem negativno številko lahko rečem, da mlatite prazno slamo in ste v posmeh ostalim:))))) Ko boste kaj pametnega, predvsem pa resničnega napisali, no takrat se lahko kaj spremeni. Ampak močno dvomim da se bo to res zgodilo. Se prepoznate glavni trije???
PS2Xministri
01. 04. 2018 13.29
-27
a to ti je sedaj največji uspeh sebi nabijaš ....eh revše bogo..
nightifly
01. 04. 2018 15.35
-23
...eh revše bogo.. Minister ---- zadel v polno !!!
FjallRaven
01. 04. 2018 18.23
+20
hahahaha....ironično, da je lažnivec oddal komentar št. 93
mzvezda
01. 04. 2018 18.49
+14
napisal sem zgolj kar je res :)) Poglej desno zgoraj v svojem komentarju :))) povsod imaš rdeče kvadratke in negativno število...kdo potem nabija?? :)))
nightifly
31. 03. 2018 21.56
-28
ahil ---glejte ,pri najboljsi volji clovek ne more biti ali ostati premocrten v pisanju -torej v objavljanju svojih misli in pogledov na tej strani / Glede na to da je normalna izmenjava mnenj prakticno onemogocena (glej ////jebalvisvoju 31.03.2018, 18:19:10 +2 Z bu..alo je nesmisleno razpravljat ker ima ona vedno prav. Ahil ne trudi se spremenit mnenja temu zblojencu flyerju ker tip je navadna nesnaga) je mogoce najbolje -da se pisec zatece balkanskim prijemom in surovemu zavracanju komentarjev - ki so nasloveljeni nanj ? Glejte -oba veva -da je to v bistvu ze nekaj let - in se to ne bo spremenilo / Ce ti balkancu pokazes da si kulturen -ga zmedes -njemu pa ostane samo se balkanski odziv /In tako se je recimo na moje pisanje prejle odzval tali ´´jebal ´´ -in cudno da ga moderator kljub svinjskemu jeziku ni brisal / kakorkoli - tako pac je -in tudi moje sovrstnike na tej strani reke zelo dobro razumem -da se odzovejo na pisarijo tako kot se / Kot sem se ze veckrat napisal -le kdo je nor -da bi kar naprej nastavljal lice -celi obe ??? Mora biti nor //// Ali kot pravi te dneve Lavrov -s katerim se zel strinjam -ker Brit z njim postopa nekako tako kot nekateri tu -Brez evidentnih dokazo - torej vrnili bomo po sistemu -Tit for Tat / Je tako ? Mislite da je res najbolje ?
RV6
01. 04. 2018 19.55
+10
Če že kdaj posije žarek upanja o kulturnem in strpnem komentarju, vmešate politiko. V redu. Se nas tiče vseh. Ampak ne nas tu preparirat z njo. Še posebej z vašo totalno levo zablodo. Vas spremljam tudi drugje. Predvsem imate veliko povedati, le resnico izkrivljate do skrajnosti. Tu nas druži ljubezen do športa in tehnike. Prizanesite nam vsaj tu.
FjallRaven
01. 04. 2018 21.55
+5
Tudi tukaj izkrivlja resnico .....zakaj bi drugje bilo drugače....to je g j od človeka.....
nightifly
31. 03. 2018 11.08
-29
Jaz bi dal na Hondo Zarcoja in Morbidellija ! MM naj si pa kot ´´velik ciampion´´ najde ´´sedez za izziv´´ -mislim da bi bilo to kar zanimivo in vsecno / a ne ?
Achilleus
31. 03. 2018 11.16
+24
nightifly....saj mogoče čez leta pride do tega. To bo konec zmag za Hondo in začetek svetlega obdobja za moštvo, ki bo ponudilo pogodbo v podpis šampionu Marcu Marquezu. Pa ne, da bi bilo z Morbidellijem ali Zarcojem kaj narobe...preprosto je Marc korak pred ostalimi.
