Šport

NBA: Odigrane le tri tekme

New York, 07. 11. 2005 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lakersi so gladko zmagali, Knicksi so tudi tretjič izgubili, Kingsi pa so črni niz le zaključili.

New York Knicks - Golden State Warriors 81:83

Krvnik New York Knicksov, ki je izgubil drugo tekmo zapored na domačem parketu, je bil Jason Richardson, najboljši strelec dvoboja, ki je dobrih pet minut pred koncem dokončno prevesil tehtnico na stran gostov. Pri rezultatu 74:73 je ob izteku napada zadel trojko, po kateri se varovanci trenerja Larryja Browna niso več vrnili v igro.

"Čeprav si zaslužijo igrati, novinci ne morejo odločati tekem. Še nekaj časa bom potreboval, da najdem pravo formulo oziroma pravo postavo za zaključke dvobojev," je po tekmi tarnal trener Brown, ki po prestopu iz Detroita še ni okusil zmage.

Phoenix Suns - Sacramento Kings 117:118

Blizu tretjega zaporednega poraza so bili tudi Kingsi iz Sacramenta, vendar sta Shareef Abdur Rahim in Peja Stojaković poskrbela, da bo moral trener Phoenixa Mike D'Antoni še nekaj dni počakati na svojo jubilejno 100. zmago v ligi.

Abdur Rahim je dosegel zadnjih šest točk Sacramenta, vključno s košem 30 sekund pred koncem, ki je pretrgal ravnovesje 114:114, in v sklepnih sekundah blokiral met Borisa Diawa. "Vesel sem, da sem imel popravni izpit. Če bi izgubili, se verjetno nekaj dni ne bi prikazal iz hiše," je dejal Abdur Rahim, ki bi bil lahko tudi tragična figura dvoboja, saj je dobro minuto pred koncem zgrešil dva prosta meta.

Kobe Bryant je letos neustavljiv.
Kobe Bryant je letos neustavljiv. FOTO: Reuters

Peja Stojaković je bil konstantno dober (33 točk), njegove besede pa potrjujejo, da ekipi še precej manjka do najboljših predstav. "Se šele spoznavamo. Potrebovali bomo še veliko tekem, da najdemo svojo pravo igro. Predvsem pa potrebujemo več samozavesti in zaupanja med seboj," je dejal.

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 112:92

Los Angeles Lakersi so si tokrat privoščili malo bolj umirjeno končnico kot prvi dan nove sezone proti istemu nasprotniku. Prejšnji teden so Lakersi slavili v Denverju zahvaljujoč košu Kobeja Bryanta 0,6 sekunde pred koncem tekme, sinoči pa je bil zmagovalec odločen že veliko prej.

Bryant je na začetku sezone v odlični formi - 33 točk v prvi tekmi proti Denverju, 39 v naslednji, 24 proti Phoenixu in tokrat 37, od tega 12 v zadnji četrtini. Saša Vujačič je igral 14 minut, dosegel tri točke (meta za dve 0:1, za tri 1:1), ukradel eno žogo in trikrat uspešno podal.

Izidi:

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 112:92
(Saša Vujačič je igral 14 minut, dosegel 3 točke ob metu 1:2 in trikrat natančno podal)
New York Knicks - Golden State Warriors 81:83
Phoenix Suns - Sacramento Kings 117:118