Šport

Navijači zbrali že 60 milijonov

Liverpool, 07. 02. 2008 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometni navijači Liverpoola so v akciji zbiranja sredstev za odkup klubskega lastništva v štirih dneh zbrali že 60 milijonov.

Navijači Liverpoola zbirajo denar za nakup kluba.
Navijači Liverpoola zbirajo denar za nakup kluba. FOTO: Reuters

Navijači angleškega nogometnega kluba Liverpool so nezadovoljni, ker je klub v rokah dveh ameriških bogatašev. Zato so pred dnevi sprožili zbiralno akcijo sredstev za nakup klubskega lastništva in v pičlih štirih dneh so zbrali že kar 60 milijonov angleških funtov. A pot do morebitnega celotnega odkupa kluba bo še dolga, saj morajo zbrati kar 500 milijonov funtov (670 milijonov evrov).

Skupina navijačev, ki se je poimenovala Share Liverpool FC, si je za cilj zadala zbrati dovolj sredstev, da bo lahko ponudila odkup delnic ameriškima lastnikoma Tomu Hicksu in Georgeu Gillettu. Načrt predvideva, da bi se v skupini zbralo 100.000 navijačev, od katerih bi vsak plačal po 5000 funtov, tako da bi zbrali potrebne pol milijarde funtov. Pobuda je stekla pred nekaj dnevi, že v štirih dneh pa se je oglasilo 11.892 navijačev, ki so za zdaj zbrali 59,4 milijona funtov.

"To so lepe številke, saj je pobuda na internetu šele nekaj dni. To nam daje pogum, a se zavedamo, da nas čaka še veliko dela," je pojasnil Rogan Taylor, predstavnik skupine navijačev Share Liverpool FC. Dodal je, da se je poleg tistih, ki so pripravljeni vložiti denar v svoj klub, prijavilo še več tisoč kandidatov, ki pa so pred morebitnim finančnim vložkom zahtevali podrobnejše informacije, ter kakšnih 5000 pristašev Liverpoola, ki z vsem srcem podpirajo projekt, a žal nimajo dovolj denarja.

"Navijači bodo kupili nekaj, kar bo trajalo večno. Svoj lastniški delež bodo lahko predali sinovom in vnukom. In ko bodo sedeli na novem stadionu, si bodo lahko rekli: 'Vse to je naše, tudi klub, ki igra na tem objektu'," si je srečen konec navijaškega odkupa kluba zamislil Taylor.

Poleg finančne ovire v obliki manjkajočih 440 milijonov funtov bo za zveste Liverpoolove privržence precejšnja prepreka tudi solastnik kluba Hicks, saj je že napovedal, da ne namerava prodati svojega deleža ne navijačem ne poslovnežem iz Dubaja, ki so se tudi zanimali za nakup.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prisoten@email.si
07. 02. 2008 23.23
socializem živi. to je naše.
muvimen
07. 02. 2008 19.49
Tole mi diši na nateg stoletja
agent47@mail386.com
07. 02. 2008 18.39
To so pravi navijači!!! Svaka čast ni kej.