RV6
31. 03. 2018 11.20
+26
No to je pa dokaz, da niste le navijač Rossija ampak predvsem ne prenašate Marqueza. Le zakaj?
nightifly
31. 03. 2018 11.38
-33
Uff -Ahil - zelel sem povedati nekaj drugega - napisati izkljucno pogled s stalisca navadnega navijaca -vseeno pa strastnega navijaca /Res je -mene zanimajo tudi tehnicne stvati in podorbnosti o motorjih -ceprav moram reci -da zdaj tudi zaradi drugih obveznosti v zivljenju ne vem 80 % tistega kar sem vcasih vedel ali spremljal / Pa nic zato / Gre samo za nekaj /Cloveka pritegne nek sport -ki ima svojo partikularnost -kot navijac spremljas npr -lepoto voznje in sposobnosti nekega dirkaca -sportnika / Z drugimi besedami -vecino ljudi niti ne zanima tehnika -samo golo dirkanje / Tako nastane tudi primerjava med dirkaci / Da skrajsam - ja vsak pravi navijac stoji trdno za svojim idolom - tu ne gre za idola -ampak gre za nas same / nase videnje sveta pretakamo skozi idola in obratno / In tako kot bi radi videli nekoga ki nam je v dolocenih stvareh za vzor -tako ponavadi delamo udi v zivljenju in iscemo nov eizzive -kar je sigurno pozitivno za nas same -naso kariero -zivljenje /In ne na koncu -mislim -da nasi otroci in nase partnerice /partnerji raje vidijo ob sebi nekoga -ki si upa -ki ima voljo sebe izboljsati - probati vedno nekaj novega - nauciti se vedno nekaj novega / V druzino ali pa med prijatelje prinesti vedno nov veter -in to pocenja prav VR -se strinjate ? Saj se morate - je Edini ki to zmore / In roko na srce - 22 let neumorno brez predaha daje mocan pecat temu sportu - je tako ? Glejte -tu ne gre samo za gole zmage / Zmaga -lovorov venec -slava in te ropotije so samo potrdilo pravilnosti nekih odlocitev -ki so jih sprejele mnozice ljudi po celem svetu / Biti ZIHERAS pri ljudeh ne prinese kaj veliko vrednosti / A me razumete zdaj ?
Otancici
31. 03. 2018 12.13
+22
FjallRaven
31. 03. 2018 13.41
+21
Achilleus
31. 03. 2018 14.54
+23
nightifly...kakorkoli...tudi osebno bi rad videl...bilo katerega dirkača na enakem motociklu, kot ga vozi Marc. Imam svoje mnenje glede tega. Prepričan sem, da vem, kakšen bi bil razplet. Bolj zaradi ostalih, ki mislijo, kaj je Honda...Pred Marcom Honda ni verižno zmagovala. Govorim o zadnjem desetletju. Stoner je izvrsten dirkač...en naslov je osvojil. Hayden je bil prvi po smoli Rossija. Jasno je, da je tudi tisto sezono 2006 bil Rossi najboljši. Pač smola...vsak jo ima. Marc kaže suvereno naravo, pristop in rezultat skoraj ni vprašljiv. Kljub temu, da ni najboljši motocikel v lasti HRC. Če je...potem imamo sezono 2014. Danes pa bi z tako tehniko bil Marc še bolj učinkovit. Danes je boljši dirkač, kot je bil v sezoni 2014.
Achilleus
31. 03. 2018 16.12
+25
jezdimir...brez žaljivk, če bi šlo...? Kdo je aktualni prvak? Pobrskaj po spletu...potem bomo razpravljali naprej!
jebalvisvoju
31. 03. 2018 18.19
+14
Z bu..alo je nesmisleno razpravljat ker ima ona vedno prav. Ahil ne trudi se spremenit mnenja temu zblojencu flyerju ker tip je navadna nesnaga
Achilleus
01. 04. 2018 07.32
+16
jezdimir...Ne sprenevedaj se jezd. Tvoj nick sporoča o tvojem poreklu. Mi pa balkanci? Kaj nisi prav ti od tam?
Achilleus
01. 04. 2018 10.53
+15
jezdimir...prvo naj te pohvalim...pred 12:00, p že buden. To je nekaj novega pri tebi jezd...napredek. Aja...nick...no, zastonj ni tak..kaj praviš?
Achilleus
01. 04. 2018 20.50
+12
Jezd...ker ne poznas odgovor..ker ne poznas in obvladas to, cemur je forum namenjen...potem se posluzis zaljenja. To pocnes, ker si preprican, da prikrivas lastno nesposobnost.
