MotoGP

Zarco: Pozdravljam 'ubijalski' ritem dirk, ki nas čaka v tej čudni sezoni

Madrid, 22. 06. 2020 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Johann Zarco je mož skritih talentov. Francoski dirkač se ne ponaša le s salto nazaj, s katero je proslavljal zmage v razredu moto2, znan je tudi kot velik ljubitelj glasbe. Po odhodu iz tovarniškega moštva KTM je ostal celo brez mesta med dirkaško elito, novo priložnost pa mu je pred letošnjo sezono ponudilo poltovarniško moštvo pod okriljem Ducatija ‒ Reale Avintia Racing. Zarcoja ne moti dejstvo, da je letošnji urnik zaradi divjanja koronavirusa postavljen na glavo in si bodo dirke sledile druga za drugo.

Johann Zarco
Johann Zarco FOTO: motoGP

Johan Zarco pozdravlja odločitev, da se bo motociklistična sezona začela v drugi polovici julija z dirkama v Jerezu. "Vesel sem ob pogledu na koledar dirk v sezoni. Mislim, da nas čaka zanimivo prvenstvo. Jasno, drugačno od prejšnjih, saj bo odločalo marsikaj," je za Corriere Dello Sport pripovedoval Zarco. Manj kot mesec dni pred dirko za VN Španije v Jerezu Francoz že odšteva čas do prvega izziva sezone. Dirkač ekipe Avintia Ducati pozdravlja odločitev, da se bodo nekatera prizorišča dirk ponavljala. Kar petkrat v Evropi se bodo dirke vrstile iz tedna v teden na istem prizorišču (Jerez, Red Bull Ring, Misano, Aragon in Valencia). "To je dobra novica. Takoj, ko sem slišal za to odločitev, sem pomislil, da utegne biti zelo zanimivo dirkati na isti stezi v tednu dni. Sploh, ker sem novinec v ekipi in bi rad še podrobneje spoznal značilnosti Ducatija. Do zdaj sem imel le malo časa, da se dodobra spoznam z dirkalnikom."  

Spomnimo, 29-letni Zarco se je podal k ekipi Avintia Ducati po dveh sezonah, ki jih je preživel v moštvu Tech3 Yamaha, pred tem je bil še sezono in pol pri KTM-ju, tri dirke pa je odvozil tudi kot član Honde. "Vesel sem, da si bodo dirke sledile druga za drugo. Čaka nas peklenski ritem, toda z moje strani ne bo težav zaradi natrpanega urnika tekem. Po takšnem dolgem prisilnem odmoru pravzaprav nimamo niti pravice, da se pritožujemo nad zgoščenim urnikom. Komaj čakam na druženje s kolegi v garaži. Pogrešal sem to."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
24. 06. 2020 21.55
-1
Bo 41 letni veteran, zimzeleni, zdržal ta 'ubijalski' ritem dirk, ali bo šel raje predčasno v penzijo?
mptour
22. 06. 2020 14.13
+4
Vrstni red njegove kariere ste čisto pomešal. Kdo vam piše članke?
motorist_mb
22. 06. 2020 12.25
+12
Upam da z Millerjem razturata...gremo duce👍!