MotoGP

Zarco uspešno operiran in računa na nastop v Austinu

Misano, 22. 09. 2021 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkač moštva Pramac Ducati Johann Zarco je bil v Franciji uspešno operiran zaradi težav z roko. Po prvih napovedih bo francoski dirkač nared za dirko VN Amerik, ki bo na sporedu na začetku oktobra.

Johann Zarco je imel v zadnjem obdobju težave zaradi tako imenovanega utesnitvenega sindroma v roki ("arm pump"). Ker dirkače čakata dva tedna tekmovalnega premora pred naslednjo dirko, se je odločil za operacijo, ki so jo danes izvedli v bolnišnici Centre Hospitalier Pays d’Aix. Operacija je uspela, francoski dirkač pa bo imel dovolj časa, da se vrne na motocikel že na naslednji dirki, ki bo na sporedu v ZDA. Zarco je sicer še v torek opravil testiranja v Misanu, nato pa je odpotoval v Francijo.

"Prva ideja je bila, da bi operacijo opravili po Austinu, da bi imeli dva tedna počitka, vendar je kirurg pojasnil, da se je tudi po enem tednu mogoče vrniti na pravo pot, zato je bil pravi čas," je pojasnil Zarco.

Kot pravi Zarco, je veliko odvisno tudi od telesne konstitucije dirkačev: "Pecco Bagnaia se nikoli ne pritožuje, saj je visok, ima daljše roke, tako kot Valentino Rossi, in dobro razporedi svojo moč. Manjši dirkači, kot sva jaz in Jorge Martin, morajo vložiti veliko več moči in tudi on je imel to težavo."

Dirkači so se minuli konec tedna borili za točke na VN San Marina v Misanu, do konca sezone pa jih čakajo le še štiri dirke. Naslednja bo na sporedu VN Amerik na začetku oktobra v teksaškem Austinu.

Zarco je sicer na četrtem mestu v skupnem seštevku boja za naslov svetovnega prvaka. Francoski dirkač je zbral 141 točk, vodilni je njegov rojak Fabio Quartararo (234 točk).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VR-TRIBE
22. 09. 2021 19.20
+11
Samo gas Zarco
nightifly
22. 09. 2021 17.53
+12
Jochann , ozdravi in cimprej nazaj na pisto . Ni kaj , dobro vozis .
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 21.34
-10
Drugače je Johann....me je pa vedno zanimalo ali ti prispevke s tujih portalov prevajaš povsem sam , ker nevede ali vede gosposko zavajaš vse, ki ne poznamo tujih jezikov. Eden zadnjih primerov je tvoj "Rossi je rekel ,da se mu je zdelo, kot da bi se zadnja guma cvrla , in to samo leva stran jasno ,ker je asimetrična . .." po drugi strani pa vsi vemo, da oprijema ni bilo na desni ?! Za razlago gospoda se vnaprej zahvaljujem z namenom, da v bodoče dobimo dober občutek na katere segmente tvojega komentarja se lahko kolikor toliko zanesemo...