FjallRaven
01. 04. 2018 21.56
+7
hahahaha.....mirko pametuje o splošni razgledanosti .....hahahahahaha
Achilleus
02. 04. 2018 07.34
+8
FjallRaven...pametuje ja. Vendar v teh dneh ni tako glasen. Ni treba dvakrat ugibat čemu je tako...sam je in brez zaledne podpore. Ko jo bo dobil, bo žalil in klel vsevprek...in vsi njegovi zmazki bojo preživeli. To je delo odgovornih. Po domače povedano...naj se izmena zamenja in mirć se bo šopiril. Hja...če bi šlo še Rossiju tako lahko. Tam je teklma vseeno bolj poštena...hahaha...Zmagovalci smo zmagovalci...
FjallRaven
02. 04. 2018 18.34
+3
seveda........sej to je nam tko jasno ..... da ima zaledje ....pa ne on še drugi
nightifly
31. 03. 2018 11.00
-25
Prvo dirko so Yamaham unicile gume - ali ce bom bolj natancen -vozne karakteristike Yamahe -ki se ze nekaj sezon otepajo s spinom in posledicno obrabo gum v zakljucnih fazah dirk -kar je kljucnega pomena / To je zdaj pokazala tudi ta dirka / Z gotovostjo napovedovanja lahko recemo -da sta tako Zarco kot Rossi izgubila oprijem v zadnjih 5-6 krogih (kot je napovedal Rossi ) s tem pa tu oba -morebitni zmagi / In kot je bilo videti - bi se za najvisja mest alahko boril tudi MV ,ki se je po zacetnem ´´spanju obudil´´ in zacel resno ogrozati one spredaj / N/ zato sta pa smetano in cesnjo pobrala najboljsa motorja v tem trenutku -pricakovanoc / Ob tem pa je svojo mirnost in mosjtrstvo pokazal Dovi / Rossi je kljub vsemu prisel v cilj po 0,8 sec za Dovijem -kar tudi ni slabo - vsaj za naprej / In upam da je Yamaha koncno nasla problem ,ki je krojil zadnjih nekaj sezon / Ta dirka je pokazala ,da se Yamahisti zelo lepo peljejo -pa tudi hitro -ce imajo na voljo dober bolid spodaj /
RV6
31. 03. 2018 11.11
+19
Ja zdaj se pa že odločite, za božjo voljo. Yamahi sta Zarcotu in Rossiju uničili gume, Yamaha Vinalesa je pa ogrožala one spredaj. Da ne vozi slučajno modro oblepljen Ducati
Achilleus
31. 03. 2018 11.21
+25
nightifly...ja...pri vseh dirkačih se iz njihove vožnje da razbrati, kje ima tehnika težave. Ko nekaj ni 100% nekako odpovejo in nabirajo zaostanek. Marc Marquez je genij takih razmer. Sposoben je zmagat, tudi, če stvari niso pošlihtane. In končno je to nekaj normalnega...ne more vse biti gladko. Obraba gum...Hmmm...če so to vedeli, bi začeli manj grobo. To pomeni zaostanek...jasna stvar...Ja, ja...Zato je MM93 tak dirkač...z veliko začetnico Dirkač!!!!!!!!!!!!! Mislim, da imajo pri Hondi vsaj toliko problemov, kot pri Yamahi. Vidise pri ostalih dirkačih Honde. No..razen pri enem in edinem.....
RV6
31. 03. 2018 11.48
+19
Tako je Ahil. Če slučajno zmaga je Rossi dober, če pa ne, je Yamaha zanič!!! MM pa brez izgovorov do 7-ice
Achilleus
31. 03. 2018 14.56
+17
RV6...ja, pomembno je, da iz danega iztisneš toliko, da si prvi. Večina reče, da je treba povleči iz tehnike največ...potem pa rata kar rata. Ampak to ne pomeni zmagati...Marc ve, da je treba v takih trenutkih čez sebe in čez mejo mogočega.
RV6
31. 03. 2018 15.15
+14
In to dokazuje že vso kariero. Od kvalifikacij do dirk, kjer se pokaže v vsej svoji športni veličini. Kdor tega ne prizna, ni objektiven oz. pošten do njegovega truda in srčnosti, ki jo vlaga v ta šport.
