MotoGP

Pri Pramac Ducatiju potrdili: zasedba za sezono 2022 ostaja nespremenjena

Ljubljana, 03. 06. 2021 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trenutno drugi v skupnem seštevku razreda motoGP Johann Zarco je podaljšal pogodbo s Pramac Ducatijem za eno sezono. Na italijanskem motociklu bo tako dirkal vsaj do konca leta 2022. Tudi v prihodnje pa si bo garažo delil z Jorgejem Martinom, so sporočili pri Ducatiju.

Johann Zarco je najlepše presenečenje prvega dela sezone.
Johann Zarco je najlepše presenečenje prvega dela sezone. FOTO: MotoGP

Johannu Zarcoju bi se prejšnja pogodba iztekla ob koncu sezone, pri Ducatiju pa so si tako zagotovili, da bo Francoz v njihovem taboru ostal vsaj do konca leta 2022. Potrdili so še, da bo v ekipi ostal novinec v elitnem razredu Jorge Martin, ki pa je tako ali tako imel sklenjeno dveletno pogodbo. Kljub temu da gre za poltovarniško ekipo, bosta oba dirkača tudi v prihodnje imela dostop do najnovejše inačice motocikla, na kateri se vozita tudi Jack Miller in Francesco Bagnaia, člana tovarniškega moštva. 

Direktor Pramaca Paolo Campinoti je ob tem dejal: "Zelo smo zadovoljni, da bomo lahko nadaljevali ta projekt. Gre za dirkača, s katerima se odlično razumemo in ki sta v zadnjem času zabeležila nekaj odličnih rezultatov. Tako mi kot Ducati trdno verjamemo v njune sposobnosti, zato ne bi mogli biti srečnejši." 

Vso dogajanje iz Barcelone boste od petka do nedelje lahko spremljali na VOYO in Kanalu A. 

Zarco je po šestih dirkah aktualne sezone presenetljivo visoko na drugem mestu, zbral je že tri druga mesta, na zadnji dirki v Mugellu pa je bil četrti. Ima 81 točk, za rojakom Fabiojem Quartararojem pa zaostaja za 24. Martin je doslej najbolj zablestel na drugi dirki v Katarju, ko je imel celo najboljši startni položaj, na koncu pa je bil tretji. Po padcu v Portimau je utrpel več poškodb, zaradi katerih je izpustil tri dirke, vrnil pa naj bi se prav ta konec tedna, ko je na sporedu VN Katalonije. 

VN Katalonije
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Callux
03. 06. 2021 14.38
+5
Drugače pa bi ob tej novici lahko tudi napisali, da Brad Binder ostaja član tovarniške ekipe KTM do konca sezone 2024 in da bo v naslednji sezoni Remy Gardner dirkal za Tech3 KTM..
motorist_mb
03. 06. 2021 13.28
+4
Morbija bi trebalo maznit Yamahi!
Callux
03. 06. 2021 14.37
+4
Ni slaba ideja.. Čeprav tu bi lahko največ naredil Suzuki, če bi slučajno iskali menjavo za Rinsa..