Drugi športi

Na DP v kolesarstvu predvidoma vsi zvezdniki

Ljubljana, 05. 06. 2020 20.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na državnem prvenstvu v kolesarstvu, ki bo predvidoma na sporedu 21. junija, bodo nastopili vsi najboljši slovenski kolesarji. Tako je v večji meri potrdil podpredsednik Kolesarske zveze Slovenije (KZS) Martin Hvastija.

Po besedah nekdanjega profesionalnega kolesarja in tudi strokovnega komentatorja kolesarskih dirk bo trasa potekala po cestah okoli Komende, Komenške dobrave, Cerkelj in pod Krvavcem. Cilj bo, na KZS čakajo le še na zeleno luč, kar je po njihovih navedbah zgolj formalnost, na Ambrožu pod Krvavcem na 1079 metrih nadmorske višine. Pred tem bodo kolesarji opravili sedem ravninskih krogov po okoli 19 kilometrov. O natančnem poteku trase še razpravljajo. 

Matej Mohorič
Matej Mohorič FOTO: Damjan Žibert

Na dirki bodo po besedah Hvastije nastopili tudi Primož Roglič, Tadej Pogačar, Matej Mohorič in drugi slovenski reprezentanti, ki so ob svetovnem dnevu kolesarstva, 3. junija, opravili skupni trening. "Ker so vsi v tem času še doma, smo malce pohiteli z izvedbo državnega prvenstva. Seveda so imeli nekateri pomisleke glede forme, a v tem času se vsi pripravljajo na natrpano obdobje, ki sledi v kratkem z višinskimi pripravami in začetkom sezone v mesecu avgustu," je dejal funkcionar KZS.

Gledalci se bodo ob cesti lahko zbrali, omejitev pa je do 200 oseb. Tako bodo pri KZS tudi zastavili priporočila, čeprav se zavedajo, da bi bilo težko nadzorovati število gledalcev ob cesti. Sezona tekmovanj v Sloveniji se bo sicer začela s kriterijem Tadeja Pogačarja, ki bo v petek, 19. junija in bo po doslej zbranih podatkih prva kolesarska dirka v Evropi po koronski krizi. Tudi slovensko prvenstvo bo med prvimi v Evropi, saj je Mednarodna kolesarska zveza nacionalnim zvezam svetovala, naj domače dirke organizirajo šele v juliju. "To je praktično edini možen datum, ko lahko zberemo najboljše slovenske kolesarje. Večina dirk je namreč preloženih na kasnejše termine, v naslednjih mesecih ne bomo našli dneva, ko bi lahko doma zbrali vso slovensko elito," je še povedal Hvastija.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
21. 06. 2020 10.04
+1
Kaj na pomaga težka in zahteva trasa in veliki obračun med dvema našima najboljšima kolesarjema , če si tega ne bomo mogli ogledati v živo na malih ekranih. Ali se motim ,če ne , na katerem kanalu si bomo lahko dirko ogledali v živo. Prosim za informacijo.
uporabnica1
06. 06. 2020 12.22
+0
Zanimiva in težka trasa. Glede na čase, segmente na Stravi, prva četverica obeta pravi spektakel: Pogi, Rogla, Brajko tudi cist mozno pa Moho. Polanc je sicer dobr u klanc, ampak bo pazil na Pogija. Komaj čakam res💪