Achilleus
31. 03. 2018 16.14
+14
RV6...Točno. Klub vsemu temu pa dobimo komentarje jezdimirja in njegovih nickov (jezdimirr, kaktusx, minister, burner, bojc46,...). Človek se vpraša v kateri dimenziji ta osebek živi.
Achilleus
01. 04. 2018 07.34
+10
jezdimir...ne, ne jezd...nočna mora sem jaz tebi. Zakaj bi se sicer zatekal k toliko nickom? Da lepše zgleda,kaj...Ma spo te odkrili in je trud zamanj...kaktusx.............
RV6
01. 04. 2018 19.38
+8
nightifly
31. 03. 2018 10.44
-24
Ker nekdo spodaj prigovarja - bi samo nekaj razcistil - Zarco je skoraj v istem casu povedal da upa -da bo Yamaha cenila njegovo delo in sposobnosti - zatem je pa tudi izrazil naklonjenost moznosti -da zasede sedez pri HRC-ju ! Toliko /
motorist_mb
31. 03. 2018 10.04
-19
Ne vem če bo MM glih mirn če Zarco pride ker on bo ga sam premagoval ne tak kot Dani ki nia jajc za to!
Achilleus
31. 03. 2018 11.08
+22
motorist_mb...nihče ni vesel močne konkurence znotraj moštva. Ker to pomeni, da si v moštvu speljujejo zmage in točke. Verjemi, da Rosi ni nikoli imel rad močne konkurente v moštvu. Stene in razne spletke pričajo o tem! Sem pa mnenja, da Marc nima toliko težav s tem. Mislim, da bi bil močnejši od Zarcoja. Mar ima več znanja, občutka, poguma, ostrine...je boljši od Zarcoja. Se pa strinjam...Honda bi s tem imela v ekipi dva najboljša dirkača. Zarco je jasno drugi najboljši dirkač v vsej karavani GP. Kar dokazuje z Yamaho. Kar Rossi in Vin ne moreta pripeljati do cilja...ali pa sta zelo slaba...To on čez eno leto pripelje do stopničk ali tik pod njih. Je spoštovanja vreden...Če bi bili pri Yamahi pametni, bi na sedež Rossijeve Yamahe postavili Zarcoja. Tako bi imeli dva močna aduta za prihodnost. Rossija pa naj zaposlijo v marketingu in prodaji. Italjani so vedno bili dobri trgovci.
Staritrg
31. 03. 2018 14.44
-12
Prmejduš da več veš kot v knjigah piše...
Achilleus
31. 03. 2018 14.57
+10
Staritrg...odlična priložnost, da se kaj naučiš...
Achilleus
31. 03. 2018 19.14
+12
jezdimir...glede na tvoje časovno obdobje javljanja...se tebi "dogaja"...vse noči, dnevi pa so katastrofa...vsi beremo, kaj si!
mzvezda
31. 03. 2018 09.10
+18
jezdi, nighty in minister.....rdeče številke vam govorijo da mlatite prazno slamo:))) mal se zamislte nad vašim nebulozam..:))))
PS2Xministri
31. 03. 2018 09.29
-22
Pa kje ti vidiš rdeče številke...za mene je lahko na vsaki dirki peti meni pomeni veliko da sploh sodeluje pri teh letih....ti pa kar išči različne barve številk.
nightifly
31. 03. 2018 10.49
-19
Kaksne rdece stevilke -cigave ? Rossijeve ? O cem govorite celovek / ce pa ze pisem naj napisem /da ste nekje cisto spodaj na listi o katerem sposobnostih bi se lahko sekiral /
mzvezda
01. 04. 2018 12.02
+7
v vsakem tvojem komentarju, desno zgoraj imaš rdeč kvadratek in v njem negativno številko :))) aja najbrž si farben blint :))) pa ne dojemaš...
