MotoGP

Zarco nasmejan do ušes: Presenetil sem še samega sebe

Brno, 08. 08. 2020 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Francoski dirkač Johann Zarco je z osvojenim najboljšim startnim položajem v Brnu močno presenetil. Član ekipe Esponsorama Racing se po težki epizodi pri ekipi KTM očitno vrača med najboljše, kamor je pred leti na trenutke posegal že kot član poltovarniške ekipe Yamahe.

Slavje Zarcoja (na fotografiji) po koncu kvalifikacij pred dirko za VN Češke.
Slavje Zarcoja (na fotografiji) po koncu kvalifikacij pred dirko za VN Češke. FOTO: MotoGP
Nedeljski program na Kanalu A in VOYO se začenja ob 8.40 z ogrevanjem dirkačev razreda moto3 na VOYO. Dirke sledijo ob 11.00 (moto3/VOYO), 12.00 (moto2/Kanal A in VOYO) ter 13.15 (motoGP/Kanal A in VOYO).

"Res dobri občutki. Videl sem čas kroga in bil presenečen tudi sam, saj je bila razlika v primerjavi s prvo gumo, ki sem jo uporabil na začetku kvalifikacij, res velika. Nato sem si mislil: 'V redu, to bo dober krog, s katerim bom lahko prišel do dobrega položaja!'" se je na novinarski konferenci v Brnu po kvalifikacijah razgovoril Johann Zarco.

Dirkač, ki je le redkokdaj deležen medijske pozornosti in je s svojim umirjenim slogom niti ne poskuša privabljati, je "pole position" osvojil pred talentiranim francoskim rojakom Fabiom Quartararojem. V dvoboju dveh dirkačev, ki sta v karieri osvojila priznanje za najboljšega novinca (Zarco leta 2017, Quartararo pa 2019), je devet let starejši Zarco z neverjetnim krogom (1:55,687 sekunde) za več kot tri desetinke ugnal trenutno vodilnega dirkača prvenstva motoGP in njegovega moštvenega kolega pri ekipi Petronas Yamaha SRT Franca Morbidellija.

'Moj ritem še ni tako dober, da bi lahko upal na zmago'
"Preprosto vesel sem, vesel ... Res ne morem verjeti, da mi je danes uspelo priti do najboljšega startnega položaja," je bil Zarco poln vtisov že v prvem intervjuju po sestopu z motocikla."Vse od petka sem opravljal dobro delo, z novimi gumami pa sem močno izboljšal svoj čas. Upal sem na dobre kvalifikacije, bil sem zadovoljen že s prebojem v drugi del kvalifikacij, a takrat sta prvi gumi malce preveč drseli pri visokih temperaturah in nisem mogel biti tako hiter kot zjutraj. Ni me skrbelo, malo pa vseeno. Vozil sem v dobri skupini z Morbidellijem, Valentinom (Rossijem), (Danilom) Petruccijem in (Bradom) Binderjem, samo ohranjal sem razdaljo, tako pa sem lahko veliko bolje nadziral zadnjo gumo in oprijem," je nizal podrobnosti Zarco.

"Posledično sem lahko veliko bolje nadziral tudi pospeševanje, kar mi je na koncu prineslo ta čas. Res sem zelo vesel, ta dober položaj moram jutri uporabiti za dober start. Moj ritem še ni tako dober, da bi lahko upal na zmago, a vsaj spoznal bom veliko reči, še vedno pa se učim s tem motociklom. Najpomembnejši bo oprijem, saj bo iz kroga v krog vedno težje," je dodal Zarco, ki je spisal eno največjih zgodb "pokoronskega" obdobja v motoGP.

Za Francozom je izjemno težavna lanska sezona, v kateri je ekipa KTM z njim predčasno prekinila sodelovanje, zaključil pa jo je v vrstah Honde, kjer je dobil priložnost po težavah s poškodbo Japonca Takaakija Nakagamija. Kljub temu, da so si ga spet želeli tudi pri Yamahi, je na koncu kot zadnji dirkač v karavani dobil sedež pri Ducatijevi poltovarniški ekipi, ki ji je privozil zgodovinski "pole position", sebi pa skupno šestega in prvega po VN Malezije leta 2018.

Spored prenosov na VN Češke
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prost1
08. 08. 2020 21.04
-7
Bravo Zarco , bravo Fabio. Ta pravi namestnik Marqueza zdaj ko ga ni. Gre do konca, čeprav za ceno padca. To je pravi dirkač. Jutri bo zmagal.
careizavogala
08. 08. 2020 20.42
+5
Držim pesti za Francoza. Upam, da se jutri vsi planeti poklopijo in Zarco zmaga. Fant si zasluži.
HondaMM93Champion
08. 08. 2020 20.35
-8
Marqueza ni, zato pa dva Francoza na prvih dveh mestih. Ludnica!
cocištain
08. 08. 2020 20.07
+8
ok! kapa dol za tako uvrstitev, ampak jutri je drika tam nima sans, morda med 5 in 8 mestom, drugace pa ja vsaj eden na dukatiju ki pokaze malo agresivne voznje
motorist_mb
08. 08. 2020 19.14
+16
Z Millerjem drugo leto v tov.ekipi bi bilo super!