MotoGP

Zarco: Quartararo je bil v Portimau z drugega planeta

Jerez, 28. 04. 2022 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
3

Dirka vseh motociklističnih razredov v portugalskem Portimau se še dobro ni polegla in že je pred durmi nova preizkušnja za dirkače vseh razredov. S petkovimi kvalifikacijami se v Jerezu začenja podaljšani konec tedna na VN Španije. S prenosi bomo v petek dopoldan začeli na VOYO, v soboto in nedeljo, ko bo šlo zares, se priključi še Kanal A.

Več videovsebin
  • Balanca po peti dirki sezone 2022
    15:32
    Balanca po peti dirki sezone 2022
  • Iz 24UR: Fabio Quartararo vodilni v skupnem seštevku
    02:04
    Iz 24UR: Fabio Quartararo vodilni v skupnem seštevku
  • Iz SVETA: Quartararo zmagal, Marquez padel
    02:27
    Iz SVETA: Quartararo zmagal, Marquez padel
  • Vrhunci razreda motoGP dirke za VN Portugalske
    06:08
    Vrhunci razreda motoGP dirke za VN Portugalske
  • Iz 24UR: Kvalifikacije Zarcoju
    02:09
    Iz 24UR: Kvalifikacije Zarcoju

 

Spomnimo, Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu v elitnem razredu motoGP v portugalskem Portimau. 

V SP sta po petih dirkah na vrhu Fabio Quartararo in Alex Rins, oba imata po 69 točk, povsem blizu je tudi Aleix Espargaro s 66, četrti je zdaj Enea Bastianini, ki je ostal pri 61.

Za svetovnega prvaka iz sezone 2021 je bila to v petem poskusu sploh prva zmaga v novi sezoni, edini, ki se je z zmago posladkal več kot enkrat, je zaenkrat zgolj Ducatijev Enea Bastianini. Popoln francoski uspeh na Portugalskem je z drugim mestom potrdil Johann Zarco (Ducati), ki je tako poskrbel za dvojno zmago galskih petelinov. Dober obet pred prihajajočo VN Španije v Jerezu, saj so Francozu očitno vroči. Zarco je na to opozoril že v kvalifikacijah, ko je bil sploh najhitrejši med vsemi in prišel do sedmega pola v karieri ter z odličnimi obeti pred dirko, ki jih je s končnim drugim mestom uresničil skoraj v celoti.  Če ne bi imel toliko dela z Joanom Mirom, ki je bil v prvem delu dirke najbližji Quaratarroju, bi morda še bolj ogrozil zmago rojaka, tako pa se je moral zadovoljiti z drugo najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Še vedno vrhunski rezultat za 31-letnega Francoza iz Cannesa. "Res sem vesel razpleta na Portugalskem, zgodila se je dvojna francoska zmaga. Fabio je bil pred dnevi res hiter, prav presenečen sem bil, kako prepričljivo in odločno je deloval. Bil je enostavno prehiter za vse. Sprva se mi je zdelo, da ga bom še lahko lovil, toda potem sem se bolj osredotočil na to, da ostanem na drugem mestu. Res sem se dobro počutil in tudi hiter sem bil," je po portugalski dirki priznal Zarco, ki je začel s sedmega pole positiona v karieri in prvega v sezoni, je pa tu ostal brez prve zmage v elitni konkurenci.

Johann Zarco
Johann Zarco FOTO: MotoGP

Morda se mu ta uresniči v prihajajočem koncu tedna v Španiji. Dirkači vseh razredov ostajajo na Pirenejskem polotoku, pred vrati je preizkušnja v Jerezu. "Naj ostane ta odličen občutek na dirkalniku tudi v Jerezu. Še posebej pnevmatike so se v Portimau odlično obnašale, še nikoli v sezoni nismo imeli takšnega prijema. Odlično delo fantov v garaži in naj se nadaljuje," gleda naprej član Pramac Ducatija, ki v Jerezu pričakuje velike stvari, podobne tistim v Portimauu. "Pričakujem podobno dirko. Upam, da bom tokrat bolj v igri za zmago. Quartartaro je bil pred dnevi premočan za vse, deloval je, kot da je z drugega planeta. Vesel sem zanj, vesel sem za francosko dirkanje. To je bil lep uspeh za našo državo." Jerez Ducatiju načeloma leži ... "Tu sem se vedno dobro počutil, a veliko bo odvisno od vremena in pogojev na stezi. Utegne biti nepredvidljivo in posledično je težko kar koli konkretno napovedati. A lahko sporočim navijačem, da bomo pripravljeni na vse," je za Corriere Dello Sport pogovor zaključil Johann Zarco. 

Pasica VN Španije
Pasica VN Španije FOTO: 24ur.com
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
28. 04. 2022 11.40
-23
Zarco adio boš počasi 😁
HUSO BOSS
28. 04. 2022 09.55
+24
DAN D ZA VELIKEGA MARKECA 🤣😂🤣
Lucky
28. 04. 2022 17.16
-12
Motoristu si pozabu 1 minus stisnat. A si tak Jack in najdeš profil, iz katerega si failal?