PS2Xministri
30. 03. 2018 19.56
-26
aahhhaaahhha... Če ne bi poznali tvojo hinavsko zagnanost BI TI ŠE VERJELI ... Zarko ali katerokoli drugi bo ispadel kot Pedrosa.......Markec ti se strinjaš mi ti pa ne nasedamo. ha-ha-ha..
nightifly
30. 03. 2018 20.13
-22
Ja tezko bi verjel scenariu -da bi Honda sprejela nekoga -ki zna in lahko ogrozi stepanje naslovov -kar Honda zdaj potrebuje - zato je tudi Dani dober -da vcasih brani hrbet MM -se strinjam / Zarco je trd in neizprosen voznik /Si ga predstavljamo na vrhunski Hondi kako stiska Markota v kot ? Ker -kolikor poznam karakter Zarcoja -ne bo nikoli pristal na klavzulo v pogodbi -da bi se vozil za nekom / On ima zdaj zivljensko formo in rabi samo dober motor / Tudi ce je na Yamahi -je bil zdaj v nekaj sezonah tudi do Rossija trd in neizprosen -Nic hudega -samo da ni kdo na tleh ali poskodovan /
poper00
30. 03. 2018 20.50
+27
Od kje pa ti poznaš karakter Zarcoja nakladač.Kaj pa misli Honda in Zarco pa še manj.Dani je branil hrbet MM 5 pozicij zadaj.MM je serijski prvak in fant ,ki ga je treba premagati ,če hočeš biti svetovni prvak.To vejo vsi dirkači ampak seveda ti veš več od njih in poznaš bolje njihove karakterje kot se poznajo sami.
RV6
31. 03. 2018 08.15
+19
Tako je. MM si z Danijem in Calom ni veliko pomagal. Dejstvo je, da je bojevnik nove dobe, ki zmaga brez vsake pomoči in različnih pogojih. Atlet, ki obvladuje brutalno in nepredvidljivo ampak v nobenem primeru slabo Hondo. Verjetno pa edini, ki je tega sposoben.
nightifly
31. 03. 2018 09.16
-18
poper ,niti zenska z menstruacijo ni tako zadrta kot ste vi / V isti sapi ko delite lekcije drugim objavljate podobne trditve -samo z druge strani reke --- enkratno /
nightifly
31. 03. 2018 10.09
-15
V8 -////poper 00 //////////////////--a vi dirke gledate ali samo vidite slikice ki gredo mimo ? Ste slucajno primerjal voznji VR in MM ? No povejte v cem je -ali se bolje kdaj je v tej dirki vozil stratosfersko ? Da vozi nepredvidljivo in brutalno se moram kar strinjati -zato je tudi nevaren / Celo na prvi dirki se je k sreci samo malo dotaknil Zarcoja in naprej skoraj podrl Dovija - k sreci izognil / Ok -v redu -se zgodi / Zgodilo se je pa zato -ker je vozil v popolnem -SLEPEM zavetrju -ce veste kaj to pomeni (res -pri mopedih to ni bilo vazno) da se je drzal Dovija / Zakaj se je drzal Dovija na tak nacin ? Zato ker kljub vsemu Honda nima tistega Kick-a na ravnini -da bi bila na veliko superiorna Ducatiju in mora vsaj na tistih delih iskati pomoc -saug-a . Je pa seveda nevarno - ker to izvaja dirkac -ki mu res vcasih uspejo vratolomne stvari in upajmo -da ne bo zanjres vrato-lomna za vekomaj / No - so se druge stvari -ki ga razlikujejo od drugih -tudi to je res / Nihce -kolikor se spomnim in vidim prispevke ni napisal nic takega o njegovig sposobnostih radi cesar bi se bilo vam treba vsajati / Glejte -vam enostavno napisem -da boste razumel ? Mi smop navijaski del tega spektakla -nismo TV analitiki in neki cudni poznavalci tega sporta /Najveckrat -roko na srce -niso strokovnjaki niti tisti -ki nam delijo litanije o tem sportu na TV - gre enostavno za To -da nas vodijo srca - in vsak navija za svojega idola / morebiti ne sme ? Si lahko to pravico vzamete samo nekateri -ki zelite na silo spraviti na prestol nekoga -ki bo moral se prekleto peskati