Šport

Na GR odprli odprli največji športni sejem v Sloveniji

Ljubljana, 25. 11. 1997 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču so dopoldne odprli sejem Šport in rekreacija, na katerem si je mogoče ogledati športno opremo in oblačila tako za zimske kot tudi za druge športe ter opremo za servisiranje športne opreme, na njem pa se predstavlja tudi večina domačih smučarskih centrov in nekateri tuji. Tako kot vsako leto je v okviru sejma organizirana tudi prodaja rabljene smučarske opreme. Sejem Šport in rekreacija se letos razteza na 7500 kvadratnih metrih razstavne površine, predstavlja pa se 193 neposrednih razstavljalcev ter preko zastopnikov še 88 podjetij iz skupaj 16 držav.

Obiskovalci sejma se bodo seznanili z vrsto novosti, deležni pa bodo tudi sejemskih popustov in drugih sejemskih ugodnosti. Pestro bo tudi obsejemsko dogajanje. Tokrat so postavili kar tri odre, namenjene posebnim predstavitvam: na odru v hali A bosta najuspešnejše športnike predstavljala Elan in Alpina, v hali A bo modne revije in druge predstavitve pripravil Šport extreme, v hali B pa bo dogajanje poživila Snowboarding zveza Slovenije. Zveza učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije bo pripravila več strokovnih posvetovanj, Turistična zveza Slovenije in Olimpijski komite Slovenije pa bosta predstavila akcijo Slovenija - dežela aktivnega oddiha, ki jo pripravljata za prihodnje leto.

Komisijska prodaja rabljene smučarske opreme letos poteka v kleti hale B2, možna pa je tudi komisijska prodaja, ki jo v hali D organizira Smučarski klub Snežinka.

Sejem Šport in rekreacija bo mogoče obiskati vse do nedelje, 30. novembra, vsak dan med 10. in 20. uro. Vstopnice za obisk sejma so na voljo po enotni ceni 500 tolarjev.