MotoGP

Zarco spektakularno nesrečo 'preživel' le z bolečimi gležnji

Ljubljana, 18. 11. 2019 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoski dirkač razreda motoGP Johann Zarco je na VN Valencie imel precej sreče v nesreči, ko je v šestem zavoju padel in zdrsnil, nato pa je le nekaj sekund za njim padel še novinec Iker Lecuona. Ko je Zarco hitel proti motociklu, ga je zadel Špančev motor in Francoz je padel kot pokošen. Na srečo jo je odnesel brez hujših poškodb, v pogovoru z novinarji je dejal, da ga le malce bolijo gležnji.

"Nisem pogledal nazaj, ko sem hodil k motociklu. Lecuonov motor me je povsem odnesel in to je bilo presenečenje. To je bil zelo velik šok in takoj sem imel čuden občutek v gležnjih. Nisem jih mogel premikati in na način, kako me je motor zadel, sem bil prepričan, da je nekaj zlomljeno," je dogajanje na dirki opisal Zarco. Tega so sprva s stezi odnesli na nosilih, nato pa se je vendarle sam usedel na motor, ki ga je odpeljal proti garažam. "Kot kaže zdaj, je vse v redu z mojimi kostmi. Nič ni zlomljenega. Mogoče so vezi v slabšem stanju. Čaka me še MRI," je v nedeljo razlagal novinarjem v Valencii.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Johann Zarco, sicer dvakratni zaporedni prvak razreda moto2, je na zadnjih treh dirkah vozil motor Honde, potem ko se je med sezono razšel z ekipo KTM-a, saj se z njihovim motorjem nikakor ni mogel spoprijateljiti.  Še pred zadnjo dirko so ob napovedanem slovesu Jorgeja Lorenza začele krožiti govorice, da bo v prihodnji sezoni Zarco sedel na eno od hond, a povezovali so ga tudi z ekipo Ducatija. In zbrani novinarji v Valencii, ki budno čakajo na prihajajoča testiranja, so opazili, kako Francoz zapušča prostore Ducatijeve ekipe ... Mar nasmejan obraz Zarcoja pomeni, da je sklenil dogovor z italijanskim proizvajalcem, ki naj bi mu ponujal sedež v ekipi Avintia Ducati?

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potem ko so španski mediji že razkrili, da se Alex Marquez seli k Hondi, in to v tovarniško ekipo Repsol Honde, je bolj ali manj jasno, da Zarco ne bo dobil priložnosti v Hondinih ekipah. Zato je toliko bolj verjetno, da se bo usedel na ducatija, saj je pred časom dejal, da ga zanimajo le najboljši motocikli razreda motoGP, sicer se bo preselil v razred moto2. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murkecc
22. 11. 2019 09.45
+1
Ko ''pokosijo'' fuzbalera s 100x manjšo silo, se valja po travi še en teden in skoraj konča kariero.
moto-gp
18. 11. 2019 19.30
-16
No,precitajte izjavo Zarcoja... ali na najboljši motor, ali v moto 2. Ko sem včeraj napisala, je svetice obrnil besede v njegovo dobro... včeraj in danes izgubljate čas s predvidevanji in ocenjevanjem delovanja moto gp.
.jezdimir
19. 11. 2019 08.24
+19
Drži se tematike, itak da nimaš pojma...hehehe
profesor m
18. 11. 2019 18.41
+23
dobro da je vse ok z njim
dunc46
18. 11. 2019 18.27
+19
kaj si nor ,dobr ,da je motor drsel sicer ga neb blo vec....
Bourne
18. 11. 2019 18.14
+21
Te škornje naj si da doma na polico.
AtleticoSLO
18. 11. 2019 17.37
+37
Zgleda spektakularno in atarktivno ...a k sreči je cel...Srečo je imel.