in delati poticke izven piste -ce se lahko tako izrazim ? Vse ob svojem casu /* Stari VR gre naprej -dela kar mu pase / vzgaja mlade in jim nudi vso svojo strokovno in financno pomoc - mladim omogoca dirkanje v njegovih dveh mostvih ......etc etc - kaj je tu narobe -mi lahko poveste ???? ///// No -ce se vrnem se enkrat na VOZNJO obeh dirkacev -ki sta na spuri - dajte si ogledati zelo dobro voznjo Rossija -potem MM in na koncu lahko se -po moje zelo cisto voznjo Zarcoja - pa tudi Dovija - za njega tudi vemo-da lepo in umirjeno vozi -kot se Ducatija le mgoce umirjeno vozi ---- lep ogled ////
RV6
31. 03. 2018 10.44
+14
Res je. g. Nfly. To je nevaren šport. Zato nam je všeč in ne gledamo curlinga na dopingu. In tudi pravica, da navijamo vsak za svojega, je nekaj samoumevnega. Če se ne motim, se predvsem Rossijevci ne morete sprijazniti, da je prestol trdno zasedel nekdo drugi. Gotovo se še spomnite vratolomnih voženj mladega Valentina. Nekoč. Če se mu sedaj zdita Johan in Marc prenevarna, naj raje z Ucciotom vzgajata mlade. Tudi to je lepo. Litanije pa vsi obvozimo. Tudi vam še čimveč lepih, gorečih ampak strpnih ogledov. Pravih dirk seveda
nightifly
30. 03. 2018 19.22
-24
Aja - en spodaj sanja tudi o depresiji ---- ne se bati - verjamem -da se imamo pravi navijaci odlicno -zato -ne skrbeti za nas/ Raje poglejte v lastno skledo -je kaj notri ?
RV6
30. 03. 2018 16.03
+7
Če sva pri dirkanju CLow. Drugač pa res. Posredno. Predvsem pa rumenih kapic :)
Achilleus
30. 03. 2018 15.50
+21
Naj pride k Hondi. Zarco je najboljsi dirkac Yamahe...in drugi najboljsi v vsej karavani motoGP. Pokazalo se bo, kako kvaliteten dirkac je Marquez. Preprican sem..da bo boljsi od Zarcoja...in s tem bo nekatere utisal za vedno.
poper00
30. 03. 2018 20.52
+13
Achilleus
31. 03. 2018 09.42
+12
jezdimir...laž je tvoj moto in cilj. Na tvojo srečo skrbniki poskrbijo zate. Ker od laži se ne da nasitit. Boš nekoč spoznal, ker je znano, da za vsakogar raste palica.
Achilleus
31. 03. 2018 19.15
+7
jezdimir...katera resnica? Ta, da že 9 let nisi prvak? To boli tebe...mar ne?
RV6
30. 03. 2018 15.25
+18
Pomeni, da je Marc še precej večji. Tega se v Hondi dobro zavedajo. Dokler bo on, bodo naslovi. Za kar garajo vsa moštva in edino šteje na koncu.
CrushLow
30. 03. 2018 15.45
-24
ubistvu na koncu steje kdo proda najvec motorjev .... to je pa seveda rossi :)
Mohiito
30. 03. 2018 16.08
+23
Mislim da je Honda v letu 2015 izdelala jubilejni 300 milijonti motocikel in je bila honda goldwing. Dolgo pot imajo še drugi izdelovalci pred seboj.
poper00
30. 03. 2018 16.27
+15
Čudno ,a prodaja za Hondo kajti le ta jih največ proda.
nightifly
30. 03. 2018 15.12
-31
Marko skace pravi -da v Hondi IZBIRAMO samo najboljse dirkace ? Od kdaj pa on izbira ?Tega niti najvecji -Rossi ni upal izreci ---;) v Yamahi izbiramo ------ ufff
poper00
30. 03. 2018 15.56
+23
MM:Sam nimam besede pri izbiri,to je odločitev vodstva Honde. Sovraštvo ti povzroča bralne in miselne težave.Škoda da 6 kratni svetovni prvak ne ve za tvoje fustracije.
nightifly
30. 03. 2018 19.16
-16
poper ,,,vas pa se koga je --------be sintaxa !!! Hoop hoop
poper00
30. 03. 2018 20.53
+12
jebalvisvoju
30. 03. 2018 21.07
+13
pol bo nakladac fly omenjal kulturo.. in bonton.. ta je zblojen do amena.. ko se ustane zjutraj je jezen sam nase haha